keskiviikko 5. lokakuuta 2016

KOLLAASI

Pitkästä aikaa osallistun Pieni Lintu-haasteeseen ♥ Aiheena on kollaasi lempiväreistä. Erilaiset värisävyt ja niiden heijasteet ovat mielestäni kauniita ja täydellisiä kaikki. Keräsin kollaasiin tiettyjä sävyjä, joissa oli sopiva vivahdus minua, parhaat värisävyt löydän aina luonnosta. Kollaasi on pelkkä harjoitustyö. Takapiruna toimi Ari, joka sopivasti helpon ohjelman minulle netistä etsi ja käyttöohjeet päähän takoi:) Pienen väännön jälkeen sain tällättyä muutaman kuvan, joiden värimaailma miellytti omaa silmää. Mitään väriskaaloja tai taitoa tästä on turha hakea.

ruusu, siili, juhannusruusu,valkoinen syreeni, meri, auringonlasku, perhonen, lyhty, valo

Väri on auringosta tai muusta valosta tulevaa sähkömagneettista säteilyä ja värisävy määräytyy aallonpituuden mukaan. Värihavainto perustuu kolmeen asiaan: Valonlähteeseen, kohteeseen ja siihen miten verkkokalvojemme sauvat ja erilaiset tapit eli L-, M-, S-tyypit reagoivat valoon. Tämä on vain yksi totuus monien joukossa. 

54 kommenttia:

 1. Upea kollaasi. Hyvää lokakuuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ritva ♥ Samoin Sinulle oikein valoisaa ja mukavaa syksyn jatkoa.

   Poista
 2. Hasrjoitustyö on mainio. Valon kautta näemme eri sävyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, kaiken pohjana on aina valo:) Kiitos Pappilanmummo ♥

   Poista
 3. Auringonvalo, ja toisen nurkan kuvassa keinovalo.
  Ihana sommitelma :)
  Minulta jää nyt tämä viikko väliin kun en ehdi opetella kollaasin tekoa.
  Olisi kyllä kiva osata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Rita ♥ Valo, joka värit heijastaa sai suuren osuuden näistä kuvista. Kollaasin tekoon on ohjelmia netti pullollaan, tämä oli mahdollisimman helppo, koska en jaksa tasoja etc. tällätä jonka kautta saa toimivia kuvajuttuja. Käytän kyllä joskus manipulaatiossa painttia, joka mahdollistaa muutakin käsittelyä kuin kollaasin, esim jäätyneessä koskikuvassa oli pyörre jonka tuotin sillä.

   Poista
 4. Kaunis, luonnonläheinen kollaasi. Valoja ja varjoja.

  Kollaasien tekemisen oppii vaan tekemällä uudestaan ja uudestaan ja kun ekasi on just nappiin, niin ei voi harjoitusyöstä puhua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Susu ♥ Vain tekemällä oppii:) Tuhannet kiitokset sanoistasi, ne tekivät minut onnelliseksi. Olen vähän liikaa kaunosielu, minkä vuoksi valitsen useimmiten vain ns. kauniita kuvia. Se voi vaikuttaa vähän pinnalliselta ja pliisultakin, mutta pikkuhiljaa...

   Poista
 5. Älähän vähättele itteäs, kaunis kollaasi syntyi.
  Kukkakimppu on kauniin juhlava, morsiamelle...;)
  Upeasti valo siivilöityy kynttilästä, niin kuin auringostakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellurei Liplatus ja paljon kiitoksia kommentista ♥ Kuten huomaat meistä kumpikaan ei saa enää tehtyä mtn juttuja, valokuvia otamme kuitenkin entiseen malliin. Ihmettelen mihin ne kaikki lykätään, vanhat kuvat ovat osaksi kärsineet inflaatiota, joku onnistunut kännykkäkuva sieltäkin ajasta vielä löytyy. Kukkakimppu taitaa olla just niiltä ajoilta, voi olla pokkerikuvakin.

   Poista
 6. Mieleisiä värejä minullekin. Hienon kollaasin olet rakentanut, älähän vähättele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Uuna ♥ Kiva kuulla että värit osuivat yhteen. Vähättelyn ärsyttävä, mutta jalo taito on minuun jotenkin sisäänrakennettu, sen avulla ilmeisesti eliminoin pettymyksen tunteita jo etukäteen:) Ja olihan tämä ensimmäinen yritys työ tätä mallia.

   Poista
 7. Vaikuttava ja hieno kollaasi, onnea sinulle Mustis, sinä osaat jo!♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset Sinulle Aili ♥ Olen ollut niin laiska että hirvittää, kiitos että jaksat kuitenkin käydä täällä.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitoksia Elisa ♥ Kävin ihastelemassa kuviasi heti kun näin oudomman nimimerkin täällä:)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiva juttu Enkuli ♥ korttia odotellaan, en tiedä pystynkö vastaamaan ATC-juttuun juuri nyt ellen löydä entisiä, mutta jotakin paluupostissa yritän laittaa. Viimekertainen postisi oli niin ihana etten ole pitkään aikaan saanut vastaavaa:)

   Poista
 10. Tässä on faktatietoa ja lämpimiä värisävyjä. Tällaiset värit miellyttävät minuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii ♥ Lämpimästi kiitos. Aina pitää olla historiaa, palturia tai faktaa, muuten postaukseni ei olisi minun:) Oli tarkoitus laittaa valkoista, mustaa, punaista ja sinisen murrettua sävyä, toisaalta Pinkun harmaa tai kyyhkyn ja naavan väri ovat hyvin lähellä sydäntä, joskus olin vihreä (mutta en koskaan kateudesta) lilan eri sävyt ovat aina rakkaita - vaikka ei sovi mulle ollenkaan, pastillit ovat must jne. Kaikissa värisävyissä on ihmeellistä taikaa.

   Poista
 11. Oi miten nätit kuvat kollaasissa. Suloinen tuo sydänruusu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Teresa ♥ Sydänruusu nimi oli varsin osuva tuolle pikku ruusulle.

   Poista
 12. Perhosen sinisävy napsahti minuun erityisesti ja vallankin tuo lyhtykuva ihastuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rip ♥ Perhonen on on minustakin hurjan kaunis, oikea pienitaideteos jonka ystävättäreni teki kun värkkäsimme ATC-kortteja kevätkesällä 2015. Siitä olen tehnyt eri versioita kuvankäsittelyllä:)

   Poista
 13. Kollaasisi kolahti:
  Siili ja iltapäivän lehdet, selaamista piisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Pedroska ♥ Siilin vierellä konttasin syyslehtien seassa, omassakin pörrössä oli muutama lehti kun tulin sisälle.

   Poista
 14. Todella kaunis kollaasi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kirsti ♥ Täytyy myöntää että hakemalla hain kauniita seesteisiä kuvia:)

   Poista
 15. Hieno kollaasi! Kivat vastakohdat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ♥ Vesi ja tuli oli alunperin mielessä, sitten musta tai tumma ja valoinen, kaikki muu rakentui kokeilemalla, paitsi että siili oli pakko laittaa ja kissa jättää pois:)

   Poista
 16. Äläpä suotta vähättele, näissä kuvissahan on todella tunnelmaa! Tuo näkemisen eri väriskaaloista oli kuin silmälääkäriltä konsanaan ja mikä vielä - juuri tuontapaisia erilaisia säätöjä on nykykameratkin pullollaan! :)

  Minun mielestä ilmaisista helpoin ja suht päteväkin kuvankäsittelyohjelma on Picasa. Kokeiles jossain vaiheessa myös netissä toimivia onlineohjelmia www.picmonkey.com sekä www.photofunia.com Erityisesti jälkimmäisestä saat varmasti monet hymyt naamalle. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämellinen kiitos JPK ♥ Säätöjä varmasti löytyy älypuhelimissa aika paljon, mulla on vain ikivanha kapula, jolla voi ottaa hätätilassa kuvan. Nykyään kuvaan kameralla jonka kulta lahjoitti mulle. Ja hei tuolla picmonkeyllä tein kollaasin:) Katson tuon toisenkin, kiitos vinkistä:)

   Poista
 17. Kyllä. Tämä näkymä on minusta tuttu ja hyvä. Selkeä ja suurempi. Kuvatkin ovat isompia ja muodostavat hienon kokonaisuuden taustalla välkkyvän veden kanssa. Sinun blogisi on upea, muuta siitä ei voi sanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahuu Liisukka ♥ Löysit "oikealle" sivustolle:) Minustakin tämä on tutuin ja konstailettomin tapa työstää ja katsella kuvia. Tuhannet kiitokset sanoistasi, taustalla on kotikylän saaristomerta.

   Poista
 18. Kauniita kuvia! Etenkin siili kiinnitti huomion - ihana kuva ja juuri sopiva tähän vuodenaikaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Veera ♥ Siili oli arka, mutta tuli vähän uteliaaksi kun annoin ruokaa. Sain siitä kivan kuvasarjan. En ole ruokkinut niitä kun nyt syksyllä että saavat vähän tankata. kun muutto on edessä ei ole viisasta ruokkia lintuja eikä muutakaan, etteivät totu, ovat olleet ihmeissään kun en ole antanut nyt ruokaa, onneksi naapuri antaa, niin ehkä osa käy siellä. Kurjalta tuntuu kun niitä on kiva seurata ja kesyyntyvätkin.

   Poista
 19. Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Pieni Lintu ♥ Ilman Sinua en olisi tähän ryhtynyt:)

   Poista
 20. Upea kollaasi! Kauniit värit! Ja suloinen tuo harmaa siili <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Tuula ♥ Siili oli tosi nätti. Pienen alkukankeuden jälkeen poseerasi mukavasti:)

   Poista
 21. Kaunis ja tunnelmallinen kollaasi. Tuo perhonen on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhonen on kauniisti tehty, monimerkityksellinen kuva. Taiteellinen ja kaunis. Kiitoksia Mari ♥

   Poista
 22. Todella kaunis kollaasi ja ihana siili siellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula ♥ Siili oli ihana, taitavat olla osa jo yöpuulla ainakin vanhemmat, nuoremmat sinnittelevät marraskuullekin asti, riippuu yöpakkasista.

   Poista
 23. Mä näen kollasissasi kesän, rakkauden ja lämmön!
  Olet rakastunut, niin saat niin kauniita asioita tehtyä jo sillä tunteella, joka susta säteilee.
  Vaikka ainahan sinä olet osannut kirjoiottaa vaikka mitä, mutta nyt osaat tehdä niiiin kauniita kollaasejakin vielä!
  Kaikkea hyvää sulle toivottelen ja oikein hyvää lokakuista viikonloppua teille molemmille, niin sua opettavalle Arille, kuin myös sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Harakka ♥ Jänniä juttuja näet kollaasissa. Olen aika vastahakoinen ja hyvin laiska opettelemaan uusia juttuja, onneksi joku aina jaksaa tyrkkiä ja tonäistä liikkeelle. Mutta kun opin, niin innostun koko rahalla kuten tässäkin, eli kokeilin, menetin ja kokeilin niin kauan että sain mielestäni kauniit kuvat kohdalleen. Lokakuinen viikonloppu ei ole ollut paras mahdollinen, mutta eihän elämä voi olla pelkästään ruusuilla tanssimista, piikeilläkin pitää taiteilla:) Oikein mukavaa syksyn jatkoa Teillekin, yritän välillä vilkaista mitä touhuat.

   Poista
 24. Kaunis ja tasapainoinen kollaasi. Olet kerännyt pienet, lähellä sinun sydäntäsi olevat detskut laajan kokonaisuuden ympärille. Hyvä sinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Orvokki ♥ Kuvien valinta oli yllättävän vaikeaa ja välillä häipyi koko kollaasi:) Siili oli aluksi isompana kunnes älysin että valoa pitää saada nurkasta nurkkaan, eivätkä perhonen ja sydänruusu jättäneet rauhaan vaikka alunperin valitsin ihan muuta:)

   Poista
 25. Peikolle tulee väreistä väristyksiä. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia itsellesi Peikko♥Toivottavasti ei kuitenkaan kylmänväristyksiä:)

   Poista
 26. Velipoikien mielestä päävärini on aina ollut keltainen.
  Onneksi kuuppani ei ole lasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on hyvä väri Pedroska ♥ Ei voi ainakaan olla huomaamatta:) Pellavapäitä on ympärilläni vilissyt kuin Vilikkälässä kissoja, mut kummasti ne iän myötä ovat tummentuneet, kaljuuntuneet tai haalistuneet harmaiksi. Appiukko ilveili aikoinaan ettei nyky shampoista ole mihinkään kun tukan värikin muuttuu ihan valkoiseksi:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜