maanantai 16. heinäkuuta 2018

KORKKAREITA JA HEVOSENKENKIÄ

perhonen, kesä, kukka, keisarinkruunu, hopeatäplä

Tämä kesä on kuin lapsuudesta, ajasta, jolloin kesää kesti koko kesän:) Hellettä ja aurinkoa on riittänyt ja merivesi on lämmintä kuin linnunmaito. Kuivan kevään jälkeen sateet odotuttivat itseään pitkälle kesäkuulle. Viikonloppuna satoi taas kunnolla, mutta helteet söivät kosteuden tuossa tuokiossa. Pyöreät on juhlittu ja isojen poikien Helsinki-miitingiä seurattu silmä kovana. Putinin lentoreittikin tuli tituleerattua tarkasti alusta asti. Kone laskee ilmeisesti korkeutta tässä kuvakaappauksessa, koska lentoreitti kääntyy kokonaan ympäri ja palautuu sitten takaisin.

Putinin lentoreitti, kuvakaappaus

Tarkoitus oli osallistua Pieni Lintu kuvahaasteeseen jo viime viikolla! Mutta myöhästyin, joten lykkään viime tipassa tämän viikon haastekuvat mukaan. Kenkähaaste vaikutti alkuun vähän tylsältä ennen kuin hoksasin miten monipuolinen ja kiinnostava aihe se itseasiassa on.


korkkarit, siniset kengät, barbi, rotusääret:)


remmikengät, kesä, pitsimekko, ruusulaukku,
Pitsit, ruusut ja remmarit. Aika karkaa käsistä, kissavanhus on vähän sairastellut ja itsekin olen lämpöhalvauksen partaalla.


Pinkku, matkalaukku, kissa, kesä, Pinkkulivirsu ja juhannusruusu, ruusu

Virsu, jonka isä teki äidille sota-aikana, toisen on syönyt ajanhammas:)


hevosenkengät, kesä, nurmikko ja hevosenkengät

Eipä pärjätty ennen ilman näitäkään. Hevonen kengitettiin itse ja lestit odottivat ullakolla tai aitassa suutaria, ellei isäntä osannut tehdä kenkiä itse.


kenkälestit, vanha renkku, puulestit

meri, hiekka, kesä, varpaat, ranta, Ari ja Irja

Tänä kesänä on pärjännyt hyvin ilman kenkiäkin. Rantavesi ei suostunut yhteistyöhön koska tuuli kovaa ja aallokko sotki kuviot. Varvaskuva on Arin ottama.

32 kommenttia:

 1. Hienoja kenkäkuvia.
  Tuo rantaveden sotkema kuvio on kaunis.
  Upeaa heinäkuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Kirsti 💛 ja samoin kaunista kesän jatkoa:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Pieni Lintu 💛 Korkkareissa on taikaa:)

   Poista
 3. Ooh, Barbin sääret ja korkkarit <3

  Nautitaan kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Susu 💛 Nyt on nautittu tappohelteistä, tätä ei tietenkään saisi sanoa, mutta pikkusen vähempikin olisi riittänyt:) Ihana on kesä, sadekuurot olisivat olleet paikallaan jossakin vaiheessa.

   Poista
 4. Kummatkohan ovat mukavammat jalassa, korkkarit vai virsut? Virsuja en ole kokeillut, kun eteen ei ole sattunut niin isoa kokoa ja korkkareilla en enää pysy pystyssä. Luonnottomalta näytti Melanien tipsuttelu 12 cm koroilla.
  Ei pitäisi valittaa, kun kerrankin tarkenee mutta jopa aamun pyörälenkki otti jo koville. Kylmä suihku virkistää mutta vain hetkellisesti. Eihän meidän Pohjolan ihmisten elimistö ehdi tottua helteisiin muutaman päivän aikana vuodessa. Täällä sisämaassa on aivan tyyntä, ilma kuin seisoo. Tänään taidan lueskella kirjaa ulkona varjossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virsut on vähän hassun tuntoiset kun ei ole tottunut. Korkeat korkkarit näyttää mielettömälle puhumattakaan että tuntuvat, tuommonen viiden - kuuden sentin korko vielä menettelee. Olen tykännyt lämmöstä ja jopa helteestäkin, mutta sateita olisi saanut tähän seudulle tulla. Viljelijät ovat helisemässä, luonto ja eläimetkin. Toivottavasti siellä on tullut sateitakin 💛

   Poista
 5. Upeita kuvia, ja hienoja kenkäkuvauksia. Itsekin muistan lapsuudesta ne hellekesät, ja uintiretket, ja pyöräilyt ym. hauskan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Jokke 💛 Uimassa on tänä kesänä saanut käydä, venettä meillä ei täällä ole, joten merellä ei ole tullut oltua kuten joskus lapsena ja nuorena.

   Poista
 6. Täällä töissä kärvistelen :)Tuo uimavesi kelpaisi. Täytyypä mennä illalla uimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä melko tukalat kelit olla töissä (ainakin poliisin ja armeijan univormuissa) riippuu tietenkin missä on. Jos on hyvin ilmastoitu työhuone ja auto, niin työkin menettelee:) Jaksamista työhösi 💛 helle voi työllistää ehkä tavallista enemmän.

   Poista
 7. Ennen olivat suvet aina kuumia ja ne kestivät ikuisuuden eli just ihanasti<3

  Vai on merivesikin jo lälliä...Ehkä vasta elokuussa sitten Yyteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Leena 💛 Nyt on vanhan ajan lämmin kesä, tosin rutikuivuus on aiheuttanut vanhinkoja satojen menetyksinä ja tulipaloina. Yyterissä olen joskus ollut elokuussa ja sen hiekka on ohuempaa kuin Kalajoella. Tänään kävin tyrskyissä uimassa ja merivesi oli lämmintä.

   Poista
 8. Hienoja kuvia!
  Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari 💛 Viikot jatkuvat edelleenkin hyvin aurinkoisina, voisi jo ehkä vähän pilveilläkin:)

   Poista
 9. Hienoja kenkäkuvia ja perhonen.

  VastaaPoista
 10. Ryöpsähtipä muistoja postauksestasi ja nimenomaan virsusta! Minulla on ollut oikeat virsut kesäkenkinä paljon aikaa sitten. Ne oli mainiot heinäpellollakin.
  TramPutinin edesottamuksia en juuri seurannut, nyt on käynnissä jälkipyykki ja ison laskun ihmettely.
  Varpaat näyttävät olevan kovasti kiintyneet toisiinsa, liekö rakkautta. Ihanaista kumaa kesää varpaille sun muillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvat nykyihmiset ovat kulkeneet virsuissa kotioloissa. Ne olivat takuulla kivat kesäkengät, hengittävät ja luonnonmukaiset. Varpaat ovat jänskästi niin, että omani sattuivat päällimmäiseksi, mitähän sekin meinaa:) Saattaapa siinä olla vaikka rakkauttakin mukana:) Lämmin kiitos Aimarii 💛

   Poista
 11. Viime aikoina on tosiaan muistunut lapsuden kesät mieleen kun aurinko paistoi aina ja oli lämmintä.
  Monipuolinen vastaus kenkähaasteeseen, erityisesti virsu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Seita 💛 Hoksasin yht'äkkiä miten monipuolinen aihe kenkä kaikkineen on. Kuvasin lestit jo aiemmin, mutta virsukuvan otin vartavasten haastetta varten, kuten hevosenkengätkin:) Lapsuudenkesä jatkuu, mutta sadetta saisi tulla tännekin.

   Poista
 12. Wow!!what some nice summershoes!!!I should like to order such good looking walkers!

  All very beautiful at you place.i see you enjoy summer!We also have this heatwave for months..to tell you the truth iam pretty tired of it!We want some rain and 10 degrees again :))))Happy week :))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Many thanks Anita💛 Here is the killing heat wave!The rain would make a good:) Have a nice summer 💛

   Poista
 13. Olet oikeassa, lapsuuden kesät ovat tulleet takaisin :) Mainiot haastevastaukset. Virsut on hienot ja Barbiekin osaa hienosti kävellä omillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin tuossa tilastoja ja esimerkiksi vuonna 1962 on ollut kurja kesä. Olin niin pieni, etten sitä juuri muista, mutta jotenkin on jäänyt mieleen että kaikki lapsuuskesät olivat lämpimiä:) Lämmin kiitos Birgitta 💛

   Poista
 14. Korkkarit ovat edelleen ihania kenkiä, ainakin ulkonäöltään ;-) Enää niitä en pystyisi pitämään, jos kävellä tai tanssia haluaisi. Barbi, hän onkin ikinuori!
  Hevosenkenkiä olis myytäväksi asti, meilläkin, kun aikoinaan oli heppoja karsinat täynnä. Nostalginen kuva, voi että :-D
  Mutta - paras kuva on tuo varpaat vedessä!
  Se on täynnä symboliikkaa, tunnetta, yhteenkuuluvuutta. Te ihanat :-D
  Kesä jatkukoon edelleen kauniina ja jättäköön ikimuistoisia hetkiä mieleen :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Selma 💛 Monta rautaa on taas tulessa ja muutenkin olen lämpöhalvauksen partaalla niin ettei tahdo jaksaa tänne millään. Barbilla on kieltämättä hienot korkkarit:) Hevosenkengät ovat muistoja menneistä ajoista, kuten tolkkikello ja valjaatkin. Meillä on ihana Lento-hevonen, joka sitten myytiin kun Fergu tuli taloon. Varpaathan piti kuvata, patistin siihen, vaikka parempi puolisko ei heti asiasta innostunut, koska kävi aallokko, joka sotki kuvan. Ja kuten aina, morsmaikun pitää polkasta varpaille että valtikka säilyy:)

   Poista
 15. Oi, miten oivalliset kenkäkuvat! Monipuolisesti monenlaista kenkää ja muistoja kesästä.
  Hyvää syksyn jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Piipe 💛 Osa kalosseista unohtuikin, mutta oli niin kuuma etten jaksanut.

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜