maanantai 29. huhtikuuta 2013

SATUMETSÄ-MANDALA


Tämän kertaisen haasteen aiheena oli metsä. Ennen kuun pimennystä kuvasin metsätunnelmaa, mutta kuinkas sitten kävikään?  Keijua tuuraava jouluenkeli lehahti perhoslentimiksi tuunatuilla siivillään paikalle ja karhu löntysteli äreänä ohi. Aikaa tuhraantui turhankin paljon oikean tunnelman löytämiseksi ja kaiken lisäksi keiju ryökäle diivaili koko ajan ottaen päikkäreitä miten sattuu, orava hyppeli lattialle ja tonttu häipyi joka värsyn välissä ottamaan kuutamoa sinivuoririnteelle:)

Metsään kuuluvat purojen solina, auringon välke suolla, muurahaiset ja perhosten lento, mutta tähän kuvaan en ennättänyt niitä enää millään värkätä, sillä haasteaika oli lopussa. Mukavaa Valpuria kaikille! Puhalla nakit ajoissa, syö ilmapallot, juo munkit, pure simat ja kurvaile harrikalla kirkkoon:)

64 kommenttia:

 1. satumainen tunnelma, ihanat raikkaat värit..tarina tukee kuvaa hyvä Mustis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku valitti että käsittelin kuvan liian tummaksi? Minusta tunnelma häviää, jos kuva on ns. normaalivalotuksella. Sain jotenkuten viimein onnistumaan vaikka kehysrengas tippui välillä ja nämä otuksetkin, joista hiiri, tonttu ja enkeli ovat omatekemiä, kukan olin leikannut ja kaunis ruhmo oli kotitalon puuliiterilöytöjä..

   Poista
 2. Hienosti sait tunnelman luotua tähän mandalaan. Kaikki suloiset satumetsään kuuluvat hahmot, myös hämis, täydenkuun loisteessa. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sirpa:) Tuossa edellä jo kerroinkin että uskonpuute tuli tuon sävyn suhteen, varsinkin kun joku puhelimessa sitä vähän moitti tummaksi, mutta pidin pääni. Tavaramerkki änkeytyi paikalle ihan itsestään:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Värkkäilijä kiittää, vähän leikkimistä tämä aina tahtoo olla, mutta vaiva palkitsee, tai sitten ei, joskus sitä vain väsyy kun ei onnistu siinä visiossa, joka omassa päässä on.

   Poista
 4. Ooh, miten hieno ja tunnelmallinen. Hienosti olet tavoittanut lumotun metsän, vaikka et mielestäsi kaikkea saanutkaan näkyviin. Ole huoleti, me näemme kaiken kuten hyvässä romaanissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Uuna ja hienoa jos näet miten perhoset liihoittavat pitkin puunrunkoa kun aurinko nousee, linnut sirkuttavat ja vesi solisee puunrungon takana. Jos osaa, voi nähdä ja se on kaunis ominaisuus, jota ei kaikelle ole suotu:)

   Poista
 5. Ohhoh, sinulla on ollut haastetta kerrakseen, kun olet metsätunnelmaa luonut :)Keijut, tontut ja oravat osaavat olla välillä aika vekkuleita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko kiusanhaluisella tuulella oli kyllä koko kuvausporukka, mutta kärsivällisyydellä ja sinivihreiksi puutuneilla koivilla saa joskus jotakin aikaan, vaikka täytyy myöntää että kriittisellä hetkellä livahti pari ärräpäätäkin kuvaan ja jos tarkasti katsoo, niin tuollahan ne lymyilevät puunkolossa edelleenkin:)

   Poista
 6. Tämähän iski kuin amorin nuoli syrämeen, tästä sun mandaloistas taijan tykätä eniten, oon vähän semmonen lapsellinen ja taikoihin uskovainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Plätty ja onneksi olkoon uudelle levylautasen tekijälle! Lapsenmielisyys on jalo taito ja eikä satuja voita mikään. Olen itsekin tykästynyt kaikenmaailman taruihin ja taikoihin jo pienestä asti ja tilanne näyttää menevän aina vain hullumpaan suuntaan;)

   Poista
 7. Onnittelut Mustis, osuit napakymppiin!
  Mikä tunnelma, mitkä värit, satumainen..:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Aili että valoit uskoa tähän valintaan..itselläni voi olla aivan eri näkemys, joka ei välttämättä ole kuvateknisesti tai valotuksellisesti se paras mahdollinen, mutta en osaa tai halua niillä kilpaillakaan, minulle tunnelma ja hetki on tärkein kriteeri ja valinta, tästäkin kuvasta oli olemassa änäs-parempi versio.

   Poista
 8. Eipä Mustis olisi Mustis, ellei satumetsäkin kuhisis kaikenlaista elämää. Ajan heti kirkkoon,kun saan harrikan ;-D Ihanaa Vappua Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satumetsän elämä on kummallisen selkeää ja silti hyvinkin konstikasta, jossain määrin se peilaa hyvinkin tätä nykyistä arkeani. Ja tokihan motoristikirkkoon voi tulla muutenkin kuin harrikalla Aina;) Tämä taitaa olla nyt 12.kerta täällä ja Liedossa on ollut vuodesta 1981, joka lienee vanhin tätä mallia oleva tapahtuma Suomessa?

   Poista
 9. Jos metsään haluat mennä nyt
  niin takuulla yllätyt
  on siellä metsä Mustiksen
  ja siellä kaikki taika on
  ihan sun silmies` eessä.
  !auppavuksiuH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Vappuhuiskuista ja riimittelysstä Rip:) Ensimmäinen vappuhuisku ei unohdu milloinkaan, mutta siitä on aikaa varmaankin jo 100 vuotta ja silloin oli muuten lämmin vappu:) Toivotan onnellista valpurin aikaa ja kaunista kevättä Sinulle.

   Poista
 10. Metsääsi voisin kävellä sisään, niin syvyydellisesti se siinä odottaa.
  Ihana vastaanotto komiteakin on vastassa. Satumainen mandala.

  Se tuo Hietatar on laiskana, pisti Liplattelemaan.;)

  Munkin seurassa on jot tullutkin oltua, sima vielä käydä hyrskyttää..

  Iloista Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaanottokomitea kiittää:) Minulla ei ole nyt munkin munkkia, ostin vahingossa margariinia kun piti ostaa paistorasvaa:P Tuota toista kommenttikappaletta mietin pitkään, mutta jotenkin se ei kuitenkaan auennut minulle, piti käydä ihan katsomassa ko. sivullakin, mutta ehkä vastavierailu selventää mistä on kyse:)

   Poista
 11. Voi että, miten hieno satumetsä onkin.
  Tuonnekun pääsisikin sisään, ja melkeinpä tunnelma siinä onkin sellanen, että melkein voisi hypätä sinne suoraan sisään!
  Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyppää pois Harakka ja lehauta perhoset lentoon:) Olisi ihana, jos voisi luoda satumaita, johon lapset tai jopa aikuiset haluaisivat mennä sisälle. Se on vielä haave, mutta joskus haaveista saattaa tulla totta?

   Poista
 12. Tämä ihanuus vie minut ihan kepeästi Mestaritontun ja Päivikin Satumaahan,unohtamatta Sammaleista sukulaisineen :)Iloista ja onnellista Vappua,siskosein!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä ylimitoitettu, mutta ihana mielleyhtymä. Mestaritonttu näyttää tässä turhan tönköltä ja yksi niistä hirmuisista kyöpelinvuoren noidista istuu mitä ilmeisemmin täällä ruudun takana:) Huhuu, kiitoksia rakas Myrsky ja kaunista vappua terassillesi.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitoksia Marjukka. Jotakin piti yrittää värkätä, ettei tipahda kokonaan haasterattailta:)

   Poista
 14. Tästäpä tuli peikolle hyvä miäli. Ensin se luuli, että siinä on piäni nelikorvainen mörkö, mutta sitten se olikin joku keiju ja peikko luuli sen päätä mörön nenäksi. Hassua :) Mutta mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, ne korvat olivat kyllä alunperin enkelin siivet, jotka tekijä muotoili julmasti eri uskoon... eikä mikään mörkö voi kyllä ikinä näyttää nenäpäiseltä keijulta, vai voiko? Toisaalta saduissa kaikki on mahdollista, joten joku kaunis päivä tämä keijunpää voi olla vaikka mörön nenä.

   Poista
 15. Ihana. Metsääsi kun menee niin löytyykin yllätyksiä ja monta satua. Hienon tunnelman loit mandalaan ja tekstisi mainiota.
  Iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Miivi, yllätyksiä olisi voinut kätkeä tähän enemmänkin, mutta aika on rajallinen varsinkin jos viime tipassa jotakin värkkää, hyvä että pysyivät edes nämä hitaan kännykän tahdissa, se kun miettii ottaako kuvaa vai ei, eikä esikatselu hämärässä edes aina näy:)

   Poista
 16. Tämä on upea. Viis työhön käytetystä ajasta ja vaivasta, lopputulos kruunaa kaiken.
  Iloista vappua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin oli ehkä vähän työlästä näillä vehkeillä, mutta sen takia siinä onkin tekemisen makua sopivasti mukana, joten olet ihan oikeassa:) Kiitoksia Orvokki ja samoin Sinulle kivaa alkavaa Toukokuuta:)

   Poista
 17. Todella satumainen tunnelma, kaunis. Oikein mukavaa ja aurinkoista vappua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoisen vapun toivotus on mitä parhain Sarppu, koska täällä sataa, mutta ehkä huomenna paistaa jo aurinko? Satumaisen kivaa valpuria Sinullekin ihanalle rannallesi:)

   Poista
 18. Hieno julkaisu, vaikka metsään meni :)
  Tykkään varjoisasta ja viileästä metsästä jossa sai ja saa antaa mielikuvituksen laukata vapaasti, istua rauhassa, nauttien luonnonhelmasta.
  Hyvää vappua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti hoksattu maksi, ihan mehtikköön meni koko homma:) Metsä hoivaa kiireistä maailmaa, jolla on yhtä kiire hävittää sitä. Olemme hukassa, jos meille jää vain pelkät autiomaat ja kivikylät. Ehkä tulevaisuudessa metsät ovatkin pelkkää satua, kertomusta, jota ei enää ole? Mutta vielä nyt on aikaa viedä lapsenlapset metsään ja antaa sen kertoa itse.

   Poista
 19. Vastaukset
  1. Kiitoksia Kukkainen, se oli nätisti sanottu, mutta... niin, mukavaa valpuria Sinullekin:)

   Poista
 20. Tervehdys hieno esitys. Hauskaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kiitän ja toivotan Hänelle mukavaa vappuriehaa, Sinut tietäen se taitaa olla konstailemattoman vauhdikasta?

   Poista
 21. Hieno asetelma, mutta susirukkanen ja punahilkkainen typy puuttuvat! Ovatkohan Walpurin vietossa mummonmökillä?

  Pirteää Vappua Mustikselle siman ja tippaleipien kera vai onko rinkulamunkkeja tällä kertaa!? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susi vaanii tuolla puun takana, etkös sitä näe, mutta susihilkka kuuluu ihan toiseen stooriin, eikä mummon luona ole nyt ketään tai mitään, ei edes munkkeja:( Simanlitkutkin taitavat olla historiaa, sillä edes lapsenlapsille eivät kelpaa, tippaleipiä tein vuonna 1980 ja 1988...

   Poista
 22. Rauhallista vappua ja onnellista uutta kuuta, Mustis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsit luin jo että onnellista uutta vuotta:) Ehkä olisi kannattanut toivotella vähän räväkämpää, tämä on puuduttavan rauhallista, mutta potut pottuina ja vähintäänkin yhtä rauhallista sinne, jota kyllä vähän epäilen.

   Poista
 23. Kaunis mandala.
  Mukavaa Vappua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Arleena, valoisaa ja iloista toukokuuta sinne, ehkä tämä tästä lämpenee pikkuhiljaa kevätkesän myötä:)

   Poista
 24. No wauu...ei voi muuta sanoa tästä kuutamoisesta mandalasta. Aikasta kekseliäs olet joka suhteessa. Kivalle näyttää ja tunnelma mitä pelottavin ja hauskin :)
  Hauskaa Vapunjatkoa sinnekin päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Selma, se oli kiva kuulla, paikkaan usein taitojen puuttumista konstailemalla milloin mitäkin:) Mukavaa toukokuun alkua Sinulle, täällä satoi luntaräntää ja keli oli nollan paikkeilla, mutta sehän ei motoristeja juuri haittaa, joten paikallisessa vapputapahtumassa oli kiitettävästi pyöriä mukana eli noin 160 prätkää ja muu populaatio päälle.

   Poista
 25. Ei aina osaa arvatakaan, ketä kaikkia kuutamolla hipsii. Kuutamon lumo houkuttelee sadun elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuutamossa on aina taikaa:) Huhtikuun kuutamoista olen aina erikoisesti tykännyt ja näillä korkeuksilla se onkin oikeastaan viimeinen tunnelmallinen kuu ennen syksyä, koska toukokuu on jo niin valoinen.

   Poista
 26. Joo... Ihan varmasti sitä kuolematonta...
  Meinaan 'taidetta'.
  Hieno tunnelma...
  Kiitos vierailusta.
  Eko - Kuusamon metsän laidasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Eko, tässä tekokuutunnelmassa oli mukana vähän ostorekvisiittaakin vaikka päähenkilöt ovatkin omista hyppysistä, periaatteessa tuon oravankin olisi voinut leikata vaikka paperista, mutta hätä ei lue lakia:)

   Poista
 27. Hienosti päästit tunnelmaan. Ihan oikea satumetsän yö....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän tunnelmaan oli vähän liiankin kiire, kun jätän kaiken aina viimetippaan, olisin voinut vielä stilisoida, mutta tehty mikä tehty ja olisiko se kuitenkaan toiminut sen kummemmin. Kiitoksia Sinulle Anja:)

   Poista
 28. Hyvin nimetty Mandala, kauniisti ja taidokkaasti tehty, tiivis tunnelmallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ritva, se oli nätisti sanottu, vaikka mielestäni lopputulos oli aika kotikutoinen, jonka pelkistystä yritin salaperäistää perussäädön valotuksella, joka jonkun mielestä oli vähän liian tumma, mutta vaaleammassa taika omituisesti katoaa..

   Poista
 29. Suloisen leikkimielinen satumetsä mandala :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merike, monen sortin askarrusjuttua aikoinaan värkkäsin, mutta eipätpä ne juurikaan leiville lyöneet, joten pitänee antaa niille uusi elämä vaikka vaikka näin mandaloinnin myötä ja kuvien myötä.

   Poista
 30. Kyllä onkin hieno satumetsän mandala. Kiitti vierailustasi ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Sinulle Sisko. Satumetsä tuli vähän hitaalla sytytyksellä ja niin käy ilmeisesti seuraavankin aiheen:)

   Poista
 31. Vastaukset
  1. Kiitoksia HPY. Enkeli oli keijuksi vähän krouvi, mutta en muutakaan keksinyt, alkuksi suunnittelin Cottingleyn tyttöjen hatneedletrick-tyyppistä keijuhuijausta, mutta sen aika tulee sitten myöhemmin:)

   Poista
 32. Kiitokseksi kommentista tulin vastavierailulle, enkä tullut turhaan, sillä tuo sommittelu tuolla ylhäällä on näkemisen arvoinen. Muutenkin koko blogisi on mukavan visuaalinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liisu, tuli mieleeni kun näin nimesi jossakin, että mitähän sille Matiakselle oikein kuuluu ja sitten kipitin kiireesti katsomaan:) Blogin tausta on pöllitty jostakin Nexuksesta, oma valokuvakin tässä välillä oli, mutta transparentti vaatii aika hillityn taustan ja yleensä sen laattaan, liukuva toimii jossakin paremmin.

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos 💜