09 marraskuuta 2012

MANUAALI MANDALA:)


Minua harmittaa, etten ehdi enkä osaa tarpeeksi perehtyä tähän kuvalliseen luomiseen tai piirtämiseen koneella, joten turvaudun pelkkään manuaaliseen mandalaan voidakseni osallistua tämän kertaiseen mandalahaasteeseen. Koska aihe oli vapaa, niin päätin alittaa riman eräänlaisella muistokuvakollaasilla joka koostuu kuvista, jotka liittyvät tiiviisti lapsuuteen tai varhaisnuoruuteen. Kelpuutin mukaan myös omakuvan, jonka olen raapustanut jo ennen ajanlaskua:)

Jatkohaasteen paiskaan KATRIKSELLE  ja VALOKILLE!
 

49 kommenttia:

 1. Hyvin piirretty, melkein kuin valokuva. Ja kuvassa pitkät tummat kiharatkin ...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terävä havis anonyymi:) Valokuvan mukaan se onkin piirrusteltu, yritin aikoinaan harjoitella pelkistettyä viivailua, mutta taitoni rajoittuivat vain johonkin treenattuihin kuvioihin, joilla ei ole lahjakkuuden kanssa mitään tekemistä.

   Poista
 2. Kaunis on tämä mandala, ja paljon katseltavaakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka, siitä saattaa löytyä ehkä jotakin tuttuakin:)

   Poista
 3. Minusta tämä on muistojen mandala ja muistoista alitajunta teettää usein mandalat. Tässä on siis enemmän tärkeää mukana, kuin haluat paljastaakaan :-D
  Omaa kuvaasi katselisin mielelläni laajemmaltikin, miksi olet rajannut osan pois. Mitä siellä kutsut, lintuja, kaloja vai kenties itse Ahtia?
  Tietäisit vain minun kuvankäsittelytaitoni :-o
  Jatketaan siis omin avuin eteenpäin, eikä lannistuta, ei mandalan tarvitse olla monimutkainen, pääasia että se kertoo itselle jotain - no ehkä muillekin, koska haasteesta on kyse.
  Mandalasi vie monet nuoruuteen ja omien muistojen pariin. Kiitos ja kiitos myös haasteen eteenpäin viemisestä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin miettimään sanojasi Uuna ja rohkaisusi oli aivan paikallaan, vaikka toisaalta minua kylmäsikin tieto siitä, että olen ehkä paljastanut jotakin syvimmästä itsestäni?

   Kuvaa ei ole juuri tämän enempää, piirrustin sen johonkin lehtiön laitaan hetken mielijohteesta ja koska se jotenkin onnistui eli tuli parempi kun malli:) niin pistin sen talteen, alla oli nimi ja vuosiluku 1992. Kuvassa olen onnellinen, silti haikailin jotakin, huoli pienestä koiranpennusta oli ainakin mielessä, tulevista suruista ja murheista en onneksi tiennyt vielä mitään.

   Poista
 4. Viehätyin mandalastasi. Rupesin oitis pohtimaan kuvien yhteyttä sinuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Aimarii. Rudolf Koivu niputtaa ympyräni, se kuuluu pikkutytön ajoista tähän päivään ja siltä väliltä löytyy sitten elämästäni jotakin aika oleellista:)

   Poista
 5. Minun, sivistymättömän piti ensin googlesta varmistaa mandalan merkitys. Mielenkiintoisen kollaasin olet tehnyt ja blogisi uusi taustaväri on herkullinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petriina, uteliaisuus kuuluu sivistykseen ja tuossa aiemmassa 13. mandalassa oli jotakin tietoa ja myös linkkejä, josta kaikki on lähtöisin, myös tämä Blogistanian "mandala-villitys":) Itsekään tätä tiennyt kun ensimmäisiä kertoja tähän törmäilin.

   Dynaamisen jälkeen blogini räjähti alkutekijöihinsä, joten sen takiakin tausta tuntui ensi alkuun sopivalta. Kiitoksia.

   Poista
 6. siis taustavärit ovat herkulliset...

  VastaaPoista
 7. Taiteellisuutta, kirjallisuutta, romanttiikkaa ja kauneutta.
  Mielenkiintoinen persoonallinen mandala. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hain tällä romantiikkaa, kauneutta ja kirjallisuutta, ehkä siellä oli ripaus historiaakin. Mukava jos se viehätti Hietatar, mietin kyllä tätäkin, että kehtaanko tämmöstä rotiskoa edes laittaa, mutta sitten vain pläjäytin menemään ja ajattelin ettei siihen kukaan kuole:)

   Poista
 8. Oikein persoonallisen mandalan olet tehnyt manuaalisesti. Mietteliäs on mandalasi, olet vaipunut ajatuksiisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Perhotar, tuossa edellä jo sanoinkin mitä ajattelin, kun tätä tein, ihan vaivatta tämäkään ei silti tullut, vaikka joku voisi niinkin ehkä luulla ja tosiaankin, merensyviin ajatuksiin olin vaipumassa, taidan olla edelleenkin vähän samanlainen:)

   Poista
 9. Peikon miälestä se on eri hiano. Erityisesti tua linnasarjan kuva. Oletko se oikein sinä siinä? Eläinkuvaston peikko on katsonut monta kertaa ihan puhki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peikko, kuka tietää vaikka olisinkin, mutta luultavasti tämä naikkonen oli vähän varttuneempi siihen aikaan. Minulla oli tuo ihana pikkuruinen maapallon eläinkuvasto lehtinen, jonka löysin ullakolta pienenä (ilmeisesti lahja tai mainos) jossa oli millimetrin kokoisilla kirjaimilla tietoja ja aivan hurmaavia mustavalkokuvia ja se toimi eksoottisena eläinkirjana ja kalliina aarteena aika pitkään:)

   Poista
 10. Ihana katsoa sinun mandalaasi! Minua osallistumiseen on estänyt se, että kaikki näyttävät olevan kuvankäsittelun virtuoosieja ja taiteilijoita, enkä itse osaa värkät koneella yhtään mandalaa. Mutta sen voi tehdä käsinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkö olekin Tuulento? Itsekin emmein kauan, mutta siitä vaan! Eivät kaikki kukat kuki samalla tavalla ja linnutkin livertävät kaikki omalla äänellään, joten niin mekin:) Kiva kun tunnustit tämän, se merkitsi minulle paljon.

   Poista
 11. Tiiätkös, että arvostan kovasti käsin tehtyä, siinä on niin inhimillistä. Koneet on koneita. Tunnistin tuosta Sinut ihan hyvin, kuvastasi sekä tummista ja vaaleista väreistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistitko Anjuusa:) Voi kiitoksia, ihana että sanoit näin! Toisaalta kuten varmaan arvaatkin, ihailen myös kademielin kunnioittaen kuvankäsittelytaitoja, niissäkin luovuus, oma mieli ja kokeilunhalu etc vaikuttaa juuri kauniiseen ja upeaan lopputulokseen. Halauksia:)

   Poista
 12. Nämä mandalat ovat kyllä innoittavia! Tekemäsi on hieno - eihän kaiken tarvitse ollakaan koneella kasattua!

  Blogissani on sinulle tunnustus, Mustis. Käythän hakemassa sen? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Paula, niin ovat, olen ihaillut tuolla tyttöjen sivuilla niitä alkuun sivusilmällä ja sitten vähän enemmänkin:) Tunnustuksen hain, mutta en ole ehtinyt vielä sen kummemmin siihen vastailla. Tämä kiittää ja kumartaa;)

   Poista
 13. Kiitos paiskatusta haasteesta tuli tänne, että pläjähti :) Katson jahaka ehdin, ehdinkö ehtimään ja kehittämään sopivan Mandalan vastaukseksi. Kivaa viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin mukavaa ja valostuvaa viikkoa Sinulle, täällä sataa ja tuulee, mutta huomenna tai siis jo tänään, paistaa varmasti aurinko:) Älä ota turhia paineita tästä ja ehdit mukaan, vaikka myöhemminkin, tiedän kyllä että Sinulta se onnistuu aivan leikiten. Linkin ja tiedot löydät tuolta aikaisemmasta 13. mandalasta, jos en tajunnut sitä laittaa?

   Poista
 14. Totta kirjoittelet, kuvankäsittelymandaloita on mandaloista varmasti suurin osa ja siksi sinun hand made-kollaasi-mandalasi eroaa niistä todella hienosti. Oman pääni selvittelyyn teen edelleen paljon kollaaseja ja siksi kai kotikutoinen mandalasi kolahti.

  En lähtenyt edes yrittämään sitä, että tekisin mandalan perusteella sinusta jotain johtopäätöksiä. Sinä olet sinä ja olet kaiken kokemasi ja tuntemasi yhteenliittymä. Mandala ehkä tuo esille jotain pinnalla olevaa, huomioitavaa tai sitten se on alitajunnan nopea välähdys jostakin. Mene ja tiedä, mutta tästä totta tosiaan pidin sen alastoman rouheuden takia...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet repinyt näköjään pitsisi melkein kokonaan Sinä onneton, siitä huolimatta tai sen vuoksi, ihailtava pitsimäisyys on säilynyt kuitenkin kivasti ennallaan:)Kotikutoinen oli juuri se sana, jota itse alkuun ajattelin ja loppukaneettisi kruunasi koko homman.

   Joskus mietin pääni puhki, miten kirjoittaisin vastauksen niin, etten vain vahingossa rupea neuvomaan ja opettamaan miten toisen tulee tuntea tai puolustelemaan jonkun toisen vastakkaista mielipidettä, mitenkähän senkin oikein oppisi? Silti vähäinen itserakkauteni nosti päätään ja tykkäsi kovasti siitä mitä sanoit. Kiitoksia sielunipitsit:)

   Poista
 15. Kiitos haasteesta, yritän vastata siihen jollakin tavalla. olen saanut jo aiemminkin ja en ole jaksanut, koska olen ollut nyt pari viikkoa lenssun kourissa.. en edes käsitöitä..netissä vilkaissut viestit, blogini nukkuu.
  yritän toipua, lääkäri on keskiviikkona josko sitten
  Tekemäsi mandala on persoonallinen, kuten sinäkin olet. Tyttö tähtien takaa, ennen ajanlaskua. Kuvista tulee mieleen nuoruusvuodet.Muistoja ja kaikkea ruusuista aikaa..Ihanaa että meillä on muistot.Aloitan nyt mielessä ensin kehittelemään ihan omaa, jospa se oivallus löytyisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritä toipua katris, blogin on aika joskus nukkua, hienosti sanottu ja hoida itsesi kuntoon, ei tämä virtuaalielämä liveä voita.

   Kiitoksia sanoistasi ja todellakin muistothan meillä vielä ovat... ehkä myös tämä hetki ja pala tulevaakin? Oivalluksestasi ei ole mitään epäilystä kun on kyse Sinusta, mutta oman terveyden hinnalla sitä ei kuitenkaan kannata värkkäillä ja ehdit hyvin mukaan myöhemminkin, sitten kun aika on oikea ja jaksat.

   Poista
 16. Hienosti muodostit kauniin mandalasi, muistoja ja tunnelmia voi siitä aistia. Haasteeseen voi todellakin käytää aivan mitä tapoja vain. Kukin omalla tyylillään. Pyöreä muoto ja alitajunnasta tulevat asiat. Ja se onnistuu kun vain tekee, ajattelematta lopputulosta. Vasta myöhemmin huomaa yllättäviäkin asioita, aina ei edes itse vaan joku toinen.
  Tästä sinun on hyvä jatkaa mandala-matkaasi!

  VastaaPoista
 17. Olen monesti ihaillut herkkiä, kauniita ja moniselitteisiä kuviasi Miivi, olet myös toinen mandala-äiti uunan lisäksi, jonka sanoilla katson olevan paljon painoa tässä mandalajutussa.

  Kävin lukemassa myös uunan pähkäilyjä kesäkuulta siitä, mitä tai mikä on mandala, joten Teillä on hyvä etumatka, mutta roikun jotenkuten mukana:)Ja luultavasti vielä tällä omalla linjallani, yritän jossain vaiheessa opetella jotakin ohjelman perussaittien lisäksi.

  Se on ihan totta, että kuva paljastaa ehkä enemmän kuin aluksi ajattelemmekaan, ihan samoin kuin ihmisten eleet ja ilmeetkin, jotka heidän tietämättään paljastavat tarkalle katsojalle aika paljon. Siinä voi olla mukana myös tietoista hämäämistä ja uskoteltua totuutta kuin myöskin vastapuolen väärinymmärryksiä, koska ihminen ajattelee usein tunteillaan?

  Kiitoksia Miivi, mandalamatkaamme edelleenkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisia aloittelijoita olemme kaikki, rohkeasti vaan mukaan. Mandala idea on yksin Uunan, annoin alussa "teknistä" tukea, kun hän halusi jo luovuttaa. Olisihan se ollut sääli, jos näin kiva haaste olisi loppunut heti alkuunsa. Uuna on minuakin innostanut ja rohkaissut epävarmuuteni hetkillä. Ihanaa kun uusia matkaajia, kuten sinä, liittyy seuraamme!

   Poista
  2. Aivan Miivi, mutta ilman teknistä tukea emme useinkaan pääse puusta pitkään ja hienot ideat hautautuvat sen takia turhaan tuhkaan ja tuuleen. Onneksi tämä onnistui nyt kivasti ja uunan hieno ajatus sai siivet, Sinut alleen:)

   Poista
 18. Vastaukset
  1. Näin asia tietenkin onkin, mutta tässä on samaa aloittelijan epävarmuutta kuin epätäydellisessä käsityössäkin, jota tulee helposti verrattua vaikka naapurin siistempään tai ehkä jopa virheettömään tehdasvalmisteiseen. Kiitoksia Marjukka:)

   Poista
 19. SINULLA ON HIENOJA KIRJOITUKSIA JA KUVIA BLOGISSASI :) HYVÄÄ JATKOA SINULLE !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin mukavaa ja valoisaa joulun odotusta jouluperheelle:) Tulossa on kyllä ankeampiakin aiheita ja kuvia ihan piakkoin, tosin nehän voi hypätä aina yli:)

   Poista
 20. Hei, Mustis! Osaat räväyttää aina blogillasi, sen taustavoimia myöten! Nyt olet vaihtanut taustaa, ja sepä onkin piristävä. Se ensimmäinen, jonka näin, on salaperäisyydessään yhä muistissani.

  Samoin kun on mukava lukea varsinaista blogikirjoitusta, on aina silloin tällöin mukava lukea ihmisten kommentteja. Nyt luin ne kaikki.

  Ei voi sanoa muuta, kuin että ihmiset ovat hyväntahtoisia. Kaikilla kommentoijilla on iloinen ilme kasvoilla ja sanat suopeita. Se on hienoa. Sillä miltä se tuntuisi, jos joku tulisi tyhjentämään mielensä roskakuormat tänne. Onneksi niin tapahtuu harvoin.

  Positiivisuus on paljon kantavampi voima, negatiivisuus vain rikkoo kuvioita ja sotkee paikat. Minä iloitsen jo blogisi habituksesta. Siitä tulee hyvä mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa näin juuri onkin, mitä tulee tähän suopeuteen Liisu, minusta tuntuu, että ehkä vielä seuraava, mutta varmasti sitä seuraava tulee kyllä kääntämään suupielet hyvinkin alaspäin. Mutta minä olen jo niin iso tyttö että kestän sen:)

   Mikähän oli se ensimmäinen blogitausta, jota tarkoitat, minä kun vaihtelen niitä kuin mustilainen hevosta.. ohoh, mitenkäs tuo nyt tuohon lipsahti? Ehkä blogikohteliaisuus on joskus liiankin pliisua, myös eriävät mielipiteet otetaan avosylin vastaan, oletan että vastakkaisen mielipiteen takana on ihminen, joka kestää myös mahdollisen vastaiskun:)Seksisivustomainoksia en täällä kaipaa ja ne olen poistanut kun/jos ovat ohittaneet spämmin:)

   Poista
 21. Enempää puuttumatta "Manuaalimandalaan", joka on näköisesi ja pirteällä tavalla muista tekniikoista erottuva. Plussaa..... Näitä lisää!

  Ensimmäinen tausta taisi olla sitä Andromedaan tähtisumua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se oli kyllä tähtipölyä se aivan ensimmäinen blogitausta, löysin sen näistä valmiista taustoista vähän vahingossa kun värkkäilin itsekseni blogia ja sen ulkomuotoa. Kiitoksia Gee, katsotaan nyt mitä syntyy, tänään meinasin polttaa jo koko tönön kun suunnittelin uusia tekniikoita:)

   Poista
 22. Keskustelun luettuani mandalasi avautui ensivaikutelmaa laajemmin. Voin kuvitella keskittymisesi ja kuvavalintojen merkityksen. Mandalasi on zen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia marjattah, ettäkö ihan zen..tämä on raakakopio, jossa on ehkä uutuuden karheutta, toivoisin olevani kohti satoria menossa, mutta kovasti kivinen on polku, enkä tarkoita nyt pelkkää elämää, vaan omaa ymmärrystä.

   Poista
 23. Tästä mandalasta tuli rauhallinen ja hyvä olo. Enpä olisi itse keksinyt, että näinkin voi mandalan tehdä! Joskus sitä tuntee olevansa ajatuksiltaan niiiiin kaavoihin kangistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu Anskukka, kun ei osaa pitää keksiä, siinä taisi olla suurin syy:) Teen elämässä muutenkin niin, että kompensoin ellei tarvittavaa välinettä löydy tai en osaa käyttää sitä, niin haen toisen mallin tai tavan, laiskuuttani jätän usein myös tekemättä. Kiitoksia:)

   Poista
 24. Thank you so much for such an inspirational and wonderful comment :)
  You have such a lovely blog, love the blue background. :)
  Have a great day! ^^

  VastaaPoista
 25. I glad you visited. Your picture is beautiful-blue too:) Aurinkoa elämääsi taide siellä jo onkin:)

  VastaaPoista
 26. No niin ja herranjestas. Tämähän on onnistunut mandala! Täältä löytyy kunnioitusta luontoon, hieman romantiikkaa, ripaus lempeyttä, antautumista tuntemattoman vietäväksi ja mitä vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia Aina. Näitähän sieltä kyllä löytyy:) Joudun käyttämään kehystä vielä jatkossakin kun yksi kuvankäsittelyohjelma oli niin kinkkinen, etten saa sitä tähän hätään hyödynnettyä ja onhan minulla näitä perusjuttuja, joilla voisi jotakin yrittää, mutta tein taas omanlaisen, ei-koneellisen:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜