keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

KESÄ

Mittumaari kurkistelee kesäyössä, sirittää oksilla, piilottelee niittyjen kukissa ja hiipii yö yöltä lähemmäksi usvaverhon takana. Sadat askareet siivittävät askelia, eikä vuorokaudessa ole valosta huolimatta enempää tunteja! Keskipäivänseisaus pysäyttää turhat kiireet ja sen jälkeen yöt taas pitenevät ja aika lisääntyy ihmeellisesti:)


juhannusruusut, kesä, juhannus


Sinisiipi, perhonen
  
Sinisiipi tutki tarkasti kasvulavan tuotteita, moitti epätasaisuutta ja taimien tiheyttä:) Kuvilla osallistun Pienilintu DON'T-haasteeseen. Usko tai älä, täällä on parikin ÄLÄ-merkkistä kuvaa:)sudenkorennot, lisääntyminen,

Sudenkorennot pörräsivät  kesken häälentonsa portaille ja jatkoivat siinä kursailematta lemmenleikkejään:) Ja mikä ettei, sopihan niiden mallia ihmiselikolle näyttää, ovathan ne vanhimpia siivekkäitä maapallolla. Niiden esi-isät surrailivat planeetallamme jo paljon ennen dinosauruksia ja siilien esiäitejä, joita tavattiin vasta jura- ja liitukaudella eli noin 200 - 60 miljoonaa vuotta sitten. Sudenkorentojen fossiileja väitetään löydetyn jopa 300 miljoonan vuoden takaa.

perhonen, nokkosperhonen, kesä

Sade yllätti tämän nokkosperhosen ja se laskeutui kuistin kaiteelle kuivattelemaan siipiään. Kimalaispopulaatio on työskennellyt ahkerasti luonnon niityllä ja vanhalla puolella. Olen pelastanut lukemattomia pörröturkkia vanhan tuvan lattiailta ja kuistin ikkunoista takaisin luontoon. Linnunpesistä kuuluu lupaavaa siritystä ja luonto on kauneimillaan.


Pinkku, pitsiliina, kesä, juhla

Pinkku auttaa mielellään juhannusverhojen ja liinojen valinnassa ja hänellä on kieltämättä hyvä silmä ja aistikas maku. Vanhan ajan Juhannuskeitto ei kuitenkaan Pinkulle maistu kuten minulle:) Leipäjuusto kuuluu myös juhannukseen.


juhannuskeitto, juhannus, mittumaari


Ja eipä kesää ilman siilejä! Tosin täällä ne ovat paljon arempia ja ujompia kuin entisen asuntoni pihalla, jonne olen edelleenkin raahannut kerran pari viikossa pähkinöitä, kissanruokaa ja vettä.


ujo siili, siili

irjaNiittykukat maljakkoon, ampelli kuistille, koivuvastat saunaan ja syreenit pöydälle, niin juhla on valmis. Mittumaarilla voi olla tänä vuonna sateinen myrskymekko yllä, mutta silti on juhla ja Juhannus.  Alla juhannusneito vuosimallia 2017, joka tuli Merimajan tansseista maitojunalla pois:) Hirvitti edes katsoa lavatanssijoiden osaavaa meininkiä, joten luovutin heti kättelyssä. Onhan se noloa jos joku hinaa säälistä pitkin parkettia ja palauttaa ensimmäisen pelin jälkeen seinäruusuksi:) Kuva on hieman tärähtänyt ja hämärä kuten aihekin, jonka vuoksi se saattaa näyttää originaalia paremmalta.

Huomenna 21.6. on keskipäivän seisaus, jolloin aurinko saavuttaa pohjoisen kääntöpiirin. Se on myös ateistien solidaarisuuspäivä joten ei ihme että kananmunatkin seisovat silloin pöydällä, kannattaa kokeilla:)

Iloista ja hyvää Jussia kaikille 💛

36 kommenttia:

 1. Ihana sininen perhonen, Pinkku ja suoloinen siili. Hieno postaus!

  VastaaPoista
 2. Kuivuudesta johtuen meillä ei ole juhannusruusu kukkinut vielä, eikä ole nuppujakaan. Hienoja kuvia. Sudenkorentoja on mukava seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään vielä kuki ja tänään huomasin että mato ryökäle syö nuppuja:) Kohta olisi kukassa, mutta saa nähdä miten käy, kylmyys ja kuivuus lämpöaallon jälkeen ei tehnyt hyvää. Tämä on vanhempi kuva:) Kiitos Jokke ♥

   Poista
 3. Ihania kuvia, tuo sinisiipi on huippu. Kesäpäivänseisaus on iso juhla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Repu ♥ Sinisiipi jäi kerrankin linssin eteen, kun sipsutteli pitkin istutuslaatikkoa edestakaisin, en tiedä miksi se tykkäsi olla siinä, välillä lenteli pois ja palasi takaisin:)

   Poista
 4. Oi miten ihania kuvia❤ Pinkku on suloinen ja niin on nuo siilitkin! Niitä ei enää ihan niin paljon näe kuin joskus lapsuudessa..Kuvan juhannusneito näyttää oikein kauniilta❤ Mukavaa juhannusviikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Päde ♥ Täällä päin siilejä näkee aika usein, entisen asunnon pihalla niitä oli paljonkin ennenkuin tulivat liian kliiniseksi nekin pihat, enkä ole enää hyysäämässä kuten ennen:)

   Poista
 5. Kyllä on upeat kuvat sinulla. Ilo silmälle. Kiitos.
  Sinisiipiä ja korentoja olen yrittänyt minäkin kuvata, mutta ne ovat aivan liiian levottomia. En ole onnistunut.
  Oikein ihanaa juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset Kirsti K ♥ Korentoja on tullut kuvattua ja perhosiakin, mutta omilla välineillä ei aina saa niin tarkkaa kuvaa kun haluaa, voi olla että hyvällä luurilla saisi ehkä terävämpiä, mutta kamera on ainut, jolla kuvaan tällä hetkellä.

   Poista
 6. Suloisia keskikesän kuvia.
  Ihanaa Juhannuksen Aikaa Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli ♥ juhannus hurahti jo paremmalle puolelle ja kohta pitänee juhlia jotakin muuta:)

   Poista
 7. Sinä se osaat aina kuvat ja tekstin laittaa juuri oikeinpäin ja muutenkin hienot.
  Näitä katsoo mielellään ja lukee siinä samalla kuviin sopivaa tekstiä.
  Toivottelen teille sinne myös oikein hyvää Juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia Harakka, se oli kauniisti sanottu ♥ Juhannukset juhlittiin sateisessa säässä, vettä tuli kuin Esterin sieltä:) Mutta toinen juhannuspäivä oli kaunis ja juhannuspäiväkin menetteli.

   Poista
 8. Kun haluaa komiikkaa,sitä saa täältä rannikolta - Kiitos!
  Jussia!

  VastaaPoista
 9. Kivat kesäkuvat; söötti siili, komea kissa ja perhoset.
  Iloista juhannusta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita ♥ Siilit ovat hurmaavia ja Pinkkuli luulee että juhlaliinat ja verhot levitetään vain hänen vuokseen, mitä hienompi, sen varmemmin menee lötköttämään päälle:)

   Poista
 10. Aah, makeita kuvia ja kivaa tekstiä!
  Ihan mallikas juhannus näyttää sinulle tulevan, kun Pinkku on kodin tekstiilien valitsija. Hyvä maku.
  Mukavaa jatkoa juhannuksellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkulla on kieltämättä hyvä maku:) Minulla on montakin kuvaa, jossa hän rypistelee vasta silittämäni liinan, jonka olen erehtynyt laittamaan esim. sängyn päälle. Suuret kiitokset Aimarii ♥

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitoksia Pieni Lintu ♥ Tämähän olisi passannut kesäkuu-haasteeseenkin, joka oli pitkään auki, mutta postausinto nollassa, kuvailen kyllä edelleenkin aika ahkerasti ja kuvittelen laittavani sitä ja tätä seuraavaan haasteeseesi:)

   Poista
 12. Kaunis, herkkä ja hempeä on juhannuksenne ollut, kuinkas muuten. Kauniisti kuvaat. Sinisiipi on mielestäni niittysinisiipi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Tuula ♥ Pähkäilinkin että olisi niittysinisiipi, siipien alaosista on parempiakin kuvia. Ei me aina niin hempeitä olla, mutta kuvat saattavat olla:)

   Poista
 13. Valkoinen ruusupensas on ihanaakin ihanampi katseltava.
  Fanitan myös perhoskuvia ja kissakuvia.

  Vielä on kesää jäljellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isokesä on alkanut ja vähän näyttää, että se jatkuu suotuisissa merkeissä. Välillä sadetta ja välillä hellettä. Oikeaa vanhan ajan kesää. Juhannusruusukuva oli jo aiemmalta juhannukselta, mutta kun sopi niin kauniisti juhannukseen tuli laitettua vanhingossa uudelleen. Kiitoksia Rip ♥

   Poista
 14. Very beautiful photos and so charming place. Lovely butterflies, all macro photos. :) Have a nice day, greetings from Poland. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'm glad your visit Agnieszka 💛 It's great that you liked these pictures ♥ Thank you very much! Poland is very interesting land.

   Poista
 15. I love the photos that you took of the blue moth, they are so vivid and detailed. Hope you have a wonderful weekend. Thanks for the share, keep up the posts!
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Great thanks World of Animals 💛 Animals are a lifeline and I will do my best:)

   Poista
 16. Upeita kuvia. Sinisiipi todella kaunis. Suloinen siili kuva.
  En ole tänä kesänä nähnyt montakaan perhosta. Saati päässyt kuvaamaan.

  Mukava kisuliini joka on mukana touhuamisessa.

  Mukavia helle päiviä Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Liplatus ♥ Sinisiipi poseerasi harvinaisen kauan. Minulla on ollut aika hyvä perhoskesä:) Kisuli on vähän huonossa kunnossa, se surettaa. Helteitä on riittänyt, toivottavasti lämmintä ja aurinkoa riittää elokuullekin.

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜