torstai 30. huhtikuuta 2020

KEVÄT KEIKKUEN TULEVI

Suvikuu, huhtikuu humahti ohi ja Toukokuun tyttö keikistelee simakannu kainalossa ja munkkirinkilät  nyssäkässä oven takana. Viime hetkellä Huhtikuun poika paiskasi raekuurot ja lumisateet Toukokuun siroille nilkoille. Mutta sepä ei kevään tuloa paljon hetkauta.
vaökovuokko, kevät, toukokuu
Tällä kukkakuvalla osallistun Pieni Lintu-kukkahaasteeseen. Juhla-aikoina, jos nyt muutenkin, olen tottunut sukuloimaan ja tapaamaan ystäviäni. Anopille vein pääsiäisen aikaan kukat portaille, samoin ystävien yllätyspussit ja pienimmän lapsenlapseni näin pelkästään ikkunasta. Cujo-Koirakin oli ihmeissään kun en tullut sisälle. Vanhin lapsenlapsi toivoi viikko pari sitten että ottaisin suloisen Ymmi-koiran vähäksi aikaa, mutta niin araksi ja itsekkääksi olen tullut, etten ota mitään riskejä. Harmittaa sanoa EI asioille, jotka ennen olivat itsestäänselvästi KYLLÄ. Ehkä olen liiankin varovainen. Talvi tuntui muutenkin aika ankealta ja flunssaepisodit väsyttivät tosi pitkään.
Kävelyretket ja lievä hulluttelu ovat piristäneet omaehtoista karenssiamme. Kuovin riemukas soidinhuuto tuo minulle aina kevään 💚 Eräänä iltana törmäsimme pikku kauriiseen, joita en täällä ole ennen nähnyt. Ruokimme lintuja ja seuraamme ahkerasti myös niitä. Tulin surulliseksi kun näin Ukkokukkoni loukanneen pahasti jalkansa. Oli sääittävää katsoa miten se kinkkasi urheasti yhdellä jalalla jyvien luo. Kysymyksessä on fasaaniukko, joka vierailee silloin tällöin kalliolla ja ikkunan alla prouvineen. Jalka on nyt jotenkuten parantunut ja ukko vastaili huhuiluuni entiseen malliin:)
Fasaani, ukkokukko, kevät
Mustarastaan haikea huilu kaikuu valoisissa kevätilloissa ja pupukin loikkii pitkin pihoja. Se natusteli krookukset omenapuun alta parempiin suihinsa, mutta osa niistä yrittää kukkia siitä huolimatta. Näin kauniisti pupu poseerasi minulle toissa-aamuna kotikalliolla.
Jänis, rusakko, pupu kalliolla, aamu, kevät
Yritämme nollata ja viihdyttää itseämme piha- ja kevättöiden ohessa katsomalla elokuvia, lukemalla tai pelaamalla esimerkiksi ristinollaa tai skipboa. Arilla on mielettömän hyvä tuuri korttipelissä, jota on välillä vaikea niellä:)
skibbo, peli, frustraatio, kiukku,
Tämä outo ja surullinen aika tuntuu ehkä siedättävämmältä, jos sitä vertaa johonkin vielä pahempaan. Tsunamiin. Tai vaikka sotaan, jolloin uhka on konkreettisesti sekä maassa, ilmassa että merellä sen lisäksi että pelottavat taudit liikkuvat mustanpuhuvina silloinkin. Kaikkien ei tarvitse edes kuvitella sotaa, sillä tälläkin hetkellä aseellisia konflikteja on ympäri maailmaa. On selvä, ettei kurjuuden kuvittelu auta yhtään konkurssien tai työttömyyden tuomaan ahdinkoon, puhumattakaan koronakuolemista, yksinäisyydestä, suruista tai kolmannen maailman kurjuudesta, mutta itseäni se auttaa näkemään selkeämmin hyvät asiat, joita vielä on olemassa - Ainakin välillä.
mustarastas, kevät, lintu
Jos ja kun saamme rokotteen tai lääkityksen Covid 19-pirulaisen nujertamiseen, osaamme ehkä arvostaa normaaliarkea ihan eri tavoin eli kaupassa-, työssä- tai koulussakäyntiä ja kaikkea muutakin mikä mahdollistuu uudelleen. Olisi ihanne, että maailmassa olisi jatkossakin saastepausseja vapaaehtoisesti esimerkiksi etätyötä lisäämällä. Linkola-kakkonen minussa suree ikuisesti suurien puiden turhaa kaatoa ja toivoisin enemmän tiukkaa harkintaa niihin, sillä ilmastomuutoksen kourissa joka ainoa hiilidioksidinielu auttaa omalta pikku osaltaan asiaa. Erkki Lähteen ristiriitoja herättänyt kirja NÄE METSÄ PUILTA on lukemisen väärti, mikäli aihe kiinnostaa.
sima, vappu, serpentiinit
Vanhat suviyöt 23 -25.4. pakkastivat, eivätkä siis luvanneet hyvää marja- tai viljavuotta, mutta vanhat ennustukset ovat kuitenkin siitä mukavia, että jos joku ennuste on huono tai menee pieleen niin toinen ennuste korjaa sen. Ehkäpä nyt käy samoin. Ja muista Valpurin aamuna sanoa "Ka selkäni" niin eipä ole kipeänä koko vuonna:)
munkit, vappu
Valoisaa ja hyvää toukokuuta kaikille 💖 Toivon voimia ja terveyttä heille jotka raatavat henkensä uhalla hoito- /pelastusaloilla, kaupoissa, työpajoissa ja siivousfirmoissa. Simat on pulloissa, nakit puhallettu ja munkit sokeroitu:) Tervetuloa Toukokuu 💛

44 kommenttia:

 1. Moikka, pitkästä aikaa.
  Hyvää ja tervettä kevään jatkoa Sulle.
  Kirjoittelin äsken viiden vuoden tauon jälkeen omaan blogiini tarinaa, koirulista ym.
  Kepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papu on varsin suloinen koira, oli kiva lukea siitä pitkästä aikaa 💛 Kiitos Unikko

   Poista
 2. Paljon on iloja elämässä edelleen. Kauniita kuvia ainakin. Mukavaa toukokuuta! Minä ehkä keskittyisin mukavien asioiden ajatteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Repu 💗 Mukavien asioiden ajattelu on taitolaji, itsellä tahtoo mennä slaavilaiseen alakuloon liiankin helposti, sen vuoksi pitää ottaa kovat keinot käyttöön jotka vaikuttavat ehkä ylilyönneiltä:)

   Poista
 3. Kauniita kuvia. Karanteenissa täälläkin ollaan. Onneksi pääsee ulkoilemaan. Lastenlapsia on ikävä! Mukavaa vappua joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Anneli 💛 Ulkoilua ja pihatöitä voisi harrastaa paljon enemmän kuin tulee tehtyä. Lievä karenssirike tuli eilen kun taapero käväisi pihalla:)

   Poista
 4. Hyvää Wappua Sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💚 Valpuri huiskahti jo historiaan, mukavaa toukokuuta Sinulle Suvi, toivotaan että tästä kesä pikkuhiljaa kehittyy:)

   Poista
 5. Ihanat kuvat ja niin herkullisen näköisiä vappuherkkuja:) Kyllä tämä on tosiaan ollut haasteellista aikaa monin tavoin, toivotaan niin kovin että toukokuu toisi arjen jo takaisin!! Aurinkoista, ihanaa vappuaattoa ja leppoisaa vappua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi kiitos Päde 💖 Vappuna pitää vähän herkutella, on kyllä munkiteltu vielä tänäänkin. Laitan tuoreena pakkaseen ja sieltä kun pistää mikroon niin on kuin just leivottuja:) Toukokuu on aina niin odotettu, ihana kuukausi, ainakin koulut kuulemma aukeavat puolen kuun tietämillä, joten lievää eristyspurkua sekin.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Pieni Lintu 💙 Monet, hyvät haasteet ovat jääneet väliin. Lattialla-aiheeseenkin oli kuvat, mutta...

   Poista
 7. Ihania eläinhavaintoja, ja hienoa että fasaanin jalkakin voi paremmin:) Hauskaa Vappua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pieni ryteikkö tuossa takapihalla, jossa elikot viihtyvät, tosin sitä laittomasti ja rumasti pienennettiin ilman lupaa viime keväänä ja kaikki kannot ja puut nostettiin meidän raiskatulle tontille:( Fasaanityttö piipahti tänäänkin, ukko vain huutelee kauempaa, löysin ojankaivuun ylösnostamia piikkilankoja, joiden epäilen olleen syypää tuohon. Keräsin osan jo pois. Kiitoksia Jael ☀️

   Poista
 8. Uskotaan parempaan.luotetaan huomiseen!
  Ihana tarina:)kiitos!
  Hyvää vappua!
  kevättä keikutellen tulevaa...kesää perässään vetävää..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvästi sanoit Liisa - luotetaan huomiseen 💜 Toivon että joku ratkaisu tulisi pikkuhiljaa kun ikä loppuu kohta kesken ilman koronaakin:)

   Poista
 9. Kauniita kuvia ja hieno teksti.
  Kyllä se parempi aika vielä tulee.
  Samoja eläimiä meilläkin tarkkaillaan. Kauriita on täällä etelässä viljelijöiden mielestä riesaksi asti.
  Hyvää viikonloppua ja toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kirsti 💗 Kauriit ovat tosi kauniita eläimiä, mutta uskon että voivat isoina laumoina tehdä hallaa viljelyksille. Petoeläimet pitäisivät ne ehkä kurissa, mutta nehän taas pakko metsästäjien mielestä tappaa, koska ovat samoilla apajille kuin he. Aurinkoista ja hyvää toukokuuta ☀️

   Poista
 10. Sulle näyttää tulleen jo kevät. Mukavaa lukea kuulumisiasi. Karanteenissa täälläkin ollaan. Myös minä olen hyvin jämpti sen suhteen, jos siten vain välttäisi taudin.
  En arvannut sanoa, ( kun en tiennyt) "ka selkäni" tänä aamuna. Olisin niin kipeästi tarvinnut selälle parannuskeinon.
  Vappuherkut sulla olleet kohillaan, minen tehnyt mitään vappuperinteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma karanteeni rakoili ihan vähän, sillä näin pirpanan pihalla ja hän juoksi suoraan kohti. No hetki oli lyhyt ja antoi paljon, joten ehkä sen verran pystyi liisimään. Olemme ajatelleet ihan samoin kuin Sinä - ettei tarvitse harmitella jälkeenpäin kun ei varonut, tosin voi se siitä huolimatta iskeä:( Olisi ollut tarjolla ystävättärien seuraa ja harmitti sanoa ei, taisin itkeä tuherataakin eräänä päivänä, sillä sen verran olen "sosiaalinen erakko" kuitenkin. Tuo ilmaisu on varastettu eräältä kivalta tytöltä, jonka kanssa tiskailimme yhteisvastuutilaisuudesssa helmikuulla. Hyvää kevättä Aimarii💛

   Poista
 11. Valkovuokot ja tirput, kevään airueet. Ja nenee se vappu siinä samalla. :)

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valpuri menee siinä ohessa kuten sanoit Kristiina, tärkeintä on toukokuu ja valo ☀️

   Poista
 12. Upeita kevatkuvia ja tunnelmia.
  Hauskaa Vappua sinulle.

  VastaaPoista
 13. Hyvää kevättä myös sinne!

  VastaaPoista
 14. Aivan ihania kuvia ja tuo pupukuva, olet päässyt läheltä ottamaan, huikea. <3

  Näin se on ja sitä on pakko hakea voimaa sieltä mistä voi. Kyllä sitä on itsekin miettinyt mitä jos vietäisiin vielä kaikki tämä, enkö silloin kaipaisi tänne kotiin turvaan eristykseen ja olisin onnellinen edes jossain määrin. Joten pakko se on nauttia pienistä asioita ja hakea voimaa juuri mainitsemasi kaltaisista vertailuista.

  Oikein sydämellistä viikonlopun jatkoa Irja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tiia 💛 Pupu poseerasi tosi nätisti, se on käynyt takapihalla useaan otteeseen, niitä on ollut kaksikin:) Ehkä emme vain aina tajua olevamme onnellisia vaikka olemmekin. Monesti sen huomaa vasta jälkeenpäin. Valoisaa toukokuuta Sinulle. Kävin ihailemassa satumaailmaasi, kirjautuminen on nyt vähän työläämpää nyt, joten kommentti jäi laittamatta:(

   Poista
 15. Hyvin kirjoitit, ei se pahat maailmasta murjottamalla poistu. Tämä on nyt tätä ja näillä mennään, tulevasta ei kukaan tiedä. Jokainen kantaa oman kortensa kekoon ja toivotaan että sillä nujerretaan korona, ihan näin aluks. Sitten taas mietitään muuta vaikka sitä puuta ;) Ihanaa on että koronasta on maailmanlaajuisesti hyötyä luonnolle, mehän ne saatuttajia ollaan, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Valoisaa toukokuun alkua ja iloa ilmaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koronasta on ollut vähän hyötyäkin globaalisesti, vaikka yksilötasolla ja yritystasolla se on tuottanut paljon suurta haittaa ja surua. Lämmin kiitos Onneli 💗 ehkä joku kaunis päivä tajuamme asioita enemmän ja toimimme viisammin.

   Poista
 16. Kiitos Irja, Kauniisti loihdit kevään hetket. upeat kuvat. Nyt on rajoituksia, mutta pidetään niistä kiinni ja loput herran varjeluun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku 💙 Näinpä se on tehtävä ja otetettava mitä ylhäältä annetaan:) Nyt on istutus mielessä, mutta pitäisi multaa, puskia ja puita hankkia että saisi tehtyä mitä haaveilin.

   Poista
 17. Voi, mitä vapputunnelmaa, simaa ja munkkeja! Nam! Reipasta viikkoa Sinulle! Minä näin jo ensimmäiset rentukat eilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rentukat tuovat oikeasti kevään, ne ovat samanlaisia kuin kottaraiset ennen joita pihatuomeen aina odotettiin. Täällä ei näy kuin muutamia leskenlehtiä ja krookukset omenapuun alla. Seinustalla on ukonhattujen lehtiruusukkeet jo vauhdissa:) Kiitoksia Sedenspinner 💖

   Poista
 18. Beautiful pictures. These have been difficult and strange times but I hope there will soon be an end to them. Stay safe and well.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Great thanks Diana 💛 You're right, this is a tricky time, stay healthy too.

   Poista
 19. Tsemppiä! Näinä aikoina täytyy toimia vastuullisesti, mutta myös terveellä järjellä. Vastuuta kannetaan paitsi terveydestä, myös hyvinvoinnista. Siinäpä tasapainottelua.

  Jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Susanna 💗 Sanoit tosi viisaasti, teve järki ja vastuu ovat ehdoton aisapari näinä aikoina.

   Poista
 20. Voi että, kun puhut asiaa!
  Ja sitä samaa ikävää täällä mullakin on, kun ei saa nähdä ja helliä lapsenlapsiaan...meillekkin syntyi tänä korona aikana kaksi lapsenlasta...ja vain Havun sain pari kertaa tavata, ennenkuin tuli tänne suomeen vauhdilla tää korona.
  Mekin tässä lipsuttiin vappuna, nähtiin tää tuorein Lilli, tavattiin ulkona ja käytiin lenkillä, sain lykätä vaunuja...ja sain hetken pitää häntä sylissänikin...meilla kaikilla oli kasvosuojukset koko ajan...ja Venlan kanssa kyllä myös äkkiseltään halattiin, sellanen pikainen, mutta tosi hyvä rutistus!
  Hekin ovat olleet koko ajan kotona, eli ei sieltä varmaankaan mitään tullut, eikä tullutkaan!
  Mutta se antoi mulle taas eteenpäin voimia paljon!
  Toivon sinne teille voimia tässä ajassa eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on kaunis nimi tuo Havu, olen varmaan sanonut sen ennenkin 💖 Jotenkin ajattelee että jos ulkona pikaisesti näkee ei ole niin vaarallista:) Ehkä sitä vain jallittaa itseään. Meillä on kuitenkin onnellisesti vielä kaikki, ehkä pahinta on heillä jotka sairastuessaan jäävät vaille lähimpien ihmisten lohtua. Ihana että sait nähdä lapsenlapsia ja halatakin. Valoisaa toukokuuta Harakka, ehkä muistelemme tätä aikaa joskus eri mielellä kuin nyt ajattelemme.

   Poista
  2. Olen sitä monesti ajatellut, että miksi muka ulkona olisi pienempi riski, mutta jos ollaan kahden metrin etäisyydellä, niin luulisi sen ulkona tarttuvan vieläkin helpommin tuulen avulla?
   En tiedä, kun tästäkin on niin monenlaista tietoa, toinen sanoo toista ja toinen toista.
   Nyt annettiinkin itselle se vastuu ja lupa tavata läheisiään, mutta, mutta, en ole kyllä varma tästä, pitäisikö tavata, jos kuuluu riskiryhmään.
   Kun siellä tyttären luona käytiin, niin kyllä laskin päiviä kotona ja odotin, että tuleeko oireita, mutta onneksi ei tullut.
   Toivottavasti tähän saataisiin joku rokote pian, mutta pian ei varmaankaan tapahdu varmaankaan.
   Tulin toivotteleen sulle oikein hyvää huomista äitienpäivä aikaa!

   Poista
 21. Olen huomannut saman noissa vanhoissa ennustuksissa. Monesti löytyy ennusteen kumoava sanonta. Lieneekö eri paikkakunnilla tehty erilaisia huomioita sään suhteen vai mistä johtunee. Lohduttavaa kuitenkin.
  Lohduttavaa on myös, että koronasta huolimatta kevät etenee. Meidänkin pihalla on loikkinut pupuja ja mustarastaan laulu kuuluu rannan metsikössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seita 💛 Varmasti eri uskomukset vaihtelevat paikkakunnittain. Omituinen on aika, mutta luonto herää siitä huolimatta, sitä ihastelin tänäkin iltana. Pahinta on seuran puuta, mutta onhan meillä vielä toisemme. Hyvää ja valoisaa kevättä Seita 💖

   Poista
 22. Hello Irja!Thanx for great comment at my place!

  you have to come on blogging again please!We miss you!💖

  Hugs Anita

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜