30 maaliskuuta 2024

TRULLIKELKKAILUA JA KANTOHANKIA

Täysikuu jäi haaveeksi tänä pääsiäisenä ja kantohangetkin pettivät pahemman kerran. Trullikelkkakin unohtui vanhanpuolen kinoksiin kun noita kapsahti luutineen ikivanhaan koivuun välttyäkseen lämpöhalvaukselta:)

Tänä pääsiäisenä sain lahjaksi näin ihanat pupumunakorvat. Ystävä nauroi, että sinulla on niin "vähän" koristeita, että pitää pikkuisen auttaa. Mopo taitaa karata käsistä niin jouluna kuin pääsiäisenäkin. 
Mutta kuka muistaa vielä munakääreet? Ostin nuorena äitinä 1980 - 1990-luvulla Kalajoen Merta Marketista ja ihastuin heti! Etsin monet näitä kerrat uudelleen, mutta en löytänyt enää mistään ja Merta Marketkin lopetti ja muuttui kirpputoriksi. Sen jälkeen siihen rakennettiin kauppa- ja kulttuurikeskus Merta. Nämä ostin Minden kirpputorilta 50 sentillä. Googlettamalla löysin vastaavia, mutta en näitä nostalgisia aiheita. 


Yritin huonolla tuloksella narrata vieraita että maalasin nämä itse:)

Kolme päivää sitten olimme vielä Ymmin kanssa kantohangilla ja haimme pajunkissoja joenrannasta. Ymmi otti ilon irti elämästä ja riemun reisipuolesta.
Trullikelkkaakin ihmeteltiin:)  Eläinlääkärireissu tehtiin myös ja se veti vähän vakavaksi, mutta eletään päivä kerrallaan ja iloitaan tästä onnen ajasta, joka meillä vielä on. 
Toivotamme kaikille hyvää pääsiäistä ja kevätaikaa💙

14 kommenttia:

 1. Oikein iloisen riemukasta pääsiäistä + kevättä muutenkin. Kunhan tässä saan itseäni niskasta kiinni, niin nähdään blogistaniassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tuula Tiitsa. Näin Sinun täytyy tehdä, tietysti naamakirjassa julkaisu on aika mutkatonta ja pelkkä kuva riittää usein kertomaan. Tai ainakin Sinun kuvasi💛

   Poista
 2. Eipä loistanut täysikuu, eikä voinut käppäillä kantohankilla täälläkään pääsiäisenä, huomenna ja ylihuomennakin luvassa lumisadetta ja nollakeliä. Suksillä kyllä voi viiletellä hangilla.
  Minun pääsiäiskoristeeni jäivät muutamaa virpomisvarpuun. Sinulla on ollut ahkerammat kädet
  askaroimaan.
  Hyvää jatkoa pääsiäiseesi ja mukvaa kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii 💛Tiistai-iltana reilu viikko sitten, kuu mollotti komeasti ja höpötin Ymmillekin että kahtoppa siellä se pääsiäiskuu nyt noita ämmiä kuhtuu) Täällä tihuuttaa vettä ja on ollut ikävä pääsiäissää. Tänään piti paistaa aurinko, mutta eipä näkynyt sen kummemmin kuin kuutakaan. Viikko sitten olisi ollut ihanteelliset pääsiäisilmat. Käsi tykkää jo kyttyrää, mutta enemmän kuin koristelut, siihen vaikuttavat vatkaamiset ja muut kodin askareet ja siivoilut jos liikaa innostuu.

   Poista
 3. Pirteitä värejä sulla täällä ja ihmeellisiä minulle uusia asioita kuten munakääreet ja trullikelkka 😀 Mukavaa kaksoispyhää 🐥🐥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Rita 💛 Trullikelkka oli oman pään keksintö ja se tuli siitä, kun laitoin ikivanhan kelkan kärrynpyörien päälle:) Ilahduin munakääreistä niin että halusin kirjoittaa pääsiäisjutun aiheesta. Olin sitten vähän pettynyt, kun löysinkin netistä uudemmanaikaisia vastaavia, vaikka luulin ihan esihistoriaksi:)

   Poista
 4. Oi, koirat niin rakastavat lunta. Kauniin pääsiäiskranssin olet tehnyt♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat todellakin tykkäävät lumesta ja lumileikeistä. Tuon ihanan pupukorvakranssin sain ystävättäreltä 💛

   Poista
 5. Ihana pikkuinen trulli tuolla puussa. Meilläpäin ei ole ollenkaan pääsiäiskokkoja ja olisi kyllä kiehtovaa nähdä joskus tuollainen kokko pimeässä. En olekkaan ennen nähnyt tuollaisia ihanan keväisiä suojia kananmunille. Noista munista tietää, mitä ne sisältävät. Minäkin ahmin kolme sulklaamunaa ja niissä kaikissa oli tosi kämänen sorminukke sisäll yllätyksenä. Uskomaton pettymys tälle mummolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Enkuli, nuo munakääreet olivat tosi kiva löytö. Tuli niin nostalginen olo ja oikeastaan olen niitä aina hakenut. Kokkotulet roihusivat Pyhäjoella, täällä oli pari isompaa kokkotapahtumaa. Meillä ei palanut kovin häävisti. Ennen vanhaan oli joka pellolla kokko, nyt on siirrytty isompiin yksittäisiin kokkoihin. Pääasia että perinne säilyy. Ostin lapsenlapselle smurffimunan ja kuvittelen että siellä olisi hieno figuuri. Hintakin vaikuttaa.

   Poista
 6. Varasin sinulle Nukke 2 kortin. Lähetin sinulle sähköpostin profiilissa näkyvään osoitteeseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet Kiitokset 💛oli kyllä oli ihana lähetys, jonka sain. Sähköpostiin vastasin mutta vähän viiveellä ja tämä kommentti oli jäänyt spämmiin:(

   Poista
 7. Löysin jostakin ortodoksisia munakääreita vuosia sitten, niissä oli ikoneita ja muuta sellaista. Täytyypä penkoa, olisiko yhtään jäänyt jäljelle.
  Aivan oikein, kannattaa iloita yhteisestä onnen ajasta, eikä pilata hetkiä murehtimalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Cheri 💛 ikonikääreet vaikuttavat mielenkiintoisilta ja sopivat erikoisen hyvin juuri pääsiäisaikaan. Kyllä turha murhe usein painaa mieltä ja jälkeenpäin huomaa menettäneensä monta onnenhetkeä sen vuoksi.

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜