Lemmikit, luonto, historia, kirpputorilöydöt, kirjat, juhlapyhät, vuodenajat, noitavainot, sadut, perinteet, valokuvaus, Taina Marjasen tontut, noita-akat, joulu, juhannus, vappu, pääsiäinen, pyhäinpäivä, halloween, meri, Pyhäjoki

sunnuntai 28. helmikuuta 2021

KERMAKAHVIA JA KORONAA

Taas humahti helmikuu helisten historiaan niin ettei ehtinyt kissaa sanoa. Runebergin tortut, Kynttilänpäivä, Laskiainen ja viisvuotiskihlapäiväkin menivät ohi aivan huomaamatta. Ystäviä yritin kuitenkin muistaa kortein, pikku lahjoin ja viestein 💗 Olen nauttinut vanhanajan talvesta, lumesta ja pakkasista ja olisin mieluusti pitänyt ne luonani vielä maaliskuun. Mutta nyt näyttää aika pahalta, joten eiköhän hörpätä parit koronat ja jatketa jurinaa sen jälkeen.

Keräilyintoni iskee pahimmilleen juuri silloin kun tietty artikkeli on vaikeimmin saatavilla ja hinta on nousemassa pilviin.  Kuvassa olevista kaksi on tullut ilman turhaa investointia, mutta yksi niistä maksoi vähän yli hankintahinnan ja se on kirpputori Minden löytöjä. Toiveissa oli alunperin eri kokoja, mutta taidan tyytyä tähän yhteen💙 Näillä kuvilla osallistun tämänkertaiseen Pieni Lintu haasteeseen.

Korona-sanalle on tullut näinä aikoina hyvin ikävä kaiku, vaikka se alunalkaen on tarkoittanut monia mukavia asioita. Sanan lähtökohtana on kruunu. Koronaa löytyy revontulista, se on auringon kaasukehä, se tarkoittaa kukkia, kukkaköynnoksiä, seppeleitä, elintärkeitä sepelvaltimoita sydämessä, kuppiloita, olutta, lapsuusajan lautapeliä ja ylläolevaa kahvia. Niin ja tietenkin erästä viheliäistä virusta😈 

Sain AstraZeneca rokotteen, jonka vektorina on adenovirus, joka sisältää SARS-Cov-2 viruksen pintaproteiini koodin. Osa simpanssiakin taisi olla jossain muodossa mukana. Rokotuksen jälkeen kaikki oli ok, mutta muutaman tunnin kuluttua alkoivat oireet, joita voisi kuvailla sietämättömiksi. Tajuttoman kurja olo, raju horkka, päänsärkyä, väsymystä ja sen jälkeen kylmänhikinen pahoinvoiva olo. Onneksi pahimmat oireet hävisivät vuorokaudessa. Tämänkin lääketieteellisen tutkimuksen ja rokotteiden kehitystyön takana on valtava kärsimyksen massa, jota ei kestä edes ajatella. Kummasti se kuitenkin takaraivossa painaa.

Koskelan surma on saanut syvät vedet nousemaan sielussa monin tavoin. Virtuaalikynttilän kävin sytyttämässä jossakin kun linkki tuli. Me ihmiset osaamme olla järkyttävän julmia monin tavoin. Nuorten väkivaltaan on tullut ikävänä lisäpiirteenä videointi - hakkaamiseen tai kiusaamiseen ei puututa mitenkään, mutta kärsimystä jaetaan somessa. Monet paikkakunnat ja kaupungit haluavat muistaa koulukiusattujen uhrien muistoa kynttilöin 5.3. klo 20. Se ei tuo Atsoa eikä ketään muitakaan takaisin, mutta kynttilänsytytys on tärkeä kollektiivine ele. 

34 kommenttia:

  1. En ollut ajatellutkaan/ tai kaikkea tiennytkään, että koronalla on noin monta tarkoitusta. Sitä on vaan tiukasti tuijottanut yhteen merkitykseen :) Minulle tuli Pfizerin rokotteesta parin päivän ajaksi käsi kipeäksi liikuteltaessa ja niskajumitus/ päänsärkyä. Sama juttu toisesta osiosta, ehkä vähän kevyemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korona yhdistetään niin helposti nykyään yhteen ja ainoaan negatiiviseen asiaan, vaikka taustalta löytyy muutakin. Tuo käsikipu jäi itselläni muiden oireiden alle kokonaan, sait ehkä tasokkaamman ja ainakin tehokkaamman rokotteen ja hyvä niin.

      Poista
  2. Upea postaus, jossa on painavaa asiaa rokotuksista, nuorisoväkivallasta ja tekojen videoinneista.
    Toivoisin keskustelua, päätöksiä niiden perusteella, ja sitoutumista.
    Kännyköiden käytöstä olisi hyvä keskustella.
    Hyvää kevättä ja kiitos koronakahvi kuvasta. Lienee pannujauhatusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Jokke💙 Taitaa olla pannujauhatusta, sen verran on retroa:) Olen samaa mieltä kanssasi. Ehkä vapaa kasvatus ei ollutkaan niin hyvä idea kuin sitä aikoinaan luultiin. On myös paljon pallottelua vanhemmat vastaan koulu tai viranomaiset kun pitäisi tehdä tiukasti yhteistyötä. Laatia tiukemmat pelisäännöt. Kaveripiirikin vaikuttaa.

      Poista
  3. en ole Koronakahvipurkkeja edes nähnyt. Nätin näköisiä, kuten sininen plöröpannukin.
    Koronaa on monenlaista. Komein ja mieleiseni korona revontulilla!
    Täällä ei vielä tunne ketään, joka olisi koronarokotetta saanut. Lehtitietojen mukaan oma vuoroni on kait maalis-huhtikuun vaihteessa.
    Kiitos kaffeesta, kermaa en enää laita. Lopetin kuukausi sitten, mielijohteesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon hyvin, että Sinulle rakkain on revontulten korona ❤️ En minäkään enää kermaa käytä mutta nimi rimmasi niin kivasti tuon Korona kahvin aikakauteen että tuli vähän juksattua:) Pitkään saatte rokotusta odottaa.

      Poista
  4. Teillä on kyllä ollut upea vanhanajan talvi:) Ja hih, ajankohtainen kahvi, ja nätti purkki. Miksiköhän korona on alunperin tullut, Covid19-virukselle. Samaa kruunuahan on myös oluen muodossa tai nimessä.
    Hienoa että sait rokotteen, mutta aika hurjia sivuoireita, Pfizerin rokotteesta en saanut juuri mitään, mutta olen kuullut että tuosta AstraZenecan rokotteesta tulee helpommin sivuoireita. Koskelan surma oli ihan käsittämättömän järkyttävä...
    Hyvää maaliskuuta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut fantastinen talvi, sitten kun alkuun pääsi, jouluun asti sitä piti odottaa, tuli vähän ennen kuin pukki:) Sanovat että auringon koronan mukaan nimesivät, toisaalta erilaisia koronaviruksia on maailma täynnä ja tämä oli niistä yksi. Tuo Pfizerin rokote on vähän erilainen, myös kalliimpi, siitä ei ehkä niin paljon tule ja tehokkuudeltaan vähän toista luokkaa, hyvä että saita sen. Kiitoksia Jael 💛

      Poista
  5. Minä näen Koronakahvipurkkeja ensimmäistä kertaa elämässäni.
    Purkki sopii hienosti emalipannun ja kupin seuraksi.😀
    Koronarokotuksesta saamasi oireet olivat rankat.
    Nuoret sortuvat yhä käsittämättömämpiin tekoihin.😢

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Finelin pannu oli sopivasti sininen ja tuo vanha ruiskaunokki kahvikuppi tuli kaapista käteen kuin vahingossa:) Olin yllättynyt ettet ole koronakahviin törmännyt aiemmin, luulin että se oli aikonaan hyvinkin suosittua. On tietenkin mahdollista että olet ollut maailmalla etkä lainkaan Suomessa?

      Poista
  6. Enpä tiennyt minäkään Korona kahvista, tosin kun en juo kahvia, niin ei oo ihme! No, olipas siitä ikäviä oireita rokotuksesta, mutta jos nyt tulisi suojaa yhdeltä taudilta kumminkin! Mä sain aika samanlaiset ihan influenssa- ja jäykkäkouristusrokotuksista, jotka laitettiin samaan aikaan. Lisäksi hirveä kutina ja kipu käsivarsiin! Iho nousi koholle ja sellainen punainen n. 8-10 cm läpimitaltaan ympyrä rokotuskohtaan. Siksi minua hieman pelottaa tuo koronarokotuksen ottaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvinjuonti on aika omituinen tapa, olen itsekin vähentänyt, mutta usein juon jopa kolme kertaa vuorokaudessa. Influessarokotteesta tulin kerran niin sairaaksi ettei ole huvittanut sen jälkeen ottaa. Ehkä Sinuallakin kävi niin. Yksinään tetanus ei ole aiheuttanut minulle koskaan oireita, kakarana tuli kyllä kankku jäykäksi. Ehkä kombinaatio ei passanut. Koronarokotteet eivät aiheuta kaikille juuri mitään, olin hyvin yllättynyt että sain tämmöset oireet. Ei ihme jos vähän arveluttaa, ehkä hyöty on kuitenkin isompi kuin haitta:)

      Poista
  7. Muistelisin että Korona-olut vedettiin markkinoilta kun pandemia alkoi.

    Onnittelut rokotuksesta. Oireet tarkoittavat ymmärtääkseni sitä että kehosi kehitti vasta-aineita ja olet hyvässä turvassa tartunnalta.

    Todella kaunis tuo eka kuva väreineen. 💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkö kävi että Coronat vedettiin pois, sehän olisi sopinut nyt paremmin kuin koskaan:) Olet oikeassa, mieskin sanoi että reaktio tarkoittaa sitä että se ainakin vaikutti jotakin:) Lämmin kiitos Rita ❤️

      Poista
  8. Auringon koronasta olen kuullut ja lautapelistä muut olivat oudompia. Vai sellaiset sivuoireet tuli rokotteesta. Minä otin sikalentsupiikin aikoinaan mutta ei siitä tullut muuta kuin mitä vähän kipua rokotuskohdassa. Katsotaan nyt milloinka meikäläinen on vuorossa, kun en kuulu riskiryhmiin ja vielä alle 70 v. Onko tuo Korona kahvi nyt markkinoilla vai joskus ollut?
    Koskelan surma oli järkyttävä ja jotain on pielessä pahasti kotioloissa luulisin tai monien asioiden summa. Iloista maaliskuuta sinulle. Täytyy kiirehtiä kampaajalle, kun tukka talven jäljiltä kuin harakanpesä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koronakahvi oli markkinoilla 1960-luvulla, purnukat oli vähän hukassa ja hinnat ihan mielettömiä, minkä vuoksi heitin toivon mielestä, kunnes törmäsin Minden kirpparille siihen:) Koskelan surma oli varmasti monen asian summa, kaikesta ei voi vanhempia syyttää - on koulu, alkoholi, huumeet ja onnettomat yhteensattumat, välinpitämättömyys ja pelko jotka estävät usein toisia nuoria puuttumasta asiaan.

      Ihanasti sanottu, että tukka on kuin harakanpesä, sama täällä:) Kiitos Beate56 💙

      Poista
  9. Hienoa keräilyä.
    Hyvä, että sait rokotteen. Jälkioireethan tarkoittaa, että elimistö toimii kuten pitää. Ikävää, että oli noinkin rajut oireet, mutta nythän on suojaa itse tautia vastaan. Minä olen jo luopunut ajatuksesta, että ensi kesä olisi vapaampi. Menee ilmeisesti rokotusvuoroni aika pitkälle. Mutta rutiinilla jo kotoilu sujuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Repu 💛 Varmasti on näin kuten sanoit jälkioireista, sillä lohdutin itseäni kun tuntui kurjalta. Luulen että jäämme tähän maski- turvaväli tilanteeseen aika pitkään. Ehkä se kesää kohti kuitenkin helpottaa. Rokotus voi mennä pitkälle ellei ole ikivanha tai tautinen:)

      Poista
  10. Mukava runsas luminen talvi on ollut. Kyllä se lumettoman mustan talven voittaa.
    Jauhatko kahvipavut itse ja keität kunnon vanhanajan porokahvit?
    Ei ole hyvempää tuoksua huushollissa kuin itse jauhetun kahvipavun tuoksu.:)
    Auringon ulointa kaasukehää muistuttaa virus, siitä sai nimensä.
    Ikävät oireita sait mutta nyt olet turvassa.
    Rokote aineita on hiukasti täällä...saa nähdä milloin on rokotuksen aika.

    Valoisia alku kevään päiviä Sinulle!💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ollut aivan ihana talvi lumen ja ilmojenkin puolesta. Kahvipapuja piti oikeasti ostaa ja laittaa mukaan, mutta kaikkea ei voi muistaa, sen hoksaa vasta sitten kun kuvaa:) Suuret kiitokset Liplatus ❤️ vähän on varjoja keväässä, mutta se on otettava mitä ylhäältä annetaan. Toivotaan että rokotustahti kiihtyy.

      Poista
  11. En minäkään tiennyt Corona-kahvin olemassaolosta mitään. Hienoa retroa kuvassasi. Minulle saisi kevät jo tulla, olen kokenut lumityöt aika raskaina. Rokotuksia ei meidän perheessä ole vielä saatu. Mukavaa maaliskuuta, kylmempää on iloksesi tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta 💛 Haen välillä jotakin kirjaa tai purnukkaa, muutama vuosi sitten oli aivan pakko löytää kukkopurkki:) Kyllä lumityöt ovat tosi raskaita, isoja lumimääriä en toivo milloinkaan. Odotan jo syystalvella kuivia pakkaskelejä ja vähän lunta. Kevät ei vielä ihan tule, mutta paljon on lumet sulanneet.

      Poista
  12. Mä en ole kuullutkaan, että on noin kivojakin asioita nimellä corona!
    Kahvikin vielä!
    Kurja kuulla, että sulle tuli noin pahoja oireita piikistä, mutta on tullut monille muillekkin.
    Miehen veli myös on ollut kipeä piikin jälkeen.
    Mutta meillä täällä rokotukset eivät oikein ole edenneet, eivät kaikki terveyden huollossakaan ole sitä saaneet.
    Ainoastaan pandemia vastaanotolla olevat hoitajat ja lääkärit ovat saaneet.
    Olin labrassa ja siellä hoitajan kanssa keskustelin asiasta.
    Katsotaan nyt, koska tänne tulevat ja voinko minä ottaa ollenkaan,lääkärin kanssa siittä keskustelen, kun sinne menen.
    Mulla kun on se veritauti ja jostain luin, että verenhyytymiseen liittyvät sairaudet, voivat estää rokotuksen.
    No, katsotaan nyt sitten, miten käy.
    Mutta hyvää maaliskuuta sinne!
    Koskelan surmatyö ja kiusaaminen on kyllä alkanut puhuttaa, ei tuollainen voi enää yhtään jatkua!!!!!!!!Jotain ON tehtävä ja pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monista ankeista asioista löytyy yllättäin positiivisiakin puolia:) Rokotuksista voi tulla hyvin ikäviä sivuoireita, kaikille niitäkään ei tule. Miten lienee käynyt Sinun koronapiikin suhteen, olisi kiva kuulla? Aika paljon on myös Marevanin käyttoä eri syistä, se ei kuulemma ole este. Rokotusaikataulu taisi pettää pahemman kerran. Lämmin kiitos Harakka ❤️

      Poista
  13. interesting to know there is corona coffee...

    Have a wonderful day

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Tanza. The corona coffee jar is very old, the year was 1965:) Happy weekend.

      Poista
  14. Upea postaus. Minulle korona on väsyneiden ihmisten kuuntelua. On varmaan vaikeaa edes tajuta, että me kuuntilijatkin olemme samassa tilanteessa oman korona-aikamme kanssa. Ihmeen vähän kaupallisuus on tätä aikaa hyväkseen käyttänyt. Tuo Korona-kahvi on aivan uusi tuttavuus minulle. Koronaa hyvässä muodossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Enkuli 💙 Kyllä tämä korona on väsyttänyt monet ihmiset, itselläni ei ole suurtakaan stressiä koska ei tarvi töissä kulkea eikä julkisia kulkuneuvoja käyttää. Olin varma että tämä vuosi olisi jo helpottanut tilannetta, mutta niimpä se räjähti taas käsiin. Koronakahvipurkki ja tuo mainos oli ihana löytö.

      Poista
  15. Minäkin näin toissailtana koronan, siis sen revontulikoronan. Nuo kuvissasi olevat Korona-purkit ovat kovinkin tuttuja lapsuudesta. Kahvipannukin on väriltään sama kuin meillä, mutta siihen oli maalattu kukkakuvio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla kyllä henkeäsalpaavan kauniit koronat ja revontulet, kuviasi on on aina ilo katsella. Koronakahvi ei ole jäänyt lapsuudesta mieleen, aika kauan ostimme kahvinpapuja, jotka kaupassa jauhettiin ja niistä ihana kahvin tuoksu koko kauppaan. Tuo Finelin kahvipannu löytyi kaikkien romujen keskeltä ulkorakennuksesta:)

      Poista
  16. nice post!i had to laugh a little about the Corona coffe!

    You should also read the meaning of Karuna also related to Ahimsa :)

    I see you have snow there still..Here we also have snow but it is fading away
    I hated the coviv vaccine.Was sick for four days and the second shoot ,the worst ,is yet to come

    But then we have to do this to live again

    wish you a big nice weekend!Be strong!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Great thanks Anita 💛 Corona coffee is the best :) Vaccines always become side effects, it’s good maybe? Take care of yourself! Have nice spring 💖

      Poista
  17. Koskelan surma oli niin kauhea ja sydäntä raastava, että sitä ei oikein uskalla ajatellakaan, kun alkaa ahdistaa. Valoisaa rauhaa uhrille. Toivottavasti lastensuojeluun ja nuoriin oikeasti satsattaisiin tässä yhteiskunnassa enemmän.

    Rakastan vaaleansinistä väriä. Kuvasi koronakahvipurkista pannun ja kahvikupin kera on niin kaunis ja kotoinen. Ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärsimystä on aina vaikea ymmärtää, kohdistuipa se sitten koulukiusattuihin, vanhuksiin tai eläimiin. Lastensuojelu on omituinen sekoitus hoivaa, auttamista ja järkyttäviä laiminlyöntejä. Kun opettajat ja vanhemmat eivät enää ole tukipilareita, kuten ennen, niin mihin lapsi turvautuisi. Huumeisiin, väkivaltaan ja normien rikkomiseen. Kiitoksia Ninnu 💙 Vanha ruiskaunokkikuppi istui Finelin pannuun ja koronapurkkiin minustakin hyvin:)

      Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜