Lemmikit, luonto, historia, kirpputorilöydöt, kirjat, juhlapyhät, vuodenajat, noitavainot, sadut, perinteet, valokuvaus, Taina Marjasen tontut, noita-akat, jouluhullu kyökkipiika, juhannus, vappu, pääsiäinen, pyhäinpäivä, halloween, meri ja Pyhäjoki

sunnuntai 4. marraskuuta 2018

MARRASKUU

Lokakuu pyyhkäisi kesäajan historiaan ja teki tilaa marraskuulle. Pahvinen pääkin on pysynyt kummasti kasassa dynasty-ruletissa:)  Hankalinta on ollut oma luutunut asenne ja harjoituksen puute. Halloveeni toi taas väriä synkkään ja pimeään marraskuuhun ja hautausmaan kynttilämeri loisti pimeässä kauniimmin kuin koskaan ennen. Suru kulkee sielusta sieluun ja liekistä liekkiin. Oli aika surra surevien kanssa ja muistaa heitä, joita mikään liekki ei voi enää lohduttaa.

lintu kuistin ikkunalla,  marraskuu, hömötiainen,

Tämä pikkuinen Hömppä eksyi kuistille, eikä osannut ilman apua pois. Viitatiaisen ja hömpän ero on minimaalinen, mutta päädyin siihen että on hömötiainen.


linnut, hömötiainen, sinitiainen, syksy, marraskuu

Tässä seikkailua ilmiselvästi setvitään vielä sinihattuserkun kanssa:) 

Pitkästä aikaa innostuin halloveenihömpästä sen verran, että ostin kurpitsan, jonka Ari koversi, paahtoi siemenet ja minä viimeistelin lyhdyksi portin pieleen. Silmät ja suun muistin, mutta jokin unohtui:)


kurpitsa, halloveen, halloveen kurpitsa
   
Viime tipassa (taas kerran) osallistun Pieni Lintu KASVIS-ja samalla myös MARRASKUU- haasteeseen.  Kurpitsasta saa yleensä hyvää keittoa ja hilloa, mutta tässä halloveeni-yksilössä oli niin vähän hedelmälihaa, että rääppeet menivät harakoille.  Paahdetut siemenet ovat herkullista vaihtelua illanistujaisiin sipsien, karkkien tai naksujen ohella/tilalle. Suosittelen.


kurpitsan siemenet, paahdetut siemenet

46 kommenttia:

  1. Onneksi saitte hömpän turvallisesti ulos.
    Hienot lintukuvat ja kekrikurpitsa.
    Paahdetut kurpitsansiemenet ovat herkkua.
    Mukavaa marraskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kirsti, minä näitä aina hyysäilen tuosta kuistin nurkasta ulos, se on pelkkä valekuisti, ei oikea:) Itse en ole juuri koskaan paahtanut siemeniä, mutta Israilissa nämä olivat kuulemma aikoinaan muotia.

      Poista
  2. Voi duudeli miten ihania pieniä tiaisia. 💙🖤❤️

    Syystunnelmaa lisää halloween kurpitsoineen. Kasvatimme yhtenä vuonna ison kurpitsan ja siitä sai uskomattoman paljon erilaista syötävää aikaan. 🙂

    Aavemaista, tunnelmallista, karun kaunista marraskuuta sinulle ! ♣️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo linnut ovat kyllä lutusia ei uskoisi miten julmia ne voivat välistä olla. Minullakin oli pari kurpitsaa ja odotin satujen jättikurpitsoita, joita naapurin emännällä aikoinaan oli, mutta lajike oli ihan väärä ja tuli vain muutama hullu russakka ja kukatkin tippuivat kesken veisuun pois. Syytä siihen en ymmärtänyt. Kiitos Rita.

      Poista
  3. Hömötiaisia käy lintulaudallani tai se vain hakee ruokaa ja lentää etemmäs syömään. Paras tapa saada lintulaudalle sinitiaisia on PÄHKINÄT. Ihan ehdottomasti ihanimmat linnut mielestäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on lajeja kiitettävästi, on närhiä, naakkoja, punarintoja, urpiasia, peippoja, tiaisia ja punatulkkujakin, varpusista nyt puhumattakaan, jopa mustarastas ja arka harakkakin käyvät osingoilla:)

      Poista
  4. Niin se on taas syksy edennyt marraskuuhun.
    Hienot kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksy on jo pitkällä, enää reilu kuukausi ja kuljemme taas valoa kohti, se lohduttaa tässä pimeydessä:) Kiitoksia Maarit.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitoksia Pieni Lintu, laitoin saman postaukseni myös marraskuu-haasteeseen, kun tein niin viimetipassa, toivottavasti ei haittaa.

      Poista
  6. Schön die Bilder von dem kleinen.

    Noke

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ein großes Dankeschön Noke, die Vögel sind nett...

      Poista
  7. Ihana kaverikuva, hömö ja sinitintti vieretysten.
    En harrasta halloween-juttuja, mutta kaupan halloweenajan kurpitsatarjonnasta löysin myskikurpitsan. Nyt ihmettelen miksi en aiemmin ole osannut tuohon tarttua. Miten hyvää se on paadettuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinitiainen ja hömppä eivät kyllä usein eksy samalle oksalle, hömppä antaa vähän haastetta sinitukalle, joka helposti kingeilee pienestä koostaan huolimatta. Tuo mainitsemasi kurpitsa on kyllä kokeilemisen arvoinen, meillä on etupäässä kokemusta vain kesäkurpitsasta, josta on värkätty keittoa jne.

      Poista
  8. Todella hienoja lintukuvia eikö kurpitsasellaisissakaan ole valittamista :)

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Kristiina. Kurpitsakuva tuli vain vähän myöhässä:)

      Poista
  9. Söpöläiset lintukuvat! Täytyypäs itsekin kokeilla siementen paahtamista, kiitos vinkistä:) Mukavaa alkanutta marraskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hensku. Lintuja tulee seurattua köykin ikkunasta, siemenet olivat yllättävän hyviä. En olisi itse innostunut, mutta muru niitä aina paahtaa...

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitoksia Repu, aikansa kun tiiraa kameran takana, saattaa joku kuva onnistua:)

      Poista
  11. Paahdoin myös siemeniä ja maukkaita ovat olleet - lisäsin hunajaa ja öljyä mukaan paahdettaviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näissäkin oli öljyä vähän mukana, oliiviöljyä ei ollut, joten kompensoi ilmeisesti keijulla. Kannattaa kyllä paahtaa aina kun mahdollista.

      Poista
  12. Söpöjä lintu kuvia. Hömötiasta en ole nähnyt näillä nurkilla.
    Siemenet ovat myös terveellisempiä moninverroin enempi kuin sipsit.

    Kaunis kurpitsa valo. Piristää pimeydessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintuja on ollut aika paljon, piti käydä jo hakemassa jyviä jatkoksi tutulta viljelijältä. Paahdetut siemenet yllättivät positiivisesti, en ole niitä juurikaan ennen harrastanut. Kurpitsa näytti tosi kauniilta, en kuitenkaan tavoittanut tunnelmaa kuvaan kuten toivoin. Kiitos Liplatus.

      Poista
  13. Uskomattoman kaunis ja herkkä tuo kuva Hämpästä! Siinä kiteytyy marraskuun tietty lohduttomuus.

    Harmi, että kommentointi blogiini on niin raivostuttavan hankalaa sinulle. Tekee mieli murista. Höh. En tiedä, miksi wordpress kettuilee. Asetuksissa ei ole mitään sellaista, vaan kaikkien kommentit pitäisi tulla läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Susu, tuo wordpress on takkuillut haastekuvissa jo vähän aikaa, en tiedä mikä siinä mättää, silti käyn kuviasi aina ihailemassa:) Linkityksissä tulee monesti voi olla että minulla on joku bugi poikittain tai sitten jossakin muualla Inlinkin myötä...

      Poista
  14. Lintukuvat hurmaavia! Hieno juttu, että hömppä pelastui ansastaan.
    Kurpitsapää on minun mielestäni jotenkin aavemaisen pelottava. Taidokkaasti kuitenkin tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hömppä oli niin kaunis kulkiessaan ikkunaruudulta toiselle, ei se hirvittävästi räpistellyt kun ohjasin vaatteen avulla ulos. Kurpitsasta unohtui nenä pois, se harmitti, muuten onnistui hyvin:) Kiitos Aimarii.

      Poista
  15. Hieno kurpitsa! Piti oikein hetken miettiä, että mitä siitä muka puuttuu, muttei mua ainakaan nenä haittaa.
    Ja kiitos vierailusta mun blogissa! Äsken julkaisinkin viimeisen osan Rodosta. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Timo. Nokkahan siitä kiireessä unohtui kun piti äkkiä kuvata ja saada portaille tunnelman luojaksi. Sinulla on tosi mukavia matkakuvia, niitä katselee ilokseen, varsinkin kun on jumittunut tänne pimeyteen:)

      Poista
  16. Upeat kuvat ja miten tuo ylinkin kuva naulitsee. <3 Sydämellistä viikkoa Irja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Tiia. Hömppä on lutunen kuvattava, mutta usein niin vilkas, ettei ehdi poseerata:) Viikko vierähti taas kerran ja joulujutut painavat kohta päälle.

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Kiitoksia Onneli. Linnut pasteeraavat paljon ikkunan alla.

      Poista
  18. Hieno lyhty, ei ole itsellä tullut tehtyä,vaikka kiva olisi joskus kokeilla.
    Lintulaudoilla käy meilläkin paljon vieraita. Pienten lintujen lisäksi nuo naakat,harakat, varikset ja oravat. Joskus tikka käy myös rasvapalloja koputtelemassa. Yöllä jänikset syö maasta. Harmi vaan kun ovat niin kaukana, ettei voi ikkunasta seurata ja kuvata. Sinä olet ottanut upeita kuvia linnuista Mukavaa marraskuuta😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu lyhdystä tuli ihan kiva, vähän vaihtelua perinteisiin. Tikkaakin yritin kuvata eräänä päivänä, oli närhen kanssa yhtä aikaa samassa puussa:) Kiitoksia Saassa, marraskuu on yli puolessa välissä, enkä ole tehnyt vielä mtn adventin eteen, se kun hupsahtaa tästä niin äkkiä sinne.

      Poista
  19. On olemassa uskon, toivon ja rakkauden liekki joka lohduttaa surevia 💗
    Hömppä on pikku siivekkäistä puheliain ja luottavaisin joka tulee ihmistä lähelle ruokittaessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Lauri, se oli kauniisti sanottu. Pikku hömpät on tosi uskeliaita ja niillä on kaunis huilumainen ääni, samoin on sinitiainen rohkea, ne komentelevat isompia siivekkäitä tullen mennen.

      Poista
  20. Very nice and beautiful❤I wish you a happy Christmas❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Great thanks dear Anita 💗 New year filled with happiness and peace!

      Poista
  21. Kylläpä on upeasti kirjoitettu ja kuvat on kauniita ja mielenkiintoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Mayo 💗 nyt on ollut pitkä, luova tauko:) Kaunista ja hyvää uutta vuotta Sinulle.

      Poista
  22. Niin upeita kuvia jälleen... ihanaa alkanutta vuotta 2019 sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimästi kiitoksia Tuta 💗 ja parasta mahdollista onnen vuotta 2019 Sinulle. Kuvat ovat jo aikansa eläneitä, tein joulun alla postauksenkin, mutta pari kuvaa jäi uupumaan ja pieni loppufiilaus, joten se jäi julkistamatta kokonaan ja hyvät joulut toivottelematta. Se harmitti.

      Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜