lauantai 2. huhtikuuta 2016

KEVÄÄN MERKKEJÄ

Huutiton Neiti Kevät keikisteli puolipukeissaan nurkan takana ja heitti iloisesti arpaa rouva Auringon, Sadetuulen ja hampaita kalisuttavan Pakkaspojan kanssa. Se kahlaili hilpeästi tulvavesissä ja lompsutteli surutta vetisillä pelloilla hihitellen hävittömästi pakkaspojan häviölle. Se vastasi kaikuna joutsenten töräyksiin ja nauroi räystäät kyyneliin.  Joskus harvoin se pirautti kyyneleen tai parikin kun pieni livertäjä vaikeni ikuisesti ikkuna-illuusion kirkkauteen.

Tällä sinihatulla oli kovasta tällistä huolimatta onni mukanaan. Pitkän aikaa se nuokkui takkini suojassa kunnes pyrähti penkille ja siitä pöydän kautta kaariportille.


sinitiainen, irjan kuva, makro

Tämä  pieni sirkku nukahti hoivasta huolimatta uuden kotimme ikkunan alle. Näillä kuvilla ja sanoilla osallistun  PIENI LINTU makrohaasteeseen.


keltasirkku, kuollut lintu, irja, makro

kevätpelto, vettä pellolla

räystäät, jääpuikot, kevät

kokko, irjan kuva, pääsiäinen

Tarkempaa tietoa kirkkopoltosta TÄSTÄ!

Kaikesta huolimatta - keskellä usvaa ja sadetta - mustien peltojen keskellä seisoo jälleen valoisa neiti Kevät ~♥~ 

50 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia vaikka hieman surumielisiä toisaalta.
  Hyvää huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo ja suru kulkevat aina käsikädessä...Tuo sinisiilitukka sai niin järkyttävän tällin, että oli ihme että toipui, olin varma että kuolee syliini ja että taittoi ainakin jalkansa terassin lautojen väliin pudotessaan, ennätin just hätiin kun jalka alkoi taittua. Kiitoksia Suvituulia, aurinkoista ja hyvää huhtikuuta Sinulle ♥

   Poista
 2. Päivityksen alkuteksti piti lukea useampaan kertaan.Juuri sellainen on Neiti Kevät <3
  Oikein hyvää huhtikuuta ja aurinkoisia kevätpäiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti Kevät-osio tuli kirjoitettua aika vauhdilla, saattoi ehkä jäädä vähän vaikeaselkoiseksi:) Kiitos Arja ♥ Huhtikuu hullukuu on alkanut varsin mallikkaasti, aprillipilaankin kompastuin heti ensi minuuteilla:)

   Poista
 3. Hienoja kuvia etenkin sinitiaisen :)

  (Ilmeisesti linnut näkevät ikkunasta heijastuksen tai 'peilin' ja lentävät päin ikkunaa?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokse Jokkeri ♥ Mulla oli noita-akka hössäke ikkunassa ja mietin houkutteliko pinkki tukka ja musta mekko lintuja, kun kävivät luuraamassa sitä:) Taivaan heijastuminen lasista lienee kuitenkin suurin syy kun lintu pakenee jotakin uhkaa. Verhoton ikkuna jonka läpi näkyy toinen ikkuna erehdyttää myös lintua. Luulen että lintu ehtii tajuta vähän ennen virheensä, mutta ei ennätä enää väistää.

   Poista
 4. Soo cute little birds and you holding them:))))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Anita ♥ Linnut ja eläimet ovat lähellä sydäntäni:)

   Poista
 5. awesome!
  many greetings, Sichtwiese

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herzlichen dank Sichtwiese ♥ Pieni lintu oli söötti:)

   Poista
 6. Tuo ylin kuva on kyllä sellainen että oksat pois. :) Hienosti kesyyntyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos JPK, se oli vähän pökerryksissä niin että kameran sai laittaa supermakrovalintaan ja melkein lintuun kiinni, toisaalta se kuunteli tarkasti ääntäni. Poislentokuva ei sitten onnistunutkaan kun en saanut säätöä pois...

   Poista
 7. Hieno kuvaus neiti keväästä, aivan ihana! Onneksi sinilakki selvisi. Hän näytti suloiselta. Joidenkin osa on lennellä autuaimille lintumaille. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinitiainen on ihana, ne ovat rohkeimpia lintulaudan piipittäjistä, peloton hömötianen on samanlainen. Oli surullista miten sirkuttajan ystävä huusi hädissään kun haveri tapahtui. Ainakin se kuoli heti. Sydämellinen kiitos Katinka ♥

   Poista
 8. Ihana kuvaus keväästä. :) Komea sinilakki, hyvä kun selvisi. Tuo kirkon palaminen tekee kyllä surulliseksi. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Lumikallion Outi ♥ Toivottavasti olet jo saanut hienot kuvasi haalittua takaisin blogiisi. Kirkon palaminen tapahtui pääsiäislauantaina, myös Pattijoen kirkon piharakennus paloi pääsiäisenä, palo sai alkunsa roska-astioista, joten ilmeinen tuhopoltto sekin.

   Poista
 9. Kirkon palaminen kosketti varmaan kaikkia, ikävää tuollainen tihutyö.
  kaunis kuva sinitiaisesta ja pois nukkuneesta linnusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdimme katsomaan illalla kokkoja, niitä kun on täällä melkein joka pellolla:) Sieltä tullessamme piipahdimme naapuriin ja kyselivät että kävinkö kuvaamassa isompaa kokkoa:( Lämmin kiitos Kosotäti ♥

   Poista
 10. Hieno myös tuo jääkuva. Noita lasiinlentäjiä on aika ajoin :( Pidän sälekaihtimet aina alhaalla raollaan. Jos nostan ylös niitä törmäilee enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa,sälekaihtimet auttavat asiaa ja verhot myös jne. Jääkuvan otin kun odotin jääpuikkoja, mutta lumet romahtivatkin sitten katolta niin etten ehtinyt kunnon kuvaa saada:) Kiitoksia Riitta ♥

   Poista
 11. Hienoja kuvia. Auringoista viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos toivotuksestasi Ritva ♥ Viikonloppu on ollut aurinkoinen, lauantaiaamuna oli sumua ja puut huurassa kun oli kylmä yö, mutta iltapäivällä saa kaunistui aurinkoiseksi:)

   Poista
 12. Koskettava ja ihana teksti ja upeat kuvat.
  Minusta tiaisella ei kyllä ole hattu vaan siniseksi värjätty siilitukka. :)
  Täälläkin pidetään verhoja kiinni, etteivät ikkunalasit heijastaisi niin hyvin.
  Keväistä huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Sara ♥ ja olet oikeassa! Siilihän se on eikä mikään hattuilija:) Pääsiäisen aikaan polttelin tuikkua ikkunassa ja muutenkin tykkään vetää säleverhot ylös aamuisin tai mihin aikaan nyt havahdun, mutta nyt raski:(

   Poista
 13. Surua olen myös tuntenut kun puukirkko paloi, niin ja tuon pikkuisen vaienneen sirkuttajan manan maille menon johdosta tunnen myös surua.

  Neiti kevät on melkoisen sulava ja aurinkoinen ollut näinä päivinä. :-)

  Kauniita kuvia.
  Hyvää huuhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkkopalo synkisti pääsiäisen, mutta se toi samalla myös yhteishengen ja toivon uudesta. Kulttuurihistoriallisesti kirkko oli ainutlaatuinen ja hyvin kaunis, mutta mikäänhän ei ole tässä maailmassa ikuista. Kaunista huhtikuuta Sinullekin Liplatus ♥

   Poista
 14. miksi pikku lintu söpöliini kuoli? oi joi..taivaasta tuli ja sinne palasi.. niin kivasti kirjoitettu postauksesi, herkkää ja hellää.. kirkos poltto oli taas yhden sekopään touhuja, surullista, mutta näitä ei voi etukäteen tietää, tulee kulemma uusi tilalle. Hyvää kevättä teille ja onnea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki mikä syntyy myös kuolee, sitä on joskus kummastuttavan vaikea käsittää, vaikka itsestäänselvyyden tietääkin. Lämmin kiitokseni Katris ♥ Tässä me nyt hioudumme lujasti vastakkain, kaksi kulmikasta ja lopputuloksena on kaksi kaunista merenhiomaa, jotka mukavasti muljahtavat toisiaan vasten:)

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Sydämellinen kiitos Kata Maria ♥ Sinitiainen oli helppo kuvattava kun oli niin pökerryksissä vielä, ihmetteli ja katseli minua tarkasti.

   Poista
 16. Nuo lintukuvat ovat upeita, etenkin sinitiainen!

  Aurinkoista huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämellinen kiitokseni Susu ♥ On surkuhupaisaa tunnustaa, että minulla kävi flaksi onnettomuuden vuoksi, ilman niitä en olisi onnistunut näin hyvin:( Kaunista ja valoisaa huhtikuuta sinnekin päin:)

   Poista
 17. Hei, pitkästä aikaa... Herkkää tekstiä keväästä.
  Iloa alkavaan kevääseesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellurei Kepa ♥ Elämä hymyilee Sinulle ja nauraa minulle, ei kai voi parempaa toivoa. Silti tuntuu että suru on kuin pelko tai peikko, jonka ote ei hevillä hellitä. Valoa ja onnea elämääsi, kevät keikkuen tulevi:)

   Poista
 18. Voi lintuparkaa!!!!! Meillä kävi kaksi rastasta olkkarin ikkunaa testaamassa viime keväänä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina näitä sattuu... kuollut laulurastas tervehti minua mökin portailla toissa kesänä. Ikkunat ovat sielläkin nurkittain ja näkyvät läpi niin ettei lintu hahmota rakennusta. Kiitoksia ihanasta haasteestasi Pieni Lintu ♥

   Poista
 19. Upeita kuvia, vaikkakin surettaa tuo pikkulintu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Enkuli ♥ Ei Juice turhaan laulellut et elämä on kuolemista. Tämä livertäjä kuoli kertalaakista - eli se oli tässä surussa ainoa hyvä puoli kuten sekin, ettei sen tarvinnut kärsiä vielä pahempaa kuolemaa. Toisaalta kuolema sattuu melkein aina kovasti, jonka ehtii kyllä tajuta:( Hyi tätä synkkää yksinpuhelua, en tiedä miten se taas tuli. Elämän hauraudesta?

   Poista
 20. Voi, kuinka tuo sinitiainen on tuossa niin somasti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se oli vielä vähän pökerryksissä, muuten en olisi saanut näin hyvää kuvaa, vaikka mulla nyt onkin murun hylkäämä kamera:)

   Se kyyhötti pitkän aikaa mun takin suojassa, enkä raskinut paljon liikkua, vaikka tukkani oli pesun jälkeen märkä, kakki ja oli kauan aikaa silmät kiinni, joten ajattelin että kuolee siihen. Silitin sormella hiljaa hyvästiksi, mutta se päättikin havahtua, mutta ei heti jaksanut lähteä. Kiitos Kirsti ♥

   Poista
 21. Peikko tykkää linnuista, vaikka ne ovatkin piäniä dinosauruksia. Sinitiaiset ovat aikamoisia komentelijoita ja rohkelikkoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinibareteissa on asennetta! Ja Peikko on oikeassa ♥ dinosauruksia ne ovat olleet, nykytietämyksen mukaan varsin helvetillisiä ja verenhimoisia olioita, joiden rinnalla Jurasic World kauhulintu-sterotypiakin jää kakkoseksi.
   "Uusi löydös paljastaa - verenhimoisen velociraptorin esi-isä olikin ”pörröinen lintu helvetistä” ...dinosauruslaji on saanut nimen Zhenyuanlong – ”Zhenyuanin lohikäärme" lainaus iltalehti 16.7.2015:)

   Poista
 22. Hienosti kirjoititkin kevään merkeistä, juuri tuollaistahan se onkin!
  Ihana tuo sinihattu ja ihanaa, kun selvisi sun hoivallasi.
  Surulliseksi tulin tuon toisen sirkun nukkumisesta pois tästä maailmasta.
  Koskettava oli tämä sun postauksesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Harakka ♥ Kevät on välillä aika vastuuntunnoton:) Antaa ymmärtää että on lämmintä ja sitten tuleekin pakkanen ja kaikki paleltuu, luulee että nyt paistaa, niin tuuleekin vallan riettaasti ja tuntuu kylmältä, sataa jne. Mutta sellaista se pitää ollakin, välillä tuntuu kyllä aivan ihanalta.

   Poista
 23. Pozdrawiam i dziękuję za miły komentarz.

  VastaaPoista
 24. Letnie pozdrowienia z Polski

  VastaaPoista
 25. Hello
  I wish you a wonderful new week.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Marciento 💜 I'm so sorry, but I did't notice earlier...

   Poista
 26. Super photos.
  I greet you and wish you a nice weekend.

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)