maanantai 21. toukokuuta 2018

JO JOUTUI ARMAS AIKA


kevät, jokivarsi, rentukka, kukka, rentukat

Toukokuun valoisa suvi on tohinaa ja juhlia täynnä. Valpuri, helatorstai, äitienpäivä ja helluntai heilahtivat jo historiaan. Pitkään aikaan vietin ihanan äitienpäivän. Kiitos siitä Kuopukselle ja Onnenkantajalle, Esikoiselle, Katille, Katjalle ja kullanmurulle 💛  

Toukokuun juhliin kuuluvat lisäksi kolmet syntymäpäivät, tänä keväänä yhdet valmistujaisjuhlat ja kummipojan ylioppilasjuhlat + muutamat muistamiset. Toukokuun tyttö leuhotti taas ennen aikojaan hameenhelmat korvissa heilutellen hävyttömästi helteet Eerikin silmille. Vähemmästäkin sitä vanha mies suivaantuu, joten Erkkipä otti ja läpsäytti tyttöä kylmällä kouralla persuksiin. Tyttö mökötti pari päivää vilu puserossa, mutta innostui kohta uudelleen. Pieni sadekin tekisi jo terää, mutta sitä ei ole luvassa pitkään aikaan. Siitepölyä on kiitettävästi:)

kimalainen, paju, siitepöly, kevät

kimalainen, kukka, siitepöly, kevätkesä, makro, voikukkaYlä- ja alakuusta oli puhetta kirjastossa ja vaikka aihe onkin tuttu, olin vähän epävarma siitä milloin vanha kansa istutti eri kasvit niin että olisi ollut suotuisa aika kuun suhteen. "Yläkuulla istutetaan ylöspäin ja alakuulla alaspäin kasvavat"  kiteytti pomo ytimekkäästi:) Mahtava nyrkkisääntö! Sain ystävättäreltä komean raparperin alun ja sehän istahti ojan reunalle oikeaoppisesti heti yläkuulla. Kullanmuru paukutti istutuslaatikon, joka tällättiin lekaharkkojen päälle, alle kuitukangasta ja sanomalehtiä pohjalle. Ari lapioi nurmikon alta kottikärry tolkulla ruokamultaa ja muutama multasäkkikin ostettiin kaupantätiltä. Istutuslaatikkoon tulee ehkä porkkanaa ja yrttejä, hernepenkki ja ruohosipuli tulevat loojan taakse, mikä onkin ainut paikka viime vuoden kasvimaa yrityksestä, jota rikkaruohot eivät kokonaan valloittaneet:)

istutus, kevät, istutuslaatikko, raparperi, irja

Uusi kuu syntyi 15.5. 2018, joka tarkoittaa sitä, että sen jälkeen puhutaan nousevasta eli yläkuusta. Täydenkuun jälkeen 29.5. 2018, jolloin kuu jälleen pienenee puhutaan vanhasta, laskevasta eli alakuusta.

siivilä, vintage 

Toukokuun kuvilla osallistun Pieni Lintu kuvahaasteeseen, jonka aiheena oli TYÖKALU.  Lisäys 23.5. Ja myös KUKKA-haasteeseen, koska edellinen haaste oli niin viimetipassa 💜

rukki, kehrätyt langat, kevät, villalanka

Siinäpä voi miettiä mihin näitä vanhanajan työkaluja tarvittiin. Museokampetta meillä on enemmän kuin lääkäri määrää. Loppukuusta on tiedossa tylsä toimenpide eli pultataan parit titaanit leukaan, joten kummipojan lakkiaisjuhlissa hampaita ei paljon naurata:) Mikään ei silti himmennä ihanan toukokuun touhua ja valoisuutta. Istutimme Siperian pihtaa etelärinteelle sinikuusen kaveriksi ja lisää pitäisi istuttaa nyt kun taivaallinen kuu on suotuisa:)


Härmän kylmäkukka, kevät kukka. kellokukka, kivikko, Karintie

Kivikossa kukkii kylmänkukka vuorenkilpipenkin kupeessa, omenapuut vasta miettivät. Omenankukka on viime keväältä.


omenapuu, omenankukka, nuppu, kevät

Tien varrella oleva tuomi oli kukassa 23.5. ja kullerot avaavat nuppuja. Vuohenjuuri kukkii ja kevätkesä etenee vauhdilla. Kaunista ja hyvää kesää kaikille ja onnea opiskelunsa  päättäville  ja ylioppilaille 💓

45 kommenttia:

 1. Kyllä kansa tietää. Minun puutarhanhoitoni ei ole noin järjestelmällistä, enemmänkin järjetöntä, mutta pääasia on mullassa myllääminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on vähän järjetöntä aikaa, se kutsuu istuttamaan sitä ja tätä, into laantuu kyllä huomattavasti kesän myötä:)

   Poista
 2. Toukokuu on aivan ihana. Onni päästä työkalujakin käsittelemään kaiken juhlinnan lomassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuun valoisat yöt, mittariperhosten leikki, kurkien huudot suolta, lintujen konsertti, pörriäiset ja vihreys. Ihana vuodenaika.

   Poista
 3. Tämä on ollut mahtava toukokuu. Minun anoppini sanoi aina:"Ierikan vilut". Karjalaisen evakon suussa Erkki vääntyi Ierikaksi. Mieheni on Erkki ja toden totta - hänen nimipäivänään on aina kylmä.
  Onnea valmistuvalla ja sinulle operaatioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut todella ihana toukokuu, "Ierikan vilu" tietää hyvää kesää:) toisaalta jos ennen Eerikkiä oli lämmin kesä, niin siitä sanotaan että kelmi on sen kesän nimi ken ennen Erkkiä tulee. Mielenkiintoista seurata millainen kesä tästä kehittyy. Kiitoksia Kirsti, toimenpide ei ole kiva, mutta välttämätön.

   Poista
 4. Armas aika on todella täällä.
  Kiva postaus.

  VastaaPoista
 5. nice photoes!Also the garden work:))))

  VastaaPoista
 6. Tutun näköinen siivilä ja siiviläkankaan kiristysrengas, joilla maillä aikoinaan maitoa siivilöitiin.

  Jo joutui armas aika ja suvi suloinen ja toukotyöt, jotka nyt saadaan aloitettua kuin ennenvanhaan. Nyt alkoi kesä jo toukokuussa, mikä ei aina läheskään tapahdu näin aikaisin näinä aikoina.

  Mukavia juhla- ja työaikoja sinne päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämellinen kiitos Rip ♥ Maitosiivilähän se, tuttu kapine tonkan päällä. Ehkä nyt tulee oikea vanhanajan pitkä kesä. Talvi ainakin oli kunnon taikatalvi:) Tänään laitettiin vähän perunaa, saa nähdä miten käy:)

   Poista
 7. Kyllä vain, armas aika tuli taas, minulla samat karkelot, synttäreitä ainakin 6 kertaa tänään yhdet. Lakkiaiset tyttärentytär siis juhlimaan 2.6. Ihana aika tämä armas aika. Minulla ei enää omaa pihaa, mutta kun sain tilavan ja aurinkoisen partsin niin nyt kehittelen siitä vihertarhaa ja kukkien loistoa. Ihanaa aikaa toivoen .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompas Sinulla monet juhlat! Itse en ole erikoisemmin juhlaihminen, mutta pienimuotoiset juhlat ovat ihan kivoja:) Semmosia on tänäkin iltana kiireiden jos nyt huolienkin jatkona. Parvekkeelle voi mainiosti laittaa istutuslaatikoita ja kukkaruukkuja, ampellimansikat ja köynnökset viihtyvät monesti hyvin myös siellä. Olen nähnyt tosi kauniita parvekkeita ja terasseja, kyllä siinä omat ryytimaat ja kuistit kummasti kalpenevat:) Kiitos Aikku ♥

   Poista
 8. Koululaiset ovat onnessaan, pian koittaa kesälomat.
  Osahan opiskelun lopettaneista jatkaa suoraan työelämään.

  Hienot pörriäis kuvat. Tärkeä tehtävä on sillä siitepölyn levittäjänä.
  Kaunis rukki. Taitaa olla vielä ihan käyttö kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Liplatus ♥ Tuo on äidin vanha Kiikan rukki ja on toimintakunnossa, vain kehrääjä puuttuu, villojakin voisi löytyä:) Meillä oli myös mustia rukkeja, yksi on sukulaismiehellä ja yksi katosi kerran muuten vain. Täällä on yleensäkin pörriäisiä kiitettävästi:)

   Poista
 9. Kaunis on kesän alku sielläkin päin. Sadetta kyllä väliin jo itsekin kaipaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade antaa odottaa nyt itseään, näyttää vähän siltä, että kuivaa riittää vielä pitkään. Toivottavasti olen väärässä ja yläilmojen Isäntä roppaa parit kuurot jossakin välissä ♥ Kylmät yöt ovat olleet pelastus eli kastetta on paikoin aika paljon, mutta kuivuus alkaa kohta rasittaa luontoa ja viljelyksiä.

   Poista
 10. Toukokuun ihanat helteiset päivät vilahtelevat niin nopeasti. Kunpa ajankulun voisi seisauttaa. Tänä keväänä yritän ottaa rennosti ja päätin etten kasvata mitään ryytiä tai ehkä jonkun kesäkukan, orvokit jo ostin. Yhtenä päivänä makoilin pihassa aurinkotuolissa, mikä on harvinaista herkkua meille Pohjolan asukeille ja kuuntelin sitä liverrystä, piipitystä, siritystä ja aah mikä flow-tila! Miksi ihmisellä pitää olla aina mielessä, mitä tekee seuraavaksi, mikä homma odottaa. Nyt katselin vaan ja ihmettelin kuin lapsi.
  Sinä olet ollut ahkerana, minä laiskana. Tärkein olikin tänä keväänä äidin saattaminen haudan lepoon ja monta muistoa nousee yksitellen mielen kätköistä. Ihana, kun äiti pääsi lähtemään kevään syliin...vanha ja väsynyt jo. Meitä oli saattamassa 12 henkeä + pappi ja pappisharjoittelija. Oli parhaat hautajaiset mitä muistan. Ei pönöttämistä vaan teimme veljen kanssa PowerPoint -esityksen äidin elämänkaaresta 1-90 vuotta ja läheisten kesken muistelimme kuvien kera hänen elämäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollut haikea toukokuu ♥ Suru ja luopuminen tuo monia jo unohtuneita muistoja mieleen. Joskus lähtöä ehkä jo odottaakin, mutta sen lopullisuus pysäyttää aina. Kauniisti sanoit että äiti pääsi kevään syliin...

   Toukokuu on vilahtanut nopeasti ja osaan kyllä laiskotellakin niin että heikompia hirvittää:) Olet oikeassa, nyt on aika kuunnella lintujen sirkutusta, katsella mittariperhosten leikkiä ja ihastella pöriseviä kimalaisia, eräänä päivänä bongasin pääskyt ja toivon että tulevat tännekin vanhaan navettarakennukseen ja tuovat onnen taloon tullessaan:)

   Poista
 11. Kauniit kukkaset ja toivottelen kauniita ilmoja juhlapäiviinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Leila ♥ Aurinkoisia säitä piisaa:)

   Poista
 12. Esterin ja Erkin ennusteiden lisäksi toukokuussa ennustaa myös tämän päivän sankari Urpo. "Urpo turkin riisuu, taikka uuden antaa" tai "Urpona turkki päällä, kesällä paita päällä" Minusta molemmat sanonnat ovat vähän tulkinnallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näinhän se menee ♥ Olen Urpoilusta joskus Eerikin ohessa kirjoitellutkin ja entivanhaset ennustukset olivat siitä kivoja, että toinen kumosi toisen ja näin oltiin aina oikeassa:) Urpo turjus turkki yllä, kesällä paitasilla ja eilenhän oli aika lämmin Urpon päivä.

   Poista
 13. Ihana toukokuu.Kuvasi kertoo sen.Hyvää kesää myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos RaijaAnnikki ♥ Tänä vuonna voi sanoa "oi ihana toukokuu" täydellä sydämellä:)

   Poista
 14. Pörriäiskuvat upeita ja niitähän tarvitaankin, että satoa tulisi.
  Mutta paljoa ei täälläpäin jostain syystä pörriäisiä ole näkynyt, pitääkö itse mennä pumpulitikulla pörröttään, hi?
  Mutta sadetta saisi jo tulla, on jo niiiin kuivaa!
  Mutta tänä vuonna ei ainaskaan ihan heti pääse sanomaan, että aina sataa!
  Toivottelen sinne teille hyvää toukokuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on ollut tosi ihana, kohta ilmat muuttuvat sateisemmiksi ja kylmemmiksi, tosin mitään hellettä täällä ei koko ajan ole ollutkaan ja kesäkuun ensimmäinen viikkohan on aina kolea muutenkin:) Kiitoksia Harakka ♥ Meillä on riittänyt pörrääjiä kiitettävästi.

   Poista
 15. Ootpa uskaltautunut kameran kanssa lähelle pörriäistä :D Meillä lapset juoksee aina karkuun mehiläisiä, kun ne pääsevät pitkän talven jälkeen taas outoudellaan yllättämään.

  Ylä- ja alakuu oli meidänkin lapsuuden kodissa ja mummolla oppina monessa asiassa. Harmi vaan kun oon jo suurimman osan unohtanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika läheltä olen kuvan ottanut, kimalaiset ovat yleensä hyvin rauhallisia, ampparit vähän ärhäkämpiä, mehiläiset voivat olla hieman vilkkaampia kuin kimalaiset joita voi vaikka silitellä:) Vanhat tavat ja kertomukset ovat kivoja. Kustaa Vilkunalla on hyvä kirja ja Anne Pöyhösellä jos aihe kiinnostaa ♥

   Poista
 16. Ihana postaus! Voi, kun voisi tähän ajan seisauttaa... Mukavia kesäpäiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Maarit ♥ Monesti tuntuu että valoisat yöt menevät liian joutuin ja aika kuluu liian äkkiä keväällä.

   Poista
 17. Ihania kuvia♥ Kylläpä olikin upea tuo toukokuu tänä vuonna, niin kaunista ja lämmintä! Tuntui että tämä kesä tulikin sitten ihan hetkessä:) Pikkuisen täällä vaan toivotaan että sataisi vettä välillä..kovin on kuivaa vaikka kovasti kastellaan! On kyllä ihana että on monta vuodenaikaa! Kaunista kesää ja mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Päde ♥ Toukokuu karkasi käsistä, oli tosi lämmin kun vauhtiin pääsi, tuntui hullulta kun oli jo melkeimpä helle, eikä lehtiä vielä puissa ollenkaan, jotenkin ajattelin että tulvakevään jälkeen taisi tullakin rutikuiva kevät... ja niinhän siinä kävi, ehkä se heinäkuussa sataa sitten:)

   Poista
 18. Boa tarde, gostei de conhecer as sua fotos, na minha opinião são fantásticas, assim como a seleção que partilha relativa, são maravilhosas, assim como a beleza natureza o é.
  Feliz fim de semana,
  AG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muito obrigado AG 💛 Estou feliz por que você visitou meu blog... Lindo verão:)

   Poista
 19. Kiva kokoelma kuvia ja taas infoakin mukana. Kiitos! Toivottavasti hampaat on jo palautuneet leikkauksen jälkeen normaaleiksi. Mullakin on jo 11pv leikkauksesta, tosin akilles.

  Googlen kommentti-ilmoitukset on näköjään rikki ja huomasin vasta nyt sun kommentin blogissani, sori vastaamisviiveestä! Niin, eli myöhästynyt kiitos vierailusta ja kommentista! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämellinen kiitos Timo ♥ Leikkaukset ovat aina tylsiä, akillesjänne on takuulla vaativampi kuin mitätön titaani leukaperiin:) Oikomishoidon jälkimaininkeja, meni vähän pupu pöksyyn, enkä uskaltanut ottaa kuin yhden, vaikka kahta suunniteltiin:) Toipumista kantapään kanssa, tulee aina mieleen tarina Akilleesta, jonka ainoa heikkous oli tämä samainen kohta:)

   Poista
  2. Sen verran päiväkirurgiaa isompi oli, että arvelivat 1-2 yötä sairaalassa sen jälkeen, mutta riitti onneksi yks yö. Vaimollakin tehtiin oikomishoitoa ja leukaa siirrettiin vähän - noi on pitkällisiä projekteja. Hyvää jatkoa siihen!

   Akilles on ihan osuva mielleyhtymä - tuosta samaa vasenta kantapäätä on nyt pari kertaa leikattu ja muutaman kerran muuten hoidettu.

   Poista
  3. Kiitos Timo, en huomannut kommenttia ennen kuin nyt. Toipumista kantapääsi suhteen. Aikoinaan uhattiin minuakin leuansuurennusleikkauksella, meinasin pompata heti tuolista karkuun, joten päädyttiin siihen, että alaleukaa suurennettiin pelkästään vetohoidolla ja vastaavasti yläleukaa pienenettiin:) Osa hampaista ei kuitenkaan kestänyt kruunutusta, joten implantti laitettiin jo silloin ja nyt myöhemmin katkesi kruunu purennan vuoksi, joten päädyttiin poistoon ja sen jälkeen implantointiin. Tämä ei ole enää oikomishoitoa, se loppui kohdallani jo 2015:) Pitkäaikainen prosessi oli ja lopputulos ihana ok, tosin järkyttävä bruksaaminen jäi riesaksi edelleenkin:(

   Poista
  4. Aaa, ovat tosiaan pitkiä projekteja sen sijaan, että olis jo lapsuudes hoidettu. Tosin 70-luvun alussa mulle vain laitettiin aina amalgaanit (jotka kyllä kestävää kamaa ja ei mulle tehneet mitään ongelmia ^^). Vaimo pitää edelleen, kai loppuelämänsä, niitä kiskoja suussa joka yö. On vissiin tottunut niihin koska asiasta ei edes puhuta.
   Noh, mutta hyvää kesää! :-)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜