sunnuntai 10. tammikuuta 2016

SYDÄNKUU


jäätynyt koski, Hourunkoski, talvi, pakkanen

Säälimätön on usein Sydänkuun kuurainen koura. Se innosti Pakkaspoikaa vasaroimaan talon nurkkia ja takomaan ahkerasti jääsiltoja mereen. Pakkanen puhalsi kauniita kylmänkukkia ihmisikkunoihin ja puraisi reippaasti kiroilevaa herrarouvaa poskesta tai nenäpäästä kuullessaan jatkuvaa kiukuttelua siitä miten paljon vahinkoa se muka aiheutti. Joukkoliikenne jähmettyi, lentokoneet hyytyvät kentälle, automobiliilit ja vesiputket kamahtavat ikijäähän, ihmisrukat paleltuivat eikä maalämpökään enää toiminut.  Kummastuttava oli ihmismieli. Vesisadetta ne kirosivat, lämmin on niille liikaa, pimeys masensi ja valo otti silmiin. Tulisi nyt kerrankin kunnon talvi ne huokailivat ja kun se tuli, ne kirosivat jälleen.

koski, jää, pakkanen, Hourunkoski, joki

Pakkaspoika hiipii hiljaa joelle, tainnutti kosken jääpitsin alle ja odotti hartaasti että edes neiti Aurinko viitsisi vilkaista sen talvista taidetta ennen kuin veti pilvipeitot korviinsa ja jatkoi talviuntaan. Pakkaspoika huitaisi kiukkuisena aidantolppaa. Mikseivät ihmisoliot keksineet pakkasen kestäviä leluja tai huolehtineet asioistaan niin, ettei turhia vahinkoja tullut. Erään jäätyneen talon tyttö itki vesiputkiaan, mutta oli onnellinen siitä, ettei pakkasella ainakaan katto vuotanut. Siinäpä oli pakkasen kestävää optimismia, joka nauratti Pakkaspoikaa niin että se vahingossa otti ja lauhtui:)
Sävel Maurice Jarre
Sanat Paul Francis Webster
Lara's theme elokuvasta Tri Zivago

jää, koski, irjan kuvaKaunis ja onnistunut on myös Saukin sanoitus tästä sävelmästä: "On jossakin, laulumme armahin, on alla jään, talvella toivokin" Kannattaa kuunnella myös Kuusiston tai Grönin versio mikäli sävelmä kiinnostaa. Menen samoilla kuvilla Pieni Lintu-haasteeseen,  koska aiheena oli sopivasti TAMMIKUU! Sydänkuu on tammikuun entivanhanen nimi ja kuten kuvista näkyy - Kasvihuoneilmiö pureeArnoya, Irja, lumi, vuoret

98 kommenttia:

 1. Olipa kiva kertomus, niin totta. Ihmiselle oikein mikään ei ole sopiva. Aina ihminen on myös väsynyt, syitä kyllä siihenkin löytyy. KUn kaamosmasennuksesta päästään, alkaa kevätväsymys ;) Mahtavat talvikuvat. Missähän olet kuvannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Mörökölli ♥ Sellainen on ihmisen mieli ja kaamos on kallistumassa kevättalvea ja uusia kuvioita kohti. Kalteva pinta pakottaa välillä tasapainottelemaan, mutta sehän on vain hyväksi. Kuvat ovat Pyhäjoelta Hourunkoskesta.

   Poista
 2. Pakkaspoika onkin näköjään todella sympaattinen tyyppi! : )
  Upeat kuvat hänen tekosistaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa ♥ Pakkaspoikahan on, tai riippuu tietenkin siitä, mitkä ovat olosuhteet ja mikä tilanne. Sormet olivat melko kalikkana kun kuvasin umpijäistä koskea:)

   Poista
 3. Oli keli millanen tahansa ni aina joku siitä jaksaa valittaa. :)
  Hienot kuvat olit ottannu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ihmiselle ei kelpaa mikään. On olemassa kuitenkin rotu, joka väittää ettei ole olemassa huonoja kelejä, on vain huonoja varusteita:) Kiitoksia Mimiplato ♥

   Poista
 4. Hieno kertomus,minä on aina luullut että aurinko ja kuu on naimisissa keskenään? Neiti aurinko taitaa olla liian kuuma. Terveisin Mustis ja hauskaa kevään odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen luulo:) Ilman aurinkoa kuu olisi vain musta, valoton pallo, joten kukapa sitä nyt haluaisi puhumattakaan liitosta:) Kevät on vielä kaukana, mutta kurkistamattakin tiedän mitä Pandoran lippaaseeen jäi. Kiitos Walde:)

   Poista
 5. Kaunis teksti. Kauniit kuvat. Niihin sopiva musiikki.

  Mitä muuta voisi kaivata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Liisu ♥ Musiikki on monellakin tapaa aiheeseen ja elämääni sopiva:)

   Poista
 6. Wunderschöne Fotos liebe Mustis!
  Herzliche Grüsse, Sichtwiese

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sichtwiese ♥ Talvi on kuvauksellisen kaunista aikaa:)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Muchas gracias Entre ♥ Täällä on pikkupakkasia ollut:)

   Poista
 8. Noinhan se on että kyllä valittamista löytyy aina.
  Kyllähän ihan oikeasti valittamiseen voi olla syykin, jos vesiputket jäätyy kylmä rynnii purren tupaan.

  Tärkeintä on että saamme kokea kaikkia säitä, heräämme aamulla, olipa hellettä tahi pakkasta. :-)

  Ihana video kuvineen ja musiikkeineen, oikein voimallista.

  Mukavaa sunnuntaita Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä se nyt paukahti oikein kunnolla, ei se jäätyminen mitään, mutta se sulaminen:) Omaisuudesta ei ole kuin huolta, harmia ja riesaa. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä tavalla taikka toisella. Isompiakin murheita maailmassa on ja jos pitäisi vaihtaa, niin en vaihtaisi - omani pitäisin.

   Toivotuksesta huolimatta sunnuntai oli vähän karu, mutta onni onnettomuudessa ja parempia odotellessa. Kaunista kuvallista viikkoa Liplatus ♥

   Poista
 9. Jäi sanomatta, että kuvat ovat kauniita vaikkakin kylmiä. ;-)

  VastaaPoista
 10. Vieläkö Pakkaspoika pitää majaa luonasi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä Anonyymi, eihän se pois malta lähteä, vaikka välillä hellittääkin:)

   Poista
 11. Juu niinhän se on aina, koskaan ei mene kohdilleen, ihmislapsi ei ole koskaan tyytyväinen. Nautitaan nyt kunnon talvesta ☺
  Todella upeat kuvasi ~♥~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin teemme Ma-Te ♥ Töihin lähtijöisen ja ulkona työskentelevien kiroilut ymmärrän kyllä mainiosti, eipä se ole herkkua kun autot hyytyvät ja koneet särkyvät. Kummastuttavan haavoittuva on nykyinen maailmamme, emme tarvitse katastrofia - kunnon pakkanen riittää.

   Poista
 12. Hello!
  I wish you a wonderful new week

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Marko, samoin Sinulle. Kaunista ja hyvää viikkoa:)

   Poista
 13. Niin oli upeat kuvat, etten oikein todeksi uskonut.....mutta olihan se uskottava kun näin kaiken edessäni!
  Kun ja jos multa joku tiedustelee biisiä jota mielelläni kuuntelen se on tämä Laran teema! Silloin aikoinaan kultaisella 60-luvulla kävin sen Dr.Zivagon kattomassa kun asuin Saksassa ja sen jälkeen ajan kanssa huomasin omistavani monta samaa, mutta saksaksi, italiaksi, englanniksi ja suomeksi sen laulettuna....ja yhäti kuuntelen sitä silmät kirkkaana !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs Kulkuri oli hylännyt vanhan kameransa ja lahjoitti sen minulle ja se innostaa vähän kuvailemaan. Oikeastaan kovin kallista en haluakaan, maailma kun on kuvia täynnä, minulle riittävät omat kuvakulmat ja oman näköiset makrot.

   Tri Zivago kuuluu myös omaan nuoruuteen ja hulluuteen, enää on jäljellä vain viimemainittu:) Laran teema on ollut aina minulle rakas ja tärkeä sävelmä ja nyt se sopi paremmin kuin hyvin. Kiitoksia Maikku ♥

   Poista
 14. Tohtori Zivagoa filmattiin mm. Pyhäselän jäällä Pohjois-Karjalassa. Se jäi mieleeni, kun lehdissä etsittiin sinne avustajia. Minä en ollut siellä kuitenkaan. Miespääosaa filmissä esitti Omar Sarif, egyptiläinen näyttelöijä. Sitä en muista kuka oli Lara. Olen nähnyt filmin teeveessä pari kertaa ainakin.

  Upeat kuvat, kiitos Mustis! Hyvää tammikuun jatkoa sinulle♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin asiasta eli filmauspaikka tiedosta. Mahtava juttu, että filmiä on filmattu Pohjois-Karjalassakin. Omarin muistan monista rooleista ja myös tästä, vaikka en olekaan mikään omar-fani, ellei karkkeja oteta lukuun:) mutta Julien kylläkin eli Julie Christie oli Lara ja Chaplinin tyttö esitti kai vaimoketta.

   Olin kristillisessä kansanopistossa ja historian opettaja, joka myös suometti meitä, lupasi että saan heti mennä elokuviin, jos siellä tulee Tri Zivago, kinusin kai Angelikan ensi-iltaan:)

   Mutta uudempikin versio - eli TV-sovitus tästä on tehty. Siinä pääosaa esitti ihastuttava Keira:) Kiitos Aili, samoin Sinulle ♥

   Poista
 15. Klikkasin Laran teeman soimaan ja rupesin lukemaan sydänkuun ajatuksiasi. Kovasti on sydänkuu kouraissut ja saanut narinaa osakseen ihmisten keskuudessa. Koskaan ei ole kaikille mieliksi.
  Kunnon talvi on hieno juttu, hyvin kuvauksellinen ja inspiroiva, kuten kuvasi näyttävät.
  Joskus ihmetyttää, vissiin ennen aikaan tultiin toimeen paremmin pakkasilla, kun osattiin ennakoida ja varustautua. Nyt se "mokoma" talvi pakkasineen yllättää aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Aimarii ♥ Ihminen nyt narisee aina, vaikka ei tiedä todellisista katastrofeista mitään, toki putkien jäätyminen vähän harmittaa ja hankaloittaa elämää ja ainakin se on työllistänyt vakuutusyhtiöiden vahinkokartoitustarkastajia. Yhtä sellaista olen itsekin hyppyyttänyt paikalle vanhaan omakotitaloon. Toivottavasti ei käy niin, että vakuutus on voimassa niin kauan kunnes vahinko sattuu:)

   Ennen oltiin luonnon armoilla ja niiden ehdoilla aivan eri tavalla, systeemi ei ollut niin haavoittuva, avannot hakattiin auki ja vesi kannettiin sisään ja ulos, puut hakattiin polttopuiksi, joilla tuohustettiin kakluuneihin lämpöä ja hellaan keittotulia ja siinähän tovi vierähti ennenkuin vellivesi lämpeni.

   Muistan miten uudenaikaiset ja helpot (ja aika haisevat) öljykaminat tulivat joka pirttiin. Oijoi sitä helppoa lämpöä ja nykyaikaa! Kaasuliesi silti oli, jääkaappia ei ollut, sitä virkaa hoiti ulkokuistin "konttuuri" :)

   Poista
  2. Öljykamiina, lapsuudesta jäi semmoinen kamiina kuin Wescopir mieleen.

   Poista
  3. En muista yhtään merkkiä, liekö niissä ollut kovaakin vaihtelua, ikäänkuin olisi Upo? Varmaan sama hankittiin mikä naapurillakin oli:) Kakluuniin viereen tällättiin ja välillä posahteli:)

   Poista
 16. Huoltomiehen vaimona pidätän itselläni oikeuden narista lumesta koska en näe puolisoa muuta kuin kaupungilla auraamassa tai kotosalla nukkumassa :D Muuten kyllä myöntelen täällä, että olet osunut asian ytimeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin huoltomiehen vaimoketta, eipä se ole hääviä aikaa, mutta onhan siinä puolensa. Ei ainakaan heti kyllästy ukkokultaan:) Kiitoksia Kiki ♥ kävin ohimennen katsomassa hullun hauskaa juttuasi, joita olen jo kaivannutkin, paneudun siihen paremmin kun saan putki- ja yms jutut reilaan.

   Mukavaa alkanutta vuotta, kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu, usko pois:)

   Poista
 17. Ihan mahtava tuollainen talvinen koski!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Pieni Lintu ♥ Vähän ehkä laittomasti ymppäsin tämän haasteeseen kun se sopi aiheelta niin hyvin siihen, vastaavia kuvia olisin kuitenkin laittanut lintujen lisäksi:)

   Poista
 18. OOOOH miten upeita ja jylhiä kuvia. Kylmyys on aivan käsin kosketeltavissa. Ihana postaus muutenkin.

  Varasin sinulle Pitsit 4 -kortin. Ei haittaa jos sinulla ei ole vaihtaria. Voi lähettää kortin sinulle muutenkin, tai jos sinulla on valmiina, rakastan ylläreitä. Lähetätkö osoitteesi bmpiironenatgmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ♥ ja hrrr... aika kylmä kyllä olikin, sormet olivat jääkalikkana. Yllätykset ovat aina ihania, sehän voisi olla joku muukin kortti, en kyllä tiedä harrastatko esimerkiksi postikortteja?

   Poista
 19. Ilmoita jos haluat kortin Pitsiä 5 myös, niin voin varata senkin sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sori laitoin muka eilen sähköpostia, haluan, haluan, aina haluan:) Kiitos Enkuli ♥

   Poista
 20. Ihania talvisia jääkuvia ja kaunis kertomus.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 21. Tositekstiä meistä ihmisistä. Koskaan ei olla tyytyväisiä, eikä osata varautua luonnon kiertokulkuun. Kai se on talvella kylmää... no kesälläkin oli kylmää, mutta pilkkipukua ei sentään tarvinnut. Nyt se on tarpeellinen, eikä kylmä haittaa. Eilen oli pakkasta 17 astetta tuulta 7 m sekunnissa ja minä pilkillä. Tänään syödään juustohaukea :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon reipastelua on pilkillä olo näillä keleillä. Pilkkihaalarit tässä kohta tartteekin, itse loikistelen aina farkuissa, mutta alle yritän ängetä jotakin lämmintä. Elämäni ainoat toppahousut laskettelen lapsen kanssa mäessä hajalle jo monta talvea sitten. Oikeastaan kunnon pakkanenkaan ei ole niin inhottava kuin vinkka ja tuommonen -10 - 15 astetta pakkasta. Hauki on talvella tosi hyvä kala, vaikka "apehaaruikoita" riittäkin. Lapsena se oli tuttu juttu kun isä kävi avantoverkoilla.

   Poista
 22. Hyyr, kylmää mutta niin kaunista. Ihanaa tammikuuta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Marie ♥ Samoin Sinulle kaunista ja kivaa tammikuun jatkoa. Tänne helähti taas -20 astetta, eilenhän olikin lauha päivä vain -7 - 5 astetta.

   Poista
 23. Kiitos kivasta kertomuksesta ja mainioista kuvista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Pappilanmummo ♥ Pakkaspoika ryntäsi kysymättä tekstiin ja se oli tämän valituksen pelastus, muuten olisin uikuttanut vain jäätyneistä putkista ja vesivahingoista:)

   Poista
 24. Tri Zivago...muistoja muistoja, haikeita, kauniita, jäin nyt tuohon biisin lumoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Sini ♥ Tri Zivago kuuluu nuoruuteen ja Laran teema jokaiseen aikaan ja päivään, tähän päivään aivan erityisesti:) Tämä oli kuulas ja kaunis versio sävelmästä.

   Poista
 25. Aivan mieletön tuo viimeinen pyörrejää!
  Ihastuin myös tekstiisi!
  Talven taikaa ja jäätaidetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Mantelilaakson Susanna ♥ Olet keksinyt blogillesi ihastuttavan, kauniin nimen. Viimeistä pyörrettä on vähän autettu:)

   Poista
 26. Ilmojen haltija on pannut nyt pakkaseksi ja lumeksi ja tuuleksi, joka on purevan kylmää. Se on sitten edessä kolmas päivä peräkkäin lumenluontia. Ja kylmän ennustetetaan jatkuvan, en tykkää mut minkäs teet. Narina on turhaa, voi sitä silti narista kun jo eilen meinas naama jäätyä. Kyllä ikä on jo rasite moneen.

  Tohtori Zivagon musiikki on sykähdyttävä. Telkasta joskus muinoin elokuvan katsoin. Onko ilman toivoa elämää?

  Määrätynlaista pyörrettä se on elämäkin.

  Tarkenevaa aikaa sille suunnalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumenluonti käy kyllä työstä ja kun on pakko yksin pakertaa, niin eipä ole helppoa ja olet oikeassa, että ikä vaikuttaa jo moneen juttuun. Täällä helähti taas pakkaspoika kalisuttamaan hampaita:)

   Elämä on pyörre ja tämän hetkinen tilanne nyt varsinkin - oikea imupyörre, jää vain nähtäväksi miltä rannalta itsensä vielä löytää? Joskus on ollut vaihe, ettei ole ollut oikei mtn toivoa, mutta sitten olen ajatellut, että en ole ainakaan keskitysleirissä, minulla on vielä jalat joilla liikkua ja kädet ja silmätkin. Siinä on aika paljon.

   Kiitoksia Rip ♥ Lämmin ajatus, jaksamista ja toivotaan ettei isompaa lumimyräkkä enää eksy pihallesi. Lumen ja jään alla on kevät...

   Poista
 27. En invierno los paisajes son sorprendentes a pesar del frío :D
  La música me gusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Marga Bren ♥ Tämä on kaunis sävel, hieno sovitus ja esitys, mukava että tykkäsit:)

   Poista
 28. En ole aikoihin lukenut mitään noin hienoa! Aivan ihana teksti, joka lämmitti, vaikka aihe oli ihan päinvastainen. Niin ja upeat kuvat olet saanut tästä kylmästä kuukaudesta. Jos saisi arvostella niin antaisin 10 +

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kauniisti sanottu Teresa ♥ - 10 + on hyvin harvinainen arvosana minulle, ihana että annat sen tästä. En sano että olisin sen ansainnut, mutta olin enemmän kuin ilahtunut:)

   Poista
 29. Aivan huikeat kuvat! Pakkaspoika on toisille ystävä, toisille ei :) Poikani sulattelee talonsa jäätyneitä putkia jokaikinen talvi... Ei tietty ole kivaa kun vessakaan ei toimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaspoika on monikasvoinen:) Eipä ne putkien sulatukset herkkua ole, aina on joku liitoskohta tai "kylmäsilta" mihin se iskee asutussakin talossa ja lauhtuminen varsinkin on erittäin vaarallista ja nyt kun ei alkuun ollut edes lunta suojana niin näinhän siinä käy. Kiitos Helmiriitta ♥

   Poista
 30. Verraton teksti ja upeat kuvat!
  Täällä on tänään ollut parhaimmillaan/pahimmillaan -32 astetta. :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, ompa siellä rapakka keli, ja minä kun luulin että -28 on jo pakkasta:) Oikeastaan kun pakkanen kirii yli -20 asteen, ei tee juurikaan mieli ulos, vaikka olisi hyvät kamppeetkin. Mulla tahtoo ottaa niin naamaan ja henkeen, mutta otan suhaukset ja menoksi jos on pakko. Kivaa viikonloppua ja kiitokset Sara ♥

   Poista
 31. Vastaukset
  1. Kiitoksia Mustarastas ♥ Talvessa on aina taikaa:)

   Poista
 32. Jee.. tammikuu, sydänkuu, on puolitettu..kohta on Heikin päivä ja hirveät pyryt. Talven selkä katkeaa ja sitte Kynttelin kylymät. Kuinkahan kylymä onkaa helmikuu, kun sanotaan, että se on talven kylymin kuukausi, vaikka eihän nämä entiaikaset jutut piä nykyään paikkaansa. Eikös se ilmasto ole lämmennyt, ainakin sanotaan niin.
  Vesijohot eivät vielä ole onneksi jäätyneet, mutta auto on. Seuraavan kerran yritän starttailla juhannusaattona,josko ois sulanu. Voi..ja karkausvuosikin on tämä vuosi..
  Mutta kylmänkauniita kuvia ja kivaa tarinaa ja hyvää musikkia , kiitos :-) Päivänvalon lisääntymisen jo huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heikinpäivä on ihan kohta ja talvenselkä taittuu että napse käy. Autot ovat jämähtäneet monilta, varsinkin "riisselit" vaikka en mtn autoista ymmärräkään. Helmikuussa voi olla aika kipakoita kelejä, mutta sitten aurinko jo hellii niin että pääsemme pälkähästä.

   Johtuisivatko pakkaset ilmaston muutoksesta:) Facebookiin laitoin yhden jäätyneen koskikuvan vähän ennemmin ja sanoin että ilmastomuutos puree, harmi että unohtui täältä, pitäisi varmaan lisätä:)

   Kiitoksia Selma ♥ Mukavaa talvenselkää sinne ja toivotaan että auto kuitenkin jo liikkuu.

   Poista
 33. Tekstisi niin tuttua ja totta, mutta olet sanasi asetellut kauniisti. :) Ja kuvat ovat hienot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisuli ♥ Pakkanen taikoo nättejä kuvia, olen ihan höyrähtänyt höyrypää mitä tulee tähän Hourunkoskeen. Olen kuvannut sitä eri vuoden aikoina ja raahannut jopa "norjalaisenkin" sinne talven kylmimpänä päivänä! Kristallin kirkkaisiin vesiin tottuneena Se katsoi vähän säälivästi ruskeavetistä lätäkköäni, mutta otti mielikseni kuvia hänkin:)

   Poista
 34. Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Qaws ♥ Pakkaspojan taidetta on helppo kuvata:)

   Poista
 35. Hourulankosken maailmasta olet kehitellyt koomillisen ja hauskan jutun.
  Ken näkee ja kokee tilannekomiikkaa elää pitkään maan päällä ☺
  Pyhäjoen vanhantien kautta olen pojan kloppina ajellut mennessäni Haukiputaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ja minä kun luulin pääseväni pälkähästä jo aiemmin:) Mukava kuulla että seutu on tuttua, Vanhatie on perua entisestä maantiestä joka oijottiin suoraksi, viimeiset mutkat ilmeisesti 1970-luvulla. Nimi kummittelee sen vuoksi monessakin paikassa ja osoitteessa:) Kiitos Lauri ♥

   Poista
 36. Wau! Kerrassaan upeita, pysähdyttäviä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos Noksu ♥ Koski on vähän pysähtyneenä, pitäisi mennä huomenna katsomaan, onko se jo kokonaan umpijäässä:) Harvinaista tuo kyllä on.

   Poista
 37. Kiva oli postaus, TYKKÄSIN :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Tellu Tom ♥ Pakkaspoika ankesi tähänkin haasteeseen ,ei auttanut mikään:)

   Poista
 38. Upeita kuvia. Tarina kuvaa hyvin tätä suomalaista luonnetta, mikään ei ole hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi ♥ Suomalaisten eripuraisesta luonteesta luin juttua, kuulemma johdamme tilastoja, eli emme osaa olla sovittelevasti samaa mieltä, sen lisäksi että aina jurnutamme olevista oloista, toisaalta onhan se helppo aloittaa keskustelu tutusti ja turvallisesti se ilmojakin pidellyt...:)

   Poista
 39. Ihania kuvia ja hieno tarina! Paljon on pakkanen aiheuttanut ongelmiakin, mutta itse rakastan paukkupakkasia - vielä ei ole tullut hetkeä etten olisi lähtenyt ulos nauttimaan. Onneksi 28 asteen pakkasessa ei tuule :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuresti kiitoksia Pia ♥ Täällä paikkuu taas -30 astetta, oli kai vähän ylikin ja jos lauhtuu niin aina on vinkka.

   Pakkanen on tehnyt vahinkoa myös itselleni, mutta mikä tahansa ilma vaikuttaa aina toiselle positiivisesti ja toiselle negatiivisesti. Ajatellaan vaikka kuivaa helleaikaa joka sattuu maamiehen kannalta pahaan aikaan, mutta lomalainen taas nauttii.

   Poista
 40. Erityisesti tuo ensimmäinen kuva Hourunkoskelta on kuin maalaus, kylläpä saa pakkanen luonnosta kauniin. Onneksi meillä vielä on vaihtelevat vuodenajat; riittää aina uutta puheenaihetta ja kaipuuta siihen mitä juuri silloin ei ole..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset Vintagentti ♥ Enemmän kuin kuvaaja, olen kokeilija ja nyt sain murulta kameran, jota hän ei enää kelpuuta ja sillä saa ihan hyviä kuvia riippuen siitä, miten säädöt sattuu:)

   Ja hienosti kiteytetty: "Riittää aina uutta puheenaihetta ja kaipuuta siihen mitä juuri silloin ei ole." Vuodenajat ovat suuri rikkaus.

   Poista
 41. Vastaukset
  1. Kiitos Marina ♥ Ei kai nämä kuvia kummempia ole, sattui vain hyvä kohde:)

   Poista
 42. Hieno teksti! Noinhan se juurikin menee, odotetaan talvea ja sitten yllätytään, kun tulee lunta ja pakkasta. :D Upeat kuvat myös - mä aina jaksan ihmetellä, kuinka voimakas pakkanen onkaan ja kuinka se saa isotkin vedet jähmettymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Emonen ♥ Semmonen on ihmismieli, mikään ei ole koskaan hyvin:) Muistelen kyllä että 1960-luvullakin putket joskus jäätyivät niin kyökissä kuin navetassakin ja sehän oli heti tuuskaamista ja tuskaa, kraanasta ei muutenkaan tullut kuin kylmää vettä ja suurelta osalta jätevesikin (kuten tiski- ja siivousvedet) kannettiin ulos ettei kaivo täyty:) Pyykit pestiinkin saunassa. Ja lähteestä haettiin kahvivedet, sillä putkista tuli välillä niin ruosteista vettä että hirvitti ja jos oja oli auki niin sieltähän sitä sai hätätilassa lehmille ja navetanpataan vettä. Elämä oli silloin työläämpää, eikä ollut vapaa-ajan ongelmia aikuisella jos ei lapsillakaan, tyydyttiin vähään, mutta silti ihmiset olivat tyytyväisempiä - eikä ihme koska taustalla olivat paljon ankarammat sota-ajat.

   Poista
 43. Ystvättäreltä, tuoreelta leskeltä, jäätyivät vesiputket. Onneksi hän pääsee tasan kuukaudne päästä tyttäriensä luokse Britanniaan. Pakolainen jäätyi kuoliaaksi, mutta ei ainakaan uutisissa siitä ollut, vaan Venäjän ruplan kurssi katsottiin tärkeämmäksi asiaksi.

  Minä odotan aina talvea ja hellää lunta, en yhtään pakkasia.

  Lara's theme oli ensimmäinen tanssimme R:n kanssa, mutta siis emme todellakaan tavanneet 30 vuotta sitten missään tanssipaikalla tai ravintoalassa, vaan...

  Tuosta vikasta kuvasta minulle tulee mieleen leffa Vertigo.

  Voi hyvin ja pidellään pakkasia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ikävä juttu kun putket jäätyvät, kiva että ystäväsi saa etäisyyttä asioihin ♥ Matkustaminen on yksi semmonen asia, joka varmasti auttaa tässäkin muiden murheiden lisäksi. Kun jää yksin, niin tappelu kaikista esimerkiksi juuri lämmityshuolet, mahdolliset lainat, yritystoiminnan lopetus, selviäiminen ja muut isot päätökset kuten myynnit etc eivät ole surun keskellä mtn herkkua, mutta tietääpä ainakin eläneensä (- miettii nimimerkki joskus senkin kokenut:))

   Ja kyllähän se niin on, ettei yksi ihmishenki uutiskynnystä ylitä, jos venäjän ruplasta on kyse:)
   Talveen kuuluu pakkanen ja lumi ja mieluummin otan ne kuin vesisateen, joita niitäkin on riittänyt aivan riesaksi asti:) Ompa Teillä on ollut Ärrän kanssa aivan ihana tanssikappale ♥ Mielellään tuon pyörähtäisi itsekin, mutta taitaa jäädä haaveeksi.

   Vertigo oli hyvin traaginen elokuva. Kuohuissa voi nähdä myös kuoleman ja jos Hourunkoskeen keväällä hyppää, niin eipä tartte takaisin tulla, on tämän jäähän vangitun pienois-Niagaran voima ja jylykin niin valtava että kivelläkin seisoessakin hakee vaistomaisesti kunnon jalansijaa, tuntuu että koski imee jo rannalta mukaansa:)

   Kaunista talven jatkoa ja lauhtumista Sinulle toivotellen Leena, vaikka itse pitäisin kyllä tämän taikatalven vähintääkin pääsiäiseen saakka.

   Poista
 44. Pakkasherra seisauttaa vedenkin koskessa, se on voimaa se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Leila ♥ Pakkasessa on hyytävää voimaa, se vaikuttaa vähän passiiviselta, mutta kun seisoo pakkasessa niin huomaa miten äkkiä se hiipii vaatteiden alle, jähmettää jalat ja tekee tekee sormet jääkalikoiksi. Jäätyminen tuntuu kipuna ja sulaminen samoin.. olen palelluttanut jarpaat joskus jo kakarana.

   Poista
 45. Nyt on kyllä pakkaspoika vasaroinut, mutta jos ei muuta niin on aivan mielettömän kaunista ulkona, suorastaan henkeäsalpaavaa. Talokin on nyt lämmin, kun tilkitsimme kaikki tuuletusaukot ym. Autokin toki meni hinaukseen ja kaikkea pientä jännää, mutta silti mikä ettei, kunhan ei -30 pakkasta ole. :) Sellainen -10 on tosi kiva.

  Mukavaa päivää Mustis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on ollut, kuura ja lumi koristavat maailman ja aurinko kimaltaa. Tätähän sitä on odotettu, mutta kyllä se tästä taas antautuu. Mutta kun se ei ymmärrä jäädä johonkin 10 asteeseen vaan hurahtaa nollille, tämä on niin ON-OFF juttua säidenkin kanssa ollut.

   Kiitos samoin Sinulle Tiia mukavia info-aiheita ja ideoita Sinulle toivoen ♥

   Poista
 46. Nice !!long time!!nice to see you again:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haloou Anita! Olen kyllä käynyt katsomassa Sinua useinkin. Norjassa katselin vieraskoneelta, kun ei ollut omaa mukana. Kaunista talvea Sinulle ♥

   Poista
 47. Voi juku, miten upeita kuvia olet ottanutkin jäästä!
  Ihan hiljaiseksi menin näiden kuvien edesä...nyt tulikin halu lähteä jonnekin kuvaamaan jäätä..muttei nyt ihan heti, sillä kello on jo vaikka mitä!
  Mutta tällasia me ihmiset juurikin ollaan, mikään ei ole ikinä hyvin,..!
  Hieno kirjoitus ja kuvat!Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka ♥ Koskihan oli itsessään kaunis, siitä olisi varmasti saanut hienompiakin kuvia, jos olisi tarjennut säätää, mutta ei siellä kovin kauan viihtynyt kun piti suojata kamera ja kotiinkin talsia takaisin. Olen kuitenkin aika vilukissa, eikä minulla ole toppahousuja:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜