tiistai 3. joulukuuta 2019

ADVENTIN AIKA

Musta ja raskas syksy on pikkujoulujen myötä vaihtunut riemuisaan adventtiaikaan. Tuttava- ja ystäväpiirissä olleet raskaat surut värittyvät tummina raitoina omaankin elämään. Joskus tuntuu väärältä iloita, kun tietää lähimmäisen elävän kovaa ja ankaraa suruaikaa.
lyhty, joulukuu, lumi, hämärä, sininen hetki, ilta, talvi

Adventti on vanha perinne, joka omalla kohdallani kulminoituu ensimmäiseen, iloiseen adventtisunnuntaihin. Silloin otan joululautaset esille, teen ensimmäiset joulutortut, laitan kynttelikköön neljä kynttilää, joista ensimmäinen syttyy kun  juomme aamukahvit valkeaksi tuukatulta pöydältä. Ensimmäinen kynttilä symbolisoi odotusta.
joululautaset, seinähylly, apilanlehti lautaset

Riisipuuro kuuluu myös asiaan, mutta tänä vuonna se meinasi mennä plörinäksi, kun huomasin ettei kaapissa ollutkaan Risellaa. Vain riivattuja pitkäjyväisiä riisejä. Onnistui se hyvin niistäkin ja adventtini oli pelastettu -kiitos Arin- joka meinasi että voi sen keittää niistäkin. En päässyt adventtivesperiin, joten hoilasin hoosianna-hymnin katsoessamme televisiointia Kokkolan kirkosta. Kuorosta bongasin heti sukulaistyttöni Mallan 💛

Toisena adventtina hiljennytään kristillisen mallin mukaisesti rukoukseen ja paastoon. Ilmankos se on jäänytkin kohdallani vähän paitsioon:) Toinen adventtikynttilä on jouluilon sytyttäjä. Kolmatta adventtia on vietetty Johannes Kastajan muistoksi ja  kynttilä syttyy joulurauhan symboliksi. Neljäs adventti on omistettu Neitsyt Marialle ja silloin sytytämme rakkauden kynttilän.
Lumi, pihlajat, valoa, ilta

Marraskuun pimeydessä hoksasin myyjän, joka myi Weisten vanhoja tonttuja, tontturivejä ja joulutauluja, mutta myöhästyin huudosta, mutta hän kokosi minulle lohdutuspaketin samalla rahalla ja eräänä päivänä ennen postilakkoa paketti saapui kotiin. Laatikko oli täynnä huikeita löytöjä. Näillä kuvilla osallistun Color therapy-haasteeseen.
Weisten vanhat tontut, jouluaarteet, keräily, joulutaulut, Disney, tontut, tontturivit

Viimevuosien tonttuovi-hullutukseen en ole lähtenyt mukaan ollenkaan, mutta eräänä päivänä tämä hurmaava pikku tonttu hevosenkenkä ovineen odotti minua kirpputorilla 50 centin huikeaan hintaan, joten lankesin loveen että rämähti. Pientä tuunausta ja oma tonttuoveni on valmis.
tonttuovi, tonttu, tuunaus, huovutettu tonttu

Tonttuja värkkään itsekin, joten olen hyvin kriittinen niiden suhteen, tässä otuksessa oli kuitenkin kaikki kohdallaan huovutuksia myöten. Toivotan valoisaa joulunalusaikaa kaikille ja voimia heille jotka kahlaavat raskain askelin kohti suruisaa jouluaan 💛

35 kommenttia:

 1. Kiva tonttu. Tykkään, kun ei olekaan punainen. Punainen on kyllä lempivärini, mutta harmaa tonttu tuntuu kivemmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Repu 💛 Se oli minusta niin hurmaava, alunperin tonttuväritys oli harmaa. Punaisia teen usein itse ja jopa sinisiä, valkoisia ja vihreitäkin on tullut kokeiltua:)

   Poista
 2. Pikkujouluriehat eivät sytytä minua lainkaat, mutta hienoinen joulunodotus alkaa ensimmäisestä adventista. Nyt jo hieman aiemmin, kun ulkokuusi sai meillä valot.Mukava piriste syksyn verkkaiseen menoon.
  Tuo tonttulook ( mikä weisten tontuissa, noissa kaitaliinoissa) on mieluisin itsellenikin. Muista hyvin myös ne joulukortit aikoinaan.
  Tonttuovea ei ole minullakaan, mutta eilen illalla katselin niiden kuvia ja jäin miettimään, josko teen. Asia on mietintämyssyn alla.
  Maisemasi näyttää niin jouluiselta.
  Hyvää adventtiaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluvalot piristävät pitkää pimeää. Pikkujouluni ovat rajoittuneet viime vuosina joulupuurotilaisuuksiin tai ruokailuun ja adventti aloittaa omankin jouluajan. Joulumaisemat ovat haihtuneet kuin tuhka tuuleen kun vesisateet huuhtelivat maisemat kun olimme pari päivää pois. Kiitos Aimarii 💙

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Lämmin kiitokseni 💚 Minulla on lieviä vaikeuksia laittaa kommenttia Sinulle, Wordpress juonittelee kanssani niin paljon, etten jaksa tapella kirjautumisen kanssa:)

   Poista
 4. Teillä on siellä jo niin jouluisen ja tunnelmallisen näköistä!

  Weisten tehdas ja myymälä ovat tässä ihan lähettyvillä, pitää varmaan kävellä sinne joku päivä, vaikka joulukoristeita en harrastakaan.

  Kaunista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Weisten tehtaalla olisi kiva käydä, itse olen innostunut vanhoista tuotteista, mutta tehtaan tuotanto on ainutlaatuinen juttu. Nyt on joulutunnelmat kyllä sulanneet pois, mutta ehkäpä sieltä vielä pöllähtää jotakin lumennäköistä ennen joulua. Suuret kiitokset Susu 💗

   Poista
 5. Teillä on satumainen huikeaa Joulu kohtaamista. Adventti on tosi tunne maailman elämistä todeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satumaisuus on muuttunut nyt pimeydeksi, mutta adventin aika etenee silti omaa tahtiaan. Itsenäisyyspäivän jälkeen kaikki humahtaa niin nopsasti jouluun, ettei mukana pysy :)

   Poista
 6. Tonttu on kyllä kiva! Mukavaa, kun on niin jouluista jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Teresa 💜 Jouluhössötystä pikkuhiljaa.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Thank you Anita 💛 Have a nice Advent-time

   Poista
 8. Tunnelmallista ja ihanan jouluista <3

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana, tutunoloinen ja muistoja herättävä joulukoristepajetti. Tunnelmallista adventtiaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokse Cheri 💙 Tuossa paketissa oli vaikka ja mitä, jopa niin etten löytänyt edes metsästämällä paria vanhaa tuotetta.

   Poista
 10. Pikkujoulun riisipuuroa yhä syömättä, mutta ehkä joskus toiste... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riisipuuro kuuluu myös jouluaattoaamuun manteleineen, joten hyvin ehdit vielä Milena 💜

   Poista
 11. Tunnelmallista joulun odotusta Sinulle ♥️

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Tunnelmaa ja väriä hain, kiitos Pieni Lintu ❤️

   Poista
 13. Kivat talviset kuvat. :) Minäkin tykkään, että tuollainen koko harmaa on punaista kivempi. Ihanan erilainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit 💛 Kiva kuulla että harmaa tonttu ihastutti muitakin kuin itseäni.

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Nyt on joulutunnelma enää sydämessä, kun lumet sulivat 💙

   Poista
 15. Kyllä lumella vaan on valtava vaikutus; onneksi edes pari päivää saatiin eteläisessäkin Suomessa nauttia kauniista maisemista ja pimeän ajan talvisista sävyistä. Tunnelmallista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta saisi vähän tulla, kun entinen suli pois ja jätti osaksi jäätikkökelit sivuteille. Lumesta tai lumettomuudesta huolimatta joulu tulla porhaltaa taas tuhatta ja sataa:)Kiitoksia Vintagentti 💜

   Poista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpösentyylikäs Pajatonttu.(Piti poistaa kommentti, hää meinas ruveta kenkkuilemaan mulle). Kaikki hyvin nyt ja hössötelkää nätisti oven luona.

   Poista
  2. Kurja juttu, että kommentti kenekkuili, miten se kehtasi näin joulun alla:) Oven vieressä olemme hipihiljaa tonttu ja minä, mietin yhä, että vaihdanko karmiksi oman vanhan hevosenkengän, joka on paljon rumempi kuin tuo kiilloitettu, mutta on kai tässä paljon muutakin tekemistä kun tuunata joutavia 💛

   Poista
 17. Toisiks viimeinen kuva on aivan ihana. Upeita kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on aika iso läjä vanhoja Weiste-tonttuja ja muutama pahviaarrekin taulujen lisäksi. Tuo lähetys haukkui kyllä hintansa, ei asia sitten mistä raskii luopua, arvokkain on ehkä Disneyn joulukuva harvinaisuutensa vuoksi. Kiitos Vitsumari ❤️

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜