tiistai 16. toukokuuta 2017

MAY

Pieni Lintu haasteen aiheena oli TOUKOKUU. Oli suuri kiusaus kirjoittaa MAYDAY, mutta luotan vanhan kansan viisauteen eli siihen, ettei ennen Eerikkiä (18.5.) kunnon kesää tule, sillä kelmi on se kesä, joka ennen sitä tulee:)

valkovuokko, kukka, kevät, toukokuu

äitienpäiväruusu, kukka, ruusu, keltaruusu 

Autotallin maalaus, mummu ja lapsenlapsi, punamulta, piha, kevät
Autotallin maalausta viime vuoden toukokuussa lapsenlapsen kanssa
Kylmä Erkki on hyvä merkki ja ehkäpä kylmä kevät kääntyy viimeinkin lämpimään kesään. Tosin pakkaset suviöinä huhtikuussa 23 - 24.4.eivät luvanneet kovin hyvää viljavuotta. Seuraavia merkkejä tiiraan kun uusi kuu syntyy eli 25. toukokuuta:)

siili, kevät, ujo siili

Siilit ovat heränneet aikoja sitten, mutta tällä pihalla en ole niihin vielä törmännyt. Perhosia on bongattu punarintojen, keltasirkkujen, peippojen, sinitiasten, joutsenten, kurkien, kuovien, kiurujen, ja sammakon ohella normaalien tiaisten ja varpusten lisäksi. Harakkakin innostui keittämään huttua vai olikohan tuo hauenpää, joka kiinnosti enemmän. Semmonkin kun ui portaille eräänä aamuna:)

harakka. lintu, kevät

44 kommenttia:

 1. Nokkosperhoset ovat usein hyvinkin aikaisin "liikkeellä" jo huhtikuussa, olen ihmetellyt mihin munivat, kun ei ole kuin leskenlehtiä tuolloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkosperhoset, suruvaipat ja neitoperhosetkin ovat tosiaankin liikkeellä jo varhain keväällä, ne talvehtivat aikuisena. Monet lajit talvehtivat myös kotelona tai munana, joten sen takia innostuvat vasta myöhemmin liihottelemaan 💜

   Poista
 2. Luotetaan Erkkiin :) Tälläisestä keväästä pitäisi saada korvaukseksi kunnon kesä. Vai ui hauki portaille, vai oliko lentokala :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Erkkiin voi aina luottaa, ennemmin tai myöhemmin se kesä tulee ja odotuksessa on ihana lämmin kesä:) Hauki tuli portaille eräänä lauantai aamuna, kuvasinkin sen mutta en sitten tällännytkään kuvaa tänne 💚

   Poista
 3. Todella näyttää nimen omaan tältä kesältä. :) Mutta kauniisti kukkivat nuo kaksi ensimmäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK 💛 Keltainen ruusu kuului äitienpäivä kukkakimppuun:)

   Poista
 4. Urpokin taisi olla näitä toukokuun merkkipäiviä, vai muistinko väärin...
  Onhan tämä kevät ollut aika kylmänviileä, toivotaan että se lämpenee!
  Onnellista kevään jatkoa sinulle ja co♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Urpon päivä on just tuo 25 päivä ja siitä pitäisi suven alkaa. Nyt on ollut harvinaisen kylmä kevät, lueskelin vanhoja allakoita, joita tämän talon entinen isäntä oli kirjoitellut ja ainakin 1971 oli muistaakseni aika kolea kevät. Kiitos Aili 💜

   Poista
 5. Varmaan siellä jo aika moni on ehtinyt maydaytä huudella, jos lapsiini on uskomista :D Eikös toukokuussa ole aina ollut vähintään viikko lämmintä, että jaksaa sitten kesäkuussa sataa. Vielä ehtii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopi tuon Mayn yhteyteen niin mainiosti tuo mayday, kun kesän alku antaa odottaa itseään, toisaalta ihan hyvä ettei liian aikaisin tule. Kesäkuun ensimmäinen viikko on poikkeuksetta aina aika kolea 💚

   Poista
 6. Kovin viluiselta tuo valkovuokkokin vielä näyttää, mutta sitkeästi ovat sinnitelleet hengissä pienistä yöpakkasista välittämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokko oli viime kevään kuva, tänä vuonna niitä ei täällä ole vielä näkynyt, jopa kylmänkukkakin kärvistelee kallion kolossa ja toinen oli kupsahtanut kokonaan. Leskenlehti on kukkinut ja vuohenjuuri puskee vasta lehtiä:) Nyt on tuli ensimmäinen kevätsade, johon heräsin toissa yönä ja tänääkin on satanut - joten tästä ähkäisee kesä käyntiin 💛

   Poista
 7. Nyt on vain toivottava Erkin olevan oikeassa :-) Kylmää on ollut. Viime yönä useita asteita pakkasta. Nyt luvassa hiukan helpompaa. Pielinen vielä jäässä ja aurauspenkkoja siellä täällä jäljellä.
  Viime viikolla ei salometsiin kuulema päässyt vielä ilman suksia, kun lunta niin paljon.
  Pihaan tuli viime viikolla ensimmäinen siili- hyvin pieni,laiha ja nälkiintynyt

  Lunta satoi päivätolkulla ja yöt pakkasella. Ruokaa ei löytynyt mistään ja liian kylmää siilille. Tuolla se laatikossa on kohta viikon ollut lihomassa.
  Ja kyllä se on syönytkin.
  Huomena lasketaan takaisin luontoon, kun kovat pakkasyöt ja lumisateet nyt ohi ja painokin noussut :-)) Keväistä viikkoa toivotellen ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siellä vielä melkein talvi, hyvä että annoitte siilirukalle ruokaa, itse olen kantanut entisen asunnon portaanpieliin ja terassin alle, koska tiedän että sinne siilit ovat jo tulleet. Tässä pihassa en ole vielä nähnyt, viime keväänä yksi viillätti ohikulkumatkalla, mutta silloin emme vielä asuneet vakituisesti tässä. Kiitoksia Maahinen 💙 Kyllä se kevätkesä tästä pikkuhiljaa lämpenee:)

   Poista
 8. Toissa päivänä näin pihallamme ensimmäisen siilin tälle keväälle. Lohdullista oli, on ainakin selvinnyt talven yli.
  Luonnon/kasvien,/eläinten,/lintujen... puolesta toivon että lämpiäisi sää, jotta saavat ruokaa eivätkä palellu.
  Itte voin laittaa palttoota päälle sen mukaan mikä sää on, Minulla ei niin väliä. ;)

  Hyvää alkanutta viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla tavoin ajattelen itsekin luonnosta ja eläimistä. Meillähän on lämmin tönö ja ryysyjä voi pyntätä päälle, mutta eläimet ovat luonnon armoilla, toisaalta eivät ne ole niin reppanoita kuin me ihmiset. Siileillä on ollut aika erikoinen talvi, sillä tammikuu oli turhan lämmin ja jos silloin havahtuivat, energia ei ehkä riittänyt kun uusi horrostus iski päälle pakkasien ja kylmän pitkän kevään myötä. Kiitos Liplatus 💛 Kaunista viikkoa 💜

   Poista
 9. Pitääkin taas vilkuilla Kustaa Vilkunan Vuotuista ajantietoa.
  Siellä on aika monenlaista uskomusta ja ajatelmaa.
  Pitäisikö yrittää häätää tuota uhkaavaa kesää pois, ennen torstaita, tulkoon vasta sitten :)
  Aika paljon noita kevään merkkejä on kuitenkin, kun alkaa ynnäilemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on jäänyt sanontoja mieleen jo lapsuudesta, kesää ei kannata enää tässä vaiheessa häätää, ei se niin paljon Eerikkiä tule 💚 Vilkunaa on luettu ahkerasti ja aiemmin tiirailin myös allakoista tapahtumia ja sanontoja, niissäkin oli lainauksia Vilkunasta ja muista kansan uskomuksista ja vanhoista uutisista jne.

   Poista
 10. Oi sinä olet päässyt näkemään siilinkin, ihana! Minä en ole nähnyt siiliä moneen vuoteen. Ihanaa kesän odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka 💜 samoin Sinulle. Siilejä oli entisen asunnon pihassa paljon, eräs arpinokka on hyvinkin tuttu, sitä on ikävä- ja tuttu oli myös vanha siili joka tuli portaille kuolemaan.

   Poista
 11. Suloiset siilit! Siinä on sellainen vipeltäjä, jonka toivoisin näkeväni omalla pihallanikin. Nyt en kyllä edes tiedä onko meillä siilejä.

  Ihanaa, sinä osaat näitä nimipäiviin liittyviä sanontoja. Isäni oli niiden kanssa erinomaisen hyvä. Ihan tulee ikävä, kun muistelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat muistot isästäsi 💙 Siili on esihistoriallinen symppis:) Näitä vanhan kansan viisauksia on jäänyt muutamia päähän jo lapsena ja osan olen oppinut allakoista, johon oli joka kuukauden ja vuoden aikaan merkitty joku vuoden aikaan sopiva uutinen tai sanonta. Osa samoja mitä Vilkunan vuotuisessa ajantiedossakin. Isä seurasi luontoa ja kuun kiertoa ja osasi sen mukaan ennustaa tuulet ja pyryt:)

   Poista
 12. Hienot kuvat. Onpa muuten kaksi ihan erilaista kukkaa nuo valkovuokko ja ruusu kun niitä yhtäaikaa katselee 🙂Mahtavan hyvä otos siilistä - kasvokuva. Ujon oloinen, kätkeytyvä. Söpö 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitoksia Rita 💓 Siili ei halunnut tulla kuvatuksi, minulla on paljon siilikuvia, joissa ujoutta ei näy, enemmänkin uteliaisuutta, tosin kameran valoetsin häiritsee aina kuvattavaa. Valkovuokko ja äitienpäiväksi saatu keltaruusukimppu
   ... kuvasin intensiivisesti vain yhden ruusun:)

   Poista
 13. Tämä toukokuu on esittäytynyt peräti kummallisena, ei lainkaan hienohelmana. Koettanut vissiin ottaa meiltä tallaajilta luulot pois.
  Vanhan kansan sanonnoissa piilee kyllä perää. Nyt taitaa vaan olla niin, että meillä on kolean puoleinen erkkikin tulossa!
  Sinun kevät on alkanut jo hieman edistyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kevät rävähti heti Eerikistä niin ettei meinaa perässä pysyä 💚 Talvi vedätti yllättävän pitkään, tammikuu oli aika outo sekin, osaksi täysin lumeton, pellolta tuuli multaa tielle kun potkuttelin jäätiköllä... jotenkin tuli mieleen että kevät ei ihan heti tule, koska joskushan ne talvikelit tulevat.

   Poista
 14. Kansalta jäi soittamatta kevät kirkonkelloja, tuoreessa muistissa oli erään talven pakkasennätys... 😃 Maapallon ikä on huomattavasti pitempi kuin yliopiston almanakka merkinnät.Havuraja sahaa 😉 mutta Pekka ja Matti lupasivat lämmintä toukokuun loppupäivä. Punamultaa siinä elämystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkonkelloista en ymmärtänyt mtn:) Onhan se maapallon ikä vähän vanhempi kuin allakat, tosin taivaan merkkejä on tiirattu jo aika pitkään ennen allakoitakin ja sanonnat aamun rusko päivä paska pitävät monesti kutinsa vieläkin. "Pinotexia pintaan niin vanhakin näyttää uudelta" taisi olla kyllä punamullan tyyppinen vesiohennemaali. Oveen käytin keltamultamaalia 💜

   Poista
  2. Kirkonkello juttu oli muutaman vuoden takainen vesikelitalvi vuosi jolloin eurooppalaiset päättivät kilkattaa kirkonkelloja yhdessä tuumin.
   Soittamisen jälkeen Ilma kylmeni akuutisti 2kympin puolella ja kehittyi pitkä kylmä jakso jossa eurooppalaiset paleli. Sen jälkeen kelloja ei ole soitettu yhteistuumin.

   Poista
  3. Tuota muista, ellei kyse ollut Aleppon uhrien muistolle soitetuista kelloista lokakuussa 2016. Kelloja muuten soitettiin myös uuden vuoden vaihtuessa urakalla 100-vuotisen Suomineidon kunniaksi, tosin soitto keskittyi vain Suomeen:)

   Poista
 15. Mitenkähän nyt käy, kun juuri Erkiksi lämpeni? Seuraavaksi jännitetään Urpoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin teemme Seita 💛 katsotaan mitä Urbanus keksii:) Erkiksi lämpeni vähän, mutta ei liikaa, joten ehkäpä saamme lämpimän kesän. Huonossakin kesässä on aina puolensa, pitää vain ottaa parhaat päältä:)

   Poista
 16. Rikkiruoho kasvaa ja voi hyvin. Kyllä kesä on tulossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rikkaruohotkin kasvavat, minusta nekin ovat näin keväällä kauniita. Kullero nostaa päätään ja vuohenjuuri, kylmänkukka arkailee, mutta röyhytatar ei:) Kaunista ja hyvää kesää Milenalle 💓

   Poista
 17. Mayday oli kyllä mielessä monta kertaa kevään aikana, mutta nyt, nyt se kevät on oikeasti täällä. Eikä tullut ennen Eerikkiä, joten luotan tässä nyt sinuun ja uskon, että kesästä tulee lämmin ja pitkä! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä ollut pitkä ja kylmä kevät, ehkä se auttaa luontoa selviämään kylmistä öistä (täällä oli aamulla kuuraa maassa!)ja lämpimistä päivistä. Paineet lisääntyivät, toivottavasti löydän takaportin ellei näin käykään. Lämmin kiitos itsellesi Susu 💙

   Poista
 18. Ooh, siili. Enpä ole eläviä nähnyt aikoihin. Surettaa, kun niitä näkee niin usein auton alle jääneinä teiden varsilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Minunkin" siilit jäivät entisen asunnon pihamaille 💚 Kuulemma tuo yksi vain on liikkunut, toisaalta kuka muu niitä erikseen edes tuntee:)

   Poista
 19. Vanha kansa on tarkkaillut luontoa pitkään ja tietää, mitä tulee tapahtumaan.
  Mielenkiintoista kuulla ja samalla ihailla hienoja kuviasi.
  Hyvää kesän alkua...jokohan uskaltaa niin toivottaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt on vähän huonot merkit, Urpon päiväkään ei ollut kovin lämmin ja uuden kuun ilmat ovat olleet aika sekavia. Mutta kyllä se kesä sieltä tulee, ennemmin tai myöhemmin. Kiitos Uuna 💙

   Poista
 20. Kesäiset ovat tunnelmat sielläkin, luonto ryöhähti loistoonsa hetkessä ja tutui kuin kevät olisi jäänyt väliin. Nyt vedetään hieman henkeä ja vilvoitellaan, vaikkei millään malttais, pääsi niin hyvään alkuun noiden perhosten ja korentojen kanssa. No eletään hetkessä, tässä ja nyt. Leppoisia hetkiä jatkossakin sinnepäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tuula 💛 Osa kuvista oli viime kesätkesältä:) Täälläkin oli noin viikon verran Eerikin jälkeen ihanat ilmat, yöpakkasia on ollut silloinkin kiitettävästi, joten vähän tahkeasti lähtee kesä käyntiin. Josko tuo sitten olisi sitäkin parempi. Kesä kääntyi nyt myrskyn ja sateen puolelle, kesäkuun ensimmäinen viikkohan on vanhastaan ollut aika kolea ja kylmä.

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜