lauantai 14. helmikuuta 2015

HELMIKUU


helmikuu, kalenteri, makro

Maaliskuu maata näyttää ja huhtikuu humauttaa hoettiin ennen. mutta nykyajan helmikuu osaa molemmat temput. Lumen alta paljastuvat jälleen hurmaavat joka keväiset aarteet niin teillä kuin pihoillakin, jotka toivottavasti peittyvät vielä lumien ja pakkasen alle.räystäät tippuu

yhteisvastuu
Tämän vuoden helmikuu on ollut hyvin oikullisen ilmanhaltijan armoilla, sillä suojasäätä, lumisadetta, myrskyjä, pääkallokelejä, aurinkoa, pakkasta ja vesisadettakin on riittänyt. Meri on rakentanut tänä talvena jäitä hyvin hitaasti, eikä jokikaan näy jäätyvän millään.

Toivotan kaikille kaunista punaisten sydänten päivää ja hyvien ystävien seuraa ja läheisyyttä vuoden jokaiselle päivälle:)

57 kommenttia:

 1. Hauska idea yhdistää helminauha ja helmikuu. Aidot helmet, muovihelmet, jäähelmet - kaikki kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun haasteen näin ajattelin, ajattelin että tälläisin helmet jotenkin helmikuuhun ja helmivalintakin oli varsin selvä. Jäähelmen kuvaus ei näin hitaalla pelillä onnistunut millään, tipahti aina naamalle, kun tuolin kanssa kurkottelin räystäälle:)

   Poista
 2. Hyvää Ystävänpäivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti, se on ollut aika hiljainen verrattuna eiliseen:)

   Poista
 3. Kiitos!
  Ihanaa Ystävänpäivää Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olit oikeassa Tuitiina, en ymmärrä miten luulin olevani siellä missä en ollutkaan. Kiitos tiedosta ja toivotuksistasi:)

   Poista
 4. Ihme on, jos tästä talvesta vielä talvi tulee. Voihan se vähän yrittää, mutta toivottavasti heikoksi jää. Nyt jo odottan kevättä, kuten pöntön reijän reunoja rapsuttava sinitiainen. Merkitsee jo varatuksi.
  Hauskoja kuvia ja hienoja kuvakulmia!

  Oikein Hyvää Ystävänpäivää sinullekin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut aina välillä ihan mukavaa talvista keliä, mutta kieltämättä helmikuu on hevostellut oikein olan takaa. Toivoisin että talvi vielä jatkuisi vähän aikaa ja kevät tulisi sitten "oikeasti" ajallaan. Kevättalvi on kuitenkin niin valoisa ja helppo verrattuna syyspuolen vastaavaan. Huhtikuulla tiaiset jo munivatkin pesiin, riippuu keväästä. Kiitoksia Uuna:)

   Poista
 5. Ihanaa Ysävänpäivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Enkuli, varsinainen ystävänpäivä oli aika hiljainen, tosin viestejä tuli paljon:)

   Poista
 6. Hyvää ystävänpäivää.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin vastavierailulla, minulla kun tahtoo joskus unohtua koko asia ja se sitten harmittaa, olen kieltämättä aika paljon laiskistunut ja vähän väsähtänytkin. Kiitos Ritva:)

   Poista
 7. Hyvää ystävänpäivää.
  Upeita nuo helmikkuu kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtuisikohan lapsuuteni sinisistä lasihelmistä, että miellän tuon helmikuu-nimen vuoden kauneimmaksi, siihen liittyy jäähelinää ja aurinkoa, hyvänä kakkosena tulee huhtikuu ja vaikka toukokuu onkin ihanin kuukausi, niin nimi on jotenkin tylsä ja työntäyteinen:) Kiitoksia Kosotäti.

   Poista
 8. Tippa jääpuikon päässä enteilee kevättä. Hyvää ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaappa Päikkä onko näitä jääpuikkoja enää;) Ne rymähtivät kertalaakista alas katolta taas kerran, en edes tiedä montako kertaa lumet ovat tippuneet katolta tänä talvena. Aika monesti, lunta on kyllä tullutkin välillä rutkasti.

   Poista
 9. Ihania kuvia! Näin helmikuun "helteissä" ymmärtää kuvausinnon ja tarpeen.
  Sinä olet ihana ystävä, kiitos siitä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia madame Quu:) Helmikuun helteet saattavat vielä kostautuakin, toivottavasti emme saa kuitenkaan yhtä kylmää ja vähälumista juhannusta kuin viime kesänä. Sehän kääntyi kyllä voiton puolelle kun Juhannuksesta selvittiin: Helteitä oli kuin ennen vanhaan ja merivesi lämmintä kuin linnunmaito:)

   Poista
 10. Helmeilevää helmikuuta myös Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sini, helmeilevää helmikuuta oli ihana ilmaisu, toivotaan että se vielä heliseekin:)

   Poista
 11. Muistaisin kersana kuulleen vielä, että helmikuu helisyttää (tarkoittaa varmaan kovia pakkasia, joita tänä helmikuuna ei oo kuulunu eikä näkyny) ja vielä, että helmikuun toinen silmä vettä vuotaa. Vaan nyt jo alkukuussakin rästäät ja rännit on syöksenyt sitä vettä ☺
  Hyvää Ystävänpäivää ♪☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Ma-Te, sitä se helinä ja helisyttäminen tarkoitti. Helmikuuta pidetään yleensäkin vuoden kylmimpänä kuukautena. Siihen on vaikuttanut sekin, että silloin kaikki on yleensä jäässä ja näin pakkaset pääsevät kunnolla puremaan. Nyt helmikuu on todellakin itkeä tirruuttanut välillä molemmilla silmillä:)

   Poista
 12. Helminen helmikuu todella.. vesihelmiä on rittänyt myös, ilmastonmuutos todellisuutena alkaa näkyä. Kun sota euroopassa kiihtyy, ja valtiaat vaihtuu on pohjolassa suuri pelko, pohjoisen jäät sulavat , tämä lainaus nostraramus. 40 vuotta sitten kun asuin Oulussa oli lunta paljon ja pakkasta 50+ helmikuussa.
  Toivotan hyvää ystävyyden päivää, tässä tassuni, pidä kiinni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmastonmuutos tietää vetisiä talvia ja ehkä hellekesiä meille, jossakin muualla se voi olla taas tappavaa kuivuutta. No ohhoh, ompa ollut melko holotna. Luulin että vain Sallan Naruskassa ja Kittilässä on ollut vastaavia pakkasennätyksiä. Ja nekin ovat olleet kai yksittäisiä. Mielenkiintoinen ennustus tällä Nostradamuksella. Olen kyllä sitä mieltä, ettei tulevaa voi kukaan ennustaa. Sodat ovat tulleet ja menneet ja kolmanteen maailmansotaan meillä ei ole enää varaa, mutta jossakin pitää aina kahista ja pitää kauhun tasapainoa yllä.

   Kiitos tassustasi Katris. Pidän kiinni:)

   Poista
 13. Ystävänpäivää! Tänään täällä Päijänteen eteläpuolella ei ole liukasta, eilen oli, toissapäivänä ei, sitä edellisenä oli jne. Merkillistä talvea, mutta kevättä kohti mennään! Tänään toin jo koivunoksia (tuulen tielle pudottamia) maljakkoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Petriina:) Täällä satoi lunta jäätikön päälle ja nyt se vasta petollinen onkin ja lykkäs onneksi pakkasta kymmenkunta pykälää. Osa hiekotuksesta ja sorasta painui jään sekaan ja sen alle, joten niistäkään ei ole ollut vastaavaa hyötyä. Otin jo tammikuussa syreeninoksia sisälle ja komeasti tekivät lehdet. Pitkään jatkuva lauha huijaa puita ja kasveja liian varhaiseen heräämiseen (ovatko ne edes horrostaneet) joka kostautuu sitten pakkasella.

   Poista
 14. Hyvää Ystävänpäivän iltaa Sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Selma, ystävänpäivä hupenee kohti loppua, mutta onneksi ystävyyttä voi jakaa vuoden jokaiselle päivälle:)

   Poista
 15. Upeat kaimalkuun kuvat :) Kissojen ystävänä muistanet sanonnan: Matin kuu, katin kuu. Osaat mainiosti yhdistää kuvat ja tekstisi:)
  Lämmintä hehkua sydämellesi :)
  JussiN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydänkuut olivat kaimoja keskenään sillon ennen. Kaimalkuu ei kuulu pohjalaiseen sanastoon, eikä syntymäpaikka pelkästään takaa kaikkea itäsuomalaista tietoa. Kissojen ystävänä en muista edes tätä sanontaa. Mutta sen tiedän, että minkä helmikuu hellittää, se maaliskuussa maksetaan.

   Sydämeni on kylmä kuin kalma, joten toivotuksesi oli enemmän kuin paikallaan:) Tämä kiittää ja kumartaa.

   Poista
 16. MukavaaYstävänpäivän iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellurei Tapsu ja kiitoksia, ilta on mennyt tässä herkkuja ahmiessa ja kissojen kanssa lötkistellessä, eli erittäin mukavasti:)

   Poista
 17. Kaunis oli postauksesi!
  Oikein Hyvää Ystävänpäivä iltaa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta hupsahti ohi, mutta ystävyytemme ei:) Kiitoksia Harakka. Ystävänpäiväksi oli suunnitteilla ihan muuta tarinaa, mutta halusin roikkua vielä tässä haasteessa.

   Poista
 18. Kiitos ja aika hyvässä seurassa vietin tämän päivän....ihan oman itteni seurassa ja meillä oli mukavaa....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä oli ihanasti sanottu, minua nauratti jostakin syystä ihan hervottomasti. Kiitoksia Maikku, kyllä se niin on, että tasokkaasta seurasta ei kannata tinkiä. Pitäkäämme se:)

   Poista
 19. it's cold but when the sky is blue it's nice !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Marty ♥ Pearls and snow are so beautiful and sky is very blue:)

   Poista
 20. Ystävänpäivä on ohitettu tällä kertaa, mutta voihan sitä pitää milloin vain ystävänpäivää, jotenka mukavaa sunnuntaita sinulle.
  Helmet ja helmikuu hyvin sopii yhteen. Itse taisin yhdistää timantit ja helmikuun. Sama asia kuitenkin pikkasen eri paketissa.
  Siellä taisi lumet saada kyytiä, täällä näppäsi vaihteeksi -27 pakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ystävänpäivä voi olla milloinka vain. Helmeilevä helmikuu vaihtui pakkasiin täälläkin, tosin vain - 15 astetta. Lumet mataloituivat kummasti, mutta vielä niitä jäikin ja mikäli vanhat merkit pitää paikkansa, niin uuttakin ehtii vielä tulla monta kertaa ennen kevätkesää.. Kiitoksia Aimarii:) Timantit ovat ikuisia ja halvimmat niistä löytyvät hangelta.

   Poista
 21. Vastaukset
  1. Kiitoksia Pieni Lintu, kuljen näissä mainioissa haasteissasi vähän jälkijunassa, sillä kohta pitäisi löytää jotakin haurasta:)

   Poista
 22. Helmikuun helmet ja hanget...Jep! "Sipin päivänä (tänään 15.2.) oli Etelä-Suomessa jo sen verran kevät, että talvella sisällä olleet kanat saivat etsiä ruokaansa ulkona (?). Toisaalta lumisade Sipin päivänä tarkoitti sitä, että lopputalven aikana odotettavissa oli vielä 40 lumipyryä." Siinä sitä ollaan...täällä ainakin tuli yöllä lunta! ;-)
  Lainaus on Suomen kansan kalenterista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipin päivän puolelle se meni täälläkin, kun tuli lunta, ei paljon, mutta sen verran että voi mainita. 40 lumipyryä kuulostaa varsin kivalta, tämähän jatkaa talvea vielä kummasti:) Suomen kansan kalenteriviisaus kuulostaa pahasti Vilkunan keräämältä perinnetiedolta ja niissähän oli aina varaennuste eli kävi niin tai näin, niin aina ne ovat oikeassa:) Uskon hyvin että lumipyryjä-/sateita vielä riittää:)

   Poista
 23. Helmikuu hanget hukuttaa...ainakin Hgissä :D

  Ihanainen helminauha kuuta koristaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nurkkapälvistä huolimatta vielä kunnon lumet, jotka ovat jäätyneet monta kertaa suojasäiden jälkeen, joten saattavat olla lujassa ennenkuin sulaavat. Kiitoksia Susu, helminauhat olen saanut molemmat joululahjaksi:)

   Poista
 24. Hyvää ystänpäivä jälkeistä, toittottelen tään kommentti ruuhkan hänniltä.
  Toivottavasti huomaat pienen ja vaatimattoman olemukseni..
  Ja sit.
  Ei kun kevään odostusta rintoihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et yhtään jää ruuhkan jalkoihin:) Tänään paistoi aurinko ja vaikka pakkanen laskikin, niin vinkka teki reissusta sopivan vilpoisen. Kiitos toivotuksesta Maksi, mitään suuria odotuksia ei kevään, jos minkään muunkaan suhteen, minulla ei ole.

   Poista
 25. Helmikuu on myös yhteisvastuukeräyksen kuukausi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on ja sen takia se tuli kuvattuakin, kun pitäisi tuon pöntön kanssa vielä kiertää. Vähän tuossa menneellä viikolla jo aloittelin, mutta tässä on ollut muka kaikkea muuta, niin ei saanut kokonaan aluetta kierrettyä.

   Poista
 26. Tykkään tuosta räystäskuvasta, siinä on kiva perspektiivi, kuin myös kakkosesta pidän. Alat sinäkin ottamaan erilaisista kuvakulmista kuvia.
  Huomaa, että Suomi on pitkä maa, siellä pohjoisemmassa kolkassa näkyy pikkasen lumetonta maata samaan aikaan kun täällä mun luona taitaa enempi olla paljasta maata kuin lunta. On kiva helmikuu, on leutoa, eikä tarvitse etsiä autoa lumikasasta.. hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitämän korjata tuo "huomaa, ...". Tarkoitin siis että "Sen huomaa että Suomi on ...", enkä että sun pitäis huomata.. hi.

   Poista
  2. Suuret kiitokset Orvokki:) Kiva ettei tarvitse tapella lumen ja pakkasen kanssa. Täällä tuli taas kerran vähän lunta ja nuo pälvet syntyivät pari viikkoa sitten kun suvesi kunnolla ja satoi vettä, lumi ei kuitenkaan sulannut pois muualta kuin seinustoilta, ilmiö joka lumitalvina tulee vasta helmi-maaliskuun vaihteessa. Helmikuu on ollut erittäin vaihtelevainen täällä eli suojakelin jälkeen pakkanen on tärähtänyt heti -15 ja ylikin ja luntakin on pyryttänyt joka värsyn välissä. Pihat ja sivutiet ovat röpeloisellä jäätiköllä, jonka päälle on satanut lunta, joten petollisen liukasta on ollut ja tulee olemaan. Hiekoitukset painuivat ovelasti jään sisälle.

   Kakkoskuva oli omakin suosikki ja tuota perspektiivikuvakokeilua on olemassa jo aiemminkin, mutta kuvien tekninen taso ei ole mielestäni riittänyt, yksi parhaimpia on puusiltakuva takavuosilta. Hyvällä pelillä siitä olisi saanut vieläkin paremman:)

   Poista
 27. Minäkin tykkään räystäskuvasta. Juuri sopiva perspektiivi, ei suoraan vaa'asta eikä suoraan ylöspäinkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisitpa nähnyt kun keikuin tuolin kanssa tuossa räystään vierellä, minulla kun on niin onneton kamera, että on kuvattava aika läheltä, toki voi zoomatakin, mutta kuvan laatu saattaa siitä kärsiä. Naapurit katselevat joskus kivasti:) Kuvasin kännykällä maaliskuussa toissa vuonna ihan samantyylisen kuvan, mutta nyt halusin tuoreen kuvan, kun olivat niin sopivasti hollilla. Kiitoksia Hanna ♥

   Poista
 28. Que l'amour de la Saint Valentin te suive toute l'année.
  Amitiés.

  Roger

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Roger, se oli kauniisti sanottu/toivottu. Uskon niin ♥♥
   VastaaPoista

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)