tiistai 20. marraskuuta 2012

JÄLKI-MANDALA

15. Mandala-aiheesta syntyi kuva, joka ei katsojallekaan ole niin helppo kuin edellinen, mutta tämä vain oli tehtävä. Paperia poltellen värkkäilen ja ei-koneellisesti edelleenkin tein, tosin rakkaat aparaatit tulivat  julkistamisvaiheessa hätiin:) Tähän haasteeseen sain uskoa Uunan sanoista, jossa hän neuvoi että kannattaa unohtaa katsojat ja tehdä mandala itselle. Ja niin tein.


Tietoa mandalasta ja haasteesta löydät aikaisemmasta MANDALA-blogista. Linkit johtavat Uunan ja Miivin sivuille:)

39 kommenttia:

 1. Katselin näitä mandala-juttuja myös muista blogeista ja googlesta....eli jos haluaa itse julkaista mandalaa niin ne on siis oltava itse otettuja kuvia ?????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Suvi;) Tule vain mukaan, voit rustata mandalan valokuvalla, tekemällä kuten minäkin manuaalisesti tai kuvankäsittelyohjelmalla jne ja kuvat pitää olla omia, tuosta Mandala-sanan takaa löydät lisää tietoa ja linkkejä:)

   Poista
 2. Mandalasi on todella vaikuttava ja kaunis. Minä olen joskus tehnyt muutaman työn polttamalla, samalla olen polttanut menneitä haavoja umpeen ja olo helpottuikin huomattavasti operaation jälkeen.

  Toivottavasti sinäkin sait polttamalla mieltäsi kevyemmäksi. Teit viisaasti ajatellessasi vain itseäsi; niin syntyvät parhaat työt ja vaikutus välittyy katsojallekin, kuten tässä työssä.

  Linkitänkö tämän mandala-sivulle samalla kun palaan sinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Uuna, minulta harvapäätä unohtui se linkityskin? Lähdin pitkälle koiralenkille ja ajattelin että sitten tullessa laitan sen, mutta nyt ei tarvinnutkaan:)

   Tässä on aika paljon raskasta ja rankkaa, jonka haluan hylätä elämästäni pois. Ehkä polttaminen liittyi tiedostamattani juuri siihen, sen lisäksi olen pannuhuoneessa kerran saanut posauksen päin pläsiäkin, joka sekin liittyy palamiseen, kivusta ja kauhusta huolimatta selvisin loppujen lopuksi aika vähällä.

   Poista
 3. Mielenkiintoisen näköinen, tuossa on monenlaista tutkailtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivustakatsoja voi löytää ehkä aivan erilaisia asioita kuin tekijä? Tästä ei tullut ihan sen sävyinen kuin alunperin halusin, mutta tyydyin tähän. Kiitoksia Anja:)

   Poista
 4. Paljon tarinaa mahtuu tähän mandalaan! Särkynyt sydän, toisaalla taas sydänten yhteenliittyminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän Marjukka, ilman yhteenliitettyjä sydämiä ei mikään voi särkyäkään, hienosti tajusit jälkieni keskeisen ja ehkä kantavimman idean:)

   Poista
 5. Katselen tätä kuvaa jo kolmatta kertaa. Syvissä mietteissä ajatukset. En taida kommentoida tämän enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaasti mietitty Harry, vaikuttavin asia kommentissasi oli tuo kolmatta kertaa.. muuta ei tarvitse sanoakaan:)

   Poista
 6. Tässä mandalassa on voimakkaasti mukana elämän maku. Sykähdytti syvältä. Analysoida en halua, tunne kertoo ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Aina:) Tunteet ohjailevat usein järkeä ja on paljon asioita joita haluaisimme tehdä ehkä toisin, mutta kuka sen tietää, vaikka kokemuksistamme huolimatta ja niistä muka viisastuneena, valitsisimme uudelleen aivan samoin?

   Poista
 7. Pirskatti, ethän humauta. Ensimmäisenä tuli mieleeni, että jee, tuossahan on ruisleipä johon on sivelty sulatejuustoa. Toisaalta, ruisleipä tai ei, se vie ihmisenä olemisen juurile ja poltetut osat voisivat liittyä kasken polttoon. Tuossa mandalassa on vain jotain niin perin suomalaista, juurevaa ja karua, että se itsessään luo omia kauneusarvojaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranen aika Pitsit, pois se minusta:)Itse ajattelin että hemmetti viekööt, tuohan näyttää ihan hoopolta, vaikka sen takana olikin ihan muuta, syvä tunne ja tuska, joten jotakin karua tässä ainakin oli? Juureva on ihana sana, pelkään etten täytä sitä? Vertauksesi ruisleipään oli silti mahdottoman hyvä ja konkreettinen juttu, mieluummin sitä kuin jotakin sokerimustishiirijuttua:)

   Poista
 8. Mielenkiintoinen on mandalasi, ei ollenkaan synkkä vaikka sydän on musta. Tähdet tuikkii ja ristinollaa olet pelaillut :)Palaneesta nousee aina jotain uutta, eli hyviä uusia asioita on odotettavissa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Perhotar, itse koin tämän alkuun vähän synkkänä, sydänkin oli karrelle palanut ja rikki mennyt, mutta kiitos siitä mitä sanoit. Tähdissä on paljon onnea ja tuskaa, eikä palaminen ei ole pelkästään huono juttu: Sieltähän se tarujen Fenixkin nousi ja sehän synnyttää myös uutta raikkaanvihreää elämää (tämä ajatus tuli etenkin kulotuksesta)

   Poista
 9. Maanläheinen, väkeviä tuntoja.
  Puhdasta lunta ja sydämellisyyttä.

  Tarinaahan löytäisin tähän jos kuinka, mutta muistan tämän olevan arvokkaita jälkiäsi. :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniisti ajateltu Hietatar, kiitän kunnioituksestasi. Monet tarinat löytyvät vielä tämän lumen tai ehkä tietämättömyyden alta? Ne jäljet joita katsoja ehkä löytää on aika selvästi merkitty.

   Poista
 10. Usko, toivo ja rakkaus.
  Pohjoinen ja etelä
  ja kuitenkaan ei ehdi.

  Elämä on peliä
  syysmyrskyä vesillä
  mutta kuitenkin, arvaat
  tunne on voima joka kantaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin miettimään näitä runon sanoja, eikä niihin ole mitään lisäämistä. Kiitoksia Anonyymi:) Tämä runo sopisi kuvaani paremmin kuin hyvin, sillä sen takaa kuultavat kauniisti tieto, ymmärrys ja tunteet?

   Poista
 11. Haukkumiset jätän toiseen kertaan, mutta tassun jäljen jätän! :D

  oooO,,,,,,,,,,,,,,,,
  ,,,(,,,,),,,,,Oooo,,,,,
  ,,,,\,,(,,,,,,,(,,,,),,,,,
  ,,,,,\_),,,,,,,),,/,,,,,,
  ,,,,,,,,,,,,,,,(_/,,,,,,,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tassutele pois Pol Aris, olisiko tuo peräti koko 44? Muitakin jälkiä saa jättää aina kun siltä tuntuu:)

   Poista
 12. Mielenkiintoinen mandala, hieno toteutus. Polttamalla saakin kauniita muotoja ja pintaa. Tarkemmin tarkestellen löytyy monenlaista, toivoa, surua ja yhdessäoloa (eihän sitä ristinolla voi yksinään pelata;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Miivi. Tuo ristinolla on blondin shakki joka toisaalta opettaa katsomaan vastapelurin siirtoja eteenpäin ja laskemaan omia sen mukaan. Tämän ristinollan tosin pelasin kuvaan itseäni vastaan ja siinä meinasi eturistiriita joutua koville:) Suru on menetyksen ja rakkauden hinta, oikeastaan aika itsekäs tunne?

   Poista
 13. Kävin katsomassa tämän jo eilen, kirjoitin kommentin...ja deletoin sen. Siitä tuli liian henkilökohtainen. Toisaalta en kyennyt kirjoittamaan "ihan nätti"-kommenttiakaan. Tämä tunnustus siis kelvatkoon kommentiksi tällä kertaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anskukka, luulenpa että kommenttisi olisi ollut alunperinkin ihan ok. Henkilökohtaisuus ei haittaa minua tässä kun kerran tälle tielle olen lähtenyt, oikeastaan odottanut ja vähän pelännytkin pahinta, mutta tämä on mennyt tosi siististi. Kiitos kyllä tämä kommentti kelpaa mainiosti.

   Poista
  2. Jestas, olenpas minä kirjoittanut tyhmästi! Olen pahoillani. Jottet vain ymmärtäisi väärin, en todellakaan kirjoittanut mitään negatiivista teoksestasi!! Se vain vei minut niin syvälle omiin tunteisiini, että kirjoitin liikaa omasta elämästäni. Siis vain itseäni ajatellen kommentti oli liian henkilökohtainen. Se olisi ylittänyt ne rajat, jotka täällä nettimaailmassa haluan pitää. Enkä sitten löytänyt päästäni enää muita ajatuksia jaettavaksi. :) Tyhmä minä, kun en pitänyt sitten loppujakin mölyjä mahassani.

   Poista
 14. Olen sanaton. Hyvin henkilökohtaine Mandala, poltetut verestävät haavat, mutta myös selkeää ja seesteistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuntuu että aikaa on enää niin vähän, joten päätin ottaa riuhtaisin loppukirin, mitäpä salattavaa eletyssä elämässä enää voisi olla? Ehkäpä pikkuhiljaa kuljen kohti seestymistä, minut tuntien kyllä keikutan veneeni kumoon siitä huolimatta, vaikka myrsky olisikin laantumassa? Kiitoksia Aimarii:)

   Poista
 15. Hello, Mustis.

   Your work is embraced in your gentleness.
   And sweet message charms my heart.

   The prayer for all peace.
   I wish You all the best.

  Have a good day. from Japan, ruma ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Ruma, it's good jolly! You has (will have?)wonderful pictures whit photography in your blogg. I wish same to you:)

   Poista
 16. ★ Ilusat,lumist ★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
  •。★ talve ★ 。* 。 *
  ° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
  ...˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
  ˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turha toive Pol Aris, tätä ei tule vielä ensi vuonnakaan:) No ehkä jouluksi?

   Poista
 17. Heippa Mustis, kiitos visiitistä. Tämä tekemäsi mandala kuva pysähdyttää. Suuria tunteita. Karrelle palanut sydänkin haljennut. Elämän makuinen, uusi elämä peittää arvet ja feniks lintu nousee tuhkasta. Ellei olisi tuskaa ei voisi tajuta ilon hetkistä kiittää, solmia uutta aikaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Katris. Sanasi olivat kauniita ja viisaita kuten aina. Uusi aika alkoi kohdallani jo kauan sitten, mutta tajuntani ja särkynyt sydämeni tulevat kovasti jälkijunassa, toivottavasti saavat aikaa kiinni niin että vielä voin aloittaa uudelleen, en ehkä täysin puhtaalta, mutta kuitenkin loppuunpelatulta pöydältä.

   Poista
 18. Särkyneitä sydämiä, voimakkaista tunteita, aikamoisia jälkiä on jäänyt elämäsi varrelle. Tyyni tulee myrskyn perässä. Mielenkiintoinen juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Selma, jäljet ovat hyvinkin jättäjänsä näköisiä ja tunteet jylläävät myrskyn tavoin edelleenkin... ehkä olisi jo aika löytää suvantopaikka, mutta ainahan se ei välttämättä ole itsestä kiinni, vaikka omat valinnat vaikuttavatkin aika paljon.

   Poista
 19. Mielenkiintoinen ja sävykäs. Tykkään. Tässä on väkevyyttä ja voimaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kauniisti sanottu TeeTee, laitoin melko paljon itseäni likoon juuri tässä, joten olen onnellinen tulkinnastasi. Kiitos. Vähäiset sanani eivät kerro mitä ajattelin tai mitä tuntemuksia kommenttisi herätti:) Kiitos.

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)