torstai 18. heinäkuuta 2019

HEINÄKUUTA JA AMPIAISIA

Tesmaperhonen, perhoskuvaaja, heinäkuu, irja

Perhoskuvaus on jäänyt aika vähiin ja sekin mitä yritin, tykästyi kuvaajaan niin ettei kuvaamisesta tullut mitään:)

Kesäkuu karkasi käsistä kun sähläsin Saaren koululla kuvaten irtaimistoa ja kiintokalusteita Kiertonet-myyntiä varten. Kiertonet on julkisten organisaatioiden "huutokauppakamari" jonka käyntikorttina on hyväntuulinen ja ihana Tarja. Idean isä on Pekka Kallunki, jota harmitti kun käyttökelpoista tavaraa menee suoraan roskiin, mikä kuormittaa ympäristöä ja tuo julkishallinnolle ylimääräisiä jätekuluja. Kiertotalouden avulla tavara menee uudelleen käyttöön virastoille ja yksityistalouksiin. Kiertonetin Isona plussana on NÄKYVYYS, joka mahdollistaa kalusteiden ja muiden artikkelien myynnin myös suoraan asiakkaalle.

PallolamppuVähän kadutti etten kaupannut kunnon rytinällä enemmän kiintokalusteita - lievästä kiellosta huolimatta - muusta materiaalista puhumattakaan - tosin minikyökkejä lähti kiitettävät kahdeksan kappaletta ja risat päälle. Nuo iki-ihanat pallolamput jäivät kuitenkin kattoon, vaikka lupa niiden markkinointiin viimein heltisikin. Dali-linkitettyjä opaali-led lamppuja järjestelmässä oli 40 kappaletta. Aika oli vähän kortilla ja lamppujen kytkennät sen verran kommervekkejä, ettei niitä ilman ammattimiestä olisi voinut sarjana edes pelastaa. Enkä usko että minkään yrityksen olisi kannattanut sähkömiestä tuohon edes palkata, koska yksikkö ja sen järjestelmä olivat mahdollisesti jo vanhanaikaisia. Palloja sinänsä olisi voinut hyödyntää yksityiskäytössä pelkkinä lamppuina. 

Alempana toisenlainen "pallo" eli Ailakki joka on nyytännyt siemenensä pikku ruukkuihin. Minusta nämä ovat olleet viehättäviä lapsesta asti.

Ailakki, siemenkotilo, kesä, heinäkuu

Purkutyömaa, oppilaat ja koulun tyhjennys kuvauksen ja myynnin alussa tuntuivat aika sekavalta sen lisäksi että tilanne eli ja muuttui koko ajan. Kuvattuja tuotteita ei yht'äkkiä saanutkaan myydä, koska niitä jatkokäytettiin tai ne kiinnitettiin muualle. Vahtikoiran tavoin vartioin myynnissä olevia tuotteita ja lätkein epätoivoisesti lappuja kalusteisiin. Ilman sydämellistä Kaisaa 💛 ja Anjaa olisin ollut täysin hukassa ja vasta viikon kahden päästä tajusin monet jujut, jotka olisivat vauhdittaneet myyntiä ja kierrätystä. Huutojen jälkeen luovutin tavarat, tein käteiskauppaa ja kenkkäsin kirjoja sun muuta kampetta ilmaisjakeluna jopa roskalavalta ihmisille:)

Olen kiitollinen Pyhäjoen kunnan Anterolle ja Hellu-pomolle, jotka mahdollistivat minulle tämän työn. Kiitokset erikoisesti teknisen puolen Aimolle ja kiinteistöpuolen pojille sekä kunnan sielulle - monitoimityttö Annelle, joka on ollut tärkeä tukihenkilö minulle alusta asti. Eivätkä hommat toimisi mitenkään ilman itc-Juhoa. On mennyt pitkä aika siitä, kun tunsin tekeväni kivaa ja mielekästä työtä armottomasta sählingistä huolimatta. Arin apu oli tietysti korvaamaton, sillä hän toimi "navigaattorina", uurasti kaappien, minikyökkien, naulakoiden yms irrottamisessa ja antoi kantoapua asiakkaille raskaissa siirroissa. Oli ilo tutustua mitä ihanimpiin ihmisiin ympäri Suomen! Yksi heistä oli Järki Särki hunajamies Ari:) Lämmin kiitos kaikille ostajille, ilman Teitä työni olisi ollut täysin turha.

Juhannuksen kesä painoi päälle - kasvimaa, piha, istutukset, puuliiterihommat sun muut siivoukset odottivat joka välissä tekijää. Kaikki oli ihanasti rempallaan, eikä löytynyt juuri kivutonta kohtaa kun pyörin valoisassa kesäyössä UniJukkaa metsästäen:)

Heinäpelto, vanha lato, heinäkuu

Kuolinpesän jakohommat ja kauppakirja-asiat ovat työllistäneet viranomaislupien ja vakuuksien siirtojen vuoksi enemmän nyt kuin koskaan aiemmin. Ikinä ei ole ollut näin kinkkistä ja väsyttävää projektia, vaikka 12 vuoden sisään onkin mahtunut monta tuskaa ja hammastenkiristystä. Vuokralainen otti hatkat kesäkuun lopussa, joten siivoilimme ja fiksasimme yksiötäni sisältä ja ulkoa. Loppusilaus ja maalaus on vähän kesken ja  kylppäri odottaa uutta allaskaappia. Vieraita on käynyt ahkerasti - jopa Norjasta asti, joten Arikin sai treenata kielitaitoa. Itse kyselin toiveikkaana dujuuspiikfinish ja sönkötin english-svenska-käsimerkki-finskatalade niin että heikompia hirvitti.  Kyllä olisi aika mennä preppauskurssille, sillä niin harmittaa oma kielitaidottomuus, epävarmuus ja suppea sanavarasto. Harmi vain, että oppi valuu samantien päästä kuin vesi hanhen selästä:)

Ampiainen, ampiaispesä, kesä, heinäkuu

Ampiaispesä odottaa terassilla toimenpiteitä ja kasvaa kasvamistaan. Eräänä päivän tuijotin tyrmistyneenä kun uusi ärhäkkä ampiaisukupolvi surahti pesästä. Uudet kuningatarvauvat ja kuhnurit ovat ilmeisesti jo kennoissa. Tuhopistiäinen näytti vierailevan pesällä ja hanslankarit olivat äkeissään myös minulle. Kuvailin pesää kaikessa rauhassa, kun yksi amppari alkoi hulluna tanssia ikkunalla niin että kiinnitin tyhmästi huomioni vain siihen. Se oli ilmeisesti jonkinlainen koodikieli, sillä silmänräpäyksessä surahti soturilauma kimppuuni.  Ampiaiset määräsivät suunnan ja minä vauhdin,  pari ehti pistää ja kamerakin särkyi. Hyvästi terassikesä, tuonne ei ole enää asiaa, hyvä jos ulos ja sisälle pääsee:)

Se on kuitenkin suruista pienin, sillä heinäkuun alussa tulipalo tuhosi naapureidemme kodin. Ari kuvasi paloa ja minä seisoin järkyttyneenä pellon reunalla ja otin myös muutaman kuvan. Siihen tuli toinenkin naapuri ja yhdessä ihmettelimme miten tulipalo voi roihahtaa niin äkkiä. Ihmiset kritisoivat kuvausasiaa, mutta jälkeenpäin kuvia on pyydetty jopa palon tutkimista varten. Tulipalo on aina suuri aineellinen ja henkinen katastrofi, jolla on hyvin pitkät jäljet, vaikka ihmisvahingoilta säilyttäisiinkin. Muistot ja elämä palavat hetkessä tuhkaksi, eikä niitä mikään vakuutus ikinä korvaa.

Juhannusruusu, kaste, ruusu, pisarat
Toivotan turvallista heinäkuuta, hyviä heinäpoutia ja loma-aikaa kaikille 💚 Itse mietin pää pölisten jatkanko dynastyhommia syksyllä vai jäänkö virkaheitoksi. Täytyy kai miettiä sitäkin, mitä rupeaa isona tekemään. Käpyjä ja marjoja voisi sitä odotellessa keräillä:)

24 kommenttia:

 1. No huhhuuu mikä kesä sinulla onkin ollut. Paljon tapahtunut lyhyelle ajalle. Olen kuullut joskus, että meille annetaan juuri sn verran mitä jaksamme juuri ja juuri kantaa. Voimahaleja sinulle ja toivottavasti yöuhnet palaavat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika normaali kesä, surullista tulipaloa lukuunottamatta, alkukesästä on aina intoa täynnä ja kesällä on aina enemmän hommaa ulkona. Nykyään tulee nukuttaa liikaakin:) Kiitos Enkuli.

   Poista
 2. Paljon on mahtunut kesääsi. Toivottavasti ehdit vielä lepäämään kunnolla. Mukavia kesäpäiviä ja kaikkea hyvää.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Risa. Kesään mahtuu aika paljon elämänläheistä tohinaa ja kuhinaa. Talvella ja syksyllä on paljon kuolleempaa:) Kyllä on lötkötellessä melkein mennyt, mitä nyt vanhaa puolta olen vähän raivannut ja kasveja kastellut:)

   Poista
 3. Onpa ollut kesä. Meidän leikkimökin ovat vallanneet jo useampana kesänä ampiaiset. Olen ottanut talvella vanhan pesän pois, niin kesällä näkee onko tullut uusi.
  Kuolinpesätyö on tosi aikaavievää ja hankalaa.
  Tsemppiä syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tulivatkin oikean helteet ja amppareiden kanssa olemme tukkanuottasilla. Tuo pesä on pahimmilleen terassin sivussa ja vähän kulkualueella. Joo kuolinpesä on ollut oikea kivireki, mutta kohta se on onneksi ohi. Annan jo mieluusti vuoron jälkeenjääville:) Kiitoksia Jokke

   Poista
 4. Hei vaan pitkästä aikaa täällä <3
  Upeita kuvia, amppareita en aina tahtois, mutta ei se haittaa, hyvä on niihin olla olemassa <3
  Aloin vähän kyllästyä faceen, kun ei toimi kunnolla, joten mitä jos... alkais uudelleen pyörimään täällä blogimaailmassa.
  Mutta ehkä myöhemmin.
  Oikein upeaa kesää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seijastiina. Ampparit on hyötyeläimiä, harmi niitä on hävittää ja kyllä on aika vaisua meininki itselläkin. Monta kertaa olen miettinyt että pistän luukut kiinni:) Faceen olen laittanut joskus linkin jos saan jotakin aikaiseksi. Aikaisemmin en olisi millään kehdannut ja silloinhan oli googleplussa etc.

   Poista
 5. Sinusta ei kuulunut pitkään aikaan, eikä ihme. Kesäsi on ollut melkoista haipakkaa.
  Upeita kuvia. Niissä ei ainakaan mikään ole ihanasti rempallaan <3
  Muistaisipa tuon Kiertonetin sitten, kun jotain tarvitsee.
  Kaikkea hyvää sinun kesäpäiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesät ovat vilkkaita aikoja varmaan itsekelläkin. Ja nyt tuli vielä oikein kunnon isokesäkelit niin mikäpäs tässä. Kiertonetistä löytyy myös yksityiselle tarpeellisia juttuja, kannattaa tsekata ja koska myyjänä jonkun aina sortin julkishallinnon edustaja niin se on luotettavaa kaupankäyntiä.

   Poista
 6. Paljon on tapahtunut sinulle viime aikoina, toivottavasti nyt on helpompaa. Ihana perhoskuva ja muutkin kuvat, ja hyvää heinäkuun loppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on liiankin helppoa:) Mikään ei näköjään ole hyvä, ampiaisten häätöä ja lievää alakuloa. Tuo perhonen eksyi ampiaispesän lähelle ja otin siitä kuvan, mutta sitten se hyppäsi yhtäkkiä kameralle eikä lähtenyt millään pois.

   Poista
 7. No onpa kesään mahtunut kaikkea. Nyt toivottavasti vähän huilaat ennen seuraavia projekteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu. Jos innostuu höpöttämään kaikkia, niin ehkä se vain tuntuu siltä, tosin juhannuskesä oli vähän kiihkeä:)

   Poista
 8. Kovasti kiirettä on ollut kesässäsi. Ailakin siemenkota on viehättävä, kuin pieni ruukku täynnä marjoja. Meidän terassilta ampiaiset kaikkosivat kun laitoimme valepesän. Vähän epäilin sen tehoa mutta se karkotti ampiaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valepesän tein itsekin, mutta liian myöhään, ampiaiset eivät hylkää hevillä pesää ja kuningatarta, vesipussitkin laitoin ja sen jälkeen mies laittoi vielä myrkkysuitsukkeet pesän alapuolelle, jotka häätivät osan, muutama jäi, osa kuolikin, mitä en tietenkään toivonut ja oli surullista katsoa miten ne eivät osaa tehdä mtn muuta kuin sitä mihin on tarkoitettu. Ampiaiset on hyötyeläimiä, joiden aikaansaannoksia ihailen. Ailakin pikkuruinen ruukku on kaunis.

   Poista
 9. Flotte bilder!God sommer til deg!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Anita 💛 and Lovely summertime for you too !

   Poista
 10. Toivottavasti ehdit rauhoittumaan tänä suvena, ei kukaan loputtomiin jaksa.
  Hieno asia on kierrätys touhu, tarpeellisessa olet ollut mukana.

  Ampparit ovat hyödyllisiä... mutta toivottavasti löydät mahdollisuuden mennä terassille rentoutumaan.
  Kauniita kuvia!
  Mukavia kesäpäiviä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Liplatus, kyllä heinäkuu meni ilmoja pidellessä, ei juuri mitään erikoista tullut pakerrettua, mitä nyt välttämätön. Ampiainen on hyötyeläin monin tavoin, ja aika sympaattinen naamavärkki sillä kyllä on:)

   Poista
 11. Preppaus ei suinkaan ole huono asia. Kyllä siellä pääkopassa alkaa pysymään, kun sitä vähän komentaa.... Aloitin äskettäin saksanopinnot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä komentokeskuksesta kiinni, siellä on vähän löyhäpäinen ja laiska tyyppi:) Saksa on hieno kieli, sitä on kiva kuunnella, sopii kauniisti moniin sävelmiin ja marssimusiikkiin tietysti. Mahtava että aloitit opinnot. Olen törmännyt lääketieteessä sanaston kautta siihen joskus, eipä muuten.

   Poista
 12. Upeita kuvia sinulla. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi kiitos, venetsialaisviikonloppu meni omalla kohdallani rauhallisesti, oli vieraita itäisestä naapurista:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜