perjantai 15. lokakuuta 2010

HEI KUURAPARTA!

Lumiukko Lokakuussa 2010
Tuskin tämä lumiukko vielä talvea tekee vaikka parhaansa yrittääkin. Sain tämän iloisen ja hauskan kuvan ihanalta ja sopivasti hassuttelevalta lapsuusystävältä eilen ja se iski tajuntaani tehokkaammin kuin piiritysjutut tai muut Villin Lännen meiningit, joihin on tullu viimeaikoina törmäiltyä. Edellisenä viikonloppuna ostosparatiisi tyhjennettiin kesken veisuun, jonka vuoksi en ehtinyt haluaamani kodinkonetta edes nähdä, ihailusta nyt puhumattakaan. Sen jälkeen tapahtui piirityshässäkkä Oulussa, joka pysytteli onneksi muutaman kilometrin päässä niin että sain kun sain rauhassa katsella aparaattia ja miettiä laatu- ja hintasuhteet paikalleen.  

Sivukuvassa samassa veneessä helteisenä viikonloppuna elokuussa vasta haaveilen lumiukoista ja tietenkin tulevasta nokipannukahvista, joka nuotiolla ahkerien muurahaisten avustuksella sitten keiteltiinkin. (Kuva onkin näköjään sensuroitu, johtuisiko asemoinneista tai allekirjoittaneen turhista kuvanpoistoista Picassan albumeissa, pitänee laittaa takaisin, jos vihtii.)

Taustalla näkyy rakas lapsuusaikojen merimaisema ja mieleen tulvivat haaleat muistot varhaisista aamuista, jolloin miehet tulivat rysiltä ja minä ähersin kalamajalla merivesikahvia tulijoille nurkkatakassa vaikka kaasuliesi tai muu vastaava taisi jo 60-luvun lopulla olla sielläkin. Se teki kahvinkeitosta vallankumouksellisen helppoa ja vaivatonta:)

Siteeraan lopuksi vastausviestiä minkä sain ystävältä uteluuni: Mitenkäs elämä nyt menee? "Entiseen malliin päin helvettiä, mutta onneksi hitaasti:)" Voiko sitä enää positiivisemmin sanoa kun kyseessä on normaalia vakavampi pikajuoksu elämän ja kuoleman kanssa.

4 kommenttia:

 1. lumiukko on ihanan halattava juu.. suklaa kuin sokeri suuhun myös..

  tuo lopun vastaus miten menee sopii mullekkin oikein hyvin..

  senhän nyt todistaa vaikka päivän blogini.
  häpeän lävistämä. kuuntele se biisi kans..

  VastaaPoista
 2. ja minä luin enstek hei huuraparta ja luulin terveisiä saavani.heh luulo ei ole tiedon väärti? ja kohtahan näitä lumiukkoja saa pystyttää eikä ne sula aivan hetiterveisin

  VastaaPoista
 3. Niin Katri, tämä oli meillä päin varmaan talven ensimmäinen lumiukko, joten eihän sitä malttanut olla laittamatta:)

  VastaaPoista
 4. Lukihäiriö iskee aina silloin tällöin itsellekin mutta kiitän huurapartaa terveisistään:) Tänään oli tosi kaunista ja aurinkoista, mutta lämmöllä ei voi enää juuri kehuskella joten sitä lunta odotellessa...

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)