lauantai 18. heinäkuuta 2015

ORANSSI - ORANGE

PIENILINTU -haasteen aiheena oli ORANSSI. 

Oranssista tulee mieleen appelsiini, Mannerin näytelmä Poltettu oranssi ja lapsuuden keisarinkruunut. Se on myös erään ystävän lempiväri, mikä vaikuttaa lahjan tai kortin valintaan:) Oranssi tuo mieleen erilaiset varoitusmerkit ja värit, jotka liittyvät liikenteeseen. 


Ja vähän yllättäin siitä muistuu mieleen myös raamatullinen ennustus, joka pelotti lapsena eli "Aurinko pimenee ja kuu värjäytyy vereen". Onneksi se kuvasti vain kuun pimennystä, joka saa sen loistamaan oranssina. Niin tapahtuu monesti silloinkin kun kuu nousee, mutta se taas johtuu maan ilmakehän valon siroamista ja siitä miten aistimme pitkäaaltoisen punaisen verrattuna lyhytaaltoiseen siniseen sillä hetkellä.


Kuvaa tästä ilmiöstä ei ole taltioituna kuin verkkokalvolla, joten korvaan sen tyrneillä:) 


Seuraavaa verikuuta voit muuten ihailla jo 28. syyskuuta. Toisin auringonnousu voi sotkea näytelmää se kun sattuu aamupuolelle:)

56 kommenttia:

 1. Oivalliset spiikkaukset kuvien lomaan ! Tuo avotuli on tunnelmallinen katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Rita ♥ Milloinkahan opin tälläämään pelkät kuvat ilman turhia selityksiä:) Tulessa on aina oma tunnelmansa, nokipannukahvista puhumattakaa, liekkejä voi tuijottaa vaikka kuinka kauan ja hiilloskin on kaunis.

   Poista
  2. No minä kyllä tykkään selityksistä :) Totta juttelet tulesta ja hiilloksesta, noestakin ♥

   Poista
  3. Kiva kuulla, kiitoksia Rita )

   Poista
 2. On kyllä niin energinen väri tuo oranssi, joskus sitä ihan kaipaa. Hieno kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssissa on taikaa ja se on hyvin energinen väri kuten osuvasti sanoit) Sopivassa paikassa oranssi on tyylikäs piriste, liikaa sitä ei saa mielestäni olla. Näin kerran tyrnisävyllä maalatun seinän ja vähän yllättäin se oli tosi hienostunut.

   Poista
 3. Oranssi luokitellaan myös "turvaväriksi"... Lainaus Wikipediasta; "varoitusväreinä rakennustyö- ja onnettomuuspaikoilla auto- ja lentoliikenteessä. Hirvenmetsästykseen osallistujille oranssinpunaiset suojaliivit ovat metsästysasetuksen määrääminä ehdottoman pakollisia, vaikka kaikki ns. punavihersokeat asemiehet eivät niiden väriä kunnolla erota muusta ympäristöstä."
  Sunun oranssisi edustavat kylläkin taiteellisempaa puolta! Tulen loimu lämmittää kuvanakin... Kiitos ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En viitsinyt hirviliivejä tähän laittaa, koska käytännössä ne ovat aina punaisia. Tosin nyt on tullut jo oranssejakin mukaan, kun metsästäjät liikkuvat teidenkin varsilla. Minunkin mies oli muuten värisokea, mutta kyllä hän perusvärit eroitti hyvin, murrettu vihreä tai violettiin taipuva punainen ei välttämättä näkynyt samoin kuin minulle.

   Nuotiossa on aina taikaa. Kiitoksia kiinnostuksesta ja faktasta Leo.

   Poista
 4. Oranssi on kaunis väri ja sopii niin moneen juttuun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssi piristää ja siinä löytyy varmasti oma sävy jokaiselle, vaikka ei niin oranssi-ihminen olisikaan. Kiitos Tuta ♥

   Poista
 5. Mielenkiintoiset mielikuvat oranssista ja oivat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Katja:) Tyrni tuli heti oranssista mieleen ja tuli. Tulikellukoita ei penkissä ole eikä liljojakaan, mutta onneksi törmäsin olkikukkiin, jotka olivat sopivan sävyisiä:)

   Poista
 6. Tunnelmallinen hieno kuva nuotiokahvittelusta. Tekee mieli tulla mukaan :-)
  Tyrnikuva on taidetta, tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuotiohetki olikin hyvin viihdyttävä, niitä ei minulla nykyään niin usein tule. Joten se on aina herkkua. Olen aina tykännyt tuuskata tulen kanssa, ennen kulotinkin ahkerasti, kerran jopa naamankin:).

   Tyrnikuva oli tuore kuten kukatkin ja sitä tälläsin huonolla kameralla makroksi moneen kertaan. Kiitoksia Uuna ♥

   Poista
 7. Oivalliset oranssit :) Mä olen tehnyt aikoinani opinnoissani käsi-ja taideteollisessa kuvitteellisen puvustussuunnitelman tuohon Poltettu oranssi -näytelmään. Muistelen, että ei tainnut olla ihan helpoimmasta päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuipa jännästi että olet tehnyt puvustussuunnitelman juuri tähän näytelmään PauMau:) Sen uskon että oli haasteellinen juttu. Näytelmä on muutenkin aiheeltaan hyvin kipeä. Ehkä se on monella tavoin tabu vieläkin ja etenkin silloin 10 vuotta syntymäni jälkeen jolloin se ilmestyi.

   Poista
 8. Muistanpa elämästäni voimakkaan oranssikauden, se oli 1967.
  Kiitos hienosta postauksesta, Mustis! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili ♥ Nyt alkoi uteliaisuus riivata:) Minkähän tyypin oranssikausi Sinulle sattui silloin vuotta ennen Poltettua oranssia? Oliko se kudonnassa vaiko sisutuksessa? Sen hetkinen muoti oli aika värikästä ja isoja kuvioita ja etenkin palloja alkoi ilmaantua myös vaatetukseen, kiitos marimekon. Muuramella oli keltainen lipasto ja hyllyjä, en muista oranssia.

   Poista
 9. Kauniin oranssit kuvat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ronja ♥ Olen ihastellut kuviasi mutta monesti ei hoksaa mennä katsomaan ellei tule agiteeratuksi ja ellei satu törmäämään uusiin julkaisuihin, jotka minulla pomppaavat silmiin, silloin kun satun täällä olemaan.

   Poista
 10. Nuorena vihasin oranssia. Silloin oli kaikki olevinaan hyvin, ja oraanssi oli hullujen väri Ooo!

  Tänään en voi elää ilman oranssia, sen eri sävyjä, niitä on paljon. Mitä tästä päättelemme?

  Lämpöä suvisateiden keskelle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Madame Quu:) Ei oranssi ollut lempiväri itsellänikään. Ei se ehkä ole sitä vieläkään, muuta kuin sopivina annoksina, vaikka tykkäänkin kaikista väreistä laidasta laitaan.

   Minulla oli viheriäisessä nuoruudessa hyvinkin vihreä aika. Kaikki oli vihreää, takki, hame, ohut kesämekko, luomiväri jopa talvisaappaat halusin ihanat vihreät, mutta käytännön syistä ostin tylsästi mustat.

   Ehkä tuo oranssi mielletään juuri tuon näytelmän perusteella "hullujen" väriksi eli se vaikuttaa jotenkin alitajuisesti meissä. Missään tapauksessa mikään väri ei ole minkään sairauden osoitus, mutta jos sairauksia ajattelisi väreinä, niin syöpä on minusta ehdottomasti sairaan värinen lila, laikukas ja hyvin kalvakas, jota herkullinen redliini, herkkä aniliini ja tumma violetti kavahtavat järkyttyneenä.

   Itse olen enemmän valkoinen ja toisaalta myös musta, sininen - lila:)

   Poista
 11. Tarvitsen suvella turkoosia ja syksystä alkaen paljon oranssia! Kyllä värit merkitsevät.

  Nautitaan Suomen suvesta sateineen kaikkinee <3

  "Some people feel the rain. Other just get wet." - Bob Marley -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosi on hieno väri, nytkin on turkoosinen perhospaita päällä:) Oranssi on lämmin ja hyvä väri sopivasti. Se tuo pimeyteen valoa. Tällä hetkellä värini ovat vähän haalistuneet, mutta ehkä ne taas löytyvät jossakin vaiheessa.

   Helppo yhtyä tuohon Marleyn lauluun, ennen tykkäsin sateesta ja eilen illallakin kävin sateessa kävelyllä ja poimin kukkakimpun, empä muista virkistävämpää reissua pitkään aikaan. Lämmin kiitos Leena ♥

   Poista
 12. Nuotio ja tyrnit, nuo kiehtovat kuvistasi. Retkeillä on mukavaa ja siellä nokipannukahvit keittää...
  Ja tyrni on tosi raikas ja terveellinen ja kaunis marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nehän voivat kuulua vaikka samaan reissuun:) Saareen pitää syksyllä päästä tyrninpoimintaan. Pitäisikö tuo jonkun sortin jolla hommata kun vene jäi laittamatta vesille. Kissat pitää johonkin ängetä siksi aikaa tai sitten tehdä vain päiväreissu kuten nykyään joudun tekemään. Kiitokset Pappilanmummo ♥

   Poista
 13. Nuotio siinä on taikaa. t. tuleen tujottaja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaimatuijottaja on aivan samaa mieltä ♥ Tulessa on oma maaginen voima. Nuotion äärellä tulee oltua liian harvoin nykyään, myös takkatuli olisi tärkeä asia, sitäkään ei tällä hetkellä ole:(

   Poista
 14. Upeita kuvia. Ihana tuo nuotiokuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuotiokuva ei ollut ihan uusi, mutta ajattelin että se sopi tunnelman puolesta mainiosti. Ystävän kanssa veneiltiin, en muista poimittiinko tyrnejäkin. Kiitoksia Enkuli ♥

   Poista
 15. Kaunis kaunis kukkakuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Miru ♥ Kukkakuva on jäänyt vähän varjoon, vaikka vartavasten sen tähän haasteeseen kuvasin, kiva että pisti silmään:)

   Poista
 16. Tassunjälki:
  Lumoava liekki toi esiin muistini sokkeloista lukemattomat nuotiotulet ja niiden ympärillä vietetyt hetket. Tyrnipä onkin oranssia jopa kirpakkaan makuun asti, miellän senkin oranssiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuotiolla on aina omanlainen ihana tunnelma. Muistan vain yhden extremen, jolloin otin porukat mukaan, eikä ollut kuin jäisiä märkiä puita metsässä ja sanoin että kyllä se tervas syttyy, holotna meinasi tulla ennen kuin saatiin edes kynsitulet tehtyä:)

   Oranssinen on tyrnin maku, siinä olet ihan oikeassa:) Kiitoksia tassunjäljestä Mustarastas ♥

   Poista
 17. Hienot oranssit kuvat! Nuotion haju tuntuu nenään ja tyrnin kirpeä maku maistuu suussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Hensku:) Kiva että savunhaju tuntui sinnekin. Tyrni on kieltämättä kirpeä marja, varsinkin luonnon villityrnit enemmän kuin ns. viljellyt "kesytyrnit"

   Poista
 18. Kiitos vierailusta blogissani.

  Teippiekniikassa kuva liimataan teippiin ja tasoittelen kuvan teelusikan avulla (kuperalla osalla pyörittelen kuvaa kiinni teippiin). Itse käytän leveää teippiä, joka peittää koko atc-kortin. Kuvateippi kastellaan ja kuvasta irroitetaan osia pois ja hangataan kuvaan ohentumia. Tämän jälkeen kuiva kuva liimataan taustaan (värikäs) erikeepperillä hyvin kiinni ja kuivatetaan painon alla. Taustapaperi näkyy hangatuista kohdista läpi. Korttipohjan kannattaa olla tosi paksu, koska muuten saa aikaan kierteellä olevia kortteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia tiedosta Enkuli:) Tuota tekniikkaa pitää kokeilla. Kaikkea ne keksivätkin:) Omat korttisi näyttivät tosi taidokkailta. Meillä oli vain omia pikku ideoita ilman konstikkaita tekniikoita, no tuo taustaväri spreijattiin pitsin läpi ja Katja teki kortteja piirtämällä ja ideoimalla enemmänkin itse, minä tyydyin vain kokoamaan kuvia.

   Poista
 19. Koen oranssin värin jotenkin ristiriitaisena. Sininen on minulle ns. vakaa väri.

  Tuli edustaa usein minulle tuhoavaa voimaa.
  Eri värisistä kehäkukista saa kyllä näyttävän kukkamaan, jota on kiva katsella.
  Kehäkukat ovat myös helppoja siinä mielessä, että ne siementävät itse itsensä aina uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen on rauhallinen ja tasapainoinen väri, oranssissa on enemmän energiaa ja läpitunkevaa voimaa. Joskus ennen sanottiin että tuli hyvä renki, mutta huono isäntä:) Kehäkukat ovat kauniita myös maljakossa ja sen lisäksi niillä on suojaava vaikutus tuhohyönteisiä vastaan minkä vuoksi niitä ennen kasvimaan reunaan mieluusti kylvettiin.

   Meillä oli aina kesällä keisarinkruunuja ja syksymmällä kehäkukkia maljakossa. Kehäkukka käyttäytyy aivan samoin kuin sarviorvokki ja molemmista saa myös hyvää luonnonvoidetta:) Lämmin kiitos Rip:)

   Poista
 20. Tulta voisi tuijotella vaikka kuinka kauan!

  with love, Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulta, virtaavaa vettä ja nukkuvaa lasta voisi katsoa vaikka kuinka kauan ja niimpä tuota tullut tehtyäkin. Kiitokset Jenni ♥

   Poista
 21. Ihana nuotiokuva! Ja nokipannukahvit kruunaa retken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi kiitos Pia♥ Nokipannukahveista on jo vähän aikaa ja merivesikahvista vielä pitempi aika, mutta toivossa elän että nekin tulee tälle kesälle vielä koettua.

   Poista
 22. Vastaukset
  1. Hei Liisukka ♥ Minun tarinani ovat nykyään kaventuneet pelkkiin kuviin. Eräs tarina, josta Milena aikoinaan tykkäsi, on ollut tarkoitus laittaa tänne. Siinä on osa sieluani ja se syntyi työmatkalla joskus 100 vuotta sitten:)

   Poista
 23. Arpajaisvoitto Mustikselle, tattada daa ! :) Laitapa minulle sähköpostia ja kerro haluatko violetin vai vihreän pikkulehtiön ja minkä muun palkinnon otat, ja mihin osoitteeseen lähetän ne.

  Meiliosoitteeni: ritablogi (at) saunalahti.fi

  http://ritamentor.blogspot.fi/2015/06/kesaarvonta-paivittyva-postaus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana, kiitoksia Rita, käyn heti öögaamassa♥

   Poista
 24. Vastaukset
  1. Kiitoksia Pieni Lintu ♥ taas ovat uudet kujeet ja kuvat vuorossa:)

   Poista
 25. Leiskuvan tulen oranssiin läikehdintään ei kyllästy koskaan.
  Rentouttavaa on tuleen tuijottaa, siinä ns. meditoi...ajatuksien leijuessa...

  Kaunista oranssia.

  Pirtsakka kaunis oranssinen olkikukka.
  Mainio kuivakukka tulee siitä.

  Mukavaa sapattia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikolla kävin kotitalon kakluunia lämmittämässä ja sain pitkästä aikaa tuijotella tuleen (sitten kun suostui vetämään:)) Olkikukka tykkäsi kyttyrää kun otin nuppusia kukkia pois kuivakukka tarkoituksessa, tai sitten se kupsahti muuten vain. Syytä en siihen ymmärtänyt, ehkä se sai liikaa rakkautta ja substralia. Kiitoksia Liplatus ♥

   Poista
 26. Oranssinen vallankumous !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Lauri, onneksi tämä ei kuitenkaan liity Ukrainaan:) Thaimaassa jokaisella viikon päivällä on omat värinsä ja torstai on oranssi päivä. Muistaakseni ainakin Hollannissa oranssi on myös kuninkaallinen väri.

   Poista
 27. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo
  News? I've been trying for a while but I never seem to get there!


  Thanks

  Here is my web blog :: jacket with hoodie: http://msshirts.com

  Stop by my web-site funny soccer shirts

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜