sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

HEINÄKUU

pyhäjoki, heinäkuu, kesä,

Omenat ja pihlajat nyyttäävät kukkiaan. Lintujen sirkutus ja raikas liverrys on vaimentunut alkukesän riehakkaasta ilonpidosta ja kilpakosijoiden lemmenlurituksista emojen pakollisiin varoitusääniin ja kutsuhuutoihin. 

kirjosieppo, lintu, kesä

siili, kesä, apila, piha

Vielä ehtii vääntää saunavihdat talven varalle.
koivu, vihta

saunavastat, vihtat, suula, kesä, heteka, hirsiseinä

Muutamia hellepäiviäkin on ollut ja Pinkku löysi sopivan kokoisen juomakipon:) Makro- ja teemahaasteen aiheena oli HEINÄKUU ja koollekutsujana Pieni Lintu:)

kissa, saavi, jano, kissa juo saavista, vesisaavi, heijastus, kesä

26 kommenttia:

 1. Das Bild mit der Katze ist klasse.

  Noke

  VastaaPoista
 2. Kauniita heinäkuun kuvia! Suloinen siilikin päässyt kuviin ja kisu ihmettelee kuka sieltä saavista kurkistelee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Sirpa ♥ Siili on jo edelliseltä kesältä, mutta kissan kuvasin muutama päivä sitten. Näytti niin hauskalta kun kurotteli saaviin:)

   Poista
 3. Hih, tuo viimeinen kuva on niin ihana ❤️
  Samaten kurkistava siili ja kuusitiainen... niin, itse asiassa voisi luetella kaikki 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Rita ♥ Kissalla on kunnon juomakippo:) Tuo lintu ei ole kuusitiainen, vaikka muistuttaakin paljon sitä, vaan kirjosieppo:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Jep Jokke ♥ siilit ovat tosi sympaattisia, Harmittaa kun jäivät entisen asunnon pihamaalle, käyn välillä ruokkimassa ja tervehtimässä niitä.

   Poista
 5. Ei uskosi miten MUSTA, vaikka ei ole väri eikä mikään, voi olla voimaa antava ja kaunis värikkäiden kuvien yhteen sitojana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisukka♥ Musta sopii kuvataustaksi, se oli kyllä Arin idea, jota en aluksi halunnut millään:)

   Poista
 6. Very good picture.
  Have a nice Sunday.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'm glad your visit Marko ♥ Many thanks and happy days in the summer ♥

   Poista
 7. Onpa ihanat kuvat, eka on kuin maalaus, saunakamari vihtoineen tosi kiva ja ämpäriin kurkkava kissa niin lutunen.
  Hienoa, että sinnekin saapui heleä heinäkuu.
  Joten toivotan teille kummallekin aurinkoista ja työntäyteistä heinäkuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Orvokki ♥ Nuo vihdat ovat eräänlaisessa heinäsuulassa, joka on ihanteellinen kuivauspaikka monille kasveille. Saunakammari on kyllä haaveena:) Pinkku näyttää katsovan itseään, vaikka se välillä lipittikin vettä ja Puuhamaan työt jatkuvat entiseen malliin, ei varmaan koskaan tule täysin valmista ♥

   Poista
 8. Ihana tuo lehden alta kurkkiva siili. Koetin muistella milloin ne saunavastat pitikään tehdä, että lehdet pysyisivät. Oliko silläkin jotain tekemistä kuunkierron kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Seita ♥ Enemmän kuin kuunkierto vihtan tekoon vaikuttaa oikea koivulaji eli rauduskoivusta tulee kunnon vihta ja oikea ajankohta on heinäkuun alkupuolelta kuun puoleen väliin, tänä kesänä voi venyttää ylikin. Sanotaan että juhannukselta voisi jo aloittaa, mutta itse teen vain juhannussaunavihtan. Nämä on rumasti sidottu, enkä tälläillyt edes oksia kuten olisi pitänyt, kun äkkiä tein isoista oksista, jonka mies sahasi kattoa hankaamasta pois. Eli sisimmät oksat oikein päin ja päällimmäiset nurinpäin. Siellä pohjolassa voi varmaan tehdä vielä elokuullakin:) Myös oikea kuivatuspaikka ja maltillinen vastan haudonta ennen kylpemistä vaikuttaa lehtien pysymiseen.

   Poista
 9. Ihana kuvat taas kerran, aina ei vaan tule kommentoitua. Saunavihdan (Savossa sitä sanottiin vastaksi) tuoksu välittyy tänne asti ja tuo muistoja mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Petriina ♥ Kiva juttu ja vastahan se siellä on ja täällä pohojanmaalla vihta:)

   Poista
 10. Ihanat ja kesäiset kuvat. Tuo siili on kuin oma Rääpelöni. Se kaikkein pienimmäinen kolmesta. Syötän heille kissanruokaa ja vettä. Hyvin kelpaa.
  Ihanaa kesää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilikuva ei ole tältä kesältä, niitä oli paljon tuon entisen asunnon pihalla ja sattuneesta syystä ne kerääntyivät 3. asunnon nurkille:) Kissanruoka on siilien herkkua, raksujakin syövät, vaikka sanovat että ne pitäisi liottaa ja siiliä kaipaisin tähänkin pihalle. Monta kertaa miettinyt että pitäiskö vain kaapata mukaan joku:) kun elintilakin on huonontunut entisen paikan suhteen radikaalisti, toisaalta ne ovat paikkauskollisia ja villieläintä ei saa siirtää ilman lupaa ja pitää olla 100-varma ettei ole jälkikasvua, jota siili vielä ruokkii. Meillä vain olisi niin hieno paikka, kun on vanhoja rakennuksia ja sopivasti hoitamatonta pihaa. Kiitoksia Enkuli ♥ Aurinkosta heinäkuun jatkoa Sinulle ♥

   Poista
 11. Mukavia heinäkuun tunnelmia. Ihania kuvia!

  Kesällä olisi kiva nukkua hyvin ilmastoitussa rakennuksessa.
  Sehän on fantasiaa, sitä paleltuisi (ainakin tänä kesänä), tahi jos lämpimämpää niin itikat kuppaisi ruvelle. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Liplatus ♥ Tässä suulassa ei ehkä voisi nukkua, on sen verran harva, mutta vanha Sirkka-hetekka haluttiin säilyttää, joten angettiin se tuohon ja olen loikoillut useamman kerran työn lomassa:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜