Lemmikit, luonto, historia, kirpputorilöydöt, kirjat, juhlapyhät, vuodenajat, noitavainot, sadut, perinteet, Pyhäjoki, meri, vene, Marjasen tontut, lifestyle, valokuvaus

perjantai 4. syyskuuta 2015

ILMAN AJANVARAUSTA

Mikä ihanuus! Hiustenleikkaus ilman ajanvarausta. Tai niin ainakin LUULIN kun pujahdin paikalliseen hiussalonkiin. Kerroin kainosti, että omalle kampaajalle on tyvikohotusaika varattu, mutta sitä odotellessa halusin VÄHÄN latvojen siistimistä ja ehkä jopa sävyäkin, jos se oli mahdollista.
- Käsittelyt ovat ajanvarauksella, kuului ylväästi kun fröökynä häipyi ilmoittamaan mestarimammalle uuniluuta-lookista, joka istui hiljaa nurkassa odottaen nöyrästi vuoroaan.
- Mitäpäs olet ajatellut, kuului ylhäisesti samalla kun hiuksiani pöyhittiin ja moppiani taivasteltiin.
- Missä ihmeessä sun tukka on oikein pilattu, kun on näin huonokuntoinen ja rutikuva.
- Jospä vähän kastellaan, yritin nokkelasti ja niin tehtiinkin heti. Eikä tyydytty pelkästään kastelemaan, vaan pestiin perusteellisesti ja hyvin kovakouraisesti vasta pesemäni hiukset. Tätä minä aina vähän ihmettelen, toisaalta saahan siitä pesurahan erikseen, samalla kun asiakasta aivopestään ostamaan kunnon tuotteita, jotka eivät tärvää hiuksia kuten kaikenmaailman halpatuontimoskat. Mutisin niskat hankalasti takakenossa että olen kyllä ostanutkin alan liikkeestä tuotteet, mikä kampaajatätin mielestä kuulosti uskomattomalle. Niin tietenkin, koska läsäytin hoitavat aineet äkkiä päähän ja huuhtelin ne saman tien pois, sen lisäksi että hiuksissa oli käsittelyjä, joiden runsaudesta tukkani tykkäsi vähän kyttyrää. Niin tyhmä en kuitenkaan ollut, että olisin sen tässä jäykkäpaskafiilingissä ääneen tunnustanut, vaikka vähän tyhmä olenkin.
- Otetaan vain vähän latvoja, sanoin varmuuden vuoksi, sillä kaunis kampaajatäti vaikutti pelottavan topakalta ja erittäin määrätietoiselta. Herra-rouva-hammaslääkärikin oli kesy pakkaus tähän verrattuna.
- Juu, kasvusuuntaan leikataan, hän sanoi humauttaen sekunnissa peruukin verran tukkaa lattialle. Minua alkoi kummasti heikottaa ja huimata, mutta yritin skarpata ja viestittää tiukasti silmillä, että gamoon täti, vähempikin into riittää samalla kun vedin tiukasti ilmaa hammasrautojen välistä. Se varoitti yleensä tehokkaasti niin kampaajia, hammaslääkäreitäkin kuin virkavaltaakin, mutta ei tätä tätiä.
- Ei oteta kovin paljon, kuulin piipittäväni ohuella, vieraalla äänellä. Viuh, sanoi veitsi ja sakset silppusivat tehokkaasti pitkäksi venynyttä, mutta varsin ehyttä niskatukkaani lattialle. Saksikäsi Edvardkin olisi jäänyt tässä silputuksessa komeasti hopealle. Tunsin halvaannuttavaa kauhua kun tuskalla ja vaivalla kasvatettu tukkarukkani tippui lattialle, vasta otsatukan julman silppuamisen aikaan sain puhekyvyni auttavasti takaisin.
- Ei oteta enempää, vinkaisin surkeasti.

Tämä mainio kuva on varastettu MTV-INDEX:stä. Löytyi Googlen kuvista, jos on laiton lainaus, niin ilmoitusta heti!

- MitÄÄÄH? Tähän tulee malli, tiesi kampaaja ja suihkaisi korvat paljaiksi. Viuh, vauh kivahti veitsi ja viisti hiuksia. Kuivat latvat olivat jo aikaa sitten tippuneet lattialle ja tunsin miten naamani sukelsi autioituneesta kuontalosta kuin kuin vasta keritty lampaanpää. Silmiä kirveli ja tappava viha nosti hyistä päätään.
- Sirot pienet kasvot, hymyili kampaajatäti imelästi silpaisten veitsellä otsatukkani vinoksi. Aivan ajattelin, pienet silmät ja iso nokka, joita hiukset olivat armeliaasti vähän pehmentäneet. Kerimisen jälkeen väriksi jäi pelkkää harmaan haalistunutta paskaa, johon ämpäroitiin tehokkaasti tumma liukuvärjäys, jonka jälkeen tukka istui päässäni kuin ohut karvalakki.
- Nätti, eikö vain, kuului itserakkaasti kun peiliä tyyrättiin esille. Taisi kampaajaprouva ihailla enemmän itseään kuin luomusta. Minua luonnollisesti oksetti katsoa edes peiliin, jonka vuoksi tiirailin kiltisti seinän viereen ja vastasin lakonisesti. 
- Joo, onhan se... ainakin erilainen. 
Kassakone kilisi iloisesti kun täti rummutti sinne pesu-leikkaus-väri-hoito-alvi-hintaa.
- 199 euroa alennuksen kanssa. Ja tuliko niitä hoitavia aineita? Nämä kolme maksavat vain 100 euroa yhteensä? Ei mitenkään kallista hintalaatusuhteeseen nähden?
Pudistin masentuneena kerittyä päätäni ja tuijotin lasittuneesti pankkikorttia.
-No tulet sitten kuukauden päästä ylläpitoleikkaukseen niin saamme hairisi kuntoon.
Älä luule luuta lihaksi, lampaan päätä makkaraksi ajattelin synkästi raahautuessani raskain askelin ulos. Tähän silppuriin minulla ei ole enää ikinä kukkaron eikä hiuksieni puolesta varaa. Pääpajan ovi saa puolestani olla kiinni forever! Katsotaan, pystyykö luottokampaajani kohottamaan edes karvan vertaa jäljelle jääneitä haivenia ja täysin silputtua itsetuntoani. Luultavasti, sillä Johannalla on oikea taikakäsi ja sydän paikallaan:)

Jälkispekulaatio:

Miksei näin tärä täti vain ota ja nosta persettä kampaajatätin penkistä ja lähde kesken veisuun pois? Vastaus: Vaikea on enää lähteä, jos tukka on osaksi silputtu ja syynä on myös se, että kuvittelen ammatti-ihmisten ottavan asiakkaan mielipiteet ja toivomukset huomioon rautaisesta ammattitaidosta huolimatta ja kun näin ei käynyt, järkytyn ylikävelystä ja halvaannuin paikalleni, kuten elämässäni monesti käy. Mukana saattoi olla myös trauman myötä tullut shokkitila:)

Toinen syy oli se, että suorasukaisuudesta ja ahkerasta kyseenalaistamisesta huolimatta, minut on ehdollistettu käyttäytymään virastoissa ja ihmisten ilmoilla hyvinkin kohteliaasti ja viranomaisten ammattitaitoa edes jotenkuten kunnioittaen.

P.s. Johannan Taikakäsi toimi kuten pitikin, joten jaksoin hyvin odottaa aikaa että peilistä näkyi taas tämä paljon tutumpi pomminpurkaja-look;)


53 kommenttia:

 1. Otan osaa.

  Vaikka en ole turhan tarkka hiuksistani, niin harmittaa, kun annaetaan ohjeet, mutta sakset käyvät vähän liian liukkaasti ja leikataan liikaa. Jos on pitkät hiukset on asia tosiaan piirun verran pirullisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Jokke:) On aika inhottavaa ettei kuunnella asiakkaan mielipidettä, vaan oma näkemys on tärkeämpi. En sano etteikö ollut ammattitaitoinen, mutta...

   Poista
 2. No ei niin paha ku luulin ja eihän noin nätissä naisessa pikkasen pielee menny tukanleikkuu mitää haittaa. ;DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsistä Partapappa:) Jos on kaunis, niin hänelle sopii vaikka kalju, niitäkin naikkosia joskus näkee, ja jotkut joutuvat luopumaan sairauden vuoksi, joten sen takia tämmönen turhamaisuus tuntuu joskus kummlata, mutta minä olen niin Frankestein että haluan piiloutua pöyryyn. Lämmin kiitos kauniista sanoistasi ♥

   Poista
 3. Uskallankohan sanoa? No sanon kun kerran aloitin: Minä leikkaan itse tukkani, (Ja olen tyytyväinen). Sellainen "prinssitukka" minulla. Helppo hoitaa ja saksia. Muistelen ennen kun kävin kampaajalla, se halusi tehdä aina jotain ihmekampauksia, enkä tuntenut itseäni kun katsoin peilistä. Nyt tunnen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on hieno juttu että leikkaat itse! Minäkin silppusin tänä kesänä kun lähdimme tansseihin ja tyttökaveri katsoi järkyttyneenä kun otin muumisakset ja vähän siistein latvoja. Mikä on prinssitukka, polkkatukkako? Ihmekampaukset vielä passaavat, mutta ilman leikkausta:)

   Poista
 4. voi Mustis söpöliini, sä oot nätti vaikka olis ajellu kaljuks...minäkin käyn mun lähikampaajalla, he tuntee jo niin hyvin, ja kuuntelevat myös.. Kus sanon että noin 2cm lyhyemmäksi se on sit just niin ja kun permistä en käytä, niin leikkaus on 30,- se on ollut sama jo 4v..
  Mutta muistanpa että kerran edellisessä paikassa auessa, menin kysymään olisko uuniluudalle leikkaus aikaa.. Joo kehui omistaja meillä on ihan uusi abbulah nuori mies, ja kaikki on tykänneet, hänellä olis aika.. no joo minä tepastelin abbullahin tuoliin ja selitin, että niskasta otetaan lyhyeksi, mutta sivut pidemmiksi ja vain vähän ohennusta.. Tankjuu sano abbullah ja sakset viuhui ja kone surisi.. alkoi olla omituinen olo... tekeekö tuo mulle miehen tukan.. mitä jos se luulee et oon mies.. kun oon aika kookaskin.. kääk.. no valmista tuli ja abbulah tarjos peiliä että saan ihailla uutta lookkia.. käääk...apuva--- Mitä eikö ole hyvä..?? olin kauhuissani, niskasta oli ajettu puoleen väliin kohti päälakea ihan kaljuksi.. voi v###ttu..kele... ja duuniin pitää mennä.. sitten muistin että jossakin kotona kaapin perällä on vanha peruukki, ajalta kun oli sairauden takia ja sen hoitojen seurauksena, lähtenyt tukka lähes koko päästä.. pidin peruukkiia vuoden,, sitten tukka kasvoi kun sairaus oli hoidettu ja hyvin on kasvanut.. nyt on pidettävä peruukkia ainakin pari kuukautta päättelin, että valkoisena loistava takaraivo, ei häikäise takana kulkijaa...ja niin siinä sitten kävikin, paitsi että kerran duunissa kun kurotin alhaalta asiakkaalle pyytämäänsä, peruukki tarttui huomaamatta johonkin koukkuun ja jäi siihen roikkumaan.. Asiakas katsoi vähän aikaa pokkana, mutta räjähti sitten nauramaan... no voi kauhistus,, anteeksi.. mitä mä nyt horisen... otin peruukin koukusta irti ja asetin päähän takaisin.. Oo, kyllä tuo on paremman näköinen, kuin päätä nuoleva tyyli alla.. kuittasi asiakas, yhä hymyillen.. Seuraana duuni päivänä pesin noin pari senttisen uuden tukkani ja föönäsin ja kiharsin ja sen jälkeen olin taas oma itseni..Niskassa oli taas hiuksia ja oikeastaan piti mennä vähän muotoilua hakemaan, niinpä kävin uudella kampaajalla, joka laittoi siihen pehmennyksen, loivat kiharat ja olin oikein tyytyväinen.. hintoja en muista, mutta enempi ne maksoi kuin nykyinen.. Tää on luvannut minulle eläkeläisalennuksen..se on tuurista kiinni kun menee tuntemattomaan paikkaan.. Omnneksi ei ole sattunut kuin se yksi vahinko.. Ja hiuksethan kasvaa kolmessa kuukaudessa jo jälleen uuteen kuosiin..
  Hyvin kerooit tarinan, ihan imaisit mukaan ja tunsin saksien viuhinan.. silti oot ihan söpöliini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Katris ♥ Antaisin mitä vain, että olisin sanojesi kaltainen, mutta jos olisin kalju, niin se olisi kyllä aika järkyttävä näky. Toisille se passaa, olen nähnyt paljon kauniita naisia, yksi kuuluisimmista on Sigourney (Susan Alexandra) Weaver. Mulla on niin ruma otsa ja varsinkin sivusta olen niin ruma, että oksettaa jos tukka on ylhäällä, mutta minkäs teet. Äiti ei parempaan pystynyt ja isä antoi vain vikoja:)

   Kerroit kyllä niin hupaisan peruukkijutun, että nauroin ihan vääränä. Kiitos siitä:)

   Poista
 5. Mitäs sitä ei kauneuden eteen tekisi :) Hieno tarina ja nauratti ihan mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava juttu Harry:) Juumorilla yritin vetää ja kirjoitin heti itseni ulos kun tämä tapahtui, sen verran se kuitenkin kirveli, etten pystynyt heti julkaisemaan ja sitten vähän unohtui:)

   Poista
 6. Tuo pörrö, mikä peilikuvassa näkyy on upea. Kuvaamasi kampaamokokemus oli kylläkin karsea ja mikä hinta. Onneksi tukka on kasvava luonnonvara.
  Minä en käy kampaamoissa lainkaan, en ole käynyt viimeiseen 10 vuoteen. Tukka kasvaa ja aina löytyy jou ystävällinen, joka saksii latvoista 10-20 senttiä pois, mutta minkä kampaamokuluista säästtän, se tahtoo mennä pitkien hiustenhoitokuluihin. Ympäri käydään ja yhteen tullaan. Kivaa syksyä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, minulla on useinkin pesun jälkeen tämmönen ja varsinkin sitten aamulla. Enää en häpeä vaikka joku näkeekin, kuva teknisesti aika huono ja rajauskin meni vähän sinne päin koska päästä töröttää joku lauta:)

   Silpaisin lapsenlapseltajun hiuksia ja oli tarkoitus kuvata ennen ja jälkeen, mutta kuvasin vasta kun olin jo leikannut, se kuva unohtui kokonaan, oli hirvittävä leikata 15 senttiä ihanaa, pitkää tukkaa ja vähän paremmat saksetkin löysin, mutta eihän se jälki ole kampaajan tasoista. Pitkässä tukassa on puolensa, semmonenkin on joskus ollut, mutta ei ihan niin pitkä kuin Sinulla.

   Poista
 7. "Hemaisevan seksikäs pörröpää!" laulaa luikautti Aarne Tenkanen joskus takavuosina.

  Jotenkin tuntuu, että naisten elämä on usein hiuskarvan varassa. Ja tuo laskutuspolitiikka on ihan käsittämätöntä. Mun taloudessa asuu kolme takkupäätä, kampaajat kuittaa vuodessa pari kiloeuroa näitten hiuskarvojen tupsuttamisesta.

  Mulla meni ennen pari kymppiä reilussa kuukaudessa, mutta ei enää sitäkään. Esikoiseni poikaystävä ja minä ollaan oltu koekaniineja hiustenleikkuukokeilussa, jota vetää tytär itse.
  Leikkuu on ilmainen, mutta siihen kuuluu vahingoniloisen naurun kuunteleminen leikkuusession aikana. Ainoa toive, jonka esitän ennen leikkuuta: Korvat sais jättää.
  Mitäpä mies ei tekisi ulkonäkönsä eteen, kunhan se ei maksa mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pedro ja arvaa inhosinko sitä Tenkasta:) Joku lauloi joskus niinkin että "seksikkäät pörröpäät, naiset nuo..." Ja naisten elämä on hiuskarvan varassa! Ja kyllä niistä osataan laskuttaa. Huh, huh. Ellei hiuksiin ja niiden etupuolella olevaan reikään naamassa menisi niin paljon rahaa, niin elämä helpottuisi huomattavasti.

   Kyllä sulla on lenheetiä kun on oma kotileikkuri, vaikka miesten tukat tulevatkin paljon halvemmiksi kuin naisten pöyryt. Korvamerkintä kuuluu silloin tällöin asiaan! Takkutukille terveisiä ja varsinkin sille luottokampaajalle:)

   Poista
 8. No voi hyvänen aika millaista palvelua, on kyllä ollut tehokkuus huipussaan ja asiakasta ei olla ehditty ollenkaan kuulemaan, kamalaa. No hiukset onneksi kasvas nopeasti ja nyt tietää mihin olla menemättä. Minäkin varasin eilen houstenleikkuuajan minulle uuteen paikkaan, saa nähdä miten käy viikon päästä kun sinne menen, jos uskaltaudun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja ♥ Aika erikoista oli kyllä toiminta, en ole vastaavaan törmännyt ikinä, tiettyyn ylilyöntiin kylläkin silloin tällöin. Toivon että Sinulla käy hyvä tuuri. Usein sitä kuitenkin suree jos hiuksia leikataan liikaa tai väärästä paikasta, aika harvoin olen tyytyväinen. Onneksi tukka on uusiutuva luonnonvara - ainakin vielä:)

   Poista
 9. Olipa tosiaan legendaarinen tarina, ihan henkeä salpasi..;D
  Vahingosta usein viisastuu, kiitos Mustis!
  Hyvää viikonloppua sinulle.♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset Aili. Tässä on aitoutta sillä purkasin pahan mielen heti kun pääsin kotiin, tosin tästä on vähän aikaa eli tukka on kasvanut jo uudelleen. Hassulta kyllä tuntui kuin oli niin vähän tukkaa. Aurinkoista viikkoa Sinulle, lupasi vielä lämmintä:)

   Poista
 10. Mainiota stooria ��. Tiedän tunteen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sari ♥ tämä on varmaan tuttua juttua monille:)

   Poista
 11. Aivan liikaa tuttua tarinaa! Muistan nuorena tulleeni itkien kotiin monta kertaa, kun koskaan minua ei kuunneltu. Nyt on onneksi tilanne toinen ja lähellä tuttu ihminen, joka leikkaa juuri sieltä, mistä toivon.

  Asiakaspalvelveluun kuuluili kuunnella asiakasta, jos luulee, että tämä tulee toistekin. Myös asiakas voi olla oikeassa, kuten joskus on sanottu. Voi itku, mikä tilanne!!! Onneksi aika parantaa tilanteen, mutta yllättävän kauan joutuu odottamaan tämän käsittelyn jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen luullut olleeni ainua, joka on itkenyt ja kiroillut kun on katsonut menetettyjä hiuksiaan, usein on ollut myös ihana tunne kun tukka on onnistunut, kampaus nätti ja väri kaunis ja kaikki huomaa että olet käynyt kampaajalla.

   Mielestäni asiakas on aina oikeassa vaikka olisi väärässäkin. Tämä tapahtui aiemmin joten nyt en enää tilanteesta kärsi mutta muistan miten ankeaa oli pitkään. Minullakin on luottokampaaja joka aika tarkasti tietää mitä haluan:)

   Kiitoksia Uuna ♥ Löytäisitkö vielä sen jatkotarinan minkä kirjoitimme kauan sitten:)

   Poista
 12. Voi hyvä tavaton! Pieni riski lienee aina oudolle kampaajalle mennä, kun ei tiedä mitä aina tapahtuu. Joskus tekee mieli vaihteen vuoksi käydä jossakin toisessakin kampaamossa, mutta aina meen vaan samalle tutulle kampaajalle. Nyt kun jäin eläkkeelle ja tilipussi kutistui entisestään, taidan antaa tukan kasvaa ja nirhaan itse vaan otsatukkaa. Tai sitten yhtäkkiä päätänkin ottaa permanentin ja leikkauksineen. Saa nyt nähdä taas :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu virkistää, eikä aina käy näin kurjasti. Todellisen kurjuuden rinnalla tämä on tietenkin pikku juttu, mutta ihminen on kuitenkin usein aika turhamainen. Aika paljon on minullakin mennyt kampaamoon rahaa ja erilaisiin hiuskokeiluihin, joiden kannattavuutta ei aina tiedä:) Kiitokset Selma ♥ Ehkä kannattaisi antaa tukan kasvaa ja nyrhiä itse, kaikki eivät tämmöstä pörröä haluakaan.

   Poista
 13. Pomminpurkaja-look, mahtavaa! Minä vähän ajattelen, että kampaajat ottavat metrihinnan, tai siis cm:n mukaan. Just kävelin itsekin tuntemattomalle kampaajalle ilman ajanvarausta, olkapääpolkkaa pyysin mutta korvapolkka siitä tuli. Tosin jälkeenpäin ajatellen, ehkä kaulani on niin lyhyt että korvat roikkuvat olkapäillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvapolkka kuulostaa hyvin hauskalta, mutta ehkä se ei sillä hetkellä sitä kuitenkaan ollut. Mikä ihmeen into niillä on riistää viimeisetkin siemenperunat, eivätkö ne sitä älyä, että mitä vähemmän leikkaa, sitä useammin sinne joutuu menemään. Ei mitään bisnestajua:) Pomminpurkaja kiittää Sirokkoa ♥

   Poista
 14. No huh huh. Eipä tuo pörrökään mitenkään onnistuneelta näytä, anteeksi vain. Ymmärrän juttusi ytimen. Näinhän se on aina, vaikea on löytää hyvä kampaaja, hyvä hammaslääkäri ja hyvä gynekologi, hyvä vaatekauppa ja hyvä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Anonyymi ja saat anteeksi:) Pörrö on kuitenkin ominta itseäni ja tokihan tämä nyt tällätään vähän nätemmäksi, jos johonkin lähden tai pistän ponnarille. Tässä on pesun jälkeinen look, eli peikko parhaimmillaan tai pahimmillaan.

   Minun on ollut tyytyminen hammaslääkäriin tai gynekologiin, mikä on eteen tullut, sillä niihin ei ole enää varaa, joskus kävin kyllä privaatisti hammaslääkärillä ennen oikomista:)

   Poista
 15. Peru "tyvikohotus" et tarvise sitä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ari ♥ Mut jos on latvasta laho, kuten minä, niin on aivan pakko ottaa kohotusta tyveen:) Kaikilla ei ole semmosta viikinkilettiä kuin Sinulla:)

   Poista
 16. No johan oli, huh. Samaa sanon että kampaajaa, gynegologia ja hammaslääkäriä ei kanata vaihtaa.
  Onneksi hiukset kasvaa ja kukoistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin- jos on mahdollisuus valita. Lääkäripuolella vaihtuvuus on ollut isompaa, sillä en käy enää privaatissa. Oma hammaslääkärini jäi eläkkeelle ja minä jäin vaille osaavaa hammashuoltoa. Terveyskeskukseen olen yrittänyt ängetä, mutta sielläkin on aina jonoa jne. Totuin OYS:n hammasklinikalla niin ihanaan ja osaavaan käsittelyyn että sitä on ihan ikävä:)

   Kiitos Kosotäti ♥

   Poista
 17. Kysyit Mustis "prinssitukasta". Semmoinen suora otsatukka, nips, nips, nips.
  Sitten kun hiusten latvat on kasvanut leuan tasalle, tupsu kerrallaan käteen, ja sakset sanoo naps,naps, naps. ja toiselta puolelta tulevat vastaan saman verran, ja sakset sanoo nops, nops, nops. Peili käteen ja toisesta peilistä näkyy takatukka. Jos siinä on korvia kohti kaartuvissa rintamissa ulokkeita tai pitkiksi jääneitä yksittäisiä hiuksia, sakset sanovat taas nips nips tai nips, nips, nips. Kunnes rintama näyttää tasaiselta. Leikkuun jälkeen pesu.Pesun jälkeen luonnostaan sen verran taipuvat hiukseni itse sotkevat linjan tasaisuuden niin että "kampaus" näyttää silmiin luonnollisilta ja tarpeeksi sekavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tulikin sitten mieleen satukirjojen prinssit, joilla oli polkkatukka:) Olet kyllä aika pätevä Liisukka:) Kampaajat yleensä kastelevat tukan ja ovat sitä mieltä, että semmosta on helpompi käsitellä ja leikata, ilmeisesti se ei hosuunnu niin helposti. Oletko kokeillut sitä? Minulla oli joskus aika pitkäkin tukka, mutta kerran otin hyvin lyhyen lookin ja se näytti siihen aikaan aika nätiltä ja oli tosi helppo hoitoinen pidä ja pese tyyli. Mutta se vaati leikkausta aika usein.

   Poista
  2. Mustis, noin kolmen viikon välein nipsin ja nopsin. Ehkä on hyvä kertoa että mun mies hoitaa myös itse hiuksensa, joita onkin kokonainen pehko. Hän piti jonkin aikaa pitempää tukkaa, mutta nyt vähän lyhentää saksilla, saksilla vaan..

   Ja mikä erikoista: hän ei pese hiuksiaan muuta kuin pelkällä vedellä (suihkussa tai saunassa), ei käytä ollenkaan shampoota, ja kumma kyllä, hänen tukkansa on pöyheä, eikä lainkaan roiku rasvaisena klönttinä niskassa. Sitä sietää ihmetellä!

   Poista
  3. Jännä juttu että miehen tukka toimii niin. Mehän kyllä pesemme hiuksia aivan liikaa - se on shampoon valmistajien ja osaksi kampaajienkin kikka, niin että tukka kuivuu tai toisaalta rasvoittuu liian ahkerasta pesusta jne. Joillakin riittää päänahan oma rasva, joka hoitaa hiusta. Sehän olisi ideaalia. Eihän niitä ennenkään pesty koko ajan ja aika kauniita hiuksia oli silloinkin.

   Olette kyllä hyvin omavaraisia hiusten hoidon suhteen ja sehän olisi kampaajien kauhistus jos kaikki muutkin olisivat ja säästätte pitkän sentin:)

   Poista
 18. Siitä kauan jo aikaa kun pörrösi näin ja
  muistoihin lämpimiin sen sulkea sain.
  Kauneus ei katoa silmistä sun vaik´
  vuodet vierii tää on ajatus mun!
  "intruder"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos. Nämä ovat aina niin kauniita - nämä ajatukset ja runosi Intdru ♥ Muistaakseni siitä on 3 vuotta 2 kuukautta ja vieläkin muistat. Minun pitäisi olla imarreltu, mutta olen vain hämmentynyt - kuten peikot aina, jos niitä sanotaan kauniiksi:)

   Poista
  2. Muistit sinäkin...

   Poista
 19. Aijai, nauran täällä niin, että vedet silmistä juoksevat...Luin jutun R:le ja nyt hänkin nauraa ääneen. Arvaa mitä? Olemme just samassa veneessä, mutta minä pahemamssa! Olen 30 vuotta käynyt samalla kampaajalla, enkä uskalla vaihtaa. Tämä on se asia, joka kaikkia imetyttää, mutta kun on 30 vuotta tällainen vahva naisihminen saatu just kampaajan tuolissa nujerrettua, niin tulee olo, että tästä ei uskalla lähteä. Hammaslääkäriäni kerran läppäsin jopa kädelle, kun puduutus sattui, gynekologini kanssa otamme joka kerta haastavan matsin, mutta kampaajalla tämä tyttö on hiljaa. R. ei olisi nauranut yhtään, jos olisi tajunnut, että kaksi kertaa tänä suvena olen lähtenyt kampaamosta mukananao shamppo ja hoitoaine, joiden tuoksua, mango-melni, kerran kehuin. Yksi satsi oli 33 euroa eli nyt on mennyt kahteen pieneen puteliin 66 euroa, jolla ostaisi jo monta pulloa jotain Erittäin hienoa suomalaista shamppotta, joka saa hiukset ihanasti kiiltämään. Olen pidentänyt matkakassan kartuttamisen nimissä kampaamokäynnit 6 viikosta 8 viikkoon, ja se ei selvästikään miellytä kampajaani. Hän uhkasi nostaa hontoja, minä siihen, että 'sitten käyn 10 viikon välein'. Vieläkään en tajua, miten uskalsin! Saan muuten joka kerran kuulla tarinan naisesta, joka ei oluut kampaajalleni mieliksi, vaan valitti jostain heikosta väristä, uskalsikin!, niinpä mun kampaaja ilmoitti tälle, että 'minun kampaamooni teillä ei ole enää asiaaa!' Huoh...

  Hyvä tarina, tosi hauskasti kerrottu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Leena ♥ pitänee kokeilla tuota hienoa Suomalaista shampoota, en kyllä tiedä, miten käsiteltyyn tukkaan istuu. Nuo hoitoaine satsit eivät vaikuta mitenkään kovin kalliilta ja kyllä itselläkin on nyt pari kuukautta täyttynyt ja olisi aika jotakin teherä:) Moppi on jo sen näköinen, että kohta se ei toimi mitenkään.

   Mukava kuulla että nauratti, alkuun ei naurattanut ollenkaan, mutta ajattelin kirjoittaa kurjan mielen heti pois huumorin avulla. Ennen käytin paljon enemmän naurua ja huumoria aseena, nyt minusta on tullut vähän tosikko:)

   Hammaslääkärille olen vain kerran sanonut että maistuu paskalle, kun se lykkäsi jotakin pahanmakuista ainetta suuhun, sen enempää en uskalla niille ryppyillä:) Potkuttelen vain jalkoja ja jännitän hammaslääkäriä edelleenkin vaikka olen aika paljon oikomisjuttujen vuoksi nykyvuosina käynytkin. Leikattiin jopa iso poskari ja laitettiin implantti - ei mitään mukavia juttuja.

   Sinulla on pitkäaikainen kampaajasuhde, pidä se yllä, vaikka onkin aika omituista uhkailla hintojen nousulla - ehkä se oli vain vitsi:) Asiakkaan pitää voida valittaa ja sanoa jos väri tai muu ei miellytä, kampaajasi alkoi vaikuttaa minusta jo despootilta:)

   Poista
  2. Myönnetään, että hän taitaa olla despootti, mutta tämä on se ainoa kerta elämssäni, kun en tohdi alkaa taistoon itsevaltiasta vastaan;)

   Hauska juttu kuitenkin, sillä kyllä näitä on sattunut muillekin;)

   Poista
  3. Hyvä luotto kampaaja, joka tuntee lookin ja asiakkaan hiukset on kyllä tärkeä juttu. Sano minulta terveisiä ettei ryppyile:)

   Poista
 20. Long curly hair is nice in the winther!
  I have long hair..but once was short..looked like a boy!the hairdressers are not always to be trusted..they simply cut and talks and talks..and ooopppss--suddenly hair is a mess!!But they think ohh yeah its all good!

  i often cut my bangs after visiting the hairdressers

  Thanx for nice post Mustis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much Anita ♥ (Translate your blog was missing?) You have very, very beautiful long hair:) Son-haired-look is easy and for others short hair fits well. I had shorter haircut sometimes:)

   Poista
 21. Anteeksi vaan että täällä hihittelen, mutta äärettömän hauskasti kirjoitettu :)
  Onneksi hiukset ovat lisääntyvä luonnonvara!
  Mikä siinä on että aina sitä kaipaa polkkatukkaa heti kun se on lyhennetty ja juuri kun on kasvattanut polkkatukan, kaipaa lyhyttä.
  Kampaajalla ei uskalla sanoa että, ihan hyvä, niinkuin miehet sanoisivat jos sitäkään.Pitää vaan näyttää tyytyväiseltä, muotitietoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihittele pois Vikki ♥ se oli tarkoituskin:) Hiukset onneksi kasvavat. Ja monesti ajattelen, että nyt säräytän kyllä samanlaisen lyhyttukan kuin joskus ennenkin, mutta tiedän varmasti, että se harmittaa jälkeenpäin.

   Kerran nuoruudessa pelleilin, vaikka tukkani olikin ihan nätti ja sanoa täräytin leikilläni kampaajalle, että voi ei, nyt se meni ihan pilalle. Kampaaja säikähti aidosti, eikä antanut anteeksi typeryyttäni ja hävettää että olen ollut niin tyhmä, mutta tulipa tuokin tasapuolisuuden nimissä nyt tunnustettua. Ja nyt en uskalla sanoa vaikka se olisi tottakin:) En tiedä osaisinko näytellä muotitietoista tms. koska minusta näkee niin helposti päältä, jos olen pettynyt.

   Kiitoksia:)

   Poista
 22. Taisivat ne kauppaopiston naiset olla "suloisia pörröpäitä" laulun mukaan? Miksi joillekin asiakaspalvelijoille/ammatti-ihmisille ei mene maksavan asiakkaan toiveet perille?
  Elävästi ja hauskasti kerroit kokemuksestasi :-)
  Kiva on kuvakin, tukkalookin ja kameran välistä löytyy terävä katsekin ;-) On se kuiteskin hieno pörrö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kauppaopiston naiset, ne todella kääntää mun pään", ei sisältänyt mielestäni pörröpäitä, mutta Kuju veti kylläkin coverina "Nuo naiset laitakadun ja tähdet kabareen, Tytöt kuin iltasadun, naiset nuo".. ja tässä biisissä vilahtivat tuo SEKSIKKÄÄT pörröpäät:)

   Tämä silppuri-täti oli kieltämättä aika kummastuttava ja ainutlaatuinen, en ole koskaan kokenut kampaajaa, joka näin ronskisti kävelisi asiakkaan toiveiden yli. Pörriäinen kiittää:)

   Poista
 23. Harmittaa puolestasi ja että vielä maksaa noin hitosti.

  Kauniin paksut on hiuksesi.

  Kahdesti on käynyt, että kampaaja on muotoillut pääni oman tahtonsa mukaan, vaikka heti alkuun kerroin selkeästi miten haluan leikattavan.
  En tiedä mikä vimma se on väenväkisellä tuputtaa tukihiuksien leikkuuta. Hiukseni on paksut ja tuuheat. Eikös tukihiukset ole tarpeen ohut hiuksisille saa runsauden tuntua hiuksiinsa.

  Nyt hiukseni on tasapitkät otsatukkaa myöten, hartialle saakka.
  Kätevä vetäistä pontskulle, tahi osa kiinnitystä hiuksiin.

  Valpas pitää olla kampaajan tuolissa, hyvin painottaen sanoa ja varmistaa että onko sanani ymmärretty..."3 cm hiusten latvoista lyhennetään, eikä ohenneta mistään kohtaa ei leikata tukihiuksia".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukset saavat aika paljon volyymiä pehmennyksistä ja permanenteista. Minusta tuntuu että ennen minulla oli paljon tuuheampi tukka kuin nykyään.

   Tukihiukset ovat kiellettyjä minullakin ja ohentaminen on ilmeisesti joka kampaajan intohimo? Viimeksi keväällä kun kävin jälleen kerran pakollisista syistä vieraalla tekijällä enkä "0malla", niin ohennettiin latvuksia, vaikka vartavasten sen kielsin, tosin ne olivat huonossa kunnossa joten ehkä se oli aiheellista ja huonolatvaisuus kiipeää näin yhä ylemmäksi:)

   Lämmin kiitos Liplatus ♥

   Poista
 24. Greetings from Poland

  VastaaPoista
 25. Suuret kiitokset Marciento ♥ tämä on jäänyt vahingossa huomaamatta, olen pahoillani.

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜