Lemmikit, luonto, historia, kirpputorilöydöt, kirjat, juhlapyhät, vuodenajat, noitavainot, sadut, perinteet, valokuvaus, Taina Marjasen tontut, noita-akat, jouluhullu kyökkipiika, juhannus, vappu, pääsiäinen, pyhäinpäivä, halloween, meri ja Pyhäjoki

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

HARMAATA

Naakka, talvi, harmaa

MAKRO- ja TEEMA-kuvien aiheena oli HARMAATA. Ensimmäisenä harmaasta tulee mieleen harmaahirvikoira, hienostunut siniharmaa, entivanhaset pässinpökkimät villahousut, kyyhkynharmaa, hopeanharmaa, ajansyömä ladonhirsi, harmaatalous:) tai savu. Usein se on myös tylsän ja mitäänsanomattoman atribuutti.  

Mielestäni harmaa on erittäin viehättävä ja hyvin elegantti väri, joka tasapainottaa kauniisti muita värejä.
Pellot, lato. harmaa talvipäivä

Harmaa ei varsinaisesti ole värisävy, vaan se kuuluu akromaattisiin eli värittömiin sävyihin: sillä ei ole tiettyä (valon) aaltopituutta, eikä se myöskään kuulu spektriin. Tämän vuoksi Pinkkuakin ottaa vähän päähän.
Pinkku Pinkkuli, kissa, harmaa, Pinkku Pinkerton


Arnøya, harmaa, vuoret, lahti, kirkko
Teksti karkasi naakan mukana jo luonnosvaiheessa maailmalle, joten päivitin lopulliseen muotoon sen jälkeen. 

54 kommenttia:

  1. Onpa hienot kuvat, erityisesti tuo ensimmäinen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Der Seidenspinner ♥ Naakkaparvi tulla pölähti lintulaudalle ja ajoin jo kerran poiskin, ennenkuin älysin että hei!! Siinähän on harmaata:)

      Poista
  2. Upeita kuvia - varsinkin tuo upea korppi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Enkuli ♥ Tuo on naakka, molemmat kuuluvat varislintuihin, korppi on vähän isompi ja mustempi - ei niitä yht'äkkiä välttämättä erota toisistaan. Ihana että olet jo kommentoimassa! Pistän postia Sinulle huomenna! Anteeksi viive. Kuvasin ihanan postisi, josta suuret kiitokset.

      Poista
  3. Komian kaunista harmaata luontomaisemaa sen Pinkkukin hyödyntää luppoajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on ollut vähän harmaa kun pakkanen lauhtui, pakkasluntakin on tullut pikkuhiljaa lisää, Pinkku on niin kärttyisen näköinen että nauratti. Se ei oikein tykkää kun läheltä kuvaa, eikä erityisemmin poseeraa, kuten Tintti teki. Kiitos Lauri♥

      Poista
  4. Hienot kuvat, mie tykkään erityisesti tuosta viimeisestä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hengästyttävän kaunista,jylhää seutua missä mittasuhteet heittivät meikäläisellä komeasti kuperkeikkaa - kiitos Kirsti ♥ Tuo pieni kirkko näkyy somasti tässäkin kuvassa. Otin kuvan kun nousimme rinnettä vähän ylemmäksi. Kyllä on rapakunto, piti puuskuttaa jo alkumetreillä:)

      Poista
  5. Hienot kuvat! Minä tykkään (yleensä) harmaasta, se on sellainen vanha,turvallinen ja lempeä väri kaikkine eri sävyineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelet hyvin paljon samoin kuin minä tästä haasteväristä: "vanha, turvallinen ja lempeä väri" voiko sitä enää paremmin kuvata, se on hyvä luonnehdinta harmaasta. Lämmin kiitos Anja ♥

      Poista
  6. Miksipä ei teksti, kun ajatuksetkin karkaavat noihin talvisiin komeisiin maisemiin.
    Ei näytä harmaalle ja sitä paitsi harmaan sävyt ovat niin rentouttavan rauhottavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaa on kotikutoisen kaunista, tästä kyllä puuttui helmenharmaa, usva ja monia muitakin ihania harmaita. Kiitoksia Aimarii♥

      Poista
  7. Niin totta, harmaan eri sävyt huumaavat!

    Tuo naakkakuva on tyylikäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset Susu ♥ Naakkahan on hieno otus ja siitä saa aika helposti kuvia kun vähän viitsii vähän kytätä, tavallaan ne ovat röyhkeitäkin, mutta silti varovaisia ja kameraa ne luulevat aina pyssyksi:)

      Poista
  8. Mustakin tuo naakka kuva on paras, hyviä on kaikki. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia vierailusta ja tulen mielelläni katsomaan mitä olet keksinyt ♥ Lukijana en sinua nähnyt, mutta väliäkö sillä:)

      Poista
  9. Ihanat kuvat. Harmaa on todella jännä väri. Ensi sitä ajattelee että se on... no.. harmaa =D. Mutta tosiasiassa sehän sointuu hyvin ihan mikä värin kanssa tahansa =D. Harmaa on väri siinä missä muutkin ja siitä löytyy todella monta eri sävyä. Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Katinka ♥ Harmaa on hieno väri, se sitoo kauniisti muita sävyjä ja rauhoittaa. Tammikuussa ja ylipäätään talvella on yhtä paljon sinisen kuin harmaankin eri sävyjä jotka taittuvat kauniin punertaviksi puiden oksilla. Sunnnuntai meni jo mutta kiitoksia, se oli aika aitio ja yksinäinen:)

      Poista
  10. your photos are beautiful, I especially like the last, beautiful landscape !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Many thanks Jens ♥ There is Arnoyhamn's church, bay and the mountains in the Norway:)

      Poista
  11. Hieno kuva naakasta! Olen välillä yrittänyt kuvata lintuja itsekin, mutta en pääse tarpeeksi lähelle ja zoomikaan ei riitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Hensu Kiitokset Hensu:) Naakat ovat aika röyhkeitä ja muka rohkeitakin, mutta äärimmäisen varovaisia. Kunnon putkesta olisi hyötyä, tuo riittää tuohon, mutta terävyyttä pitäisi saada kuviin enemmän. Yritän kytätä välillä terassilla tai ikkuna auki ja joskus ikkunankin läpi.

      Poista
  12. Oi kun onkin harmaita maisemia! Tuossa toisessa kuvassa on upeat sävyt - se voisi näyttää upealta seinällä joko kuvana tai maalattuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että harmaa kylämiljöökin viehätti, se näyttää perin vaatimattomattomalta, vaikka onkin nätti paikka, kävin kuvaamassa hirmu pakkaselle, eikä huvittanut kauan olla ja iltakin painoi päälle. Kiitos Emonen ♥

      Poista
  13. Grey Panther rules!

    Toivoo Pedro

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen se osaa, kuten ilmeestäkin hyvin huomaa:) Kiitos Pedroska ♥

      Poista
  14. Hei! Oletpa saanut vangittua naakan läpitunkevan katseen. Se on harmaudessaan,harmaatakin harmaampi. Ihana tuo viimeinen kuva, onko se jostakin Norjasta? Mahtava maisema kirkkoineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naakolla on kivat huomionta herättävän selkeät sinertävät iirikset. Korpin katse on paljon tuimempi, mutta kyllä naakallakin on tiukka katse. Tämä on nuori naakka, ei ymmärtänyt mistä päin kuvataan.

      Ja aivan oikein! Alin kuva on Norjasta Arnoyan-saarelta kauniista Arnoyhamnin kylästä:) Kiitokset Teresa ♥

      Poista
  15. Harmaan kivoja kuvia, maisemaan jää kiinni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset Ester ♥ Tarkoititko ehkä alakuvaa:) Siihen jää, raskain mielin olen ajatellut asiaa.

      Poista
  16. Pilvisenä talvisena päivänä on luonnossa kaunis harmaus.
    Harmaus tuntuu harmoniselta, välillä sitä kaipaa voimakkaiden värien lomassa.

    Upeita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut aika pilvistä kun lauhtui, onnksi on täysikuu, joka valaisee vaikka pilvienkin takaa. Harmaa tasoittaa värejä ja itse tykkään maanläheisistä, murretuista sävyistä muutenkin. Kiitoksia Liplatus ♥

      Poista
  17. Harmaakin voi olla kaunista, upeita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Millin ♥ Harmaa on hieno ja hillitty sävy, sitä on monessa taustalla, ei juurikaan sooloile, se sopeutuu:)

      Poista
  18. Hienot harmaat! Kyllä siitä (minun mielestäni) tylsästä harmaasta saa myös kaunista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän kuin asia, oma näkemys vaikuttaa miten kokee jonkun värin ja vaikutelman. Harmaata käytetään useinkin tylsän ja ikävän synonyyminä, mikä ei voi olla vaikuttamatta. Oikeastaan vain hyvin räikeät on sävyt vääntävät joskus, mutta jossakin ja pieninä määrinä nekin istuvat ihan hyvin. Kiitos Qaws ♥

      Poista
  19. Haarmaa on hienostunut hm? väri ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pappilanmummo ♥ Niin se on minustakin hieno hmmm... sävy:)

      Poista
  20. Vastaukset
    1. Kiitoksia Pieni Lintu ♥ Tämä oli kiva haaste ja naakkakin lensi sopivasti hollille:)

      Poista
  21. Harmaasta minulle tulee ristiriitainen olo. Luontoon harmaa kuuluu eittämättä, eikä se niinkään harmita esim. tylsän harmaa sää.
    Pukeutumiseen ja sisustukseen harmaa tuo erilaisia mielikuvia.
    Puhutaan myös hienostuneesta harmaasta ja ehkä se on se paras harmaa, mitä se sitten kullekin ihmiselle tarkoittaa.

    Puhutaan myös harmaista tyypeistä, siis yleisesti ja ehkä minä itsekin kuulun jo sellaisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit vaikuttavat ihmisiin hyvin eri tavalla ja esimerkiksi lapsena en tykännyt ruskeasta tai harmaasta ollenkaan, sillä ne edustivat hyvin ikäviä värejä ja minua tikusti kun ajattelin jotakin villahousuja jonka yhdistin harmaaseen. Mutta naapurin harmaa kissa taas oli mitä ihanin asia maailmassa. Lisäksi väreillä on ihania, kuvaavia nimiä kuten sinooperi, okra, koralli jne.

      Sinusta nyt ei saa harmaata tekemälläkään, ellei sitten sellaista hienostunutta. Kiitos Rip ♥

      Poista
  22. Hienot harmaat eri sävyissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Leila ♥ Harmaa murtuu moni-ilmeiseksi, on haastavaa hakea kaikkia niitä sävyjä mitä siitä löytyy:)

      Poista
  23. Haha! =D IHANA ilme siun kisulla... =D Miun lähipiirissä ihmiset ovat joskus tuon näköisiä kun miulla on aina kamera esillä.... ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, valitsin tämän vaikka ehkä ns. parempiakin poseerauksia oli, Pinkku ei oikein tykkääkään kameroinnista. Ja hei ymmärrän hyvin tuo kamerapelon, olen itsekin sellainen, en tykkää ollenkaan. Kiitos Una ♥

      Poista
  24. Talvi on mustavalkoinen, luulee peikko. Siksi musta naakka ja pimeässä harmaa kissa kuuluvat talveen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peikko, tulit tiiraamaan pitkästä aikaa ♥ Tammikuu on monesti harmaa ja valkoinen, en kuitenkaan ajattele sitä ihanmustavalkoisena:) sillä onhan pakkasaamu tai -ilta täynnä ranskanpastillin eri sävyjä, punerrus on usein myös palelevilla oksilla, kaikki on eleetöntä, mutta siinä pieni korostuu suureksi. Naakka ja harmaa kissa kuuluvat vääräoppisen noidan talveen ja ainakin kevääseen, oikeilla noidillahan on mustakissa ja korppi:)

      Poista
  25. Nappasin naakasta kiinni. Huikea kuva ja harmaa on tosiaan tyylikäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Mustarastas ♥ Naakka innostui poseeraamaan ja zoomauskin onnistui, mikä ei minulla läheskään aina onnistu.

      Poista
  26. Harmaapapukaija(Jaco:)
    On'persoonallinen eliö
    Väritys harmillisen harmaan.
    Puheripuliin riittääkös neliö?
    Näin uus-syntyneenä armaan. .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runosuoni sykkii, kevättä rinnassa pitkästä aikaa Bean? Ja nyt kun mainitsit, niin kyllähän tuo papukaijasta menee kuin väärä raha:)

      Poista
  27. Risteily luvassa,
    myöhemmin Toukokuusta.
    Kauhea epäilys itsestäni,
    etten tunnista itseäni.
    (Jos,ja)-kun reissu tapahtuu.
    -Runoista en niin tiedä?
    viimevuosina aiheet ovat
    olleet, hieman-Jäissä-






    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäily pois! Alä anna varjoille valtaa, runosuonet eivät aina pulputa, mutta aiheet löytyvät parhaiten kirjoittamalla, ei odottamalla. Mieli avoimena eteenpäin Bean:)

      Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜