lauantai 9. helmikuuta 2013

KOLMIOSIEPPARI-MANDALAT

Tuon iloisen, lapsekkaan ja helpon simppelimandalan, joka on tuolla alhaalla, vastapainoksi yritin kehittää jotakin monimutkaisempaa pentagrammityylillä, joka kummitteli päässäni kun näin tämän haasteen, mutta luovutin suosiolla ja kudoin kiireesti tämän pelkistetyn verkon löytämääni vanhaan rautarenkaaseen kuvitellen näkeväni siinä jopa kolmioita.Kaikkien unisieppareiden äidiltä tämä oli aika kömpelö esitys:)

 
Haaste loppuu ystävänpäivään, joten piilotin mukaan jotakin siihen liittyvää:)

43 kommenttia:

 1. Hieno kudos ja ihastuttava oivallus tehdä kolmioita. Haluaako hämy vangita rakkaansa? Ystävänpäivä piilotus hoksittu ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä hämähäkkiajatus on suurta itseironiaa ja ruusun kudoin keventämään vaikutelmaa. Tämän pienempää mustalukkia ei tähän hätään löytynyt ja tämän sain onneksi ystävättäreltä, kun hän sattui omasta Halloweenihömpästään sen löytämään. Tuppukylän putiikit juoksin eräänä iltanä kaikki läpi eikä löytynyt ainuttakaan "mustaaleskeä".

   Kiitoksia Aina:)

   Poista
 2. Et sinä kuvitellut, koska minäkin näen kolmiot. Minusta ideasi on tosi hieno, etten sanoisi kadehdittavan hieno! Jopa niin hieno, että aijon jossain vaiheessa jossain muodossa varastaa ideasti. Hämään kyllä sen verran, ettet hoksaa :-D
  Oikein hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vapaasti Uuna, vuoroin vieraissa:) Lasinpalasi varastin aikoinaan omaan käyttööni, kun niitä vinkiksi esittelit ja enkeleitähän niistä sitten vanhan villapuseron päälle syntyikin:)

   Pakko keksiä aina jotakin kun taitoni ei kynäilyyn ja maalailuun oikein riitä, eikä kuvankäsittelyohjelmia ole ihmeemmin käytössä.

   Kaunista ystävänpäivää Sinulle, sen jälkeen pyörähdämmekin toisiin mandalatunnelmiin:)

   Poista
 3. Ooo, pelottavan kaunis on eka mandalasi :) Toisesta mandalasta tekisi mieli alkaa tekemään palapeli, haluaisin koota kolmiot kuvaksi ja katso mitä näen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että se vähän hätkähdyttää, ehkä se sen takia että tuo lukki on aika iso:)

   Niin ehkä kolmiot voisi koota palapelin tavoin ja ehkä löydät sieltä kirjeen? Tähtiä? No arvaan kyllä, että löydät sieltä perhosen, se oli piiloitettu ihan Sinua varten:)

   Poista
 4. Ompa hienot mandalat sulla. Ja ylin on hieno, mutta iiik hämis!
  Alimmassa onkin kivasti piilotettu joukkoon sydänkirjekuori!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Harakka IIK, siellähän olen minä:) Inhoan ylikaiken näitä hämähäkkejä, joten sen takia tuo entinen nimimerkkini, joka kummittelee kaiken takana on aivan järkyttävä. Mutta ehkä olemme valintojemme summa:( vaikka emme sitä aina halua.

   Siellä taisi olla kaksikin kirjekuorta?

   Poista
 5. Mandaloita, joista en mitään ymmärrä..:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Aili. Ei näitä tarvitse sen kummemmin ymmärtääkään, ehkä tärkeintä oli tuo haasteen mukainen muoto ja se haki minulla nyt tällaiset kuvat ja vaikutelmat;)

   Poista
 6. Mustaleski on vanginnut ruusuisia ajatuksia tehdessään.
  Kutonut kauneuden ruusun pauloihinsa.

  Runsasta naiseuden symbolin viljelyä, aurinkoisesta syviin tuntoihin.
  Talvesta nousee esiin iloinen, mutta myös "riepumaton" raitaista tarinaa.

  Sydämellistä Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, intiaanien unisiepparimytologian mukaisesti itse Hämähäkki, jota pidettiin hyvän symbolina, kutoi nämä verkot, jotka vangitsivat pahat unet pois ja päästivät vain hyvät unet läpi. Tämän mukaisesti unisiepparimuoti läsähti päälle joskus 1960 luvulla ja on kokenut uuden renesanssin tuossa 1990-luvulla näihin päiviin.

   Kiitos, samoin Sinulle kaunista ystävänpäivää:)

   Poista
 7. En ole osannut yleensä kommentoida mandaloita, mutta tämä ruusukätinen hämähäkki on niin hauska. En tiedä sen salaista tarkoitusta, mutta huippuhieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tuulento ja ihanaa että sanot sen olevan hauska, sellaiseksi se oli tarkoitettukin ja kiva kun kommentoit:)!

   Idea tähän tuli tavallaan omasta Mustaleski-nimimerkistä, jonka olen aikaa myöten haalistanut pelkäksi Mustis-nimeksi. Ehdolla oli aikoinaan myös Suruvaippa, joka on aina ollut lempiperhoseni, mutta se vaikutti niin surulliselta ja lohduttomalta nimimerkiltä, että hylkäsen sen sen vuoksi, mikä oli ehkä vikatikki:(

   En ajatellut alkuun sen kummemmin tämän Mustalesken häikäilemätöntä merkitystä ja olin tyrmistynyt kommenteista ja kyselyistä. Itse olin viattomasti vain musta ja leski, siitä se tuli, uskokoon ken haluaa:)

   Poista
 8. Hyvät mandalat keksit. Mystinen ja dramaattinen on ylin.
  Iloisempi leikittely on alemmassa ja pidän siitä hitusen enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Arleena:) Alimmainen on värikästä ilottelua ja sen takia useimmille varmaan paljon mieluumpi kuin tämä dramaattinen ja synkkä lukki.

   Poista
 9. On ilo huomata uusia ideoita tehdä mandaloita! Olet upeasti luonut erilaisia ihania mandaloita :)
  Taitavasti kudottu hämisverkko, ei ole vaikea kolmioita löytää! Mitähän ruususyötti houkuttelee verkkoon?
  Ystäville kortin piiloitit, iloisella sydämellä suljit, kolmioiden joukkoon ujutit!
  Illoista ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kekseliaisyys on koetuksella, mutta toisaalta se on hieno homma, josta syntyy pienen-ihmisen-ilo-osata-tunne vaikka nyt vain tämän verran. Kolmiot yritin pistää tietenkin kohdilleen, mutta niin ovat verkossa kuin kuvioinakin huolettomasti siellä täällä kuten minä itsekin:)

   Onneksi löysit kortin, isoilla muumisaksilla tuon sydämen väkersin ja kun se oli vajaan puolen kynnen kokoinen pala, niin motoriikkaa ehkä vähän kysyttiin, joten sekin puoli tulee tässä treenattua:)

   Iloista ja valoista ystävänpäivää Sinulle Miivi.

   Poista
 10. Mä oon ihan pihalla näistä mandaloista. Voisitko hieman maamiehentietolaarittaa mistä tässä taiteenlajisssa on kysymys.
  Hämähäkkejä oikein- ja väärinpäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terävä havis Pedro ja ehkä kysymys ei ole niinkään taiteesta, kuin pelkästä haasteesta ja nyt tulee luentoa, joten pidä piposta kiinni!

   Nämä mandalat täällä ovat etääntyneet ehkä hyvinkin paljon alkuperäisestä mandala-käsitteestä, sillä nämä ovat haasteen eli eri aiheen tai sanan, tässä nyt KOLMIO, mukaisesti synnytettyjä kuvia. Ne saattavat syntyä itsestä itselle, mutta näissä omissani on ehkä enemmänkin pelkkää suoritusta ja kuvaa, kuin ehkä jotakin muuta? Sitä ei kyllä välttämättä voi aina tietää? Myös elämässä tulleiden surujen purkaminen saattaa parissa suorituksessa näkyä ja siinä mielessä tämä on ollut myös terapiaa?

   On myös hyvin haasteellista keksiä mitä ihmeellisimpa tapoja saada aikaan aiheen sisällyttämä kuva, kun aikaa on enää muutama päivä, eikä käytössä ole hienoja kuvankäsittelyohjelmia, kameraa eikä myöskään isompaa taiteellista kuvantekijän vikaa, mutta ei tässähän sitä onneksi tarvitse ollakaan.. voi perskutarallaa, tämä lipsahti nyt pahasti maamiehen tietolaarin puolelle, joten eiköhän kömmitä äkkiä pois ja jatketa faktan puolelle?

   Alunperin mandala, joka sana tulee sanskriitista,(joka on muuten muinaisintiaa) tarkoitti piirrettyä tai maalattua, monimutkaista, maagista ympyrän muotoista kuviota. Se oli ikäänkuin kosmogrammi eli maailman järjestyksen vertauskuva, jonka avulla saattoi harrastaa mietiskelyä ja joita sovellettiin paljon myös arkkitehtonisesti eli temppelien pohjapiirrokset ja goottilaiskirkkojen ruusuikkunat ovat hyviä esimerkkejä tästä:)

   Mandala-ajatus on alunperin kuulunut enemmänkin tiibettiläiskulttuuriin ja buddhalaisuuteen kuin länsimaiseen synkkään jurotukseen. Mielestäni monilla muillakin alkuperäiskansoilla kuten intiaaneilla ja esimoilla on paljolti samantyylisiä mietiskelykosmogrammeja eli näitä henkisiä kuvia tai ainakin nyt tapoja?

   Jantra eli intialainen mietiskelykuvio on hyvin samankaltainen juttu.
   Ja lisää tietoa saat allaolevasta linkistä, oleppa hyvä:)

   http://siirasiipi.blogspot.fi/2012/06/cg-jung-ja-mandala.html

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rip:) Laulussa Min elsking muistelen olleen jotakin rakkaudesta ja tästä ruusustakin...

   Ruusu kuuluu aina ystävänpäivään, kuin sydänkin ja kivasti huomasit myös tuon punaisen kirjekuoren, joka odottaa kirjettä. Itse odotin aina sitä valkoista ja hyvin kliinistä, mutta siitä on jo niin kauan, etten enää melkein muistakaan sitä:) Ehkä olin jotakin 16 vee ja vähän rapiat:)

   Poista
 12. Hi Mustis!!!Nice Mandala!!did you figure out what it ment for you??

  Nice David star in it :)

  Spiders.I had a spider living in my ear for a week..Holy christ..i thought it was water..it was really creapy seeing it crawling out of my ear while doing my hair..but after that (and seeing the doc of course..i did not want any eggs in my ear uffffffffff)I am not afraid of spiders no more :)

  They are in fact very nice!!they have the finest web spin and we can never figure out how they do it..Very stong!Can hold an airplane!!

  About mandalas.i used to use those from the indians before as a dream catcher..but now..i dont need it..rather think of eagles..being a free soul as them..

  Finally.i love the little red heart on the envelope.Who is it for?Your boyfriend?Very nice!!Love LOVE :)))

  Happy mothersday and fastelavendsaday to you Dear!))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhuu Anita ja Thank you:) Hämähäkki korvassa, ymmärsinkö oikein? Aika inhoittava juttu, mutta sellaista joskus tapahtuu. Translate ei suostu pelittämään ollenkaan, joku asetus ei ilmeisesti tue sitä, harmitusta ja kiroiilua:(

   Ajatuksesi poikaystävästä oli aika hieno, mutta liian ideaali:) Kirja oli vain ystävänpäivän symboli. Joten kaunista ystävänpäivää Sinulle Anita, Happy Valentis Day!!!

   Poista
 13. Siällä on hämähäkki ja sydän saman kuvan eri puolilla. Somaa :) Peikon miälestä ystävänpäivä on paljon pelottavampi kuin hämähäkki. Ainakin paljon isompi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna se onkin, Se pelottava ystävänpäivä ja jäin miettimään näitä peikotuksia, jotka avautuvat minulle milloin mitenkin, mutta ehkä niin on tarkoituskin? Kaunista, ISOA ja valoisaa ystävyyden päivää peikolle:)

   Poista
 14. Ai hurjaa..mutta tosi nokkelaa. Hämähäkki ja ruusu, mikä loistava yhdistelmä. Kolmiotilkkutyyny siis mandala, anteeksi, on ihan mielenkiintoinen juttu. Joo kirjekuoret pistää silmään aika kerkkäästi ja se lienee tarkoituskin. Ja tästäpä muistuu mieleeni, että jälleen oma mandala on julkaisematta. Mihin aika karkaa, en vaan ymmärrä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Selma. Kolmiotilkkutyyny on oikein hyvä nimitys, joskus on tullut tilkkutöitä näistä kolmioistakin ommeltua, mutta siitä on jo aikaa. Aika hupsahtaa joutuin kun sitä ei toivo, toisaalta se vitkuttelee ja jää liikaakin aikaa miettiä miten hitaasti hetkinen toiseen vaihtuu..

   Mukavaa huomista ystävyyden päivää Sinulle, toivottavasti ehdit julkasta mandalasi ennen uutta haastetta:)

   Poista
 15. Vaikka ripustin sen seinälle,
  -kuvan!
  Yhtä myrkkyä ruusutarhassaan.
  Vailla vastausta ajan kellojen,
  -kuljin!
  Suudelmin suljin sen,
  -kirjeen!
  "Intruder"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti sidoit sanasi, kauniisti runoksi rustailit, kiitoksia Intruder.

   Poista
 16. Hyvää ystävänpäivää,
  toivottaa yx anonymousse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pedro, jostain syystä en ehtinyt tänne ajoissa, mutta onneksi vuoden jokainen päivä on meille ystävyydenpäivä:)

   Poista
 17. Moikka täältä etelästä:) vettä sataa mutta lunta löytyy myös.. laitoin joku päivä sitten sinulle yksityisviestin facebuukin kautta, et ehkä ole huomannut..Voitit mun arpajaisissa ja osoitetta oisin ollut vaille että saisin postiin mahtavan palkintosi:)) kuittaan tämän osoittellani...laula soita tai vaikka piirrä:)) titityy kohta on kevät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia Katris, minun täytyy laittaa Sinulle sähköpostia, en paljoakaan käy siellä facebookissa, joskus aika harvoin ja nyt kyllä pitäisi profiili vaihtaa jo vähän johonkin keveämpään:) Heti huomenna!!!!

   Poista
 18. Welcome to my blog my dear Mustis!
  Your art-photos are wonderful!!!
  Many greetings

  VastaaPoista
 19. I blog frequently and I really appreciate your content.

  This article has truly peaked my interest.
  I am going to book mark your website and keep checking for new information about once a week.
  I subscribed to your RSS feed as well.

  Look at my weblog ... buy a car with bad credit

  VastaaPoista
 20. Thank you Magda, I'm so glad your visit:) My translate is broken?(Toivottavasti saan sen kuntoon, että tulen edes jotenkuten ymmärretyksi siellä täällä;)

  VastaaPoista
 21. Hello Mustis!!i came to visit you for to thank you.Your so kind!)May peace be with you!!)Sincerly greetings from Norway!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vain itsellesi Anita, sivusi ovat kauniita ja ihailen kotimaasi huikeita, joskus ehkä karujakin maisemia, jos ajatellaan vaikka vuonoja. Pohjoisessa Hammerfestissä olen joskus käynyt:)

   Poista
 22. Huikeat ovat mandalasi. Alin houkuttaa teemallaan ja taidollaan. Ystävä on pullaa, sanoi jo keskimmäinen aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kuvittelija (yritän muistaa Blogisi nimen tästä lähtien, kun tulee vain pelkkiä lukijakuvia useimmin klikattua, eikä kaikilla näy linkki ensimmäisenä, joten menee ihan hakuammunnaksi koko juttu, koska ei millään voi muistaa kaikkien blogien nimiä, jos ajattelee avattaren nimellä:)

   Alimman työn ehkä helpohko tekniikka oli heti selvä, kun näin haasteen. Mutta ehkä idea olikin tässä se tärkein? Investoin 3D-saksetkin ja hakusalla ovat tasokkaat 3D-arkit, koska ihan tavalliselle tavaratalosekundalle en lämpene. Lapsille ja vamman takia motoriikan kehittämiseen nämä ovat etupäässä tarkoitettu, mutta ihan kivaa ajanvietettä se on varttuneemmallekin ja saahan niistä kauniita kortteja:)

   Poista
 23. Hmm, eikö mielikuvitus olekin sitä varten, että sitä käytetään yllättävästikin korvaamaan jotain... Ja kolmioita, onhan niitä mandalassa, useampia ja varmasti hämähäkin jalkojenkin alla, jos katsotaan tarkasti. Hyvin olet tökkässyt ruusin hämppiksen seuraksi, mainioita ristiriitaisuuksia ja siksipä juuri niin toimiva...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Pitsit ♥ Mielikuvitus on selviytymiskeino ja sitä se on ollut minulle aina.Kommentoin vasta nyt, kun vahingossa huomasin tämän kommenttisi. Kuvani näyttävät aika alkeellisilta, mutta välineenä oli silloin pelkästään aataminaikuinen kännykkä ja ehkä jotakin muuta - pieni pala luovaa hulluutta? Nyt kolme vuotta myöhemmin mietin, missä oikein olet? Mihin katosit...

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜