sunnuntai 24. tammikuuta 2016

HARMAATA

Naakka, talvi,

MAKRO- ja TEEMA-kuvien aiheena oli HARMAATA. Ensimmäisenä harmaasta tulee mieleen harmaahirvikoira, hienostunut siniharmaa, entivanhaset pässinpökkimät villahousut, kyyhkynharmaa, hopeanharmaa, ajansyömä ladonhirsi, harmaatalous:) tai savu. Usein se on myös tylsän ja mitäänsanomattoman atribuutti.  

Mielestäni harmaa on erittäin viehättävä ja hyvin elegantti väri, joka tasapainottaa kauniisti muita värejä.
Pellot, lato. harmaa talvipäivä

Harmaa ei varsinaisesti ole värisävy, vaan se kuuluu akromaattisiin eli värittömiin sävyihin: sillä ei ole tiettyä (valon) aaltopituutta, eikä se myöskään kuulu spektriin. Tämän vuoksi Pinkkuakin ottaa vähän päähän.
Pinkku Pinkkuli, kissa, harmaa


Arnøya, harmaa, vuoret, lahti, kirkko
Teksti karkasi naakan mukana jo luonnosvaiheessa maailmalle, joten päivitin lopulliseen muotoon sen jälkeen. 

54 kommenttia:

 1. Onpa hienot kuvat, erityisesti tuo ensimmäinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Der Seidenspinner ♥ Naakkaparvi tulla pölähti lintulaudalle ja ajoin jo kerran poiskin, ennenkuin älysin että hei!! Siinähän on harmaata:)

   Poista
 2. Upeita kuvia - varsinkin tuo upea korppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli ♥ Tuo on naakka, molemmat kuuluvat varislintuihin, korppi on vähän isompi ja mustempi - ei niitä yht'äkkiä välttämättä erota toisistaan. Ihana että olet jo kommentoimassa! Pistän postia Sinulle huomenna! Anteeksi viive. Kuvasin ihanan postisi, josta suuret kiitokset.

   Poista
 3. Komian kaunista harmaata luontomaisemaa sen Pinkkukin hyödyntää luppoajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on ollut vähän harmaa kun pakkanen lauhtui, pakkasluntakin on tullut pikkuhiljaa lisää, Pinkku on niin kärttyisen näköinen että nauratti. Se ei oikein tykkää kun läheltä kuvaa, eikä erityisemmin poseeraa, kuten Tintti teki. Kiitos Lauri♥

   Poista
 4. Hienot kuvat, mie tykkään erityisesti tuosta viimeisestä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hengästyttävän kaunista,jylhää seutua missä mittasuhteet heittivät meikäläisellä komeasti kuperkeikkaa - kiitos Kirsti ♥ Tuo pieni kirkko näkyy somasti tässäkin kuvassa. Otin kuvan kun nousimme rinnettä vähän ylemmäksi. Kyllä on rapakunto, piti puuskuttaa jo alkumetreillä:)

   Poista
 5. Hienot kuvat! Minä tykkään (yleensä) harmaasta, se on sellainen vanha,turvallinen ja lempeä väri kaikkine eri sävyineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelet hyvin paljon samoin kuin minä tästä haasteväristä: "vanha, turvallinen ja lempeä väri" voiko sitä enää paremmin kuvata, se on hyvä luonnehdinta harmaasta. Lämmin kiitos Anja ♥

   Poista
 6. Miksipä ei teksti, kun ajatuksetkin karkaavat noihin talvisiin komeisiin maisemiin.
  Ei näytä harmaalle ja sitä paitsi harmaan sävyt ovat niin rentouttavan rauhottavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa on kotikutoisen kaunista, tästä kyllä puuttui helmenharmaa, usva ja monia muitakin ihania harmaita. Kiitoksia Aimarii♥

   Poista
 7. Niin totta, harmaan eri sävyt huumaavat!

  Tuo naakkakuva on tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Susu ♥ Naakkahan on hieno otus ja siitä saa aika helposti kuvia kun vähän viitsii vähän kytätä, tavallaan ne ovat röyhkeitäkin, mutta silti varovaisia ja kameraa ne luulevat aina pyssyksi:)

   Poista
 8. Mustakin tuo naakka kuva on paras, hyviä on kaikki. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vierailusta ja tulen mielelläni katsomaan mitä olet keksinyt ♥ Lukijana en sinua nähnyt, mutta väliäkö sillä:)

   Poista
 9. Ihanat kuvat. Harmaa on todella jännä väri. Ensi sitä ajattelee että se on... no.. harmaa =D. Mutta tosiasiassa sehän sointuu hyvin ihan mikä värin kanssa tahansa =D. Harmaa on väri siinä missä muutkin ja siitä löytyy todella monta eri sävyä. Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Katinka ♥ Harmaa on hieno väri, se sitoo kauniisti muita sävyjä ja rauhoittaa. Tammikuussa ja ylipäätään talvella on yhtä paljon sinisen kuin harmaankin eri sävyjä jotka taittuvat kauniin punertaviksi puiden oksilla. Sunnnuntai meni jo mutta kiitoksia, se oli aika aitio ja yksinäinen:)

   Poista
 10. your photos are beautiful, I especially like the last, beautiful landscape !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Many thanks Jens ♥ There is Arnoyhamn's church, bay and the mountains in the Norway:)

   Poista
 11. Hieno kuva naakasta! Olen välillä yrittänyt kuvata lintuja itsekin, mutta en pääse tarpeeksi lähelle ja zoomikaan ei riitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Hensu Kiitokset Hensu:) Naakat ovat aika röyhkeitä ja muka rohkeitakin, mutta äärimmäisen varovaisia. Kunnon putkesta olisi hyötyä, tuo riittää tuohon, mutta terävyyttä pitäisi saada kuviin enemmän. Yritän kytätä välillä terassilla tai ikkuna auki ja joskus ikkunankin läpi.

   Poista
 12. Oi kun onkin harmaita maisemia! Tuossa toisessa kuvassa on upeat sävyt - se voisi näyttää upealta seinällä joko kuvana tai maalattuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että harmaa kylämiljöökin viehätti, se näyttää perin vaatimattomattomalta, vaikka onkin nätti paikka, kävin kuvaamassa hirmu pakkaselle, eikä huvittanut kauan olla ja iltakin painoi päälle. Kiitos Emonen ♥

   Poista
 13. Grey Panther rules!

  Toivoo Pedro

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen se osaa, kuten ilmeestäkin hyvin huomaa:) Kiitos Pedroska ♥

   Poista
 14. Hei! Oletpa saanut vangittua naakan läpitunkevan katseen. Se on harmaudessaan,harmaatakin harmaampi. Ihana tuo viimeinen kuva, onko se jostakin Norjasta? Mahtava maisema kirkkoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naakolla on kivat huomionta herättävän selkeät sinertävät iirikset. Korpin katse on paljon tuimempi, mutta kyllä naakallakin on tiukka katse. Tämä on nuori naakka, ei ymmärtänyt mistä päin kuvataan.

   Ja aivan oikein! Alin kuva on Norjasta Arnoyan-saarelta kauniista Arnoyhamnin kylästä:) Kiitokset Teresa ♥

   Poista
 15. Harmaan kivoja kuvia, maisemaan jää kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Ester ♥ Tarkoititko ehkä alakuvaa:) Siihen jää, raskain mielin olen ajatellut asiaa.

   Poista
 16. Pilvisenä talvisena päivänä on luonnossa kaunis harmaus.
  Harmaus tuntuu harmoniselta, välillä sitä kaipaa voimakkaiden värien lomassa.

  Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut aika pilvistä kun lauhtui, onnksi on täysikuu, joka valaisee vaikka pilvienkin takaa. Harmaa tasoittaa värejä ja itse tykkään maanläheisistä, murretuista sävyistä muutenkin. Kiitoksia Liplatus ♥

   Poista
 17. Harmaakin voi olla kaunista, upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Millin ♥ Harmaa on hieno ja hillitty sävy, sitä on monessa taustalla, ei juurikaan sooloile, se sopeutuu:)

   Poista
 18. Hienot harmaat! Kyllä siitä (minun mielestäni) tylsästä harmaasta saa myös kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän kuin asia, oma näkemys vaikuttaa miten kokee jonkun värin ja vaikutelman. Harmaata käytetään useinkin tylsän ja ikävän synonyyminä, mikä ei voi olla vaikuttamatta. Oikeastaan vain hyvin räikeät on sävyt vääntävät joskus, mutta jossakin ja pieninä määrinä nekin istuvat ihan hyvin. Kiitos Qaws ♥

   Poista
 19. Haarmaa on hienostunut hm? väri ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pappilanmummo ♥ Niin se on minustakin hieno hmmm... sävy:)

   Poista
 20. Vastaukset
  1. Kiitoksia Pieni Lintu ♥ Tämä oli kiva haaste ja naakkakin lensi sopivasti hollille:)

   Poista
 21. Harmaasta minulle tulee ristiriitainen olo. Luontoon harmaa kuuluu eittämättä, eikä se niinkään harmita esim. tylsän harmaa sää.
  Pukeutumiseen ja sisustukseen harmaa tuo erilaisia mielikuvia.
  Puhutaan myös hienostuneesta harmaasta ja ehkä se on se paras harmaa, mitä se sitten kullekin ihmiselle tarkoittaa.

  Puhutaan myös harmaista tyypeistä, siis yleisesti ja ehkä minä itsekin kuulun jo sellaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit vaikuttavat ihmisiin hyvin eri tavalla ja esimerkiksi lapsena en tykännyt ruskeasta tai harmaasta ollenkaan, sillä ne edustivat hyvin ikäviä värejä ja minua tikusti kun ajattelin jotakin villahousuja jonka yhdistin harmaaseen. Mutta naapurin harmaa kissa taas oli mitä ihanin asia maailmassa. Lisäksi väreillä on ihania, kuvaavia nimiä kuten sinooperi, okra, koralli jne.

   Sinusta nyt ei saa harmaata tekemälläkään, ellei sitten sellaista hienostunutta. Kiitos Rip ♥

   Poista
 22. Vastaukset
  1. Kiitoksia Leila ♥ Harmaa murtuu moni-ilmeiseksi, on haastavaa hakea kaikkia niitä sävyjä mitä siitä löytyy:)

   Poista
 23. Haha! =D IHANA ilme siun kisulla... =D Miun lähipiirissä ihmiset ovat joskus tuon näköisiä kun miulla on aina kamera esillä.... ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, valitsin tämän vaikka ehkä ns. parempiakin poseerauksia oli, Pinkku ei oikein tykkääkään kameroinnista. Ja hei ymmärrän hyvin tuo kamerapelon, olen itsekin sellainen, en tykkää ollenkaan. Kiitos Una ♥

   Poista
 24. Talvi on mustavalkoinen, luulee peikko. Siksi musta naakka ja pimeässä harmaa kissa kuuluvat talveen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peikko, tulit tiiraamaan pitkästä aikaa ♥ Tammikuu on monesti harmaa ja valkoinen, en kuitenkaan ajattele sitä ihanmustavalkoisena:) sillä onhan pakkasaamu tai -ilta täynnä ranskanpastillin eri sävyjä, punerrus on usein myös palelevilla oksilla, kaikki on eleetöntä, mutta siinä pieni korostuu suureksi. Naakka ja harmaa kissa kuuluvat vääräoppisen noidan talveen ja ainakin kevääseen, oikeilla noidillahan on mustakissa ja korppi:)

   Poista
 25. Nappasin naakasta kiinni. Huikea kuva ja harmaa on tosiaan tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Mustarastas ♥ Naakka innostui poseeraamaan ja zoomauskin onnistui, mikä ei minulla läheskään aina onnistu.

   Poista
 26. Harmaapapukaija(Jaco:)
  On'persoonallinen eliö
  Väritys harmillisen harmaan.
  Puheripuliin riittääkös neliö?
  Näin uus-syntyneenä armaan. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runosuoni sykkii, kevättä rinnassa pitkästä aikaa Bean? Ja nyt kun mainitsit, niin kyllähän tuo papukaijasta menee kuin väärä raha:)

   Poista
 27. Risteily luvassa,
  myöhemmin Toukokuusta.
  Kauhea epäilys itsestäni,
  etten tunnista itseäni.
  (Jos,ja)-kun reissu tapahtuu.
  -Runoista en niin tiedä?
  viimevuosina aiheet ovat
  olleet, hieman-Jäissä-






  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäily pois! Alä anna varjoille valtaa, runosuonet eivät aina pulputa, mutta aiheet löytyvät parhaiten kirjoittamalla, ei odottamalla. Mieli avoimena eteenpäin Bean:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)