keskiviikko 25. syyskuuta 2013

SECRET-MANDALA

Mandalan aiheeksi oli tällä kertaa valittu

Salaisuus,  joka mahdollisti komeroon jääneiden luurankojen syystuuletuksen, mutta nehän hajosivat tuhkaksi tuuleen, ei jäänyt kun vähän pölyä käsiin ja johonkin komeron nurkkaan:) Sieltä osui silmiini ikivanha vekotin, joka taikoi mieleeni aurinkoiset pellonpientareet ja hevosen kenkien hopeisen laulun, ajan, jolloin luotin eiliseen, tähän päivään ja huomiseen. Tänään minulle riittävät pelkät muistot ja väsynyt ymmärrys n.y.t.-maailmasta. Ehkä pitäisi haalia enemmän haavetta ja humpuukia elämään ettei routaantuisi paikalleen?  


Värkkihän innostui kuvaamisesta niin, ettei kunnon kuvaa saanut vahingossakaan kun se tärisi ja välkytteli valojaan, kunnes se viimein malttoi asettua salaisesti esille.

36 kommenttia:

 1. Ei näkyymä pelaa hyvin tämä uusittu kommentointi loota, viskasi menemään edellisen kommentin. Onnistuukohan nyt...

  Valon välkettä pimeydessä ja vanhanajan käsipelillä toimiva kyntöväline.
  Värkki haluaa paljastaa jotain, kun noin elämöi, mutta mitä.;)

  Muutapa en näe paljastuvaa kuin, että kovaa on ennen muinoin ollut työnteko.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ryökälettä minkä teki, kävin tsekkaamassa spämminkin, mut ei löytynyt ainakaan sieltä.. Uusi laatikko ei ole minusta sen parempi kuin vanhakaan, mutta minä olenkin tyypillinen konservatiivi;)

   Aivan Liplatus, jotakin valoa ja paljon pimeää.. tosi raskaat oli hommat ja ahkeranakin piti ennen olla, kyntöväline tämä ei hyvästä arvauksesta huolimatta ole:)

   Poista
 2. Salaisuus on ja ainakin minulta salaisuudeksi jääkin. Kauniiksi sellaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kiiris, toivottavasti en lipsauta sitä huomaamattani jossakin vaiheessa:) Olen joskus vähän hölöturpa näissä arvailujutuissa.

   Poista
 3. Hyvä kun värkki värisi, sillä näin väreistä tuli upeat ja salaisuus vain piiloutui syvemmälle.
  Salaperäinen, erikoinen ja hieno vastaus haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovastihan tuo pörräsi ja hihitteli kun pääsi kuvaan:) Alkuun ajattelin, että salaisuudet piti julkaista!! Jotenka tein ihan erilaisen, valoisamman ja selvemmän, mutta kyllä se kalpeni tämän rinnalla ja jäi tuonne unohdettujen luonnosten Taloon. Siinäkään ei olisi välttämättä tajunnut, mitä kuvat tarkoittavat, tai minkä vuoksi ne ovat siinä. Kiitos Sinulle Uuna.

   Poista
 4. Salaiselta ja jännittävältä näyttää, en oikein päässyt siitä selvyyteen, eihän se sitten salaisuus oliskaan.
  Jännittävää aikaa, eilen satoi lunta, ja ollaan menossa pimeyttää kohti.
  Koskas se halloweeni aika olikaan, lokakuun lopussa,, hui....
  Kuvissa ehken vähän jotain esimakua on(ko)?
  Mukavia pimeneviä iltoja, sytytellään valoja huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halloweenia vietetään 31.lokakuuta ja olen siitä takavuosina jotakin sepustanutkin ja nyt kun sen sanoit, niin kieltämättä kuvissa on vähän samaa tunnelmaa... HUUUuu:)

   Täällä satoi viime yönä vettä ja ainakin kolme siiliä mässäili ja kakki illalla portailla. Harakat ja naakat ovat tulleet pihapiiriin ja tintit odottavat jo ruokaa. Oravakin keikisteli koivussa ja katseli minua nätisti kun kuvasin, oli aurinkoinen ja kaunis päivä kun se taiteili ruskan keskellä.. Joten valoakin vielä löytyy, syyskuu on yksi lempikuukausia, mutta lokakuu on joskus aika tylsä. Pimeä ja pitkä. Joten lyhdyt yöhön ja tuikut huoneisiin. Kiitos Seija, samoin Sinulle:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitoksia Ari. Ajatus läsähti kovaan kallooni myöhään illalla, eikä auttanut muu kuin hilata luut liikenteeseen, ja syy siihen löytyi sängystä:)

   Poista
 6. Voi sinua Mustis. Olisihan se pitänyt arvata, ettei salaisuus paljastu, mutta tapa jolla sen teit on mystinen ja kaunis :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Aina ja suuret kiitokset:) Ehkäpä joku kaunis päivä ostan kameran, mutta luulen että kuvateknisesti mitätön ja pahanen kännykkä laittaa kekseliäisyyden ja luovan hulluuden enemmänkin koetukselle.

   Poista
 7. Jumankekka Mustis, sinäkö sen veit ja piilotit ullakolle?
  Sammon Eflopin Teukan ison nenän edestä!

  VastaaPoista
 8. Mihinkäs se Louhi karvoistaan pääsee, eikä sitä toki ullakolle piiloitettu, tästä taotaan Kaupin kanssa uusi AIKON. Come Here, oletko kartalla Pedro:)

  Mutta toisaalta Efloppi-elämään kyllästyneenä, voisin pitää tämän itse ja ottaa pokerirahat aina tarvittaessa, kun meni nuo rakennekynnetkin ihan pirstaleiksi tuossa tohinassa:)

  VastaaPoista
 9. Pakko luovuttaa on se niin secret, että en saa selville vaikka olen käynyt jo useamman kerran kattelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen hyvin otettu ja iloinen siitä, että tämä kiinnosti Sinua enemmän kuin ohimenon verran. Lämmin kiitos Harry.. suurin osa porukkaa kahlaa postauksia ohimennen läpi ja valitsee mitä valitsee:) Itse raahaudun laiskasti ja väsyneenä edes johonkin. Blogiväsymys voi olla merkki jostakin vakavammasta, mutta toistaiseksi roikun täällä joten kuten:)

   Poista
 10. Jopas salaperäisen luurankokasan komerostasi löysit! Nuotiosi salaisuus ei minulle valjennut, vaikka kovin sinisenä loistaakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu Miivi:) Tämä voi olla vähän mahdoton arvata, pellon lisäksi tähän liittyy myös hevosenkenkien hopeinen laulu. Se piti lisätä tuonna tekstiin, mutta unohdin tai pelkäsin sen paljastavan ehkä liikaa, mutta nyt ajattelin sen sinne kuitenkin tällätä.

   Poista
 11. menneisyydessä onkin paljon salaisuuksia: Tämä on kiva idea ja tuo mieleen myös katsojana salaisia muistoja.. niitähän meillä on, mutta ei kaikkea kerrota:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti Sinulle aukesi jotakin, mutta kiltteyttäsi vaikenit, kiitos siitä Katris:) Kaikkea ei voi kertoa, itseäkin pitäisi suojella, eikä hölöttää ihan mitä sattuu:) Lapsenlapsi tuli joten jatkan myöhemmin

   Poista
 12. Salaisuudet jäävät kaihertamaan mieltä, ei yhtään kiva. . Tätä kuvaa katsellessa kuului kavioiden kapsetta niityltä ja pajasta taontaa, kipunat vaan lentelivät niin hepan kavioista kuin pajastakin. Salaisuus on kätketty tallin vintille, joskus sitä voi vähän raottaa, mutta paljastuttuaan se menettää hohtonsa, lakkaa olemasta salaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittavaista, mutta yhtä paljon kismittää itseäkin kun ei voi paljastaa, mikä kummastuttava juttu tässä voisi olla. Ehkä se löytyy tallin vintiltä, ehkä ullakolta tai ehkä jopa jouluhullun kyökkipiian sängyn alta, sitä ei voi ikinä tietää:)

   Kiitos Sirokko ihastuttavista arvuutteluistasi ja tunnelmista ja miten totta sekin, että salaisuus menettää hohtonsa kun käärepaperi avataan..ja yllätys on poikkeuksetta joko negatiivinen tai positiivinen:) Hyvin harvoin neutraali.

   Poista
 13. Pellon piennar ja hevonen ja kyllähän se vähän kismittää, kun mieli ja kuvat ei aukene. No, hyväksyn vajavaisuuteeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ripsis, pellot ovat tuttua työsarkaa jo pikkutytöstä:) Ei oikeastaan ole mikään ihme, ellei tämä avaudu, koska kyseessä on henkilökohtaista historiaa. Muutamia vihjeitä laitoin mutta nekin voi ajatella itsekukin oman kokemuksen pohjalta ihan eri tavalla kuin allekirjoittanut.

   Poista
 14. Kiehtova salaisuus. Koetin tirkistellä kuvia oikein tarkkaan, läheltä ja kauan, vaan salaisuutesi piti pintansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että kiinnosti. Olin silti varma, että joku arvaa tästä jotakin.. Livenä olen kuullut kyllä monenlaisia arvauksia tästä "aparaatista":) mutta kyllä se salaisuudeksi taitaa jäädä, joka oli tietysti tarkoituskin. Suuret kiitokset Aimarii:)

   Poista
 15. Ihanasti aihetta ajatella ja pohtia salaisuutta. Kiehtova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia RaijaAnnikki:) Tarkoitus oli laittaa vain yksi kuva, eli tuo alimmainen, mutta valotuksen vuoksi laitoin teknisesti aika epäonnistuneenkin asian valottamiseksi:)

   Poista
 16. Peikko ei tiedä, vaikka katsoi kaikki kuvat ainakin monta kertaa. Ehkä kuvien olisi pitänyt katsoa peikkoa, säikähtää ja lähteä karkuun, jolloin peikko olisi nähnyt, mitä ne piilottelevat selkänsä takana. Mutta ei, ne vaai killittävät tuossa peikkoa virne kuvapielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, hah Sinua peikko kulta:) Onneksi kuvat eivät sitä ymmärtäneet vaikka niillä olikin kuvaamattoman hauskaa ihmetellessään sellaista, jota ne eivät olleet koskaan aikaisemmin kokeneet.

   Ehkä tästäkin voisi lohkaista kuten vihille menevä morsian, jolla täytyi olla jotakin uutta, jotakin vanhaa, jotakin sinistä ja jotakin lainattua.. se sopii muutenkin tähän Blogistanian hämäräperäiseen laitakaupunkiröttelöön, jota tämäkin postailu edustaa:)

   Poista
 17. Sulla on niin jännittävän näköinen salaisuus siellä korkealla, että oikein alkoi vähän pelottaa, hi!
  Mutta upea salaisuus on, ei taida kukaan arvata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Harakka, salaisuus taitaa kivuta väsyneenä takaisin sinne mistä tulikin:) Salailu on joskus salamyhkäistä ja pelottavaakin, vaikka se olisikin arkiseen askarrukseen liittyvää pelkästään harmitonta asiaa. Voi olla että joku tietääkin, mutta kilttinä ei halua sitä ilmaista:)

   Poista
 18. Ärrän kierrän orren ympäri, ässän pistän taskuun!
  Muu, muu mutipää, hangolla pistän hattuun,
  sanoi vanha kansa ja poistui ovesta raamit kaulassa!
  Mutta varovasti!!!
  "intruder"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, hankoa tässä ei kuitenkaan ollut, vaikka se onkin varsin tuttu väline, tosin mikään mestariseivästäjä en ole ollut milloinkaan, pikemminkin hyvin mitätön tikkutyttö, enkä muista apalamesilamesinkameso-kummempaa ja hyyshyys hymylään kun et tuotakaan tiennyt:) Kiitoksia kivasta kommentista Intrulle.

   Poista
 19. Perunarivien multausväline...Hehhe..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Unikko, en ole huomannut kommenttiasi ollenkaan, tuhannesti anteeksi ♥ Mutta eipä se ole perunan multaukseen käytettävä peltokampa tai äeskään. Kiva arvaus:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)