lauantai 6. helmikuuta 2016

KELLO

Makro- ja teema-aiheena KELLO.
Uusvanha kello, jonka pukki salakuljetti sinivuorten takaaKuvaajaa tämä konstikas kellopeli kiusasi ja ujosteli niin, ettei yhteistyöstä tahtonut tulla mitään. 


Aurinkokello, vesikello, hiekkakello - tiimalasi, tornikello, kaappikello, kukko, kirkonkello, lehmänkello, pöytäkello, enkelikello, käkikello, taskunauris, rannekello, herätyskello, tissikello, munakello, digikello, joulukello, kellopeli, kissankello, kultakello, setolkkakello, tuulikello, aisakello, vellikello, kielikello, kilikello, lahjakello, vaskikello, kellotorni, perintökello, seinäkello:) 

Ylläoleva kuva edustaa kahta viimeistä määrettä ja kello on yli 100 vanha. Näyttää tällä hetkellä oikeaa aikaa kaksi kertaa vuorokaudessa ja lyöntipuoli on monesti vetämättä, sillä kirkonkellotkin jäävät hopealle, kun tämä kello kumauttaa puolen tunnin välein BOUM! 

Kellon historiaan mahtuu monen sortin kilkutinta ja kellopeliä. Ensimmäiset vesikellot otettiin käyttöön 3500 vuotta sitten, mutta kellotusta on harrastettu jo aiemminkin, jos Stonehengen kivet tai vastaavat mittarit lasketaan mukaan. Ja kellojahan  löytyy joka lähtöön!


1200-luvulla aika ei ollut vielä sekuntipeliä, sillä sen ajan raskasrakenteisissa, mekaanisessa kelloissa oli vain  tuntiviisari ! Kellon jousi keksittiin 1400-luvulla ja se aloitti uuden ajan kellohistoriassa. Heilurikello ilmestyi vuonna 1656 ja siitä alkoi kaappikellojen renesanssi. 1700-luvun loppupuolella hopeiset taskukellot mittasivat tuntien lisäksi jo minuutteja, sekunteja ja ihmisarvoa ja siitä alkoi kilpajuoksi ajan kanssa. Rannekellojen kulta-aika 1950-luvulla syrjäytti taskunauriiden aikakauden. Kuvassa sotia kokenut taskukello vitjoineen ja isän ostamat kellot "tytöilleen" eli äidille ja minulle.

Olen lahjakkaasti myöhässä Pikku Lintu-haasteen kanssa ja siihen on laiskuuden lisäksi omat syynsä. Niistä vähin on ebola, joka tällä hetkellä riivaa konetta että sen omistajaa:)  

44 kommenttia:

 1. Kivoja kellokuvia! Paranemisia sinulle, toivottelee flunssapotilas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Hensku ♥ Nyt yritän vähän aikaa katsoa muidenkin kellojuttuja, vaikka pää on kuin haminan kaupunki ja keuhkot on kohta yskitty pellolle:)

   Poista
 2. Toivottavasti pian tuo ebola nitistyy.
  Kivat tekstit kelloistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin, nyt yritän tapella vähän aikaa koneella, mutta niin on tervanjuontia:) Kiitoksia Pappilanmummo ♥

   Poista
 3. Paranemisia sekä kirjoittajalle että koneelle.
  Hieno kellokokoelma ja upein tietenkin tuo joululahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneeseen ajoin uuden virusohjelman, mutta entisestä jäi ristiriitaa, joka hidasti ja hankaloitti ennenkuin älysin asian ja etäapuakin sain, mutta kyllä tämä läppäri on mennyttä kalua. Kiitos Uuna ♥ Joululahja oli mielettömän ihana yllätys:)

   Poista
 4. Monenlasita kelloa onkin. Sinulta löytyy kauniita, kuin koruja.´Nykykello on kännykässä, melko tylsiää.
  Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kännykkäkello tästä unohtui unohtui, mutta kaikkea ei voi muistaa ja Hello Kitty-herätyskellokin:) Kiitos Millin ♥

   Poista
 5. Upeat kellokuvat- Paranemishalit sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Enkuli ~♥~ Olen pahoillani etten laittanut vieläkään vaihtokortteja, mutta seuraavaan postaukseen laitan.

   Poista
 6. Hienot kellokuvat. Paranemisia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti ♥ Tämmöset perinteiset kellokuvat laitoin vaikka kelloja luetellessa mietin että kissankellokin olisi ollut kiva kuva, samoin tuulikello:)

   Poista
 7. Voihan ebola sentään, paranemisia molemmille, sinulle ja koneelle!

  Upeaa antiikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta Susu ♥ Tämä on kyllä ihan ahterista tämä tauti... Naapurin kaunis prouva toi mulle Finnrexiä ja se näköjään auttaa enemmän kuin muut mömmöt. Pikiöljy ja terva on vielä kokeilematta:) Koneen heitän jorpakkoon heti kun saan uuden tai sitten lainavehkeen.

   Poista
 8. Kauniit kuvat kelloista. Tokenemista sinulle, ei sitä kannata kauan potea, mitä sitten lienet podetkin… :) Ja mikäs konetta vaivaa? Sukkelaan konetohtorille tai soita kotikäyntitohtori kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja olet oikeassa Orvokki ~♥~ Mitään tautia ei kannata liian kauan potea. Kone on temppuillut kuitenkin jo pitkään ja kun oli kuukaudenpäivän yksikseen, niin se lopullisesti tykkäsi kyttyrää. Tuossa jo edellä mainitsin, että virusohjelma ristiriitojakin oli, jotka korjautuivat kun älysin viimein. Paiskaan tällä vesilintua heti kun kykenen hankkimaan uuden.

   Poista
 9. Kokeile oheinen linkki, ilmainen siivousapu, mikäli tietokoneessasi on liian paljon ylimääräistä tavaraa.

  https://www.piriform.com/ccleaner

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset Sinulle Milena ~♥~ Arvaa kuka jyrähti 1000 kilometrin päästä ettetkö ole edes cleaneria käyttänyt:) No, nyt olen, en tiedä mikä oikosulku taas tuli, että varoin sitä käyttämästä, vaikka se oli vartavasten laitettu koneelle.

   Poista
 10. Tolle, schöne Bilder.
  Herzliche Grüsse, Sichtwiese

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sictwiese, monet kellot ovat saksalaisia, myös Sveitsi on tunnettu kellomaa:)

   Poista
 11. Ihanan vanhoja kelloja kaikki tyynni. Hieno kuvasarja. Yrittäkäähän parantua molemmat :)

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki eivät olleet niin vanhoja... tuo ylin oli taitavasti sminkattu vanhaksi:) Kiitoksia Kristiina ♥ Ehkä tässä tulevalla viikkon torstaina olemme jo jotenkin kunnossa:)

   Poista
 12. Tulipa hienoa kellotietoutta ja upeita kuvia! Ensimmäinen vallankin todella romanttinen. Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen kuvan kanssa tein paljon töitä, otin kellosta monilla säädöillä erilaisia kuvia ja pokkariin sain jonkulaisen, mutta en jaksanut purkaa siitä, koska se lataa jostakin syystä kaikki mitä muistikortilla on. Suuret kiitokset Katinka ♥

   Poista
 13. Ihania vanhoja kelloja, pienen historiikin kera! Pikaista paranemista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata Maria ♥ Olen yrittänyt olla jo välillä koneella, mutta ei vielä jaksa pitkiä aikoja.

   Poista
 14. Kauniita kelloja ja nyt haluan itsellenikin pihaan aurinkokellon :) Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkokello olisi kyllä ihana! Siitä olen haaveillut joskus itsekin. Kiitoksia Ester ♥

   Poista
 15. Upeita! Rakastan vanhoja kelloja ja meillä on niitä erinäisiä. <3 Lämpimiä ajatuksia ja parenemisia Mustis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Tiia ~♥~ Pitänee tulla taas ihmettelemään mitä olet keksinyt:) Viimeisin minkä luin oli "kell onni on, se onnen kätkeköön", ja ihan samalla lauseella aloitin erään hullaantuneen naisen jutun syyskesällä, mut sensurointi iski:)

   Poista
 16. Kello jolla on luonnetta, siitä minä pidän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustarastas ♥ Jäin miettimään tarkoitko hankalasti kuvattavaa uusvanhaa vaiko jotakin muuta:)

   Poista
 17. Mummilla oli kans seinäkello, jonka sointi rikkoi tärykalvot ja yökylässä ollessa herättiin siis tunnin välein :/....mummi ja ukki nukkuivat samassa huoneessa kellon kanssa kuin tukit, mutta ei ne lopulta oikein kuulleetkaan mitään ;)
  Kaunis toi taskunauris <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joutuu nukkumaan samassa huoneessa kuin pompottava kirkonkello, niin kyllä se ehkä vähän häiritsee:) Vanhan vuoden viimeisenä iltana oli tarkoitus vetää kello, että se saa vaihtaa edes uuden vuoden kunniakkaasti, mutta kutsuimme ystäviä kylään ja huhhahhei, en muistanut koko kelloa:( Kiitoksia Satu ♥

   Poista
 18. Vastaukset
  1. Kiitos Pieni Lintu ~♥~ Ehdin haasteeseen viime tipassa:)

   Poista
 19. Paljon on kelloja eri tarkoituksiin. Sain joskus ammoisina aikoina äidiltäni lahjaksi valkoisen seinäkellon, joka mulla on edelleen. Tosin sen lyöntipuolta en vedä, kun en välitä sen lyömisäänestä. Kultakellonkin olen joskus saanut jostakin koulusta stipendinä ja ihan toimiva se on vieläkin. Kello on kantajansa näköinen, kuten hattukin voisi myös sanoa.

  Kello on joskus myös koriste ja koru.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toit julki sen, minkä olen jättänyt tahallani sanomatta eli eihän sitä ole pakko vetää muuta kuin se tiktak-puoli, mutta en millään muista kummalla puolella on lyöntipuoli:)

   Valkoinen kello on harmoninen ja hillitty. Osa kelloista jäi tästä poiskin, kuten toinen seinäkello, vuosikello jne. Kaappikello olisi ihana. Hienosti sanottu että kello on kantajansa näköinen:) Kiitoksia Rip ~♥~

   Poista
 20. Mulla on faija-vainaan rannekello perintökalleutena, mutta se on liian painava näille hentoisille ranteille. Varsinainen aikarauta.

  Kauhavalla näin mahakellon, talon emäntä oli voittanut sen bingosta. Semmonen iso klogu metrin mittaisella rannekkeella tai paremminkin mahakkeella.

  Kaasukello ja sukelluskello, onks noi tuttuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sukelluskelloa on kahtakin eri lajia ja se pyöri kyllä mielessä, mutta jäi litaniasta kuitenkin pois. Kaasukellosta tiedän sen verran ettei sillä ole yhteistä perinteisen aikaraudan kanssa enempää kuin kirkonkellolla tiimalasin kanssa. Jumaleisson, kaikkea ne ruutipäät Kauhavalla keksivätkin. Tuo mahakello vie kyllä puukkojunkkari stailista aika paljon katu-uskottavuutta, en suosittele, mut kiitoksia listaparannuksesta Pedro ♥

   Poista
  2. No entäs toi kilikello?

   Poista
  3. Jos tuo kilikello menisi joulukellokategoriaan? Paljon tästä jäi poiskin, kuumehoureissa muutamia luettelin:)

   Poista
 21. Kiitos kivasta kellopostauksesta Mustis!
  Pikaista paranemista sinulle♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämellinen kiitos Aili ~♥~ kyllä tässä jo elävien kirjoissa ollaan, mikäpä se pahan tappaisi:) Pohojanmaalla sanottiin ennen että vaikkon keskeltä halaki niin pikiöljy auttaa ja niin se auttoikin...

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)