23 maaliskuuta 2020

PÄHKÄILYÄ MAALISKUUSSA

Pandoran lippaan vitsausten keskellä on katsottava rohkeasti huomiseen💙 Tässä peilataan mummun kanssa ja kuvan otti Ari:)
peilausta, lapsenlapsi, mummu ja Oove
Me annamme piupaut sille ilkeälle pikku Wirukselle, joka pysäytti maailman. Emme näytä sille pelkoa tai surua, emmekä menetetä yöunia vaikka maailmantalous onkin kuralla, rajat sulkeutuvat, ihmiset panikoituvat ja maailmasta loppuu vessapaperi:) Mitäpä pieni ihminen voi julmalle herra Koronalle ja hänen ikäville kavereilleen: Konkursseille, työttömyydelle, karensseille tai valuuttakursseille, jotka heittävät häränpyllyä niin että se sattuu kipeästi moneen kukkaroon.

Emme myöskään syyttele ketään, ei Kiinaa, ei Italiaa eikä päättäjiä! Mitä nyt vähän ihmeteltiin Ryanarin lentoja Lappeenrannasta Italiaan vielä maaliskuussa, samoin kuin loma-matkoja Tiroliin kun pandemia oli jo pamahtamassa päälle. Oliko se aivan pakko hakea tartuntoja Suomeen jo ennen aikojaan. Olisihan tuo Korona von SARS-CoV-2 varmaan osannut tänne ilman turhia apujakin. 
Orava, maaliskuu, kevät, orava oksalla
Viime vuosina on käynyt mielessä usein, että milloinkahan joku ruton kaltainen tauti jysähtää maan päälle ja leviää kuin kulovalkea. Pandemiat kun tulevat ja menevät tiettyjen vuosikymmenien sykleissä. Varsin enteellinen kirjoitus aiheesta oli 2.10.2019.  Se kertoi A World at Risk-raportista, joka varoitti suurpandemiasta.

Utelin aikoinaan töissä ollessani sisätautilääkäriltä että joko se tappajavirus on tulossa Suomeen. Hän kysyi viattomasti että MIKÄ niistä:) Päässäni oleva herne pyörähti pari kertaa ja tieto lisäsi kummasti tuskaa:)  Se, että hamstraamme ruokaa, käsidesiä tai vessapaperia tuo illuusion turvallisuudesta, siitä että hallitsemme tilanteen, teemme edes jotakin sen eteen että selviämme. Sehän on vain positiivista, sillä samalla tasaamme - ainakin hetkellisesti - romahtamassa olevaa taloutta.

Vaikka kriisit ja poikkeustilat koettelevat ihmismieltä, ne samalla lisäävät auttamis- ja yhteistyöhalua. Konserttien ja yleisötilaisuuksien peruuntuminen on yllättäin tuonut esille ihmisten jalot asenteet. Olen kuullut ettei osa halua luovuttaa lunastettuja lippuja ollenkaan takaisin tukeakseen näin esiintyjien ja järjestäjien kuluja 💙 Myös pankit ovat tulleet yrityksiä vastaan, vaikka niiltä verenimijöitä odotinkin aivan muuta:) Tilanne  on inspiroinut myös taiteilijoita ja mielestäni Koronasta on  tehty huikeita taidekuvia. 

Rohkeus ja usko on hieman retuperällä ja olokin on kuin keuhkotautisella 1800-luvulla kolmen peräkkäisen flunssan ja ensimmäisten siitepölytuulien jälkeen - sen lisäksi että olen rumasti yli-ikäinen ja työtön 👻 Monen mielestä siis hyvinkin  passeli uhri Korona von Sarsille:) Osallistun tällä postauksella  Pieni Lintu MAALISKUU-haasteeseen.
koski, maaliskuu, vesi, roiskeet
Mieltä painaa uhrien lisäksi myös koe-eläinten suunnaton kärsimys, mitä tämänkin viruksen tutkiminen ja rokotusohjelman kehittäminen vaatii. Olen vuosikymmeniä toivonut että lääketiede kehittyisi niin paljon, että voisimme pärjätä enemmän kokeellisella kudosviljelmillä, jotka vähentäisivät eläinkokeita ja teknologian yhä kehittyessä supistaisivat ne olemattomiin. Tuskalliset ja monesti aivan turhat eläinkokeet tieteen eri aloilla tai aataminaikaiset anatomialeikkelyt pelkässä oppimismielessä tuntuvat järjettömiltä. Samoin kuin lääkefirmojen mieletön markkinakilpailu vaihtoehtolääkkeistä, vaikka kuluttajille jo olisi tarjolla uudenaikainen, kohtuuhintainen ja toimiva täsmälääke. Kehitystyö ja kilpailu on hyväksi tietyssä määrin, mutta rajansa kaikella.

"Mennähän rauhas, ei soo ihmises, se on suuremmas käres." rauhoitti Tuntemattoman sotilaan Mäkilä hevostaan pommitusten keskellä. Joten eiköhän mekin katsota päivä kerrallaan ja nautita vessapaperin mukana tuomasta jatkuvuuden tunteesta ❤ Tämäkin poikkeustila loppuu aikanaan ja osa meistä jatkaa elämäänsä toivottavasti paljon kiitollisempana kuin aiemmin. Olen aina mieltänyt poikkeustilan pelkästään sotaan. Sotaa käymme nytkin tuntematonta virusta vastaan ja ainoa keino on viivytystaistelu ja asemasota, jolla voitamme aikaa.  Onneksi Pandoran lippaaseen jäi myös toivo. Pidetään sitä yllä kaikin tavoin 💙 

Jos tuntuu ettei korona-uutisointi riitä :) voi iltalukemiseksi valita aiheeseen sopivaa kirjallisuutta kuten Rodin Cookin Outbreak / Virus vuodelta 1987 tai Dean Koontzin The Eyes of Darkness  vuosimallia 1981, joka kertoo biologisesta aseesta Wuhan-400.  

Pyhäjoen kirjasto on sulkemisesta huolimatta pitänyt huolta lukijoistaan, eli jaossa on poistokirjoja, jotka löytyvät laatikoista kirjaston edessä 💛 Samoin on myös Pyhäjoen K-kauppa tullut aukioloissa ja kotiinkuljetuspalveluissa vastaan.

48 kommenttia:

 1. Good post!Love Your Pictures :)))

  VastaaPoista
 2. Näinhän se on, on pitkään odotettu, että jokin pandemia jossain vaiheessa tulee. Ja tässä nyt olemme. Valitettavasti ilmastonmuutos lisää pandemioita jatkossakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hyvä puoli tässä on, että ainakin liikenne on väliaikaisesti vähentynyt, mikä on ilmaston kannalta hyvä, vaikkakin minimaalisesti, tosin lentoliikenne näytti melko sakealta edelleenkin. Pitää ottaa mitä ylhäältä annetaan, eipä sitä muutakaan voi 💗 Ehkä tämä tilanne lisää valmiuksia uusiin vastaaviin tilanteisiin.

   Poista
 3. Hienot kuvat ja kirjoitus.
  Moneen kirjoittamaasi ajatukseen on helppo yhtyä.
  Itsellä on aika syyllinen olo, kun reissaajana olen osallistunut sekä ilmastonmuutokseen että virusten kuljettamiseen.
  Toivottomaksi ei silti voi heittäytyä.
  Pidetään huoli toisistamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailman matkaajan ei tämän vuoksi tarvitse olla pahoillaan, ei yksi tai kaksi ihmistä lastissa paljon paina ja olet jakanut matkasi muidenkin iloksi:) Tuhannet kiitokset Kirsti 💖 Sinulla on ihana asenne.

   Poista
 4. Luin että täkäläinen naiskirjailija oli joskus viime vuosikymmenellä kirjoittanut kirjan vuonna 2020 tapahtuvasta pandemiasta... Tämä on kurjaa aikaa, mutta siitäkin pitää löytää jotain hyvää, jos voi. Ihanan suloinen mummun kulta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä aika on haastava kaikin tavoin ja positiivisuus on usein nollassa - jotenkin on varma tieto siitä, että se maailma, jossa elimme muuttuu väistämättä aivan erilaiseksi, ehkä menetämme rakkaitamme tai saamme itse taudin. Oliver on tosi suloinen, kaikki lapsenlapseni toki ovat:) Kiitos Jael 💛

   Poista
 5. Ihana kuva mummun kullasta ja oravastakin.
  Mutta nyt eletään todella rankkoja aikoja, mun mielestäni voisi vastata vähän kuin sotaa...
  Mun elämässäni ei aiemmin ole vastaavaa tullut, mutta nyt se sitten on täällä!
  Pelko ja epätietoisuus vaivaa mieltä monesti ja että kuinka kauan ja koska taas ollaan normaalissa elämässä?
  Hienosti kuitenkin kirjoitit ja miettimään laittoikin monia asioita...Se on suuremmas käres, taitaa pitää paikkaansa!
  Toivon, että pysytte siellä terveenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Harakka 💙 Olet oikeassa, Elämme tosi rankkoja aikoja, eikä tulevaisuus ole kovin ruusuinen pitkiin aikoihin. Normaali elämämmekin muuttuu pitkäksi aikaa, vaikka tauti joskus loppuisikin. Mummun muru on kyllä nätti, mutta olen ottanut periaatteen etten kylästele missään, enkä tapaa ketään ulkopuolisia, emme käy edes kaupassa, vaikka nyt jo pitäisi, sillä varustauduimme tilanteeseen etukäteen ja helmikuun loppu ja maaliskuukin on ollut jo alkuunkin hiljaiseloa. Ehkä olemme tottuneet liian hyvälle. Toisaalta kaupat ja kirpputorit ovat olleet minulle henkireikiä ystävien lisäksi ja huomaan jo nyt miten tiukalle ottaa eristyneisyys. Kiitoksia pikkuhiljaa flunssakierre ehkä hellittämässä ja yskiminenkin vähentynyt.

   Poista
 6. Hieno kirjoitus, pähkäiltävää riittää varmasti pitkään. Pysytään kotona, pyyhitään yksinäisen tuskan kyyneliä vessapaperilla. Ihanat kuvat. Terveyttä toivotan kera pienien ilojen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia 💛 Kyllä yksinäisyys korostuu näinä aikoina, etenkin vanhuksilla enemmänkin kuin itsellä. Posti kulkee vielä ja puhelimet on keksitty joten niiden kautta voimme onneksi olla yhteydessä toisiimme. Pienet ilot ovat tärkeitä, viisaasti sanottu Aikku.

   Poista
 7. What a beautiful photo of the squirrel in the tree.
  Also here (Lisbon) we are at home only leaving when it is really necessary, only by staying in isolation will we be able to stop this terrible and destructive virus.
  Keep safe and well

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Maria 💖 The squirrel is posing:) I hope we get a cure for the miserable virus, but we have to be very careful before. I wish a good and secure springtime to yous in the Lisbon.

   Poista
 8. Ei voi muuta kuin yhtyä tähän kirjoitukseesi. Toivon myös ettei korona iske sinne, kun muutenkin on flunssaa ja siitepölyäkin huomaan itsekin olevan jo ilmassa.

  Samaa mieltä tämä aika näyttää hyvyyden ja toki myös pahuuden, kaiken maailman huutelijoita löytyy nettien palstoilta, mutta näinhän se on aina ollut. Nyt yhteisöllisyys ja se, että välitetään läheisistä kunniaan.

  Sydämellistä viikon jatkoa ja paranemisia Irja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Tiia 💗 Olet oikeassa, tämä aika lisää varmasti myös itsekkyyttä ja oman edun tavottelijoita, jotenkin tuntuu, että unohdamme välillä olevamme samassa veneessä. Netti on omituinen paikka, siellä saatat nousta sankariksi ihan mitättömästä asiasta ja siellä teilataan yhtä helposti väärinkäsityksien ja kuulopuheiden perusteella ihminen maanrakoon, sillä ihmiset ovat kuin lammaslauma, mennään helposti muiden mukana vaikka ei edes tiedetä mistä on kysymys. Samoin saattaa käydä, jos erehtyy olemaan erimieltä vallitsevan mielipiteen kanssa. Nettikohteliaisuus olisi aika kiva asia. Enää ei yskitä niin kamalasti ja muutenkin tuntuu että ehkä tämäkin flunssaepisodi pikkuhiljaa nujertuu. Mukavaa loppuviikkoa Sinulle Tiia ja paljon haleja ihanille lemmikeillesi 💛

   Poista
 9. Niin tämä sota soditaan kotona ja suuri osa hoito- ja tutkimustyössä. Hoitoalan ihmiset tekevät työtä oman henkensä uhalla. Kotona ollaan tiukasti tottakai. Mukavaa viikonloppua 💚

  VastaaPoista
 10. Tuollaisen ihanan pikku-palleron kanssa on mukava "pähkäillä"
  Luonto ..jospa se pysyis puhtaana!
  ..alkaa siitepöly/katupöly ym kausi....
  niiskutusta riittää...
  Hyvää vointia ja pysytään terveinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana pikku pallero on turvassa äidin ja isän luona, en uskalla riskeerata muita enkä itseäni. Kuva otettiin vähän aiemmin - toisin kuin nuo muut maaliskuukuvat. Kaupassa pitäisi kyllä käydä, mutta vähän tuntuu falskilta sekin:) Leppä näytti kukkivan kauniisti, joten ei niiskutus onneksi tähän lopu. Kiitoksia Liisa 💙

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäntyyppistä kommenttia olen jo odotellutkin, eli mainosten lisäksi pääsemme sopivasti maailmanlopun tunnelmiin, mikäs sen mukavampaa 💚 Käsitin niin, että olet sitä mieltä että Jumala on vartavasten värkännyt tämän taudin maailmaan. Kyllä se taitaa kuitenkin olla enemmänkin meidän ihmisten valinta. Ehkä luonto lyö vain vastaan. Kaikella kunnioituksella haluan sanoa, että uskon kyllä Jumalaan, mutta en siihen että Hän olisi rankaisemassa ihmiskuntaa tällä viruksella. Lopunaikoja olemme eläneet jo pitkään, kun olin pieni koulukas, opettaja näytti maailmankaikkeuden kelloa, joka silloin oli minuuttia paria vailla 12. Niitä aikoja nyt elämme, tosin ihminen tuli melko myöhään tälle pallolle, mutta hyvin ehtii tuhota sen minkä vartijaksi hänet pistettiin. Seksivalistusasiaan en kommentoi, kun en asiaa paremmin tunne.

   Poista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kommentointi on sallittua, vihapuheita ja mainoksia en hyväksy. Aika tiukka linja on ollut myös uskonnollisen ja poliittisen manipuloinnin suhteen, mutta niin kauan kun ne pysyvät suunnilleen kohtuudessa, en näe mitään syytä etteikö keskustelua voisi käydä. Ihmisillä on onneksi Suomessa sananvapaus, jota kunnioitan kaikin tavoin.

   Raamatunhistoria on itselleni tuttu juttu - olen tahkonnut sitä lapsuudesta asti mutta maailmanlopun ennustuksia en silti halua harrastaa, enkä pidä niitä asiallisena varsinkaan nyt, kun ihmisillä on todellinen suru, pelko ja hätä. En usko että se auttaa ketään, päinvastoin. Se voi jopa lisästä jonkun ahdistusta niin, että lopputulos voi olla aika karmea. Kiitoksia ja mukavaa kevätaikaa Piretalle ❤

   Poista
 13. Suloinen kuva pienokaisen kanssa.
  Iloitaan niistä asioista mitä on eikä pelkästään surra menetettyä. (Ihmisen itsensä aiheuttamaa tilannetta.) Kyky löytää positiivisia asioita vastoinkäymisten keskellä auttaa kestämään vaikeita aikoja.
  Eletään hetki ja päivä kerrallaan, miettimättä liian pitkälle.

  Olen myös pitemmän aikaa uumoillut että pysähdys tulee tähän maailman menoon, eletty kuin "viljapellossa."
  Meillä oli matka varattuna Lombartian alueelle. Katsoin Italian kielisiä tiedotteita/lehtiä heti kun ensimmäiset koronavirukset iski sinne. Päivässä..parissa lähti virus kasvuun. Näin kartalta että hotellimme oli kartalla punaisella merkatulla virus alueella. Peruin matkatoimistolle matkan. Siinä yhteydessä kerroin Italian tilanteesta ja että kannattaisi lopettaa heti matkapaketit Lonbartiaan, virus leviää nopeasti tänne. Mainitsin myös että on nähty epidemian kulku jo Kiinassa. Ei se muitakaan maita säästä. Voit arvata että väheksyntää oli...ei ole syytä perua matkaa. Lennot jatkuivat Italiaan viikkokausia.
  Koen että ihmisen minulla pitää olla kivaa ( ei haluta luopua uin pakon edessä, eikä kaikki sittenkään), ahneus ja tyhmyys on se joka aiheuttaa paljon pahaa.

  Aurinkoisia terveitä kevät päiviä Teille!☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Liplatus 💗 Viisaita sanoja ja olen samaa mieltä, että nyt pienet ilot ja hyvät asiat kunniaan, nehän kantavat sitten myöhemminkin kun aika entinen ei enää palaa. Outoa on tuo löppänyys lentoliikenteen puolella ja se jatkuu kai edelleenkin. Sieltä on paukku tulossa, ei mahda mitään. Osa ihmisten käytöksestä on järkyttävän itsekästä ja ajattelematonta, kun tietää mitkä ovat seuraukset itselle tai muille, vaikka ei kai se mitään uutta ole:(
   Uskon hyvin tuon väheksynnän ja sen ettei nähty metsää puilta. Sitä en ymmärrä, minkä vuoksi kun se oli jo ilmiselvää. Hyvä kuitenkin että matkanne peruuntui. Pysykää terveinä ja aurinkoista kevättä.

   Poista
 14. Hyvin kirjoitettu. Niin, mitäpä voimme muuta kuin elää päivän kerrallaan ja uskoa, että tästäkin selvitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi kiitos Seita 💛 Tämäkin on joskus historiaa, sitten tiedämme enemmän ja ymmärrämme ainakin sen miten haavoittuva on tämäkin maailma ja yhteiskunta tekniikasta ja tieteistä huolimatta.

   Poista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piritta 💙 kommenttisi lipsahti vähän alas alkuperäisestä ketjusta. Huoli huomisesta on monille todellisuutta - eikä tilanne heti helpota vaikka tauti talttuisikin. Suru on kollektiaalinen ja huoli maailman tilanteesta ja läheisistä vie mielen välillä väistämättä matalaksi.

   Poista
 16. When I watched the movie "Contagion" in 2011, I did wonder if our world would ever come to this. Now everything seems so surreal. Love your photos.

  Stay safe, Irja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much Veronica. I'm glad your visit 💖 Jes, that's true, we are in the middle of it :(

   Poista
 17. Hyvin kirjoitat.

  Minua on harmittanut ihmisten mökillepako ja pako hiihtokeskuksiin ennen kuin rajat meni kiinni. Tuo minä minä -asenne ihan suututti. Samoin karaokebaarien ahneus. Pitää hitaasti saada laki voimaan, että karaokemikin pyörittäminen likaisissa käsissä loppuu.
  Mikä on tämä tyhmyyden määrä. Kuulin myös radiosta mielipiteen, että nyt pitää vain keksiä syy miten pääsee ylittämään Uudenmaanläänin rajan-uskomatonta

  Tuo ihmisten inhimillinen hätä on kamalaa. Työttömyys, konkurssit, asuntolainat, kaikki ihan kauhistuttaa. Todellinen pysähdys nyt meille kaikille.

  Monelle pörssiromahdus on pahin pelko. Sekin on surullista ja todella pinnallista. Intia ja Afrikka on kamaluuden huippu. Siellähän ihmisillä on jo valmiiksi heikko terveys. Tämä hätä on nyt todellinen maailmaa koskeva ja jotain suurempaa kuin pörssiromahdus.

  Itse olen miettinyt, hoitaako luonto näin itseään ja kestävyyttään. Ihminen on käyttänyt luonnonvaroja ylimääräisesti ja saastuttanut enemmän kuin tarpeeksi.
  Nyt on aika laittaa arvot tärkeysjärjestykseen.

  Nyt olisi myös tärkeää vain totella ohjeita ja pitää itsestä ja kaikista muista huolta. Jokaisen olisi nyt tärkeää toiminnallaan tehdä kaikkensa, ettei korona leviäisi enää lisää.

  Presidentti sanoi ihanasti. Nyt on hyvää aikaa lähentyä läheistensä kanssa henkisellä tasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaasti sanottu Enkuli 💙 Näihin sanoihin on helppo yhtyä. Nyt jos koskaan meidän on puhallettava yhteen hiileen yhteisen hyvän vuoksi. Välillä väsymys ja puuduttava lamaannus iskee, ehkä seuraan liikaa koronauutisia ja rokotekehitystyötä, tuntuu että pitää kovin pitkään pinnistellä vielä. Olemme olleet vapaaehtoisesti karenssissa helmikuun loppupuolelta asti - yhdet ystävät piipahtivat maaliskuun alkupuolella, sen jälkeen olemme olleet omillamme:) Yrittäjille tämä on katastrofaalista aikaa.

   Pörssit vaikuttavat ihmisten palkkoihin ja eläkkeisiin - jos vähästä otetaan parisataa pois, se on IK paljon, joten en pitäisi sitä ihan pinnallisena asiana vaikka rahasta onkin kyse. Toivotan hyvää pääsiäisen aikaa Sinulle ja perheellesi 💛

   Poista
 18. Olen monissa asioissa samaa mieltä kanssasi. Realismia tässä hetkessä, mutta panikointi on turhaa. Noutaja tulee jos on tullakseen, hamstrasi vaikka kuinka paljon, ei se pelasta, ehkä joillekin antaa valheellista turvaa... tai sen tunteen. Menee monta yötä ja päivää ennen kuin tiedämme, mitä kaikkea tämä tuo tullessaan. Eläinkokeita en ole koskaan hyväksynyt. Näinkin kehittyneen maailman pitäisi olla jo löytänyt muunlaisia koemuotoja. Kai tämä kaaos on katsottava loppuun, ellei saa koronavieraita :-)) Todella hieno ja järkevä kirjoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset Aina 💖 Meille tuo hamstraaminen on lähinnä sitä, ettei tarvitse käydä kaupassa viikottain, kuten teimme ennen. Kiertelen mielelläni kirppareita, mutta nyt sekin on ollut pari kuukautta jo pannassa. Kyllähän tähän pikkuhiljaa tottuu. Koe-eläintoiminta on itselleni kipeä ja raskas asia. Olemme käyneet kuussa ja tunnemme datan tallentamisen ja prosessoinnin, teknologiamme on huippulaatua, rakennamme melkein kilometrin korkuisia pilvenpiirtäjiä, mutta eläinkokeissa olemme jämähtäneet alkeelliselle ja julmalle tasolle.

   Poista
 19. Asiallinen, rohkaiseva ja harvinaisen fiksu kirjoitus!

  VastaaPoista
 20. Tolkkua puhetta, Irja, sanoo kainuulainen, ja vaikka en itse ole sikäläinen, olen samaa mieltä myös mikiksen kanssa, jonka mielipide on tuossa yläpuolella.

  Me ollaan täällä kotona vapaaehtoisessa karanteenissa ja myskytuulet puhaltavat ikkunoiden takana ja niin rauhallista kaikki on, että että olo on tavallisen tuntuista. Mutta jos avaa telkan tai radion, silloin on rauha poissa. Korona hyökkää sisään. Se alkaa raivota aivoissa ja synnyttää pahaa mieltä. On vaikea tajuta, että koko maailma on samanaikaisesti sen aiheuttaman pelon ja sairauksien valtaama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämellinen kiitos Liisukka 💛 En ole täällä käynyt, yritin pääsiäisblokkausta vääntää, mutta en sitten saanut julkistettua sitä kuitenkaan:( Mikiksen kommentin huomasin tarkistetuista, ne menevät sinne automaattisesti, jos on neljä päivää kulunut julkaisusta :) Välillä olen lamaantunut itsekin, seuraan silti pakonomaisesti koronauutisia etc. Ehkä yritän turruttaa itseäni. Me olemme nyt samassa veneessä ja toivoisin kovasti että puhaltaisimme yhteen hiileen yhteisen hyvän vuoksi.

   Poista
 21. Irja, kerrotko minulle, mitä kirjoitin väärin, kun tarkastat kommentit, ja siinä mitä kirjoitin oli jotain vikaa, kun sitä ei täällä näy. En minä muuten, mutta haluaisin tietää, että vasta osaisin välttää sitä virhettä. Ei millään pahalla. Olen aina pitänyt blogistasi. Sinulla on taito pitää blogisi sellaisena, että sitä ei voi mmuuta kuin ihailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidät että kommenttisi ovat aina toivottuja Liisukka, satakiitosta niistä 💖

   Poista
 22. omg look at the baby's eyes and cheeks. Very cute!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Ran 💗 I'm glad you liked it. He is very Lovely!

   Poista
 23. Mukava orava, ripaus ruskeaa jo harmaan turkin seassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi etten älynnyt vastata kommenttiisi, tuhannet kiitokset Jokke 💛

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜