sunnuntai 20. elokuuta 2017

TERÄVÄ

Surulliset tapahtumat Turussa hyydyttivät aiemmat luonnokset ja kuvani, sillä niissä oli liian viiltävä aihe. Nyt yritän viime tipassa keksiä jotakin muuta TERÄVÄÄ.

ohdake, karhiainen, kesä

orapihlaja, piikit, kukka, orapihlajan kukka, makro

lehmät, sarvet, laidun, kesä, Ylitalon lehmät, lehmä

Näin teräväpäistä porukkaa löytyy vain kotikylän tanhuvilta, kuva on otettu juhannusaattona 2015.

36 kommenttia:

 1. Upeita kuvia. Takiaispallojen kanssa pienenä "leikittiin", eli heiteltiin toisten vaatteisiin. Muutama vuosi sitten juoksin suunnistuksessa takiaisniityn läpi, takiaisia oli vaikea saada pois, ja iholla ne aiheutti kovasti kutinaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Jokke ♥ Meillä kasvaa kyläkarhiaisia, huopaohdakkeita ja näitä piikkipalloja ihan riesaksi asti. Niitä on vaikea hävittää edes äestyksen avulla kun on niin syvällä juuret. Me "maalasimme" lapsena huopaohdakkeilla:)

   Poista
 2. Ihanat kuvat. Takiaisista olen aina pitänyt ja niiden väristä.
  Kutsuin violetinlilaa takiaista partasudiksi lapsena :D

  Huomaathan, että aloitin musiikkihaasteen uudestaan
  https://enkulinkasityot.blogspot.fi/2017/08/musiikkihaaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli, kävin katsomassa musiikkihaastettasi ♥ Hieno kotka-aihe oli:) Partasudeilta nuo huopaohdakkeet kyllä näyttävätkin, se on kaunis mutta toisaalta rasittava rikkaruoho, kädet verillä olen repinyt kasvimaan vierestä. Turhaan.

   Poista
 3. Heh, hauskat kantturat ja sulla jo pidemmät hiukset, mahtavaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Timo ♥ Lehmät ovat niin kauniita ja uteliaita. On sääli että niiden kohtalona on tyydyttää ihmisen pohjaton ahneus...Tukka on ollut pitkä jo pidemmän aikaa, joku epäili jo pidennyksiäkin:)

   Poista
 4. Terävät sarvet, mainiosti sopii aiheeseen 😀 Saatiin vähän vaihtelua 🐄 Oikein hyvä !

  Upean taiteellinen takiainen 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi löysin nämä kuvat, oli tarkoitus laittaa puukkoja ja muutakin pistävän terävää esille, mutta olin (taas kerran) niin myöhässä että aihe kariutui luonnollisesti pois. Kiitos Rita ♥

   Poista
 5. Kauniita kuvia kasveista.
  Äpylit (lehmät) seuraavat kuvaamistasi uteliaina, suloinen kuva. ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Liplatus ♥ Lehmä on lämmin ja suloinen eläin. Myös hyvin utelias. Tähän rintille ne kaikki änkesivät, kun näkivät että tulen kameran kanssa:) Toiset eivät viitsineet eväänsä lotkauttaa, jatkoivat vain pötköttelyä ja märehtimistä.

   Poista
 6. Kotikylän tanhuvilta on paras kuva! Meillä oli tuollainen ruskea sarvipää joskus kotona kun olin lapsi. Se oli nimeltään Ruttu. Juuri Mummoni kanssa eilen noita sarvipäitä muisteltiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seidenspinner ♥ Ihana lehmän nimi tuo Ruttu. Naapurissa oli vaalea sarvipää ja se oli Rusko. Minua harmitti kun meillä oli vain nupoja:, ihailin sarvipäitä mutta toki oma Omena oli rakkain.

   Poista
 7. TERÄVIÄ kuvia, totta tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin toteuttaa haastetta, orapihlajan kauniit kukat ja marjat kätkevät tappavan terävät piikit. Kiitoksia Liisukka ♥

   Poista
 8. Juu on tähän asiaan tottuminen. Pelko meni, mitäs-sanoin tuli. Hengitellään !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän on pakko kommentoida heti. Sanomattakin on selvää, että olen pohjattoman surullinen ja järkyttynyt Turun tapahtumista. Tämä on omaisille ja uhreille hirvittävä kohtalo ja teolla on hyvin pitkäaikaiset vaikutukset muutenkin. Pelko lisää vihaa ja epäluuloa. Syyttely ei kuitenkaan auta mitään - on sääli, että tästä kärsivät kaikki tummaihoiset Suomen kansalaiset ja myös täysin viattomat henkilöt, sillä rasismi ja viha sokeuttavat ihmiset hulluuteen asti. Kosto johtaa aina uuteen ja karuselli on valmis jauhamaan vihaa ja kuolemaa loputtomiin. Se nähty on maailman sivu.

   Terroriteot olisi pitänyt alunperin (kymmeniä vuosia sitten) vaieta kuoliaaksi ja antaa sitä suunnitteleville ja tehneille sähköhoitoa ja lyijyterapiaa kaikessa hiljaisuudessa. Rakkautta ja turhaa jeesustelua tähän on vaikea lääkkeeksi tarjota.

   Toivon että Turun tilanne rauhoittuu pikkuhiljaa ja omaiset saavat voimia kantaa suuren surunsa. Lämmin osanottoni kaikille heille. PeeGuu ♥ meidän on pakko.

   Poista
  2. Olen kanssasi täysin samaa mieltä tässä asiassa.

   Poista
 9. Terävyyttä todellakin monenlaista kuvissasi. Nuo ammut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehmäkuvaa ajattelin heti kun hylkäsin teräaseet, muistin elävästi miten kesällä seisoin veräjällä ja ihailin niitä. Kiitoksia Susu ♥

   Poista
 10. Lehmien kanssakin voi jutustella, kuva on hauska he olivat hyvin kiinnostuneita sinusta. Lehmä kuvan voisit laittaa Suomi100v kuvakilpailuun vai oletko jo laittanut ?

  http://kilpailu.minunmaisemani.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin lörpätellä niille aika paljon ja uteliaat ammut kiirehtivät heti paikalle. En ole laittanut kuviani mihinkään kilpailuihin, kiitos vinkistä Lauri ♥ pitää katsoa mistä on kysymys:)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Nämä olivat varsin komeita sarvipäitä kaikki ♥

   Poista
 12. Lehmät ovat niin nauttineet päivästään, hyvin eläväinen kuva, heinät sarvista vain karisee..suloisia ovat piikkiset kukka ja takiainenkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttävät minustakin onnellisilta ja tyytyväisiltä äpyleiltä. Näillä on ihana laidun ja lisäruokaakin oli tuotu vihkokorilla:) Suuret kiitokset Aikku ♥

   Poista
 13. Hyvät terävät. Sarvilla on monta käyttötarkoitusta, vaikkapa eväiden kuljettamiseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi kiitos Seita ♥ Tuolla yhdellä oli hauskasti jäänyt heinää sarviin kun juoksi paikalle:)

   Poista
 14. Mainiot piikikkäät ja mahtavat sarvipäät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti piti pysähtyä kun näin lehmät laiduntamassa, olimme matkalla katsomaan kotitönöä ja muutenkin juhannusajelulla. Minusta on mukava katsella laiduntavia lehmiä jos hevosiakin. Molemmista löytyy hyvin uteliaita vastakatsojia:) Kiitos Caijsa ♥

   Poista
 15. Hyvä oivallus kuvata jotakin terävää! Lehmäkuva on upea. Harvoin enää näkee lehmiä laitumella. Mukavaa elokuun loppua ja kiva kun osallistut blogini arvontaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Anneli ♥ Lehmät ovat ihania, täällä maalla näkee aina silloin tällöin laiduntajia; lehmiä, lampaita ja hevosiakin. On se lehmällekin ihana kun pääsee navetasta laitumelle ja vapauteen. Kaunista syksyä ja valoisaa mieltä!

   Poista
 16. Lehmät on ihanat. Ne on hiukka erinäköisiä kuin mitä täällä etelässä satun joskus näkemään kuin myös nyt Itä-Suomessa kuvaamani. Nämä ovat muutenkin tosi terävän näköisiä vaikkei olis sarviakaan, pitkäkinttuisia ja laihempiakin. Hyvä kuva laumasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Orvokki ♥ Nämä ovat Ayrshire-rotua tai sen pohjalta jalostettua lypsykarjaa jotka ovat vähän rotjakompia kuin ruskea nupopää eli länsisuomen karja, joita meillä ennen vanhaan oli. Kyytöt taas ovat pienempiä ja paljon sirompia. Laidunlehmät ovat monesti vähän laihempia kuin navetta- tai pihattolehmät. Johtuu siitä että saavat liikkua ja voi että laidunruoka kuluu maidontuotantoon ja lämmön säätelyyn ja muuhun semmoseen enemmän kuin kuumassa navetassa.

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜