torstai 14. maaliskuuta 2013

KEVÄTMANDALA

" Pysähdy - kuuntele" haastoi mandala-aihe. Helmipöllö puputtaa kevättä ja räystäät nauravat jääpuikot pakkasiltaan. Kuuntelen miten puro odottaa hiljaa jään alla ja rannalla naukuivat pajunkissat. Vallaton tuuli varastaa urpujen keltaisen sametin heitellen sitä riehakkaasti pitkin rantaa. Muuttolinnut tiirailivat koordinaatteja ja elämää nähnyt Suruvaippa pujauttaa rohkeasti tomunkeveät siivet lentoon... mutta juuri nyt kuulen miten Pääsiäinen tekee tuloaan. Jostakin kuuluu lupaavaa huhuilua ja sirkutusta, samalla kun noidan kissa virittää luutaa lentokuntoon:) Vaikutelman syventämiseksi voisi lisätä...KONTRASTIA! Kun yö saapuu, niin paikalle uskaltautuu muitakin, ehkä jopa arka pupujussi.

irjan kevätmandala

Hupsista kissakin lentää jo ilman luutaa ja iltakonsertti lisääntyy.  Parasta pistää pää pensaikkoon ja odottaa mitä yllätyksiä munasta löytyy:) Kivaa pääsiäisaikaa kaikille!

53 kommenttia:

 1. Hih... kevättä juu...
  Yöpakkaset ennätys lukemissa.
  Kuvasi ja blogissa tekstisi edes hieman lämmittää...
  Terveisin Eko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hrrrr, olet oikeassa Eko, mutta kiva jos lämmitti edes täällä. Pakkaserot olivat toissa yönä kotiin päin tullessa melkoiset eli lähimmäs - 30 - -6 astetta.. täällä tietenkin reippaat parikymmentä. Talvella on talven aikeet, mutta Neiti kevät hihittää jo nurkan takana.

   Poista
 2. Ihana pääsiäismandala! Pääsiäinen on yllätysten aikaa, noitia lentelee ja munista saattaa ilmestyä mitä vain...

  Iloista pääsiäisaikaa myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita on ollut aika huonossa kunnossa ja velvotteistaan rasittunut, joten vastaaminen näihin ihaniin kommentteihin on venynyt, kiitoksia Sinulle Sirpa.

   Minusta pääsiäisaika on ihanaa aikaa, varsinkin jos se sattuu maaliskuulle, jolloin on vielä lunta ja niin pimeää, että kokotkin näkyvät kauniisti.

   Poista
 3. Ai miten ihanan hersyvää tekstiä ja muikeat mandalat!
  Iloa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotuksesi oli enemmän kuin paikallaan Kiiris, minä kiitän. Nämä ovat näitä kotikutoisia askartelujuttuja, koska en muutakaan osaa:)

   Poista
 4. Wau, ihania aisoita olet kuullut. Perhoset tuovat rakkautta elämääsi, ja kissa kehrää. Ihana pupujussi on kainalossasi pimeällä. Elämäsi sävel soi positiivisesti, ihan kutsuu tanssiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu Perhotar, uskon että näin onkin. Omat perhosei liihoittelevat ainakin edelleen luonani. Tämä sävel voi olla vähän kimurantti, toivottavasti kukaan musiikki-ihminen ei katso sitä..

   Poista
 5. Nyt kyllä pysähtyy ihailemaan ja kuuntelemaan mandalaasi. Iloisia ääniä ja kaunista katsottavaa. Hieno tausta ja mainiosti keksityt päähenkilöt.
  Illan hämyssä tapahtuu vaikka mitä salaperäistä.
  Hyvää pääsiäisen odotusta sinullekin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Uuna. Päähenkilöitä ei saisi olla liikaa, tästä jäivät puuttumaan tärkeät pajunkissat, höyhenet tarkoittivat lintuja ja uutta perhoskonetta testasin, mutta muotoilin tästä mekaanisesta myös oman versioni, kissa edustaa pääsiäisnoitaa, kukot ja tiput jäivät, kaikkea ei voi yhteen kukaan ympätä, sillä monesti vähän on enemmän?

   Poista
 6. Katsoessaan mandaloitasi Kuvittelijakin siirtyi tunnetilasta toiseen, unohtaen ulkona riehuvan lumisateen ja pakkasen purevuuden, lämmitellen kuviesi keväimessä.
  Ihania mandaloita kaikki. Viimeinen oli kyllä piste iin päälle.
  Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle Mustis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan kamalan kylmä on ollutkin, ihan nauratti itseäkin tämä kevätfiilistely, kun ulkona pakkasukko paukutteli ennätyslukemia. Minustakin tuo viimeinen oli ehkä tunnelmaltaan paras, vaikka mielipidekysely ennen julkaisua olikin ihan päinvastainen:) Kiitoksia Kuvittelija.

   Poista
 7. Täytyy tunnustaa, että Sinulla on silmää ja korvaa, kauneuden ja huumorintajua. Aijai, miten mielikuvitus pääsi kissan kans lentoon kohti pääsiäistä.
  Iloista kevättä ja pääsiäisen aikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Plätty:) Mielikuvitus on itselleni ollut yksi selviytymiskeino, jolla olen yrittänyt pakertaa tässä vähämielismaassa jotenkin eteenpäin:) Huumorintaju lienee se toinen, vaikka usein livenä olen turhankin tosikko ja pähkäilen usein itsekseni että miksi joku teki näin tai sanoi niin?

   Poista
 8. Voi mikä postaus pääsiäiselle. Nuo noitatarinat minuakin niin viehättävät. Silloin on aina taikuutta ilmassa. Olet kuunnellut tarkasti ympäristösi :-)
  Tapahtumarikasta Pääsiäistä sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäisessä on aina taikaa ja sitä on helppo kuunnella, olen tainnut rustata jo useamman noita-postauksen tästä samasta aiheesta ja aina vain se tuntuu uudelta. Pääsiäinen on muutenkin niin värikäs ja erilainen aina eri kulttuureissa ja juhla-aikana paljon pitempikin kuin joulu. Katsotaan nyt mihin luuta tämän noidan lennättää:)

   Poista
 9. Ihania mandaloita, tuo viimeinen on huippu..;))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ailimummo, jossakin sen jo myönsinkin että itsekin tykkäsin siitä eniten, melkein jo ajattelin etten muita laitakaan, mutta näköjään olen kahden tai kolmen mandalan tekijä, joka on Mandala-maassa yllättävän yleistä, aika harva tekee vain yhden?

   Poista
 10. Kivoja asioita olet kuullut!
  Pääsiäisnoitien tanssiakin varmaan ja kissa siellä luutansa kanssa menee niin lujaa, että kyydistä meinaa pudota, hi!
  Hienot mandalat ja sopivatkin näin Pääsiäisen alla kivasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ajatuksena Harakka, minulla oli piirrettynä erilainen kuva, mutta tämä Pääsiäinen ja se viime hetken hoppu vaikuttivat asiaan. Luuta on aika vauhdikkaana, mutta niin hauraita ja liikkuvia olivat nämä muutkin osat, ettei hidas kännykkä meinannut mukana pysyä, kun jo höyhenet pölähtivät paikaltaan:)

   Poista
 11. Postauksesi sulattaa jään ja karkoittaa pakkasen. Ihanat mandalat ja tarinankerronta toi iloisen mielen :)
  Hauskaa pääsiäisen odotusta sinullekin ja paljon iloisia yllätyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Miivi. On ihana huomata kuinka moni sanoi niin, hyisen ja kylmän keskellä lämmin kontrasti on aina paikallaan ja kiva, jos edes jotenkin onnistui. Kohta ryntään kauppaan ensimmäisten yllätysten ostoon, lisäksi bongasin Itäkeskuksen alesta aivan ihania pääsiäisjuttuja:) Monesti olen ollut pääsiäisen aikaan kamalan sairas, mutta nyt ennakoin joten toivun komeasti siihen mennessä.

   Poista
 12. Mikä pääsiäistunnelma! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista pääsiäisaikaa myös Sinulle Petriina, pitää kurkistaa mitä viehättäviä juttuja olet taas keksinyt:)

   Poista
 13. Mustis, sä ylitit itsesi ! Tämä on hyvä juttu teksteineen ja eritoten mandaloineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva-ammattilaisen silmää arvostan paljon, kiitoksia orvokki. Tämä oli ehkä keveämpää kuin ne karmeat tarinani, johon on ympätty kuvia, runoja ja vielä tuubetustakin, itse en jaksa sen tyyppistä katsella, ellei aihe oli mahdottoman hyvä tai kiinnostava, mutta joskus ja aika usein sitä esittää juttuja vain itselleen:)

   Poista
 14. Jopas ovatkin hienoja ja hauskoja mandaloita jokainen. Taikaa on ilmassa jo kovasti ja oliko se niin että maaliskuu on kissojenkin kuukausi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma. Maaliskuu tunnetusti on, terassilla on aika paljon tassunjälkiä ja piti jo mattojen suojelemiseksi (talvimatto odottaa säilytykseen laittoa)sitruunapaloja laittaa, en tiedä ovatko sitten niin tehokkaita merkkauksen estoja kuin appelsiininkuoret, joista kuulin nyt vasta että niitä voi kokeilla jos kissat merkkailevat portaanpieliä.

   Poista
 15. Kaunistahan tää ja herkkää.Enempi sanoja ei tarvitakaan.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti olet jo kunnossa ja laitas arvaten kuka on pahasti epäkunnossa:) Hoyhenenkeveä kiitos Sinulle:)

   Poista
 16. Niin keväisiä ääniä ja värejä, mukavaa kevätfiiliksien kuvausta. Tuommoista riemuahan kevät meille tuo ja vaikka se on vielä kaukana, niin kivaa siitä on pakkasten ja paksujen hankien keskellä haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevääseen on vielä aikaa, mutta sehän tulee sitten rysähtämällä joten purokin vasta haaveili siitä jään alla, ensimmäiset repalesiivet tulevat aika varhain jo lumien aikaan esille, tosin nyt on niin karskit kelit etteivät taida vielä uskaltautua.. Naakat olivat kuitenkin tänään innoissaan, sen flunssahorteessakin joten kuten kuulin, rymysivät syöttöpaikalla oikein urakalla:)

   Poista
 17. Kiehtovaa, kuulen musiikin ja kissan keväisen mouruamisen, perhosen keveiden siipien kahinaa.
  Kaunista katsottavaa, luovuuden puluppuamista, kuin keväinen puro.:)

  Kiitos, samoin mukavaa pääisiäisen aikaa Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hietatar, aika paljon samalla tavalla kuulit kuin mikäkin:) Minusta tämä oli aika jännä aihe, jotenkin en saanut siitä heti kiinni ollenkaan, vain korva, simpukka ja musiikki kummittelivat alkuun mielessä, joita eri versioita taisi joissakin ollakin?

   Poista
 18. Mulla loppui paukut, sori, jatkan huomenna tai siis tänään:)

  VastaaPoista
 19. Taitavaa mielikuvien rakentelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ari, se oli kauniisti sanottu, tässä kohtaa meni melkein jauhot suuhun:)

   Poista
 20. Vastaukset
  1. Kiva kuulla Matkatar, olin alkuun sitä mieltä, että tuo ykkönen olisi joutanut johonkin taikalandiaan takaisin, mutta kun tuli laitettua, niin antaapa olla:)

   Poista
 21. Hyvän tuulen tekstiäsi ja kuva, joka muuntautuu ja jossa jokaisessa kissa iskee silmääni ekana. Mainiota Mustis, kiitos:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa olikin ihan tarkoituksella esillä, onhan se yksi pääsiäiseen kuuluva tärkeä "elementti", kiitän Rip ja kirjoitan kohta mitä sattuu, sillä tämä käy kohta työstä kun on petissä ollut muutaman päivän.

   Poista
 22. Kevään odotuksen taikaa ;D

  VastaaPoista
 23. Kiitoksia Maarit. Aika vilposalta vielä tuntuu, eilen illalla otin pajunkissoja elpymään ämpäriin ja pari koivunoksaa:)

  VastaaPoista
 24. Kauniita pääsiäismandaloita. Onko Suomessakin alettu pääsiäiskokkoilemaan? Vai onko se ollut aina tietyillä alueilla?
  Kun asuin Suomessa, niin ei ainakaan Helsingin ympärillä ollut.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Queen:)

   Pääsiäiskokkoilulla on Pohjanmaalla ja myös Ahvenanmaalla hyvin pitkät perinteet, nehän ovat vanhastaan tuttuja noitavainoalueita, ehkä perinne on jäänyt siitä. Helsingissä ei tätä perinnettä olekaan, se lienee ollut aina noidista vapaata seutua:)olen sivunnut sitä viime vuonna ja varmaan edellisenä vuonnakin pääsiäisajan jutuissani.

   Juhannuskokkoperinnettä meillä ei sitten olekaan.

   Poista
 25. Todella kaunista, melkein kuulin puron solinan ja lintujen laulun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia:) Puro solisee vielä edelleenkin vain täällä ja perhoset lentävät, mutta ulkona on edelleenkin aika kipakka keli. Nyt illalla oli koiralenkillä kiilasi - 14 asteeseen, kun on ollut jo alle - 10 astetta.

   Poista
 26. Pääsiäinen hyökkää maalta, ilmasta ja mereltä. Noidat lentelee, virpojiakin on nähty, jne...... Munarikasta pääsiäistä Mustikselle :)

  VastaaPoista
 27. Niinhän tuo tekee, mutta pitää kestää tämäkin pommitus ja kohta noita onkin jo valmiina lähtöön:) Virpojat ovat nyt kiertäneet tämän tautisen kyllä aika kaukaa.

  VastaaPoista
 28. Pääsiäiskokkoja poltellaan täällä Pohjois-Pohjanmaallakin. Kai se on levinnyt Etelä-Pohjamaalta pikkuhiljaa, kuten Venetsialaisetkin. Mämmiresepti on tuut, kun äiti sitä aina keitteli ja paisteli kotona. Minä en kyllä viitsi niin isoon urakkaan ryhtyä enää, kun kaupasta saa niin vaivattomasti ostettua.
  Mandalasi on tosi hauska ja idearikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Selma:) Näinhän se on ja tänä vuonna tulikin kokkoiltua mökin pihalla kun poltin vanhoja patjoja ja myös oikeasti kotikylän isoissa kokkopippaloissakin oltiin meren rannalla, jossa sai arpoja, makkaraa ja räiskäleitäkin samassa ilossa kun pikkusen maksoi. Kauniita olivat kokkotulet illalla tien molemmin puolin kun ajeltiin tänne kotiin päin, eli oikeasti juuri se pääsiäislauantain ihana kotoisa tunnelma.

   Mämmi on kieltämättä aika työläs, kuten nämä kausiherkut yleensäkin, tulee mieleeni juhannuskeitto, jossa siinäkin menee aikaa...

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)