torstai 9. syyskuuta 2010

9.9. ANNO DOMINI 2010


Hellurei Te kaikki - fiksut ja filmaattiset - jotka olette olleet täällä kauan, ehkäpä jopa vuosisatoja (tai ainakin kaksi pakollista viikkoa) ennen minua - Turhaan toivoitte, uskoitte, luulitte ja pelkäsitte etten ehkä osaisikaan tänne:) Ja niinhän siinä sitten kävikin. En osannutkaan. Kompastuin vahingossa Blogistania-maan porttiin. Suoraan sanottuna hakukoneilla tätä oli vähän vaikea löytää, eikä nimimerkeillä ollenkaan. Vika lienee kuitenkin hakijassa, joka ei vanhan koiran opi enää uusia temppuja ja jonka huoleton hakutyyli on aina vähän sinnepäin. Mr Google kyllä yrittää parhaansa, mutta ajatuksiani se ei vielä osaa lukea.  

Eilen illalla eksyin Villiin Länteen ja jouduin tai pikemminkin pääsin vielä syysmyöhällä heinätöihin! Elikkä hangottiin vanhan ajan malliin heiniä seipäiltä talvisuojaan. Heinänkorret ja roskat kutittivat puseron alla vielä myöhään illallakin mukavasti, kunnes viimein maltoin pyyhkäistä koko extremen pesuhuoneen lattialle. Hevosaitauksessa laidunsi jo yksi komea otus ja muutenkin ranchi alkaa saada nimensä mukaisen ilmeen. Jostain syystä kuitenkin kauan sitten istuttamamme isot kuuset olivat kuivuneet ja kuolleet pystöön. Ehkä ne vain kuolivat  ikävään, josta minä vaivoin selvisin.

Kuva on rakkaalta kotipellolta, jossa oli eräänlainen jäteheinänpaalaus meneillään. Aurinko paistoi kirkkaasti ja seisoin kauan pellon reunalla ja muistelin menneitä syksyjä; kauniita ja kotikutoisen lämpimiä. Niitä, jolloin paistoi aina aurinko ja suurin murhe taisi olla se, ettei omenasosetta ehtinyt keittää tarpeeksi tai miten korvaa lasten murhetta tuoneen hassutuksen naapurille. Lainojen lyhennykset ynnä muut penninvenytykset kuuluivat tietysti myös silloiseen elämään. Onneksi osasin olla onnellinen ja huoleton silloin kun oli sen aika, sillä ihmisen onni ei ole milloinkaan niin stabiili, etteikö sen voi sekunnissa menettää. Siruista olen pikkuhiljaa oman onnenmosaiikkini koonnut, eikä se häpeä entistä yhtään. 

Kaunista syksyä koko blogistanialle toivotellen!

19 kommenttia:

 1. Hyvinhän osasit ainakin tänne. Tervetuloa joukkoomme tummaan... tai punasiin .. tai blondeihin.. kuis vaan. Kiva kun olet.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kun tulit joukkoomme! Kyllä Sinua on jo kaivattukin. Jos kurkkaat profiilini alle, löydät liudan "vanhojen" mutta ei vanhojen ystävien yhteyksiä! Sieltä vain keräilet omalle koneelle suosikkilistallesi, niin on sopiva joukko koossa!

  VastaaPoista
 3. Blogi Mustiksen kotia ajaa.
  Tervetuloa!

  Trad. pohjalainen sananlasku.

  VastaaPoista
 4. ailavjuu, ailavjuu, ailavjuu! terveisiä kempeleestä :)

  VastaaPoista
 5. Voi rakas siskosein miten mukavaa oli tälle plazalle löytää,tänne Andromedian tähtisumun keskelle,jota hallinnoi se kirkkain tähti!
  Jessus mä herkesin hempeeks....

  VastaaPoista
 6. Voi kiitos rakkaat ystävät:Leo(kukahan tuokin oikein on:) Orvokki (kiitos hyvistä vinkeistäsi), Anna Y(ilman sanojasi en voi elää:), Pedro (jes, jes, routa porsaan kotiin ajaa) taivaalliset tulet (ailaavjuu!!! ja vau! Olet melkein Villissä Lännessä!!) ja kiitos rakas myrskysisko:) Astrolabini oli kesäterässä ja tähtisumu oli tosi sankkaa, mutta ihanaa olla täällä.. linkitän Teidät kaikki kunhan ehdin, hilkkametsän susihilkan löysinkin helposti vaikka on eri foorumeilla!

  VastaaPoista
 7. No nii ,"vanha" kööri alkaa olla koossa taas kun mustiskin suvaitsi saapua "paikalle".Mukavata sunkin "sähköradan" tapahtumista kuulla.

  VastaaPoista
 8. Jees...Mustis ystäväin..kyllä sua on jo kaivattukin..oon kysellyt, että missä sä oikeen luuraat...Kiva kun olet taas mukana.

  VastaaPoista
 9. Niin jupe, taas lähäretään eikä lopu heti sähköt sen lupaan:)

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia Sinulle kepa, tämä foorumi herjasi aluksi kovasti näitä mustiksia ja kaikenmaailman leskiä, mutta kuka minut olisi jonakin eedelvaisina tuntenut?? Jotenka pienien alkuvaikeuksien jälkeen tarinat jatkuvat meillä itse kullakin. Mukava juttu:)

  VastaaPoista
 11. Hei taas! Hyvä,että löysit perille .

  VastaaPoista
 12. No niin, olethan Sinä tänne löytänyt, kirjoitit minulle että et löydä ketään etkä mitään, vaan päädyt aina jonnekin susimetsään :DD Jos se vika onkin siellä peilin edessä?? Harjoittelemistahan tämä alussa on, tämä blogin hoito, mutta kyllä kaikki pikkuhiljaa järjestyy ja juttu alkaa luistaa.
  Kaikkea hyvää ja kaunista Sinun elämään.......

  VastaaPoista
 13. Niin Vikke, aikaa ja tupakkia se vähän vaati, paitsi etten polta ollenkaan:) Ja täällä ollaan taas:)

  VastaaPoista
 14. Hellurei Polaris, susimetsässä aikani hortoilin ja tuttuja turhaan hain, kunnes vahingossa jonkun planeetan valoon osuin ja perille löysin.. Valoista syksyä sinnekin.

  VastaaPoista
 15. No, oli se hyvä, ettei opaskoiraa tarttenut Sulle hömmata :DD

  VastaaPoista
 16. Siis koira olisi täällä kyllä enemmän kuin tarpeeksi, miten kirpaisikin, no voin aina lainata vaikka naapurin rekkua:)per aspera ad astra

  VastaaPoista
 17. Kyllä roudari porsaat kotio ajaa, vanha(bändi) miksaajan sananlasku.
  Päätin kirjottaa tänne kauas. Oot tän alottannu mun synttäripäivänä, hauskaa. Suhun ei saa yhteyttä kun tätä kautta. Muhun saa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kylläpä keksit kauas mennä. Paljon onnea näin jälkikäteen ja etukäteen myös, mahdottoman hieno päivä täyttää vuosia. Yhteydenotot ovat harkinnassa, ei saa hätäillä. Kiitoksia Timo:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)