Lemmikit, luonto, historia, kirpputorilöydöt, kirjat, juhlapyhät, vuodenajat, noitavainot, sadut, perinteet, valokuvaus, Taina Marjasen tontut, noita-akat, jouluhullu kyökkipiika, juhannus, vappu, pääsiäinen, pyhäinpäivä, halloween, meri ja Pyhäjoki

torstai 12. maaliskuuta 2015

MAALISKUU

maaliskuu, jääriite

maaliskuu, jääriite

ruskea. lehti, jää, lehti jäässä, makro

MAKRO- ja TEEMA-haasteena oli MAALISKUU. Keräsin kuvat kolmelta vuodelta. Ylläolevat kuvat tämän vuoden maaliskuulta, jolloin lunta löytyy enää aurauspenkoista ja varjopaikoilta. Vesisateen ja tuulen jälkeen tuli pikkupakkanen ja lammikot saivat kauniin jääriitteen. Allaoleva kuva on Karjalan kunnailta viime vuoden maaliskuulta. Seuraavana päivänä tuli sankka lumipyry joka peitti hetkeksi maan lumivaippaan.

Punainen kääpä

  
Näin paljon oli lunta maaliskuun lopussa 2013. Mosku nautiskelee olosta vartiopaikalla.

hirvikoira, Mosku, kevät, aurinko, terassin portailla

Pieni Lintu - MakroTex challenge

52 kommenttia:

  1. Upeita kuvia, Mustis! Kelpaisivat taidennäyttelyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset Milena:) Ei ne nyt taidenäyttelyyn taida kelvata, mutta mukava kun Sinä tykkäsit♥

      Poista
  2. Jääriitekuva on mykistävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisitpa nähnyt kun kyykin ikkunan alla lammikon vieressä:) Piti pistää linssi suunnilleen maahan kiinni, että sain makron tällä toosalla. Makrossa ei ole vakaavaa ja olen aina leuhkinyt sillä, etteivät minun kädet kyllä tärise, mutta ihmeellinen on elon polku, tuntuu ihan siltä kuin olisivat ruvenneet kuitenkin tutisemaan:) Kiitokset Susu♥

      Poista
  3. Mahtavat kuvat ja niistä näkee hyvin keväisen luonnon erilaisuuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on melkein kun ennen muinoin huhtikuulla:) Yritin rytmittää vähän erilaisia maaliskuun tunnelmia. Viime maaliskuu oli aivan paljas, mutta täällä on vielä jäätä ja paikka paikoin luntakin. Kiitos Kosotäti:)

      Poista
  4. Niin kuuluu sanonta - vuodet eivät ole veljeksiä. Kuvasi vain todistavat, että totta se on. Tänä keväänä näyttää sinun maaliskuusi maata.
    Aika näyttää, millainen takatalvi tulee, vai tuleeko lainkaan. ja onko kevääntulo aikainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuodet eivät todellakaan ole, ihan sama sanonta oli mielessäni kun näitä tälläsin. Olen vähän samoilla linjoilla kanssasi Aimarii, ettei näin aikainen kevät oikein hyvältä tunnu, mutta toisaalta kukapa sen tietää? Viime vuonna kevät alkoi varhain ja aika vilponen oli alkukesä ja juhannuksena piti olla toppatakissa, mutta heinäkuussa alkoi sitten satumainen vanhan ajan hellekesä, jollaista en muista olleen kuin vuonna 2002, joka kesä pisti siinä mielessä paremmaksi, että sitä kesti 5 kuukautta:)

      Poista
  5. Taiturillisia, suorastaan maalauksellisia maastokuvia ! Gratulis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Anjuusa ♥ Lätäköt ovat erikoisalaani:) Esperantosta piti muuten tulla aikoinaan maailmankieli, mutta englanti (voi ruma sana) otti ja jyräsi senkin maan rakoon. Mikä etu olisikaan, jos englanti olisi äidinkielenä. Ajattelisin ja kirjoittaisin englanniksi ja täräyttäisin bestsellerin esimerkiksi selleristä:)

      Poista
  6. Taiteellisia ja kauniita kuvia maaliskuusta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Tuta, eilen illalla yritin katsoa muiden haastekuvia, mutta olin tällännyt mainoksien teilausasetuksen päälle, niin en päässyt kohta mihinkään:(

      Poista
  7. Upeat kuvat! Valo leikkii kauniisti kuvissasi ja jää hiipii kohti katsojaa. Etenkin ensimmäinen kuva on vaikuttava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lammikossa lymysin, että saisin mahdollisimman hyvän vaikutelman, ilmeisesti se kannatti vaikka naapurit taitaakin jo katsoa vähän kieroon, kun konttaan kameran kanssa milloin missäkin. Kiitos Uuna ♥

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitoksia seuraavasta haasteaiheesta ♥ ja siitä että otit toiveeni huomioon ♥ Nyt mietin pääni ympäri että mitähän kuvaa oikein ajattelin kun esitin toivomuksen, ehkä se on vielä ottamatta:)

      Poista
  9. ensimmäinen ja neljäs kuva ovat minulle erittäin mieluisia. nuo punaiset "sienet" puunrungolla antaa tehosteen, kuva on niin upea että suurentaisin sen tauluksi. Voi että luonto voi olla kaunis kun silmät löytävät sen tarjoamat monet kasvot. Ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaiskasin koiran kanssa Karjalan "kannaksella" kun huomasin nuo puut, ei niitä oikeastaan voinut olla näkemättä. Jotakin punasienikääpää se kai on. Luonto on täynnä mikroskooppista ja makroskooppista kauneutta ihan joka puolella, joskus pitää kontata kamera kourassa tai vaihtoehtoisesti tähyillä pilviin ja siihen väliin jää paljon kauneutta, jota ei aina ymmärrä nähdä. Kiitoksia Aikku♥

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Maaliskuun tunnelmia, minusta osassa oli maanläheistä rumuuttakin:) Kiitos S.Willberg♥

      Poista
  11. Jääkuvat kivoja ja kuvakertomus erilaisuudesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jään alla ovat säilyneet edelliskesän muistot. Kuollut lehtikin oli kerran tuore silmu, sitten lehti joka loisti kauneutta vielä syysruskassakin. Kiitoksia Pappilanmummo:)

      Poista
  12. Hienoja jää- ja luontokuvia. Koiruuskin nauttii keväöt auringosta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päikkä. Mosku tykkäsi olla vähän surkeassa väliaikaispestissäkin tuossa terassin portailla ja lumihangessa ja oli jopa hiljaa, koska tiesi että heti joutuu sisälle jos vain aukoo päätään:)

      Poista
  13. Maalis maata näyttelee, toivottavasti ei enää ole ainakaan kovin monta lumipyräkkää tiedossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutamat lumipyryt voivat hyvinkin olla vielä todellisia. Naurattaa kun maaliskuussa on tullut lunta tai huhtikuun alkupuolella, niin ihmiset puhuvat takatalvesta! Mielestäni takatalvi tulee ehkä huhtikuun lopulla tai toukokuussa kun jysähtää kunnon lumet ja ehkä pakkasetkin päälle. Tuomenkukatkin ovat joskus lumeen peittyneet. Kiitos Selma, toivotaan ettei hirveitä myräköitä enää kuitenkaan tule:)

      Poista
  14. Kiitoksia Ma-Te, maaliskuut ja kuvat vaihtelevat yllättävän paljon:)

    VastaaPoista
  15. Vau miten upeet jääriite kuvat! ♡ upeita kaikki! Niin erilaisia ovat keväät..tänä vuonna maa jo melkein toukokuussa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Irkkunen, olemme melkein kaimoja, sillä olen siirtymässä oman lempinimen käyttöön, tosin Mustis/Mustaleski on jo tavaramerkki, joten siitä on vähä paha luopua. Ihanan sydämenkin lahjoitit, minulla on ollut vain tuo mustasydän, mutta nyt taidan kierrättää tätä keveämpääkin:) Maa on sula kuin huhti- tai jopa toukokuussa, mikä ei aina ole kevään/kesän kannalta hyvä merkki.

      Poista
  16. Tuossa ekassa kuvassa on juuri maaliskuun tyypillinen tunnelma: välillä sulaa ja sitten jäätyy. Mukavaa kevättä sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osuit naulankantaan, juuri sitä ajattelin "välillä sulaa ja sitten jäätyy" kun kuvasin:)Tosin lumet ovat tippuneet katolta jo ajat sitten, joten jääpuikkoja ei enää tarvi ihastella. Viimeksi niitä oli vielä maaliskuussakin 2013. Kiitoskia Huopalintu, oikein kaunista kevätaikaa Sinullekin♥

      Poista
  17. Gracias por tu encantadora vista, fotografías hermosas!!!

    Feliz fin de semana!!☆* ´  *´
    `★.¸¸¸. •°´Cariños.

    http://bajolalupadegiglio.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Buenos tardes:) Sinulla on ihania merkkejä kommentissa. Espanjan taitoni ei riitä, mutta kääntäjällä katsoin ja toivon sinullekin mukavaa viikonloppua. Gracias Gigiola♡

      Poista
  18. Liukasta, petollista jäätä, mutta niin kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jää on kaunista, mutta kuten sanoit hyvin petollista:) Tänä talvena on murtunut käsiä ja jalkoja, sillä sivutiet ja pihat ovat olleet pitkään jäätiköllä. Olen käyttänyt ahkerasti liukuesteitä kengissä. Myös heikot jäät ovat aiheuttaneet surullisia juttuja.

      Poista
  19. Uusia tunnelmantäytteisiä kuvia tulee Sinulta hengästyttävällä vauhdilla! Ei meinaa ehtiä kommenttia kirjoittaa.... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Leo:) Pitää yrittää pysyä haasteessa jotenkuten mukana. Eihän näitä tule kun viikon - kahden välein kun lössähdän aina välillä. Olen ollut aika laiska postaaja muutenkin, laskin ettei minulla ole kuin 148 julkaistua juttua. Monet julkaisevat vuoden aikanakin enemmän.

      Poista
  20. Muchas gracias Gigliola♥ Kiva että olet lähtenyt blogimaailmaan, kävin heti vastavierailulla katsomassa sivuasi ja se oli oikein kaunis ja kiinnostava. Klassinen musiikki on lähellä sydäntäni.

    VastaaPoista
  21. Niin tosi kauniita kuvia olet taas ottanut!
    Jääriite on kuin olisi salama iskenyt jäähän ja tehnyt raitojaan!
    Juuri tällaista maaliskuu on, on kaunista ja sitten yhtäkkiä voikin tulla taas pakkastakin vielä.
    Nyt onkin luvattu taas pakkasta ensi viikolle jo taas!
    Hyvää viikonloppua sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Harakka:) Olen miettinyt mitä Sinulle kuuluu? En ole löytänyt tietoa mistään. Öisin on pakkasta ollut jo useampana yönä, harmittaa että vesisade vei suojaavat lumet pois, niitä olisi nyt tarvittu, kaiken lisäksi kestohanget ovat niin pääsiäisaikaan kuuluva ihana juttu, että niitä kaipasin. Aurinkoista viikonloppua Sinullekin ja suuri onnitteluhalaus♡. Ihana juttu, se on pitkä yhteinen taival.

      Poista
  22. Hienoja kuvia!
    Minäkin yritin kuvata riitettä lätäköiden päällä, mutta en saanut mitään erikoista aikaan.
    Täällä Itä-Suomessa on nyt nautittu jopa hankiaisesta, pitkästä aikaa. :)
    Kaunista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sara:) Ihana että on muitakin lätäkkötätejä, sillä välillä nolottaa kun konttaan milloin milläkin nurkalla, sillä minun on kuvattava todella läheltä mikäli meinaan makroilla:) Tiedän että siellä päin on ihanasti lunta ja kantohanget. Vähänkö minua nyt harmittaa ettei täällä ole. Samoin sinulla valoisaa ja hyvää pyhänaikaa♥

      Poista
  23. Aivan ihanan keväisiä kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Ame ♥ Viime vuoden maaliskuussa oli myös aika lumetonta, ehkä jopa vielä lumettomampaa kuin nyt, sillä täällä jäätyi osaksi jääkentiksi sateen ja pakkasen myötä se lumi mitä oli.

      Poista
  24. Paljon jäätä, kuten meidänkin blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäätä riittää täällä edelleenkin, mutta lammikot ovat jo haihtuneet pois seinustalta. Se on maaliskuun juttu nämä jääriitteet:) Kiitoksia Tellu☆

      Poista
  25. Ihaniahan nää kuvat on,ihan huikaisevan kauniita suorastaan!Sinä monilahjakkuus,joka osaat mitä vaan,siis ihan oikeasti kun tiedän.Mulle kevät tulee ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen niin,että näen sen ja jopa pikkuisen osaan iloita.Halit<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelen aina että kun aikaa ja elettyä uutta historiaa tulee suurien menetyksien päälle (mikä käytännössä tarkoittaa monia vuosia) niin vasta sitten pystyy elämään (jotenkuten) ja iloitsemaan vaikka nyt kevään tulosta. Suruja kannamme läpi elämän, mutta ihana kuulla (lukea) että jaksat taas iloita kevään äänistä ja siitä ainutkertaisest tunnelmasta mikä vain keväällä on. Kevät tekee minut aina haikeaksi ja onnelliseksi yhtä aikaa. Haluaisin seisoa mustan kynnöspellon reunalla, tuntea mullan tuoksun ja katsoa kiurun lentoa. Vain se tekee minulle tunteen siitä, että kuulun johonkin.

      Kuulin äänesi elävästi tässä kommentissa, jonka vuoksi en viitsi väittää vastaan monilahjakkuuteen etc vaikka mieli tekikin, koska olisit sanonut heti että ole nyt hiljaa ja kuuntele:) ♡-lämmin halaus Sinulle. Odotan aikaa että saisin kirjoittaa vastaukset kysymyksiin.

      Poista
  26. Merci VoyagesetAbstraits♡. Olen hyvin onnellinen vierailustasi. Omat sivusi ovat todella kauniit, niitä oli ilo katsoa:)

    VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜