maanantai 20. marraskuuta 2017

KOTIPIHAN MARRASKUU


lumi, marraskuu, kotipiha, pyhäjoki, tykkylumi


kotipiha, lumi, marraskuu, Karintie

Marraskuu muutti pihamme satumaaksi  💜 Koivukujakin muuttui lumitunneliksi:)  


koivukuja, kotipiha, lumi, tykkylumi

Arkitouhujen ohessa lahjoimme esikoista, sillä hän täytti komeat 40 vuotta! Kohta se on vanhempi kuin äitinsä:) Kävimme marraskuun alkupuolella katsomassa Tuntemattoman Oulaisten Kinokulmassa. Lempihahmoni niin kirjassa kuin elokuvissakin on aina ollut Koskela ja olin varma ettei Risto Tuorilaa putouksen Anskupansku-transu kyllä ikinä päihitä. Mutta kuinkas sitten kävikään, mie romahin kokonaan hurmaavaan Jussiin:)  Hän oli varsin vakuuttava Ville Vaitelias-Koskela  Elokuvan visuaalisuus, kotirintaman kuvaus (Rokka) ja huikean kaunis Veerukka, joka koitui Hietalan kohtaloksi, syvensivät Aku Louhimiehen ohjaaman filmin aivan eri tasolle kuin aikaisemmin. 

Näillä kuvilla ja mietteillä osallistun tämän kertaiseen Pikku Lintu MARRASKUU-kuvahaasteeseen.

72 kommenttia:

 1. Lumista luontoa! Kaunista!

  VastaaPoista
 2. Upeat kuvat, kauniista lumisista maisemista. En ole telkkarista koskaan jaksanut katsoa Tuntemattoman sotilaan aiempia versioita, mutta tämä viiminen on upea. Luulen katsovani sen telkkaristakin, kun se joskus sinne tulee. Hyvää marraskuun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edvin Laineen Tuntematon ei tavoittanut minua siten kuin Mollbergin versio. "Jouduin" pakkokuuntelemaan lapsena myös radiokuunnelman:) Kauko Saarentauksen kohtalokas ääni jäi erikoisesti mieleen, kertojana oli myös Matti Ranin. Usein laitoin kädet korville, etten kuulisi pelottavia ääniä. Radio oli tuvassa ja isä kuunteli sitä suunnilleen korva radiossa kiinni, mutta silti huudot ja pommitukset kuuluivat välillä kammariin. Kiitos Kirsti ja kaunista marraskuuta sinnekin ♥

   Poista
 3. Oho, onpas lunta. Tunnelmallisen ja hiljaisen näköistä kuvista päätellen.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on erittäin rauhallinen pihamiljöö, olemme lähellä keskustaa, mutta silti sopivasti syrjässä esim. katuvalosaasteesta ♥

   Poista
 4. Kaunista talvista maisemaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ritva, talven ihmemaa on pimeän jälkeen huikea ♥

   Poista
 5. Oi, miten kaunista teillä on. Meillä vesilammikot ovat voimissaan. Tällä hetkellä ohut räntäkerros vielä sinnittelee, mutta eiköhän siitäkin päästä eroon. Lumi olis kyllä kiva yllätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kieltämättä on tosi kaunista ♥ Toivotaan lunta sinnekin ♥ Joki on sulana, lummelammikossa oli jäätä, mutta ei vielä jäniksen kantamaa toissa päivänä:)

   Poista
 6. Kuvissasi on sitä kauneinta marraskuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Seita ♥ Tämän kauniimpaa ei täällä marraskuussa ole milloinkaan. Kaikki tuli yhtenä yönä ja seuraavana päivänä lisää:)

   Poista
 7. Kylläpä teillä on jo talvista. Uusi Tuntematon on vielä näkemättä, lapsena traumatisoiduin Tuntemattoman katsomisesta niin, että aloin hurjasti pelätä sotaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Cheri ♥ Sodan katsominen televisiosta, minulle jopa kuunnelma järkyttivät tosi paljon. Eniten pelotti sodan uhka ja kun opettaja kertoi että kolme - viisi atomipommia tuhoaisi Suomen kokonaan, niin olin melkein hermoromahduksen partaalla:) Sodan traumat ja pelot periytyivät aina sukupolvelta toiselle. Silti höpötimme tyhmästi että Viatnam pum pum, kunnes isä sanoi nyt riitti.

   Poista
 8. Huikean kauniita lumikuvia!!

  VastaaPoista
 9. Voi miten onkin kaunista♥ Täällä ei ole yhtään lunta,mutta sitä kovasti toivotaan:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ♥ Samoin Päden pajalle valoisaa marraskuuta, toivotaan että maa valkenee sielläkin.

   Poista
 10. Taas sain nääpistää, tietenkin keskimmäisen kun on tämä sinisyysheikkous=)

  Ihmisillä tuppaa unohtumaan noista putousnäyttelijöistä sellainen juttu että niistä suurin osa on käynyt teatterikorkean, näyttelevät muuallakin kuin putouksessa eli erilaissisa elokuvissa ja ihan laitosteattereissa vaki- tai freelancekiinnityksellä eli yksinkertaisemmin - näytteleminen on heidän ammatti ja ammatti-ihminen osaa muutakin tehdä kuin komediaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sus ♥ On totta että Putouksen näyttelijät ovat ammattilaisia, mutta ohjelma on ihan tyhmä. Olin kyllä nähnyt Jussin downshiftaajissa ja Anskupansku tuli sitten vahingossa selatessani tai hakiessani jotakin muuta. Jäin tyrmistyneenä katsomaan, että ompas siinä ihana transu:) Putousta en ole katsonut televisiosta milloinkaan, kuten en juuri mitään muutakaan. Aikoinaan munamies-suosio ihmetytti, joten piti käydä sivistämässä itseään ja se riitti. Ei huvittanut koko Putous sen jälkeen:)

   Poista
 11. Ooh, onpa lunta!

  Onnea lapsoselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi kiitos Susu ♥ Lunta tulla tupsahti kunnolla:)

   Poista
 12. Kerrassaan ihanat lumimaisemat, satumaiset 💙 Meillä on parina päivänä satanut vettä.

  En ehtinyt osallistua Pienen Linnun marraskuu-haasteeseen, mutta tavallisia postauksia on kyllä, joten poikkeahan blogissa 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, satumaista todellakin ♥ Ja tottkai! Piipahdan mielelläni ilman haasteitakin Rita, Sinulla on aina niin erilaisia ja kivoja juttuja, mutta aina ei jaksa ja pitäisi jouluakin miettiä pikkuhiljaa ♥

   Poista
 13. Täällä pientä kuuraa maassa, tasan ei käy onnen lahjat. No, eiköhän se täälläkin sitten joskus helmikuussa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuurakin on parempi kuin ikuinen vesisade ♥ Lumi tulee nykyään aika myöhään, eikä oikeasta talvesta ole tietokaan, ehkä se nyt olisi:)

   Poista
 14. Ihania lumioksaisia piiloja!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiki ♥ Niin on ja miten paljon lumi todella suojaa ja vaimentaa kun seisoo lumisten huntujen alla:)

   Poista
 15. Aivan ihania lumikuvia.
  En ole vielä ehtinyt katsomaan tuota uutta tuntematonta. Olin teatterissa katsomassa Täällä pohjantähden alla kaksi näytöstä. Koskelaa siinä paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämellinen kiitos ♥ Täällä Pohjan tähden alla on hieno trilogia ja siinä on yhtymäkohtia Tuntemattomaan juuri Akselin ja Elinan pojan Vilhon muodossa.

   Poista
 16. Upeaa kaunista marraskuuta. Toivottavasti pysyy lujasti lumi paikoillaan. Tänne olis nyt luvassa, joten jänää on aamulla avata silmänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tuula ♥ No tuliko lunta:) Tänne on tulossa perjantaina lisää ja lauantaina tarjoaa suojakeliä, joten on suuri pelko ettei Satumaa ole pysyvä ilmiö. Olisi kiva kun talvi kerrankin alkaisi ajoissa ja sitä riittäisi maaliskuulle asti.

   Poista
  2. Kolme senttiä on maassa ja innokkaita aurauskaluston käyttäjiä oli aamulla liikenteessä hioen jalkakäytävät epämääräisen liukkaiksi. :(

   Poista
  3. No onhana sekin jotain ja samaa mieltä että aurauskiillotus on joskus vaarallisen liukasta:) Meillä karhennettiin eräänä iltana jalkakäytäviä.

   Poista
 17. Vau! Teillä on niin joulukorttitunnelma! Upeita kuvia ja kaunis marraskuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teresa ♥ Joulukorttitunnelmaa tosiaankin, olemme kuvanneet hullun lailla koska on aina pelko siitä, ettei tätä iloa enää jouluna ole, mutta jos oikein toivoo niin voi ollakin:)

   Poista
 18. Voi onpa siellä jo kaunista ja lumista! Minä jo ajattelin että nyt on luvassa harmaata, mustaa ja ruskeaa ja märkää, kuten täällä meillä :-) Siellähän pääsee jo joulutunnelmaan! Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän yllättäin tuli lumikin, pakkastahan oli jo alkukuusta joka piirteli nättejä kuurankukkia ja silloinkin tuli pikkusen lunta. Usein marraskuussa just tähän aikaan tulee aika paljon lunta, näin on käynyt monena vuonna ennenkin ja sitten se ilo haihtuu:) Kiitoksia Seidenspinner ♥

   Poista
 19. Onpas komeeta! Meilläkin oli enemmän lunta ku äiteen luona Seinäjoella, mutta tuo on jo oikeen talven näköistä. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Timo ♥ Täällä näyttää talven satumaalle:) Aika suuria eroja on lumitilanteessa pienilläkin välimatkoilla. Rannikkoseutuhan tunnetusti on vähälumisempaa kuin sisämaa.

   Poista
 20. Virkistävää.. sielulle nähdä puhdasta kaunista kirkasta väkevää L U N T A 😉
  Kiitos!
  Akun tarkoitus oli saada henkilöhahmot vahvemmaksi ja eläväksi kuin Edinin tulkinta.
  Onnistui täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Lauri ♥ Tätä valoa toivoisi riittävän koko talveksi, tulisi nyt kerrankin oikea kunnon talvi. Samaa mieltä Tuntemattomasta, Mollekin onnistui minusta suhteellisen hyvin, turha pelleily jäi vähemmäksi.

   Poista
 21. Oi, olisipa täälläkin yhtä kaunista.

  VastaaPoista
 22. Lumen valo on taikaa, peittynyt on suven vehreys - nyt lepää maa, kuin karhu luolassaan

  VastaaPoista
 23. Onpas teillä jo tuiskuttanut! Niin kyllä tänään meilläkin, mutta eiköhän tuo valkoinen mudan sekaan imeydy aamuun mennessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tupsahti viikon vaihteessa lunta tupaan ♥ Olin tehnyt jo vähän eri kuvista luonnoksen, mutta hylkäsin sen heti, kun sain lumikuvat. Toivottavasti Teilläkin maa valkeni:)

   Poista
 24. Meilläkin jo sentään ollaan kuurassa.

  "Lumi: pimeän maan ainoa valo." - Bo Carpelan -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta pieni kuurakin on aina kauniimpaa kuin ikävä vesisade ♥ Hieno siteeraus Leena, valo todellakin lisääntyi huikeasti, ei tarvi edes taskulamppua:)

   Poista
 25. Upeita kuvia! Just kuin satumaassa, sitä myös olen tänään hokenut.:)

  Eilen kävin armaani kanssa katsomassa uuden Tuntemattoman sotilaan.
  Mielestäni tämä uusin on parhain kolmesta tuntemattomasta sotilas elokuvista.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Liplatus ♥ Kolmas Tuntematon on hiottu tälle ajalle sopivaksi, kuvaustekniikka on kehittynyt valtavasti, minua sykähdytti erikoisesti kuvan visuaalisuus. Monet kaipasivat myös klassista kovennettua, jota filmissä ei ollut:)

   Poista
 26. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Taakse jää laita pellon,
   helinää aisakellon
   nyt metsä vain soi,
   kun matka jo toi
   holviin talven ihmemaan" laulu soi mielessä koko ajan kun kuvasin pihaa. Kyllä tässä vanhan ajan talvea jo pikkuhiljaa kaipailee. Kiitoksia Rip ♥ Kaunista ja valoisaa marraskuuta ♥

   Poista
 27. Todella upeita lumisia kuvia <3

  VastaaPoista
 28. Uskomattoman kauniita lumisia kuvia!
  Ihankuin mentäisiin ajassa taaksepäin sata vuotta, jossa on kaunis satumaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Harakka ♥ siltä se kyllä näytti kun kuvasin, melkein olisi voinut olla 100 vuotta sitten... nyt voi olla jo vähän erilaista.

   Poista
 29. Voi, miten romanttisen kauniita kuvia tarjoat meille, Irja! Kirjoitan romanttisia runoja, mutten ole suudellut miestä moneen vuoteen ... osaanko edes enää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli niin kaunista ettei ole ollut pitkiin aikoihin. Olisi kiva nähdä runojasi Milena ♥ Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa... Toisaalta yksin asumisessa on hyvätkin puolensa, varsinkin jos on itse valinnut yksinolon - Sinullahan on myös tytöt, joten sillä tavalla et ole ihan "Yksin".

   Poista
 30. Oh miten upean näköisiä nuo talviset kuvat. Ihan saavat kaipailemaan lunta.On lunta täälläkin, ihan pohjoisessa jos on tarpeeksi kylmää , mutta ei minun alueellani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Jael ♥ Ei täällä enää satumaisemia ole, ihan kokonaan lumi ei kuitenkaan sulannut vaikka pari räntä- ja vesisadettakin oli. Luntakin tuli mutta se enemmänkin sulatti kun lisäsi. Mukavaa adventin aikaa ♥

   Poista
 31. Huikean kauniita talvisia kuvia. Ihanaa alkavaa joulukuuta sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset Tuta ♥ Hyvää adventin aikka Sinulle, toivotaan että kuvien kaltainen talvi tulee takaisin:)

   Poista
 32. Muistin juuri miksi sininen toimii, kolahtaa, laittaa sydänmen lepoon, tuleen, tuuleen, lentämään.
  Kasi luokalla tanssin koulun hipoissa yhden Tiinan kanssa ja tuijotin niihin sinisiin meriin missä loistivat tähdet taivaalla.

  Siksi sinine vaikka sisällä palaa tuli punaoranssikeltainen...jopas nyt jäi runomoodi päälle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranen aika, kylläpä runosuoni pulppusi kauniisti 💜 Sinisen eri sävyt rauhoittavat kummasti, tosin koboltti menee vähän rauhattomaksi, mutta sopii sekin hienosti esimerkiksi valkoiseen.

   Poista
 33. Oih, ihanan lumiset maisemat ☺
  Hyvää Itsenäisyysäivää, sekä rauhaisaa Joulunn odotusta Sinulle Irja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ma-te 💜 Itsenäisyyspäivä meni kauniisti kotona jumalanpalvelusta katselleen ja linnan juhlia sivusilmällä seuraillen. Tein taatelikakun ja piparitaikinan ja sytytimme perinteiset kaksi kynttilää ikkunalle. Joulun odotus on mennyt jo vähän rauhattoman puolelle, mutta ehkä tästä taas pikkuhiljaa selvitään jouluun.

   Poista
 34. Vastaukset
  1. Voi kiitoksia Na-ta 💜 Jouluhulluus ja blogilaiskuus päällä:) Piti laittaa leipomis- ja askarteluohjeitakin, mutta...

   Poista
 35. Näyttää todella upealta luonto lumenpeitossa, poissa pimeys ja harmaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Leila, näin ihanaa oli viime vuonna marraskuun loppupuolella:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜