lauantai 27. kesäkuuta 2015

TUOKSU

 
Meressä on oma, ainutkertainen ja unohtumaton tuoksu. Olen miettinyt usein, mistä tuo meren omaperäinen haju oikein syntyy. Levästä, suolasta, auringon hiostuttamista kivistä, lintujen jätteistä, kaloista, mädäntyneistä raadoista, syvyydestä ja tuulesta.   

"Tuoksut vanamon ja varjot veen;
niistä sydämeni laulun teen 
Sulle laulan neiti, kesäheinä,
sydämeni suuri hiljaisuus."


MAKRO- ja TEEMA-aiheena oli tällä kertaa TUOKSU/HAJU. Terassin vernissa, tuore saunavihta, savun haju/savustetut kalat ja tervatut veneet tuoksuvat aina väkevästi kesälle. Puhtaalle. Niille vetävät vertoja vain tuomien, kielojen, ruusujen, syreenien ja pihlajankukkien huumaavat tuoksut. 
Ullakolla on oma ummehtunut vanha haju, mikä ei välttämättä ole huono, jos ei hyväkään. Sama tuoksu tulvahtaa usein vanhoista kirjoista. Kirjeistä tai kouluvihkoista. Muistoja, pölyä ja koimyrkkyä. Do you remember?Miten niin täällä muka haisee? Itse te haisette ihan omituiselle miettii Jytky! (Kuva on lapsenlapsen ottama, kun vierailimme juhannusaattona Mallan ja Esan navetassa:)

Edellisten lisäksi on yksi tuoksu, jota ei voi kohdallani sivuuttaa. Mieluummin tietysti parfyymina kuin litkuna! Tuoksu on tunnetusti ollut Marilynin tavaramerkki, mutta ihailemani Catherine Deneuve ja Nicole Kidman ovat pitäneet sitä myös suosikkiparfyyminä. Eipä ole vaikea arvata tuoksua, jonka nimi tuli pelkästään siitä, että Coco Chanel ihastui näytepullovitosen tuoksuun. Kuulin nuorena että se vanhojen naisten parfyymi, nyt sekin ongelma on onneksi ohi:)

 
Oikealla puolella kauniisti muotoilussa putelissa on Priscilla Presleyn kunniaksi tehty tuoksu, jonka sain kerran kuopukselta lahjaksi ja se on siinä mielessä yksi rakkaimmista hajusteista.

60 kommenttia:

 1. Olá, Mustis!
  O olfato é o mais bem desenvolvido de nossos sentidos, pois são capazes de nos levar ao nosso passado de recém-nascido só de sentir o cheiro do leite, do perfume da nossa mãe...
  Belas fotos!
  Abraço e bom fim de semana!

  VitorNani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia VitorNani. Hajuaisti on yllättävän tärkeä, sitä ei ehkä aina tule ajatelleeksi, miten paljon se vaikuttaa meihin: makuihin, muistoihin ja elämään. Lapsen ensireaktiot perustuvat varmasti etupäässä tuoksuihin (äidin maito) kuten sanoitkin ja tietynlaiseen refleksitoimintaan. Kaunista kesää Sinulle ♥

   Poista
 2. Kiva nähdä postauksesi. Blogeissa on kovin hiljaista kesä-hainäkuussa.

  Meri ei itselleni tuttu tuoksu. Yksi mistä kesällä saa nauttia on vastaleikatun ruohon tuoksu.

  Käyhän arpajaisissani. Yksi arpa tulee siitä että olet lukijani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Rita. Hiljaisempaa on kun lomat ja kesäinen luonto vievät ihmiset pois ruutujen ääreltä. Minulla on tullut krooninen virtuaaliväsymys koneen hidastelun ja muunkin vuoksi. Vasta leikattu ruoho oli hyvä idea samoin ennen niitetyn heinän tuoksu heinäpellolla. Toivottavasti ehdin vielä arpajaisiin, itsekin aina mietin että kohta arvon tontun ja kirjan:)

   Poista
 3. Tuoksuja on monta sorttia, niin hajujakin.
  Pidän myös meren tuoksusta, kuten kukkastenkin, myös tervan. Nuotiolla tulistellessa tarttuu savun tuoksu, ei paha sekään.
  Terve ullakon tuoksu kertoo paljon, siinä on tavallaan vuosien saatto.
  Mukavaa ja hyvälle tuoksuvaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meren tuoksu on vertaansa vailla. Muistan miten kakarana heräsin Säären nokalla ja lokit kirkuivat ja aurinko paistoi ja kalastusvene popotti merellä. Sitä tunnelmaa ei tavoita missään. Savun haju ei ole minusta huono haju ollenkaan, mutta noki on, sitäkään tunnetta en unohda koskaankun sen kerran silmille ja joka rööriin sai.

   Tuo ullakko haisee vähän vanhalta ja siellä on paljon pölyä ja täytteet ovat osaksi maatäytettä. Eräänlainen mullan tuoksu, vähän tunkkainen. Jos ne putsaisi kokonaan pois, niin vintti raikaistuisi tosi paljon, sitten pitäisi eristää uudelleen. Kiitoksia Aimarii, täällä ruusut puhkeavat kohta kukkaan ja kesä jatkuu aurinkoisena ja rehevänä.

   Poista
 4. Kaunis maisemakuva tuossa ylimmäisenä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ronja pitkästä aikaa♥ Olen kaivannutkin että mihin oikein katosit. Kommentin myötä löysin postauksesi ja kauniit kirkkokuvasi:)

   Poista
 5. Tuoksut ovat tärkeitä. Sanotaan, että tuoksumuisti on kaikkein primäärein ja säilyy vaikka muu muisti katoaa. Jännittävää miten joku tuoksu, esimerkiksi ullakko aurinkoisena päivänä, voi laukaista muistissa jonkin vanhan elämyksen lapsuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaasti sanottu Cheri, sitä se varmasti on. Joskus kyllä hajutkin katoavat sairauden tms muun myötä ja sen jälkeen ruoka maistuu vähän puulle vaikka olisi kuinka herkullista ja tuoksuvaa. Tämä ullakko on minulle hirvittävän rakas, pölystä ja allergiasta huolimatta viivyn siellä aina pitkään. Istun kuin lapsena, se oli minulle jännä pakopaikka ja siellä oli vanhoja lehtiä (joita nyt meni siivotessa vähän turhan ronskisti roskiin jos jotakin muutakin) ja kirjeitä joita salaa lueskelin. Siellä myös haaveilin tyttövuosina kuten metsässä tai joen rannallakin.

   Poista
 6. Kauniita kuvia joista voi jopa aistia ihanan tuoksun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Enkuli ♥ Ne kortit ovat aina vain julkistamatta, mutta kohta ne tällään tänne, aivan kaikkia en kyllä vaihda, sillä olemme tehneet vain muutamia. Rakkaudella ja ajatuksella.

   Poista
 7. Tuohon veteen voisi vaikka pulahtaa. Ullakko on aina vähän mörkö paikka, siinä on kyllä oma hajunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vesi voi olla vielä aika hrrr kylmää LL, mutta pakkohan tuo talviturkki on kohta pudottaa sillä kesä kuluu ja eipä aikaakaan kun Jaakko jo nakkaa kylmän kiven, mikä käytännössä nykyään tarkoittaa sitä, että vesi on vasta silloin lämmintä. Ullakolla on oma ehkä vähän mörkötunnelmakin - ainakin pimeässä.

   Poista
 8. Paljon erilaisia tuoksuja. Ihana tuo ensimmäinen kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen kuva taisi olla suosikki, joten turhaan niitä paljon edes tälläsin:) Nyt oli ehdokkaita paljon enemmän kuin pystyin laittamaan, silti tähän tuli suurin osa ehkä tärkeimpiä hajuja. Pikiöljy jäi vaikka sen kuvasinkin ja se vähän harmittaa, kuten tervakin. Ne tuoksut kuuluvat lapsuuteeni. Kiitos Kirsi:)

   Poista
 9. Tuoksut ovat minusta mystiikkaa, ihmisellä on melko hyvä hajumuisti! Merentuoksu / -haju on itselleni aika outo, olen sisämaan eläjä. Merilevä voi tuoksua rannalla voimakkaasti, ainakin Jäämeren rannalta se jäi muistiini. Chanel 5:een en ole vielä pukeutunut, mutta taitaa sitäkin tuoksua olla kaapissani. Viime aikoina tuoksuttelut ovat jääneet vähiin..;)

  Tuoksuvaista kesäkuun loppua sinulle Mustis! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meren tuoksu ei tunnu ehkä niin hyvältä niissä, jotka eivät ole tottuneet siihen kuin niillä, jolla kalanhaju, venevalkaman tervatut veneet, suolainen tuuli ja muu liittyyvät vahvasti lapsuuteen ja hajumuistiin.

   Chanel on minun tuoksuni ollut jo kauan ja sitä tulee suihkautettua joka värsyn välissä. Varsinkin nykyään, kun oma ominaistuoksu, jota on kehuttu aina hyväksi on muuttunut iän ja hormoonien ja lääkitysten myötä ihan omituiseksi. Ikääntymisessä on aika monenlaisia juttuja, jotka minua tavattomastai harmittavat. Vielä kuitenkin näen laihon laaksossa, haistan kesä tuoksut, kuulen lintujen liverrykset, heinäsirkan viulunsoitot ja maistan kesäherkut ja pystyn koikkelehtimaan nurmikolla melkein entiseen tapaan! Kiitoksia Aili ;)

   Poista
 10. Paljon tuoksuja, hajujakin, miten se haluaa ilmaista. Hienot kuvat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther ♥ Hajujakin näistä varmasti löytyi:) Jopa tuo navetanhaju on jo niin unohtunut, että piti oikein ihmetellä, vaikka ei näin nykyaikaisessa laitoksessa edes ole semmonen haju kuin entisissä navetoissa. Ehkä tuo säilörehu on se suurin tuoksu.

   Poista
 11. Ihania tuoksuja olet löytänyt. Tuo nuuhkiva lehmä on suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehmät ovat niin sympaattisia otuksia, että minusta on väärin että ne ovat vain tuotantolaitoksia. Kaikki lehmät ja vasikat olivat täällä hyvin vapaita ja uteliaita, kuten ne luonnostaan ovatkin. Juhannusaattona lapsenlapsen kanssa täällä käytiin kun saatiin kuski:) Kiitoksia Päikkä.

   Poista
 12. Kukat tuoksuvat , merikin jos on puhdas, hajuvedet tuoksuvat, kun käyttää varoen,, hyvä ruoka tuoksuu ja kutsuu syömään niinkuin aamukahvi kutsuu virkistymään. Näistä tuoksuista osa haisee...mutta kuvat on hienoja, siitä voi valita lempituoksunsa, minulle se on aina Vanamo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanamostakin oli kuvia ja vähän harmittaa kun en niitä laittanut, sillä kahvi ja vanamo olivat ensiksi mielessäni tähän haasteen nähtyäni. Sitten näin jollakin nättejä vanamokuvia ihan vahingossa, jonka takai en sitten laittanutkaan. Vanamo ei ole helppo kuvattava näillä välineillä mitkä minulla on, mutta toki ihan kuvia sain. Runon laiton, koska se oli jo valmiina odottamassa. Kiitoksia Katris ja kaunista kesää, joko siellä vanamot kukkivat?

   Poista
 13. Hyviä tuoksuja sulla täällä onkin!
  Ullakon tuoksun muistan lapsuudestani jostain syystä oikein hyvinkin, voin sen tunnistaa, kun muistelen sitä vinttiä, laitan silmät kiinni ja haju tulee vain jostain syystä sieraimiini.
  Myös esim. juhannusruusun tuoksun voin tuntea tässä ja nyyt!
  Kiitos postauksestasi, ja hyvää kesäkuun loppuja sullle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Harakka:) Monenlaisia tuoksuja jos vähän hajuakin.. Ullakon ja vintin tuoksua/hajua ei voi unohtaa koskaan. Syntymäpäivien merkeissä on mennyt tämä toiseksi viimeine päivä ja olen melkein järkyttynyt siitä, miten paljon ihmisellä on ihania ystäviä ja molemmat pojatkin kävivät, mikä on luxusta:) Kaunista heinäkuun alkua Sinulle Harakka:)

   Poista
 14. Hello.

   It is my joy to share your wonderful works.
   And sweet message charms my heart.

   I pray for your happiness and world peace.
   Thank you World-wide LOVE, and your Support.

  Have a good weekend. From Japan, ruma❃  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ruma ♥ Sinulla on niin oikeat ja hyvät toiveet ja rukoukset. Niihin on helppo yhtyä. En ole ehtinyt aiemmin tänne, mutta toivotan Sinulle kaunista heinäkuuta. Love from Irja ♥

   Poista
 15. Paljon ihania kuvia ja tuoksu suorastaan välittyi niiden kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Noksu ♥ Tuoksut ovat usein muistoja ja kuvia, niiden kautta voimme elää jo menneen uudelleen ja haaveilla tulevasta.

   Poista
 16. Vaikka juhannusruusukin nyt vihdoin on kukassa pihassa, en voinut vastustaa ottamaasi kuvaa punaruususta. Se on niin tuore ja kaunis! Ilahduttava jo pelkkänä kuvana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ne vain jurovat nupuissa, mutta ehkä jo huomenna tai viimeistään heinäkuun alussa sekin ihanuus tulee taas koettua. Punaruusu oli tarkoitettu haudalle, mutta tuossa se portin pielessä vielä nököttää. Otin siitä lähikuvia ja eräs niistä tyydytti jopa minua. Tosin se terävyys mikä kuvassa alunperin oli ei välity tähän. Kiitoksia Liisukka ♥

   Poista
 17. Hieno ja monipuolinen vastaus haasteeseen. Upeita tuoksuja, ihan tunnen näyttämäsi ja kertomasi tuoksut. Niin tuttuja ja muistorikkaita.

  (Anteeksi että vastaukseni viipyi Uusi suunta -blogissa. Kommentissasi ei ole mitään vikaa eikä anteeksi pyydettävää, käy lukemassa vastaukseni :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Uuna ♥ Jotenkin tuntui että kommenttini oli hyvästä tahdosta huolimatta aika tökerö ja tyhmä, kiireessä ei pitäsi mitään julkistaa tai kirjoittaa, mutta ihana juttu että ymmärsit sen kuitenkin suurella sydämellä:) Tähän keräsin mielestäni jonkun sortin koosteen omista tuoksuista ja hajuista, mutta osa tärkeistä tuoksuista ja muistoista jäi silti julkistamatta, koska en tykkää itsekään katsoa puuduttavaa kuvamäärää. Siinä saattaa moni hyvä kuva hukkua paljouteen.

   Poista
 18. Blogisi tuoksuu kesältä, Mustis! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Milena ♥ Ihana että koit näin. Kaunista ja valoisaa kesän jatkoa Sinulle:) Ehkä joku päivä vielä näemme ja ihmettelemme että "Sinäkö se oot..."

   Poista
 19. Hienosti koostettu blogi kaikinpuolin, Kiitos Mustis. Tuoksu ja haju, samat nenän kautta tunnistetut jutut, mutta Haju Haisee ja Tuoksu Tuoksuu. Hassua, että kuitenkin käytetään parfyymeistä hajuvesi-sanaa, ei tuo haju siinä tunnu pahalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Anjuusa ♥ Hajuvesi on aina lantrattua parfyymia ja siinähän on vissi ero: Eli parfyymissa on tasosta riippuen 15–40 % tuoksutiivistettä ja parfum de toiletessa eli eau de parfumessa taas noin 10–20 % hajustetta.

   Hajusteet ja tuoksut menevät mukavasti sekaisin: Haju mielletään monesti pahaksi ja tuoksu hyväksi. Suuri määrä hajustetta tuoksussakin tekee siitä pahan. Se on tullut koettua kun parfyymipullo kerran hajosi ja uh... kaikki tuoksui chanelille. Ruuat, vaatteet ja kaikki.

   Poista
 20. Upeat kuvat ja tuoksut melkein tuntuvat nenässä tekstin ansiosta ♥! Mutta joskus tuoksu muuttuu hajuksi... Tarkoitan yliannostettuja parffyymipilviä joihin allergikko silloin tällöin törmää. Hengitystä salpaa, silmät vesittävät jne. Tuo Kuvaamasi Chanel 5 ei kuulu niihin (ainakaan minulla). Kaunista kesän jatkoa Mustis! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisessä kommentissa tuli tuokin mainittua:) Joillekin tietty hajuste ei sovi alkuunkaan eli se reagoi ihon peehoon tms kanssa, niin että se voi olla jopa kitkerä ja ulkopuolisista jopa vastenmielinen haju. Yksi näistä oli Opium, joka haisi aivan järkyttävälle eräällä naisella, kun jouduin istumaan linja-autossa ko. naikkosen vieressä. Hänelle se ei passanut ollenkaan, niin ihana tuoksu kuin se onkin. Tykkään vaniljan ja kahvin tuoksusta.

   Halvat hajuvedet tekevät usein tuoksupilviä, parfyymi harvemmin. Kiitoksia:)

   Poista
 21. Ihania kesäisiä tuoksuja ja tuo Nocturne, voi miten pidänkään siitä nuoren Loirin tulkitsemana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Hensku ♥ Siinä on ehdottomasti oma viehätyksensä, ehkä se oli jopa muotia silloin joskus. Nuorena luin aika paljon Einon Leinoa, sain mieheltäni lahjaksi runokirjoja ja tätilästäkin tuli yksi ihana kokoelmateos. Kuvittelin kyllä, että tämän laulun voisi laulaa vieläkin kauniimmin kuin Loiri. Herkkä ja hieno on Veskun esitys silti edelleenkin ja huilu antaa siihen oman kauniin lisänsä, hänhän soitti sitäkin itse.

   Poista
 22. Kirjautumatta yritin kolmasti sinulle kommenttia. Ei tulosta.

  Nyt kirjautumalla vielä yritän jotain sopertaa:
  Kesäsateen jälkeinen raikas ilma miellyttää minun aistejani.

  Myynnin ja markkinoinnin keinoina tuoksuja käytetään paljonkin.

  En ole koskaan päässyt sinuiksi hajuvesien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummastuttava juttu, ehkä sivulle sattui tungosta? Olen samaa mieltä, että kesäsateen jälkeen tai sateessakin on omaa taikaa ja ihanaa raikkautta, tuoksua mikä on ylitse muiden, mutta nyt se tuntuu vähän puuduttavalla kun on satanut niin paljon, tulvat ja homeitiöt lisääntyvät jatkuvassa märkyydessä.

   Olet oikeassa Rip. Mitkään parfyymit tai keinotekoiset tuoksut eivät korvaa puhtautta/luonnollisuutta. Olen yrittänyt valita synteettisen hajusteen ja ei kai kukaan enää haluakaan (vaikka olisi rahaakin) parfyymejä, jotka on valmistettu eiäimen eritteestä hyvin epäinhimillisin keinoin. Kiitoksia Rip ♥

   Poista
 23. Muistorikkaita tuoksuja. Navetan tuoksukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pappilanmummo ♥ Tästä puuttuivat myös tärkeät makutuoksut, joita tulee ruokalasta tai leipomosta. Asun aika lähellä leipomoa, joten ajattelin senkin kuvata mutta unohdin koko asian. Uunin lämmitus ja vastaleivotun leivän tuoksu, kun töistä ja anoppi oli leiponut, ajoi veden kielelle jo maantien varresta. Jollakin olikin sydämellisen ihana leipäkuva:)

   Poista
 24. Kävin tänään kävelyllä ja jäin hetkeksi nuuskimaan kun lupiinit hurmasivat tuoksullaan. Kyllä kesä ja sen tuoksut on vaan niin hieno juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Harry, Ihana nähdä Sinua! Kävin heti vastavierailulla nähdäkseni mitä Sinulle kuuluu. Lupiinit ja muut kesätuoksut ovat kyllä niin suuri rikkaus ettei sitä edes tajua. Äänet, maut ja hajut sekoittuvat suloisesti keskenään:)

   Poista
 25. Olipa tämä kiva postaus, ehti miettimään monta asiaa kun näitä kuvia katseli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset Vikki ♥ Haasteissa on mukavinta aina kuvien vaihtelevaisuus, vaikka aihe onkin kaikille sama. Tykkään siitäkin ettei kuvia ole liikaa. Monesti vähemmän on enemmän. Minulla on paha tapa höpöttää historiaa ja muistoja kuvien ohessa, vaikka kuinka päätän, että nyt saa pelkkä kuva puhua puolestaan:)

   Poista
 26. Kivoja kuvia. Lehmän nassu suloinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pieni Lintu ♥ Tämä olikin ihana haaste, vaikka ensin ajattelin että ompa vaikea sen vuoksi koska joutuu rajaamaan niin paljon itselle tärkeitä hajutuoksuja pois. Lehmän nassut ja vasikoiden ilmeet olivat täynnä uteliaisuutta kun me hienohelmat menimme navettaan. Toisilla on niin kauniit silmät että hevonenkin jää monesti toiseksi.

   Poista
 27. Tuiksut: Meri, sade, lumisateen tulo, omenakukkien tuoksu, veneterva, se oma parfyymi. Meillä on samat näyttelijäsuosikit, mutta Chael 5 on siskoni tuoksu, minä olen jo vuosikymmeniä käyttänyt Oscar de la Rentaa, jolloin se tuntuu omimmalta.

  Voi lehmän kauniita suuria surumielisiä silmiä: Ne ovat kuin runo<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Leena ♥ Lehmä on niin ihana, lämmin ja hellä eläin. Olen aina ollut suuri lehmäfani. Minua harmittaa niiden kohtalo, enkä tarkoita pelkästään maitoa, joka sekin on vähän niin ja näin. Tämän navetan lehmät käyvät itse robottilypsäjällä, kun siltä tuntuu, se ollut siellä heti alusta asti ja minusta se on hieno juttu:) Ihanat tuoksut valitsit Sinäkin:)

   Minullakin oli joskus myös Nina Ricciä, jonka sain mieheltä nuorena.Tyttökaveri joutui pukin asiamieheksi kerran kun mieheni antoi viissatasen kouraan ja sanoi että tuoppa Kuopiosta Chanelia, kun ei näissä tuppukylissä ole ja sen pitää olla parfyymiä. Ja niin sain joululahjaksi tuon pienen, mustan putelin.

   Poista
 28. Meren tuoksu on aivan ainutlaatuinen ja olen varmaankin pikkutytöstä oppinut rakastamaan kyseistä tuoksua merellisessä Helsingissä ja Sipoon mökillä kesät. Rakastan sitä miten merentuoksu tulee kotipihalle vaikka meillä ei olekaan toivottua merinäköalaa. ;) Tuoksu silti kantaa.

  Eikö ole jännää ajatella, että tuoksuasi on tuoksutelleet ja kantaneet vartalollaan niin uskomattomat tähdet. Tuoksuissa on taikaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tiia ♥ Meressä on aivan omanlaisensa tuoksu. Ehkä siihen pitää kasvaa, että siitä tykkää. Sipoo on kaksikielinen alue kuten rannikkokaupungit monesti, osa siitä siirrettiin kuulemma takavuosina Helsinkiin.

   Oikeastaan tämä tuoksu valitsi minut jo 17-vuotiaana, enkä silloin tiennyt, että se olisi joku filmitähtituoksu, joten sen vuoksi en siihen ihastunut. Filmitähtiys voi olla tuoksun mainoskikkakin:) Erään tytön veli oli merimies ja hän oli tuonut tätä mukanaan ja se oli minusta halvan Toscan jälkeen aivan mielettömän hienostunut tuoksu. Silloin raha ratkaisi, joten en saanut sitä pitkään aikaan, varattomana pienen lapsen äitinä ei tullut mieleenkään että voisi jotakin näin luxusta saada. Mutta olet oikeassa, tuoksuissa on taikaa:)

   Poista
 29. Tuo ullakkokuva on upea, ihana perspektiivi, portaiden jyrkkyys huimaa!

  Minäkin pidän meren tuoksusta, luulen, että siinä kiehtoo eniten tietty arvaamattomuus, vapaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniisti sanottu Susu ♥ Meren tuoksussa on juuri sitä, vapautta ja arvaamattomuutta. Ullakkokuva jäi ehkä muiden kuvien varjoon, mukava että kiinnitit siihen huomiota. Siinä on vanhan kotitaloni vintinportaat, minulla hyvin rakkaat, joista pienenä tulin pääedellä lattiaan niin että ruma lommo on vieläkin otsassa.

   Uusi äiti itki kanssani aurinkoisessa kuistissa ja voivotteli että nyt meni pää halki ja siltä se kyllä tuntuikin. Se oli jo toinen kerta pikku elämässäni kun hakkasin naamaani johonkin, niin että rytinä kävi ja elinikäiset vaivat ja vammat tuli.Hassua miten tuokin tuli nyt mieleen:)

   Poista
 30. Nyt on monenlaista tuoksua ilmassa, kun puut ja pensaat kukkii. Tänään aukesi villiruusun kukkasia ja niissä on ihana tuoksu. Tuoksuallergikolle ei tietenkään ole kivaa aikaa. Ennen heinäkuu tuoksui myös vastaniitetylle ja sitten kuivalle heinälle. Nykyään nekin kääritään muoviin.
  Hyviä tuoksuja, enimmäkseen, on näissä sinunkin kuvissa :-) Muuten - nuo vintinportaa ovat kovasti tutun näköiset, ilmeisesti ennen on ollut tuollainen malli yleisesti käytössä. Lapsuuskodissanikin oli just samanlaiset. Melkoinen rymähdys on ollut, kun olet tippunut, ihan selkärangassa vihlasee kun ajatteleekin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Sinulle Selma ♥ Olen allerginen monelle asialle, mutta työnnän nappia suuhun ja suihketta muuallekin kun kainaloon:) Tuoksut ovat niin ihania ja rakastan erilaisia hajuja ylikaiken. Lapsena jatkuva niiskutus, silmien valuminen, aivastelu ja hengenahdistus pilasivat monta mukavaa heinähetkeä ladossa, mutta onneksi nyt helpompaa kun kunnon tropit.

   Vintinportaat tehtiin ehkä tähän malliin joka tönössä ja niiden alle sopi mukavasti komero, jota meillä hassusti konttuuriksi sanottiin eli kylmä komero kuistissa.

   Olihan se melko rymähdys, alkuun tulin portaat varovasti takaperin, mutta kun äitikin meni niin vauhdilla kuten portaissa yleensä mennään, niin minäkin kokeilin ja mukkelismakkelis. Naapurin vintin kierreportaatkin piti testata ja niistä putosin ilman omaa syytäni. Naapurintyttö kiljaisi kun leikin hämähäkillä ja tyrkkäsi jotenkin kättäni niin että horjahdin ja taas tultiin että rytinä kävi.

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos 💜