keskiviikko 16. syyskuuta 2015

IHO IHOA VASTEN


Kaipaan ihoa ihoani vasten, kaipaan lämpöä ja hymyä. Rakkauttasi. Kaipaan yhdessäoloa, kunnon kalsarikänniä, pikkukyökkini täyttävää Sinua. Mikään ei sido Sinua minuun, kuten ei minuakaan Sinuun. Vanhenevat soluni odottavat öisin ja ihmettelevät yksinäisyyttä. Sinua

Tässä maailmassa rakkaus ja hullaantuminen mielletään pelkästään nuoruuteen ja ihastuminen teini-ikään. Aikuisiässä vain hassahdetaan, mikä huvittaa nuoria ja ehkä muitankin. Mutta me emme välitä siitä. Emme enää. Sillä mitäpä tietävät lapset lemmestä, joka polttaa sielun karrelle ja huulet rakoille. Suudelmista, joiden tuli odottaa, miettii ja empii ennenkuin roihuaa. Mitä he ymmärtävät tuskasta ja kuoleman pitkästä yksinäisyydestä. Yöstä ennen aamua. Vuosisatojen odotuksesta. Vuorovesistä sielujen rannoilla. Sinusta ja minusta.

63 kommenttia:

 1. Puhut vähän mutta asiaa!!
  Kyllä se ihon kosketus ihoa vasten tai vaikka ees halaus päivävaatteissa tekee hyvän mielen. Kerran eräs vanhus kertoi mulle, ettei puolisonsa kuoleman jälkeen kukaan ole koskenut häntä vuosikausiin. Harmillista.
  Täältä virtuaalihalailuja sulle sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Partapappa:) Ystävän ja rakastetun halaukset ovat suuria asioita elämässämme. On hirvittävä jäädä kokonaan ilman lämpöä ja kosketusta. Hellyyttä. Kaikki me kaipaamme sitä. Kun on ollut hoitotyössä, niin oikean kosketuksen ja hienotunteisuuden merkitys korostuu paljon ja silloin huomaa miten varovaisia ja estyneitä me ihmiset olemme.

   Poista
 2. Mitäpä tähän lisäämään; kaiken kattava,, lyhyt ja ytimekäs, kaunis ja tunteikas teksti. Näin se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Orvokki ♥ Yritin tumpata sanat niin, että rivienvälistä voi lukea loput ja Siirin kappale kertoo niin paljon.

   Poista
 3. Juuri näin se on. Osasit kauniisti, monelle arankin asian pukea sanoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teksti karkasi raakakopiona vähän ennen stilisointia, mutta eipä ollut rohkeutta jättää ihan niin karheaksi kun alkuun ajattelin:) Kiitoksia Sirpa ♥

   Poista
 4. Kyllä olen samaa mielta. Ihana ja niin kaunis kappale soimaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappale on kyllä ihana, muistan miten kuulin sen ensi kerran ja se jysähti heti. Se menee sarjaan Saaliit ja Minä olen muistanut...

   Poista
 5. Herkkiä ja samalla viisaita sanoja. Ei sitä nuorena itsekään ymmärtänyt, että vanhempikin kaipaa läheisyyttä ja rakkaus voi syttyä minkä ikäisenä tahansa.

  Anoppini rakastui tyttärenpoikaansa, eikä yhtään muistanut, että he ovat sukulaisia. Hän loukkaantui kovasti, kun poika taputti lähtiessä olalle ja sanoi hei sitten mamma. Mamma kertoi minulle järkyttyneenä, että hän luuli, että he ovat kavereita, ei hän halua olla mikään mamma tälle komealle nuorelle miehelle.

  Tämä nyt on erikoistapaus, eikä liity kirjoitukseesi, mutta tuli silti mieleen.

  Toivottavasti olet saanut sydämeen osuman, se tekee hyvää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Uuna ♥ Surullisen hauska tuo anopin love story: ) Eihän rakkaus katso ikää, jopa 80-vuotiaana on lempi leiskahtanut, enkä tarkoita pitkää avioliittoa, vaan uutta suhdetta.

   Kerran lapsi huusi kun höläytin jotakin vähän intiimimpää ollessani 40-vuotias (tarkoitus oli kertoa vitsi) etteihän Teillä edes enää toimi:) Jäin haavi auki katsomaan ja silloin tajusin sen etteivät nuoret eivät tajua yhtään mitään vanhuksien lemmestä tai haluista. Ehkä lapsille on vastenmielistä ajatella että äiti ja isä haluavat ja tekevät samaa mitä hänkin? Ikäänkuin vanhetessa pitäisi pistää halut pulloon ja korkki päälle:)

   Poista
 6. Kauniisti ja koskettavasti kirjoitit Mustis! ♥
  Onnellista jatkoa sinulle & Hänelle♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kiitän Sinua Aili ♥ ja toivon sitä:) Yksinäiset yöt parin ongelmakissan kanssa ovat tehneet minut hyvinkin varovaiseksi, niin etten uskalla enää luottaa pitempiin onnen aikoihin:) Tämä hetki on kuitenkin pitkästä aikaa täynnä perhosen keveää lentoa:)

   Poista
 7. Oi, tähän ei ole enää mitään lisättävää♫☺
  Ihanaa päivää Sinulle ~♥~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Ma-Te ♥ Samoin Sinulle, ihana sydänkuvio, tuon kyllä varastan:)

   Poista
 8. Olihan viiltävän tuskallisen suloista tekstiä.
  Paatumaton naisten naurattajakin pysähtyi hetkeksi sanan ääreen.

  Laitan lohtumusaa tuonne samakasaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pedro ♫ Olen hentomielipaska kuten ehkä tiedätkin, enkä kestä sitä, että joku harjoittelee pilkka-ampuntaa sydämeeni:) Ryntään heti katsomaan mitä olet keksinyt:)

   Poista
 9. Ihon nälkää, kosketuksen kaipuuta, sitäkin rakkaus on ja paljon muutakin, niin kuin kirjoitat.

  Kahden kauppa, kolmannen korvapuusti, sanoisinko.

  Onnellista jatkoa toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tämmönen hetken tuote. Jostakin syystä halusin kerrankin kertoa muutakin kuin yksin olon uikutusta ja ikävää. Haasteetkin unohtuivat:) Täällä olisi ollut uutisointi juttua,, mutta nehän näkee uutisista ja kuvailin syksyä ja kissojakin, mutta..

   Kiitoksia Rip ♥ Onnen toivottelut otetaan AINA mielihyvin vastaan, sillä niin paljon on elämä leikkinyt potkupalloa minun päällä jos sydämelläkin. Pistetään hyvä kiertoon, siinä sinä olet esimerkillinen:)

   Poista
 10. Hassahtaminen, hullaantuminen ja lempeät tunteet pähittävät tiukkapipoisuuden mennen tullen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin tekevät. Melkein jo nolottaa, koska olen yleensä hyvin asialinjalla tai sitten tahallaan hulluttelen ja tässä ei ollut kummastakaan kysymys:) Kiitoksia Rita ♥

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos Petriina:) Laitetaan tykkäyskin kiertoon:) Sitä tämä maa kaipaa.

   Poista
 12. Mikä onkaan ihanampaa ihmiselle, on nuori tai vanha, kuin tuntea lämmin iho omaansa vasten. Tuntea halaus, joka viestii tykkäämisestä. Eivätkä yllättäen annetut suukotkaan yhtään hullumpi ajatus ole.
  Rakastuminen, rakastettuna oleminen eivät katso henkkareita. Se on vain ihana onni ihmisen elämässä. Rakkaus tulee, jos tullakseen ja katoaa syystä tai toisesta pystyen jättämään syviä haavoja jälkeensä.
  Kirjoitit hienosti, kirjoitit sydänverellä, ei muuten olisi tullutkaan näin aitoa ja syvällistä tunnetta sanoihin.
  Musiikki piti kuunnella toistamiseen. Minä pidän myös tästä Siiri Nordinin esityksestä. Se niin sanotusti uppoaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii ♥ Yksinäisyys on hirvittävää, ellei se valittua ja voi se olla aika ankeaa sittenkin. Hienosti sanottu ettei rakkaus kysy henkkareita:) Aikuinen lempi on vähän erilaisempaa kuin nuoruuden kiihkeys, mutta se ei tarkoita sitä että se olisi silti vähäisempää, melkein päinvastoin. Olen aina ajatellut etten haluaisi olla yksin, mutta aina ei sitäkään voi valita. Siirin kappale sopi mielestäni hyvin täydentämään sydänveritunnelmaa:)

   Poista
 13. Jäin miettimään kirjoititko menneestä, olevasta vai tulevasta. Eikä sen väliä mitä tarkoitit. Ihmisellä on kuitenkin aina ikävä toisen luo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä sitä on pohtimista, ehkäpä se selviää pikkuhiljaa tai sitten ei - myös allekirjoittaneelle:) Ympäripyöreää perusproosaa näytti tulevan ja melkein hirvitti tämäkin avautuminen. Kiitän Anonyymia kiinnostuksesta ♥

   Poista
 14. Niin totta. Ikävä vain vanhempana on varovaisempi heittäytymään tunteiden vietäväksi juuri niiden nuorien arvostelun pelossa. Ehkä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän Mayo ♥ Jossain vaiheessa kävin katsomassa ahkerammin blogiasi, nyt löysin sinne jonkun muun kautta. Kaikilla ja kaiken ikäisillä on oikeus hullaantua, eikä sitä silloin välitä mitä muut ajattelee:) Hassahtaminen voi olla hyväkin juttu myös silloin, jos on pitkään yksin, mikä johtaa lukkiutumiseen ja siihen, ettei enää uskalla edes haaveilla.

   Poista
 15. Ihon ikävä ja kosketuksen ikävä..tätä kaikkea välitetään jo vanhainkodeissakin tai ainakin puhutaan näin.. Suurin osa ihmisistä kaipaa läheisyyttä kosketusta ja läsnäoloa toisen ihmisen kanssa , niin kauan kuin elää vaikka olis 100v.. Vähän on heitä jotka ovat kuin kuolleet lehdet puiden oksilla, erakoituneet, omasta tai jostain muusta syystä, yksinäisyys on tappavaa.. Kiitos Mustis postauksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaukset
   Mustissyyskuuta 19, 2015

   Sanasi ovat niin totta Aikku ♥ Lämpöä ja rakkautta kaipaamme kaikki, vaikka vähän eri tavoin kuin nuorena, silti seksi on vanhallekin tärkeä juttu ja tarkoitan nyt itseäni paljon vanhempia. Joskus minua ärsyttää että kaikki mainokset ja elokuvat rakkaudesta ja hellyydestä on suunnattu vain nuorelle ja kauniille, mutta sitten törmää esimerkiksi postimerkkivalssiin, jossa oli niin intiimiä tunnetta kahden ikäihmisen välillä että sydämeen sattuu. Sehän on selvä, että me kaikki tykkäämme young lovesta, se on niin hellyttävää, siinä on vähän samaa haparointia ja kömpelyyttä kuin vanhempanakin.

   Kun jäin yksin silloin kauan sitten, olin välillä melkein katkera vanhoille, onnellisille pariskunnille, jotka saivat ikääntyä ja harmaantua yhdessä. Hoilasin mielelläni kappaletta "talven lunta hiuksillasi, vuotten siihen painamaa, silti rakas sinä mulle ain, kauniimpi oot kuin milloinkaan." No se jäi kokematta ja ehkä niin olikin parempi.

   Poista
 16. Voi juku, miten kaunis postaus!
  Olen sitä mieltä, että rakkaus kuuluu meille jokaiselle, niin vanhoille, kuin nuorillekin.
  Jokainen ihminen kaipaa läheisyytttä ja kosketusta toiseen ihmiseen.
  Iho ihoa vasten, miten hienoa se onkaan ja tulee hyvä mieli jo pelkästä ajatuksestakin, eikä siinä aina tarvi edes sitä seksiä ollakkaan, vaan vain läheisyyttä toista kohtaan.
  Kiitos hienosta postauksestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirjoitus oli vain pakko kirjoittaa. Ilman läheisyyttä ja erotiikkaa ihminen on täysin eksyksissä. Joskus on pakko tyytyä pelkkiin ajatuksiin, mutta aina parempi livenä:) Kiitoksia itsellesi Harakka ♥

   Poista
 17. Niin lähellä se oli, maisemissasi pyörin ja myöhästyin,
  satoi vettä, ikävöin. Mutta kuitenkin:
  Älä huokaa, jos sinun on huudettava.
  Älä huuda, jos sinun on rakastettava.
  Äläkä suutele poskelle, jos voit suudella suoraan suulle.
  "Intruder"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttava tunnustus, tämä veti hiljaiseksi. Mitäpä tähän osaisi sanoa? Yöni ovat olleet mustia ja pimeitä, olen odottanut turhaan ja olen odottanut kauan. Joku ajatus oli siitä, että ehkä joskus vielä joskus kohtaisimme. Totuus on se, että pallo on ollut koko ajan Sinulla. Ehkäpä halusitkin myöhästyä:) Tästä kommentista en voi kiittää, se olisi aika mautonta, mutta varmaan arvaat, että sillä niin paljon vaikutusta, etten tiennyt mitä vastaisin. Kerrankin:)

   Poista
 18. Niin kaunista ja niin totta. Voi että ihan itkettää, niin omia olivat sanasi. Kauniisti aseteltuna. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Valokki ♥ Pitkästä aikaa näen Sinut täällä. Minulla on nyt muuta tekemistä ja ajateltavaa, mutta kun tilanne rauhoittuu ja niin vierailen taas enemmän kaikissa tutuissa ja rakkaissa postauksissa kuten Sinun:)

   Poista
 19. Tuoksusi on naurua täynnä
  kielo kielelläsi katkoo nyörit
  kosketamme kuuta
  vapise maa olemme yhtä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis, aistikas runo ♥ Vastarannan västäräkki kiittää:)

   Poista
 20. Voi että.....mitä sitä ihminen sanoisi.Joku sanoi sen sinulle niin kauniisti,että melkein itku täälläkin pääs.Mutta ihan vaan ilosta tai no...oisko ollu vähän katteuttaakkkii ilimassa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Myrsky rakas ♥ Te kaikki sanoitte mielestäni hyvin kauniisti, mutta jos tarkoitit ylläolevaa lyriikkaa, niin se oli suuri kohteliaisuus. Enkä usko, että "katteus" kuuluu Sinun tunne skaalaasi ollenkaan.

   Poista
 21. Jostain syystä en tällä hetkellä tunne samalla tavalla kuin sinä, Mustis. Ehkä johtuu elämäntilanteestani, ongelmistani lasteni kanssa. Olisin tyytyväinen sielunrauhaan. Sitä oikeastaan kaipaan eniten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon jaksamista arkeesi ja seesteisyyttä elämääsi Milena ♥ Lapset ovat ilon ja rakkauden lisäksi aina myös kipupisteitä elämässämme. Oma mielenrauhani on täysin mennyttä, mutta en valita. En muista koskaan olleeni näin onnellinen:)

   Poista
  2. Oikeastaan tuntuu helpotukselta, etten enää ole riippuvainen toisesta aikuisesta. Olen vihdoinkin tajunnut, että pärjään hyvin yksinkin. :)

   Poista
  3. Kyllähän sitä pärjää ja on aina helpompi ja parempi olla yksin kuin epätyydyttävässä "suhteessa" jo lastenkin takia. Itsekin opin yksinäisyyteen ja ajattelin ettei mikään tai kukaan voi sitä enää häiritä:) Mutta sitäpä ei minulta kysytty.

   Poista
 22. Niinpä niin. Kiva lukea kirjoituksianne. Enpä tiedä, miten tähän pääsee aktiiviseksi, kun pystyn kommentoimaan vain joitakin kirjoituksia. Hyvää syksyä! terveisin merilii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merilii ♥ Tämä blogi on avoin kaikille kommentoijille, jotkut ovat estäneet muut kuin jäsenet tai kutsutut roskapostin pelossa tai sen vuoksi että haluavat olla suljetummassa yhteisössä.

   Samakasaan pääset kirjoittamaan kuten ennenkin, jos kutsu on voimassa ja ellei, niin Orvokilta voi pyytää kutsua. Hän on admin siellä. Ja ainahan voit itsekin tehdä oman blogin blogspottiin, suntuubiin tai johonkin vastaavaan. Autan mielelläni. Mukava kuulla Sinusta pitkästä aikaa. Kaunista syksyä ja tervetuloa tänne Blogistanian kujille uudelleen:)

   Poista
 23. Jos laittaa hännät solmuun, on koko ajan hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaasti sanottu Peikko, se lienee ainoa vaihtoehto:)

   Poista
  2. Peikolla on viisaita ajatuksia.

   Poista
  3. Niin se pitää myöntää.. omat ajatukset ja julkaisut ovat nyt olleet pahasti taolla, mutta enpä ole ainoa:)

   Poista
 24. Ai jaa, tätäkö se kampausten muuttelu enteilikin ;-)
  Ihan kiva juttu ja pidä onnesta kiini nyt joka solulla. Ja sanotaanhan siinä isossa kirjassakin, että ihmisen ei ole hyvä olla yksin, parempi on...jne...
  Kirjoituksesi huokuu suurta onnea, ihanaa, ja että sellaisen vielä sait kohdata. Paljon onnenkylläisiä päiviä teille Amorin nuolella lävistetyt!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Selma ♥ Kampaus ei liittynyt mitenkään tähän onneen, vaikka tyvikohotuksia ei suositeltukaan:) Kauan olen ollut yksin ja luulin jo syvimpien tunteiden (kuten ihastuksen, rakkauden ja siihen liittyvän hulvattoman naurutaudin) kuolleen ikuisiksi ajoiksi elämästäni, niitä ei hyvistä yrityksistä huolimatta kukaan muu osannut puhaltaa liekkiin:)

   Poista
 25. Kun ajatus on sormia nopeampi - äskeisen anonyymin viestin lähetti Selma.....liittyykö tämäkin vanhuuteen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatukset usein ovat.. minulla sormet vielä jotenkuten tanssivat, vaikka en ole koskaan mikään huippunopea ollutkaan, mutta semmonenkin hirmu töissä oli, olisi varmasti voittanut jonkun lyöntiennätysjutun, jotenkuten läpäisin aikoinaan nopeustestin. Virheet söivät siihen aikaan nopeudesta osan:) Nythän se on helppoa kun voi korjata. Enemmänkin sanasto ja muu semmonen on ollut mulle tärkeä juttu. Vanhuuteen liittyy myös hitaus, joten siitä ei ollut kyse:)

   Poista
 26. Rakkaus ei katso ikää. Ihan tämmöiseltä vahnalta hassahteeltakin ihan sydän sulaa kunnon halauksesta tai suukosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä niin:) Rakastuminen ja hullaantuminen on suositeltavaa aina rippikouluiästä ylöspäin niin paljon kuin ikää riittää, ihmisikä jää surkeasti alle 100 useimmiten. Kiitoksia Enkuli ♥ Silmiin tuijottelu, hymy ja suukottelu keskellä kadun vilinää kuuluvat myös kunnon hassahdukseen:)

   Poista
 27. Mustis, jumankauta, mikä teksti!!! Tämä on runo, jonka nimi voi olla vaikka Kalsarikänni.

  Kyllä nuorenakin rakkaus polttaa ja huumaa, mutta aikuisena siinä on syvemmät sävyt. Ja tosiaankin: Monet nuoret eivät ehkä edes sdko/tajua, miten kuumaa huumaaa voi olla.

  ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Leena ♥ Se on totta että huuma ja rakkaus nuorenakin keikauttaa sydämen ja elämän pois raiteilta, mutta en nyt varautunut tähän enää tässä iässä. Se on kuin kriisi, kaikki menee palasiksi, eikä paluuta entiseen pieneen ja turvaisaan (ja vähän tylsään) elämään enää ole, vaikka kaikki palaisikin loppuun. Elämän kokemus on kuitenkin opettanut että peikot ja pelotkin kuuluvat asiaan, sillä ihan helppo ei tämä tunne ja valinta pelkästään ole:)

   Poista
 28. PS. Sähköpostiasi etsin, mutta en vaan löydä....?

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜