torstai 20. kesäkuuta 2019

JUHANNUSTA


omenankukka, kimalainen, kesä, juhannus

Kesäpäivänseisaus lähenee ja tänä vuonna se osuu juhannusaattoon. Yö ja päivä ovat yhtä pitkät  ja valoisat yöt parhaimmillaan. Toukokuu hupsahti ohi työn touhussa ja pihalla, kasvimaalla ja liiterihommissa. Pahoitin mieleni kun isot linnunlaulupuut raivattiin tontiltamme ilman lupaa ojankaivuun myötä ja ne nakeltiin rumasti takapihan plantaasille niin että loputkin kaatuivat. Rähisin kotona asiasta, mutta pellon reunalla sovin kiltisti että saamme kaadetut puumme pilkottuna takaisin ilman muuta hyvitystä:) Vähänkö sitä on idiootti.

siili, kesä, kevät

Toukokuun valoisassa yössä kukkui käki ensi kerran ja laskin vuosia kuin joskus lapsena. Mustikankukat punertuivat ujosti metsätähtien varjossa ja siilikin hiipi pihalle. Se katosi  varhain viime syksynä, samaan aikaan kun Pinkku kuoli ja surin että sille oli tullut joku haveri. Olin onnesta sykkyrällä kun se tulla tuuskutti pihalla ruokaa etsien. Kesäkuu on mennyt sählätessä koululla, mutta siitä propagandaa myöhemmin:)
juhannus, joki, kesä, penkkatie, Pyhäjoki
Toivotan kaikille oikein hyvää keskikesän juhlaa ja onnekasta loma-aikaa 💛
Osallistun tällä postauksella myös Keskikesä-haasteeseen, tosin vähän jälkijunassa:)

24 kommenttia:

 1. Ikävä kun laulupuut kaadettiin. Kun puu kaadetaan pihapiiristä niin suru siinä tulee. Tarkka on oltava ettei kaadeta.
  Teille ojan kaivamisen takia, liene välttämätön kaataa?

  Ihana kun siili palasi. Sellaisia suloisia tuhisijoita ovat.
  Kauniita valokuvia!

  Hyvää juhannusta!☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne olivat tosi isoja tuomia eli ns. roskapuita, yksi kuusikin oli, mutta ärsytti eniten se, että kaadon jälkeen järeät "tukkipuut" ja läjitykset nakeltiin surutta tontille, eikä mitään lupia kyselty koko aikana. Puut ja puskat olisi voinut kerätä heti kaatamisen jälkeen, lievä ylikävely harmitti eniten. Tontille ahtaa nyt harakkaa, tikkaa ja naakkaa entistä enemmän. Kiitoksia Liplatus. Siili oli iloinen yllätys.

   Poista
 2. Kiitos,hyvää Juhannusta 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannukset on taas kohta eletty ja täällä on ollut tosi sekavat ilmat.

   Poista
 3. Harmi niitä puita, mutta kaunis juhannustunnelma välittyy muuten postauksestasi.
  Ihanaa keskikesän juhlaa 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Rita, juhlat on taas juhlittu ja arki pilkottaa:)

   Poista
 4. Siili luulee olevansa piilossa bergenian alla ja kurkistaa heinien raosta. Söpökumikä !
  Harmi puita - mutta onhan teillä nyt puuta.
  Mukavaa Jussia teitille, nuoret!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siili todellakin kuvitteli piiloutuvansa tuon bergenian (olipa hienostunut nimi) alla, suhisi ja tupsahteli kiukkuisesti, hyvä että on niin luonnonvarainen, sellaisena siiliä olisi kohdeltavakin, kuumana ja kuivana aikana laitan vettä ja joskus kissanruokaa. Me nuoret, juupajuu kohta tulee 16 mittariin;)

   Poista
 5. Ihanat kuvat. Siiliä pääsee harvoin nykyisin kuvaamaan.
  Sääli laulupuita.
  Oikein hyvää juhannusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kirsti Kaija. Siilejä olen kuvannut viimeiset 9 vuotta melko ahkerasti. Kun esikoinen oli hoitopaikassa Kannuksessa 40 vuotta sitten, törmäsimme siileihin ja tuntui ihmeelliseltä että pihalla oli siiliemo poikasineen ja pitkin tien varsia vilisti muitakin siilejä. Sen jälkeen meni pitkään että näin niitä livenä, koska muutimme muualle. Kerran ryntäsin auton eteen kun näin että siili on jäämässä alle ja siirsin sen lähemmäksi suojattua pihaa, tajuamatta ollenkaan ettei niitä saa/kannata siirtää mihinkään omalta alueelta - se oli 1980-luvun alkua. Siili rauhoitettiin ilmeisesti 1990-luvulla, mutta kyllä jo 1960-luvulla opettaja sanoi, että siiliin ei saa koskea.

   Poista
 6. Hyvää juhannusta sinullekin. Meillä mustikat jo punertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu, mustikat punertavat täälläkin, tosin pieniä ystäviä on niin paljon, etten viitsi metsään lähteä ainakaan vielä:)

   Poista
 7. Kauniita kuvia :) hyvää kesän jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 8. Minunkin viimeisestä siilihavainnosta on kohta kymmenen vuotta. Edellisessä kodissa ne olivat vakituisia pihavieraita. Käen kukuntojen laskemisesta tulee aina mieleen edesmennyt isäni. Hän uskoi vakaasti käen kukkuneen hänen elinvuotensa. Ei pitänyt paikkaansa se laskelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilit on tosi sympaattisia. Tämä tuuskuttaa vaihtelevasti pihalla, myöhään illalla tai yöllä, vuorottelevat fasaanien ja jänisten kanssa, lintujakin löytyy joka lähtöön. Ja tietenkin oravia. Käki kukkui tänä kesänä useasti ja ensi kerran kuulin toukokuussa 29.5. Ihana muisto isästäsi. Elinpäivämme taitavat olla isommassa kädessä:)

   Poista
 9. Kauniit kesäiset kuvat, mukavaa alkavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leila, heinäkuu pyrähti melko vauhdikkaasti käyntiin:)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Pikku Lintu, pitäisi ottautua haasteisiin ja tehdä muutama postauskin, mutta aika karkaa käsistä ja kesällä on niin paljon puuhaa ettei siitä ehdi edes kirjoittaa...

   Poista
 11. Siili on tärkeä eläin pihapiirissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta ja kaiken lisäksi se on niin sympaattinen otus

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜