lauantai 8. marraskuuta 2014

TERVEELLISTÄ

Makrotex- ja teema-aiheena oli TERVEELLINEN. Terveellisyyteen kuuluvat terveelliset elämäntavat eli ne, joita minä en noudata ollenkaan, ellei oteta huomioon satunnaista kaurapuuroaamiaista. Se kuului olennaisesti elämääni 1960-luvulla, jolloin minäkin hiihtää lasusin ja luistelin punaposkityttönä pitkin paliskuntia. En ehkä aina niin terveenä, mutta eipä tuo tahtia haitannut. Kuva on otettu elokuussa, jolloin lapsenlapsi neuvoi minua, ettei aina tarvitse laittaa omenasosetta, jos on marjoja:)

18 kommenttia:

 1. Onpas ollut fiksu lapsenlapsi :) Joku kehui joku aika sitten, et kaurapuuro on ihan parasta raejuuston kanssa, en ole vielä testannut, mut kait se pitäis :D Todella hyvältä näyttää puuroannos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen lapsenlapseni on omalla tavallaan niin filmaattinen ja erikoinen, että ihmettelen joskus itsekin hyvää onneani ja tämä epeli, joka neuvoi puurojutussa, filosofeeraa välillä aika dramaattisestikin:). Raejuuston kanssa en ole kokeillut muuta kuin ananasta. Kiitoksia Tuitiina. Kävin blogissasi ja hullaannuin oitis:)

   Poista
 2. Ai että miten herkullisen näköinen annos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomatonta, että kaurapuurokin voi olla, ehkä se johtuu näistä marjoista. Oli pakko heittää tämä haasteesi, vaikka jo värkkäsinkin toista juttua ja meinasin missata:)

   Poista
 3. Syötävän herkullinen puuroannos. Tuollainen maistuu minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä maistuikin yllättävän hyvälle, en olisi heti luulenut, minulle kaurapuuro on vähän pakko pullaa, mutta maha tykkää:) Kiitos Aimarii, olet muuttanut profiilikuvasi, muutuitko kieltomerkiksi entisiin?

   Poista
 4. Lapset ovat viisaita. Namskis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset ovat, kiitoksia Kiiris. Ehkä olimme itsekin aikoinaan ja Sinä olet sitä edelleen, en ymmärrä mihin oma viisauteni on kadonnut:)

   Poista
 5. Onneksi polvi paranee aina pojista ja tyttäristä, kun omat polvet eivät enää taivu hiihtämään (hyvä tekosyy välttää kaikkea talviliikuntaa).
  Herkullisen näköinen annos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Susu:) Eihän se omena kauas puusta putoa, mutta onneksi lapsenlapset putoavatkin jo eri puun juurelle:) Polvet naksuvat ja rahisevat täälläkin jo siihen tyyliin, että saapa nähdä kuinka kauan Lyyli vielä lykkii. Nythän sitä vielä pitäisi, kun pystyy.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitoksia Arleena, tätä pitäisi harrastaa ehkä enemmän:)

   Poista
 7. Tuollainen annos on maukasta! Kaurapuuroa tai muuta puuroa meillä nautitaan joka aamu.
  Palaa vain kaurapuuroon - minäkin olin syömättä sitä kyymmenet vuodet, mutta nyt taas maistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuro on terveellistä, mutta kaiken maailman murot, myslit, paahtoleivät, tuoremehut ja pekonit syrjäyttivät sen aikoinaan perusjenkkilän tyyliin. Munakas on myös juttu josta tykkään aamulla (tai oma aamuni on nykyään vähän mitä sattuu.) Kaurapuuro pitää hiilarit hienosti, joten on se ihan hyvä keksintö, palaan siis siihen, myös neljänviljan puurot maistuvat lapsenlapsille.

   Poista
 8. Kaurapuuroa syön, mustiksen eiku mustikan kera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, hah Tapsu. Mustikoiden ja vadelmien kanssa tykkään kyllä itse eniten, paitsi että ne vadelmat taitavat olla niitä tehokasvatettuja, kauniita mutta aika mauttomia, joissa ei ole hajuakaan ihanista luonnonvatukoista.

   Poista
 9. Lapsenlapset on mohesti hyvin viisaita.
  Kaurapuuro on sitäpaitti hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, se on myönnettävä. Onneksi eivät ole tulleet mummoon, vaan viisaisiin äiteihinsä ja ehkä osa geeneistä on pirahtanut myös isän puolelta, mutta tästä kuulen joskus epäilyjä:) Tänään, tai siis eilen aamulla söin taas kiltisti kaurapuuroa. Kiitoksia Timo:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)