perjantai 10. heinäkuuta 2015

HEINÄKUU

siili, kesä
Ihanaa, taas on iltapalan aika.
siili portailla, siili, kesä 
Mikä täällä oikein massuttaa? Onko joku pöljäke tullut mun reviirille! No sssshiellähän se on päätä myöten mun purkissa prrrresskuta rrrrallaa! Nyt tuli kyllä turpiin!
siilitsiili syö, siili, kesä, terassin portailla

siilit, kesä
- Älä ssssshiinä sönkötä shenkin sssiisseli sssssaakeli vieköön. 
- Nyt sssaat selekään senkin ssutenööri!
- Sssössönsssössö sssenkin sussupossssu.)
siili syö kädestä, siili, kesä
 - Hei kaverit! Nyt tehdään kristillinen tasajako ja sillä ssssiisti!

siili, kesä
Aina naisia lellitään ja minä jään Mopen osille:(

56 kommenttia:

 1. Onpa somat lylleröt apilan seassa. Vihdoinkin saatiin selostus siitä mitä niitten päässä liikkuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus niiden päässä liikkuu kyllä aika paljon ja tuttuun ääneen reagoivat aina, ja siihenkin kun moitin kakkimisesta portaille. Yksikin tuli ihan kengän viereen ja katsoa näpotti että oletko ihan tosissasi:) Kiitos Rita♥

   Poista
 2. Kiva postaus "puheineen" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Esther ♥ vähän kiireesti värkkäsin ja tuo yheiskuvakin tuli väärä koska oli vielä terävämpikin olemassa, mutta olkoot:)

   Poista
 3. Hauskat siilikaverukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näitä täällä riittää vaikka muille jakaa. Nyt olen pitänyt paastolla, mutta niin ovat urpanisoituneet ettei edes kastemato kiinnosta?

   Poista
 4. Oot saanut tarkkoja kuvia kotieläimistäsi, siis pihasellaisista. Kiva sarjakuva! Sulla kissoja pareittain ja samoin siilejä,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kummastuttavaa miten kuva näyttää kamerassa aivan huippu hyvältä, mutta kun lataan koneelle ja se on joskus vähän pettymys.Tässä saattoi olla makrosäätö tai vahingossa laajempi päällä, ehkä automaatilla olisi saanut paremmat. Kiitoksia Anjuusa

   Poista
 5. Ihanat siilit aterialla ☺
  Rupesinpa hyräilemään "siili menee lypsylle kannu kaulassaan.♫.♪.♫.♪."
  Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sehän näistä tulee monest mieleen. Kiitoksia toivotuksista, mukava se on ollutkin kun lapsenlapsi tuli kaveriksi:) Suuri kiitos Ma-Te ♥ aika persoja nuo kyllä ovat, on pitänyt vähän rajoittaa:)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitoksia Pieni Lintu ♥ Siilit ovat kyllä hellyttäviä, mutta aika kovia sotkemaan portaita ja terassia, joille niillä on nyt porttikielto. Silti joku aina vipeltää sinnekin ja ottaa heti lähdöt kun tulen paikalle, vaikka aika hellästi ole niitä lykännyt pois ja siirtänyt tarjoilut ruusupuskan juurelle.

   Poista
 7. Ihanat siilit - meilläpäin ei näihin oikein törmää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siili on hyvin paikkauskollinen, joka ei tykkää liian kliinisestä ympäristöstä. Ensimmäisen kerran minäkin sain kotipihalle vasta täällä. Siili oli harvinainen meilläkin, vasta 1970-luvun lopulla näin esikoisen hoitopaikassa siiliemon pikkupalleroineen. Kiitos Hensku ♥

   Poista
 8. Olenkin aina miettinyt, mitä siilit ajattelevat...nyt tiedän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin värikkäitä ovat siilien ajatukset ja aika kovia ovat sihisemään ja "röhkimään" kun sille päälle sattuvat. Luulin kerran alkuaikoina, kun vasta tutustuin näihin otuksiin, että joku oli hyvin sairas ja kyselin hätääntyneenä siltä että mikä sulla oikein on, kunnes älysin että se komentaa toista siiliä:)

   Poista
 9. Siilien ilmeistä näkee kuinka hyvänä ystävänä ne sinua pitää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lauri :) Kyllä ne pitävät ystävänä vähän liikaakin, jopa juuriharjallakin olen niitä alkukesästä harjaillut ja niitä voi silittää vaikka kädellä. Siis joita kuita.

   Poista
 10. Jostakin olen saanut päähäni, että siilit kuuluisivat ns. esihistoriallisiin eläimiin samoin kun saniaiset kuuluvat ns. esihistoriallisiin kasveihin. Siis että niitä olisi aina ollut olemassa. Ihmiset kuuluvat historiansa ketjuun, joka on toisilla pitempi kuin toisilla.
  Siilit tykkäää maidosta. Mitä sinä, Mustis, niille syötät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Liisu ♥ Siilien heimo on pysynyt melkein samanlaisena vuosimiljoonien ajan jonka vuoksi sitä kutsutaan usein eläväksi fossiiliksi. Korte kuuluu samaan esihistoriaan kuin siili ja saniainenkin. Ihminen on vähän uudempi keksintö, vaikka alkuihmisen syntyhistoria on uuden tiedon mukaan pidennyt jopa aatamiakin aikaisemmaksi:)

   Yleensä kissaruokatähteitä, joita nirppanokka ruustinnat jättävät, mutta yhtä hyvin niille kelpaa kaurapuuro, kaurapasta, tonnikala jopa keitetty peruna, mutta vain hätätilassa, ne eivät nuukaile ruuan kanssa, mutta pitää tietysti varoa maitotuotteita jne. Etanoita, koppakuoriaisia, hämähäkkejä, lieroja, myyriä, hiiriä, sammakoita jne ne luontaisesti etsivät ruuakseen, mistä tuon tietää vaikka punkkejakin söisivät, kun ei ole nyt näkynyt:)

   Poista
 11. Voi tavaton miten suloisia kuvia olet saanut napsittua. Kyllä on aika kesyjä siilejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Noksu ♥ Ovat vähän liiankin kesyjä:) Kissatkin ovat tottuneet niihin, luultavasti kuitenkin pienet siilinpojat ovat vaarassa jos on kissoja. Viime kesänä tähän ilmestyi kolme uutta pikkusiiliä.

   Poista
 12. Kivat kuvat ja niin siilimäinen tarina. Teillä onkin kaksi, meillä tepsuttelee yksi siili, eikä se noin kesy ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Anja ♥ Ei niitä muuten ole kaksi, niitä suunnilleen 7 eri kokoista tässäkin pihapiirissä, 4 - 5 normaalisti. Yksi iso jäi auton alle tänä kesänä, mutta luultavasti se oli tuolta vähän kauempaa. En tiedä miksi aloin lelliä näitä, jos lähden joskus pois, niin pulassahan ne ovat jos kukaan ei ruoki:(

   Poista
 13. Ihania ovat siilit. Harmi vaan, kun ei tähdo enään löytyä niitä mistään. Lapsena ruokittiin siilejä mökillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siili on siinä mielessä jännä eläin, että sitä on jossakin alueella paljon, mutta johonkin se ei kotiudu millään. Ketut ja koirat vaikuttavat paljon siilin viihtyyteen, sillä ainakin kettu on sen perivihollinen. Liian steriili piha,( tarkoittaa pihan huolellista parturointia ojanreunoja myöten) ei kiinnosta siiliä ja siinä saisi mielellään olla mukavia suojapaikkoja kuten kuistin, varaston ja aittojen alustoja. Vesiojien lähellä, jossa on luonnontilassa olevaa heinikkoa ja vähän puita tai pensaita voisi ajatella siilinkin viihtyvän:)

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Kiitoksia kaima ♥ kyllä ne ovat. Heti kun tulin tähän pihalle ostettuani asunnon näin kesäyön hämärässä siilin ja ihastuin heti:)

   Poista
 15. Voi ei miten ihanat kuvat siileistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, näistä saisi varmaan hyvällä kameralla aivan älyttömän hyviä kuvia, niin paljon olen kuvannut kun ihmettelevät vieressä, kaikki yksilöt eivät tykkää, mutta toiset eivät välitä mitään. Kiitoksia Vinopino ♥

   Poista
 16. Lystikkäitä seurattavia nuo siilit. Toimivat näköjään mallina ruokapalkalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, sitä ne juuri tekevät Harry:) Siilille se sopii varmaan yhtä hyvin kuin minullekin. Ne ovat kieltämättä hurmaavia palleroita.

   Poista
 17. Siilit ovat hyödyllisiä eläimiä kotipihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän ne ovat. Puhtaus- ja lannoituslaitos. Muurahaisiakin syövät. Käärmeet eivät kuitenkaan siiliä aina häiritse, vaikka joskus kuulee puhuttavan että se aina tappaa kun näkee. Luultavasti nälissään ja jos tulee yhteentörmäys.

   Poista
 18. Onpas hän rohkea, kun tulee kädestä syömään! Suloiset kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vähän haasteellista kuvata samalla kun toisella kädellä syötti, mutta onnistui hienosti kun oli vain pokkeri. Tulevat ottamaan kädestä, mutta aina en viitsi koska voivat innoissaan puraista, myös varpaat ovat joskus vaarassa kun tulevat uteliaisuuttaan jalan viereen niiskuttamaan. Kiitos Vikki ♥

   Poista
 19. Voi, kun ihania kuvia siileistä ja justiinsahan ne on tuollaisia sihisijöitä ja tappeluporukkaakin aina välillä ovatkin..
  Mutta kerran entisessä asunnossamme meillä oli 10 siiliä sulassa sovussa syömässä, mutta aina välillä jonkun pitikin välillä pissssstää sssihinäkssssssssi! Hi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kovia ovat sihisemään ja raivoamaan, mutta yllättävän vähän ne tärvääntyvät vaikka ottavat joskus tosissaan nippuun. Yhden nenässä on tosi pahaa arpeutumaa, mutta se syö ja käyttäyttyy normaalin siilin tavoin. Voi vain kuvitella kuinka paha purema on joskus ollut, tosin sen on voinut aiheuttaa joku muukin eläin. Eräälle vähän loukkaantuneelle annoin viime kesänä ruuan mukana kipulääkettä ja seurasin sen liikkumista tarkemmin pari päivää, mutta hyvin tuo toipui. Yksi rotikka, joka oli tuossa naapurissa, tappoi kaksi siiliä toissa kesänä:(

   Poista
 20. Uusi siilisukupolvi on näköjään edellistä rohkeampaa sakkia! Hienot kuvat "äänityksineen"... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että ne ovat vain kesyyntyneet ajan myötä. Nämä ovat kuitenkin ehkä viime kesän poikasia. Äänitys lienee vähän sinne päin.. Kiitos Leo:)

   Poista
 21. Siilit tykkää koirannappuloista :) ja kalanperkeistä. Peikkokin on joskus olevinaan siili ja käy niidenkanssa ruokintapaikoilla jotta siitä tulisi oikein paksu talveksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkää ne koirannappuloistakin, olet oikeassa:) Niitäkin eräänä kesänä syötin, mutta nyt olen siirtynyt surupuserossa kissoihin.. Peikko on ihan mahoton kepakko, talveen on vielä onneksi pitkä aika joten kerkiäthyvin käydä ahmimassa vaikka ja mitä herkkuja, äläkä unohda marjoja ♥

   Poista
 22. Vastaukset
  1. Kiitoksia Thaimaanrannan maalarit ♥ Siilit ovat aika sottapyttyjä mutta hellyttäviä kyllä.

   Poista
 23. Vastaukset
  1. Kiitos Marliska ♥ nämä ovat aika hauskoja veijareita:)

   Poista
 24. Vastaukset
  1. Ihmettelen etten ole saanut paljon parempia otoksia, niin paljon ne tuossa pyörivät ja aika paljon olen räpsinyt kuviakin:) Kivoja palleroita ovat. Kiitokset Kirsi ♥

   Poista
 25. Onpa ihanat siilit ja hauskat puheet tietenkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Sinulle Katja. Melko suhina ja röhkiminen siinä välillä käy kun keskustelevat ruokajärjestyksestä. Nyt olen vähentänyt ruokkimista jo senkin vuoksi etteivät heittäydy ihan avuttomiksi. Kerran laskin että oli pihapiirissä 7 tai 8 siiliä.

   Poista
 26. Voi että mitä suloisuuksia, siilit ovat kyllä niin kivoja ja tervetulleita kavereita. Niitä tarvitsisimme mumminkin mökille, kun käärmeet näyttävät vallanneen paikan.

  Kivaa päivää <3

  VastaaPoista
 27. Voi että: Täältä saisitte vaikka kuinka monta siiliä Tiia:) Käärmeet ja siilit eivät välttämättä ole perivihollisia, mutta muurahaiset ja käärmeet eivät varmasti ole samalla paikalla, toisaalta siilit ja muurahaiset eivät myöskään välttämättä seurustele keskenään:)

  Käärmeet kyllä väistävät ihmistä, jos vain voivat ja isot kyykäärmeet ovat pieniä vaarattomampia, mutta eihän se paljon lohduta, jos paikka vilisee käärmeitä. Rantakäärmeet (yleensä yksivärinen harmaasta mustaan) ovat ihan vaarattomia ja vaskitsat myös, eli kaikki käärmeet eivät ole myrkyllisiä! ja jos tömistelee ja liikkuu reippaasti niin käärmeet puikkivat pakoon.

  VastaaPoista
 28. Siilit on niin suloisia. Met emme oo nähneet tosin tänä kesänä niitä, mutta onneksi täällä sinun sivullasi on koko söpö perhekunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on täällä kyllä vaikka muille jakaa vaikka ruokaa en ole nyt niin paljon antanut kuin ennen. Lisäksi koko kylän kissat käyvät katsomassa olisiko jotakin hyvää tarjolla kun se on yleensä kissanruokaa mitä niille tyrkytän. Kiitoksia Mustarastas, yritän hankkia paremman kameran että saisin joskus oikein teräviä, kunnon kuvia:)

   Poista
 29. Ihanat siili-kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ronja ♥ Siilit ovat lutusia palleroita:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜