Lemmikit, luonto, historia, kirpputorilöydöt, kirjat, juhlapyhät, vuodenajat, noitavainot, sadut, perinteet, valokuvaus, Taina Marjasen tontut, noita-akat, jouluhullu kyökkipiika, juhannus, vappu, pääsiäinen, pyhäinpäivä, halloween, meri ja Pyhäjoki

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

HAPPY

Tarina kertoo, että Luoja halusi antaa jokaiselle kuukaudelle oman lahjan, minkä vuoksi hän kutsui ne kaikki luokseen. Oli kuitenkin yksi, joka unohtui kisailemaan etelätuulen kanssa niin että myöhästyi kokonaan paikalta. Se oli tietenkin hullu ja huutiton Huhtikuu. Hän oli surun murtama jäätyään ilman lahjaansa. Muut kuukaudet säälivät huhtikuuta ja heltyivät antamaan osan omista lahjoistaan sille. Näin huhtikuun tyhjä vakka täyttyi lumipyrystä, räntäsateesta, revontulista, jääpuikoista, ukkosista, lounastuulesta, purojen solinasta, auringon paisteesta, sadekuuroista, loskakelistä, ujosta vihreydestä, pakkasöistä ja sinisistä kevätilloista. Tämän kevään huhtikuun huikein hulluttelu ja hitti lienee tässä 💜

jääröysteet, Laitapauha, kevät, meri, ranta, ahtojäät
Ahtojäinä tunnettu ilmiö rullasi Laitapauhan rannalle komeat pienois-Alpit. Näillä kuvilla osallistun Pieni Lintu haasteeseen! Aiheena oli ILOINEN Kuvaajan ilo välittyy varmasti näistä kuvista.

irja, jäätikkö, ranta, kevät, Laitapauha, ahtojäät

jää, jääröysteet, ahtojää, ranta. Laitapauha, perämeri, kevät,

jääröysteet, ranta, Laitapauha, kevät, aurinko, pienoisalpit, ahtojää, huhtikuu

jääröysät, jäärovat, Laitapauha, kevät, huhtikuu

Rospuutto pakotti kuvaajat loppumatkasta jalkapatikkaan, mutta se maksoi vaivan:) 

rospuutto, tie, ranta, kelirikko

Ylläoleva tarina pohjautuu Raul Roineen ja Maija Karman kuvittamaan kirjaan: Oivallinen keinohepo vuodelta 1951.


Lisäys: 3.5.2017 Näin pian jääröysät huuhtoutuvat mereen Lohtajan Ohtakarista. Kuvaajana oli Kalle Niskala. Kommentissa mainitsin, ettei siinä kauan mene kun meri ne mukaansa huuhtelee. Ilmatieteen laitoksen jääasiantuntija arveli pääsiäisen aikaan että jääröykkiöt olisivat vielä juhannuskesänäkin paikalla, vähän se meinas meikäläistä silloin huvittaa.

51 kommenttia:

  1. Upeeta! Mahtavaa! Taas kerran luonto näytti voimansa. Teidän alpit nousee korkeuksiin, jopa paljon ylemmäs, mitä täällä kinokset konsanaan.
    Aikansa ottaa noiden kasojen sulaminen.
    Eikö ollut vähän kova alusta laskea persmäkeä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Aimarii ❤️ Kyllä olivat katsomisen arvoiset ja on niitä käyty katsomassakin oikein urakalla. Lohtajan Ohtakarissa on kuulemma vielä komeammat? Peffa kastoi ja melkein taisin luisua alas:) Kyllä se sulava merivesi ne äkkiä huuhtelee kun aika joutuu eli heti vapun jälkeen:)

      Poista
  2. Upea luonnonilmiö. Kiitos jakamisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Cheri❤️ Tämä oli harvinaista että rullasi näin rannalle. Kevätjäillä merellä näitä jääröykkiöitä useinkin näkee, mutta ei 40 kuulemma vuoteen ole näin isoja näkynyt perämerellä muisteli eräs hylkeenpyytäjä.

      Poista
  3. Huhtikuun kuvailu osui aivan nappiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jess muru ❤️ Olet kävelevä navigaattori, en saanut millään eksytettyä, vaikka parhaani yritin.

      Poista
  4. Oh, mitkä "jäävuoret"! Varmasti elämys kiipeillä tuolla.

    Huhtikuu-tarinasi on mainio ja todella huhtikuuta kuvaava :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän jo arvelutti, viikko aiemmin olisin ollut huolettomampi, mutta nyt suhisivat jo auringon lämmössä siihen malliin että vähän mietitytti. Raul Roineen tarinan pohjalta on tuo vanha kertomus huhtikuusta ja muista kuukausista ❤️ Kiitos UUna ❤️

      Poista
  5. miten upeaa- ja sinä siellä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nämä ovat harvinaisia, joku sanoi että 40 vuotta sitten olisi ehkä Hailuodossa ollut vastaavia ❤️ Ihana kun kävit katsomassa ❤️

      Poista
  6. Onpa sinulla mahtava mäenlaskupaikka, Mustis:D
    Iloista huhtikuun loppua sinulle!♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia Aili, ihana nähdä Sinut taas mukana "remmissä"❤️ Kaunista ja hyvää Valpuria, saattaa olla että vapun aattona jopa neiti aurinko suvaitsee näyttäytyä, kovin lämmintä ei kai kuitenkaan ole ♥

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta Pieni Lintu ❤️ Harmi että huhtikuu aihe livahti käsistä, se kun on ollut niin vauhdikkaana tänä vuonna :) Tässä tuli iloisuuden ohella nyt huhtikuukin:)

      Poista
  8. Kerrassaan upeita kuvia. Kun on ikänsä asunut sisämaassa niin tuskin ymmärtää sanan ahtojää ja mitä taideteoksia se synnyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Beate ❤️ Näiden paikallinen nimi on röysä tai jäärova. Meressä ajelehtivat jäälautat survoutuvat röykkiöiksi ja isoiksi valleiksi tuulien ja virtauksien mukaan.

      Poista
  9. Ohhoh, vallankin upeaa ja iloista myös!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen iloinen kun viimeinkin pääsin tai oikeammin sain lähdettyä paikalle katsomaan, nyt harmittaa etten käynyt Lohtajan Ohtakarissa jo aiemmin. Kiitos Sirpa ❤️

      Poista
  10. Vau! En ole koskaan nähnyt mitään tällaista, uskomaton voima luonnolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin näitä näin rannalla näkee, usein etäämmällä merellä on vastaavia muodostelmia, mutta jäätilanne voi olla jo niin arveluttava, että se estää usein lähtemästä lähemmäksi. Eräänä myrskyyönä tämä rysähdys syntyi ❤️

      Poista
  11. Siinäpä oli iloa jos minkälaista ja tuo jääröykkiö lienee lajissaan ns. Harvinaista iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sini ❤️ Nämä jääröykkitä ovat harvinaisia, ehkä kerran 40 vuodessa näin rannalla...

      Poista
  12. Todellakin, mahtavat maisemat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merenranta on kallioineen ja kaikkineen muutenkin meikäläiselle paikka johon haluaa aina palata. Nyt olivat nämä uskomattomat pienoisalpit, jota oli vaikea uskoa todeksi ❤️ Kiitos Marika

      Poista
  13. Jos olisin tuon tiennyt huhtikuusta, en olisi marissut yhtään. Sehän on sitten antanut parastaan :)
    Upeat pienois- Alpit, mietin vain mitkä sukset ottaisin mukaan!
    Ehdottomasti tuo oli näkemisen arvoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli näkemisen ja kuvaamisen arvoinen juttu ❤️ Luulen ettei tämänkaltaiseen ilmiöön törmää aivan heti uudelleen. Huhtikuu piti pintansa loppuun asti, maa oli valkoisena vapunaattonakin:)

      Poista
  14. You have a great take on "Happy"! The Laitapauhan beach is remarkable - never haves seen this snow effect! But I like the capture of you in the middle of the river the most:) Thank you for your visit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Great thanks Jeannette ❤️This was a special phenomenon at that very moment. I'm very glad that I got see it:)

      Poista
  15. Huhtikuusta löytyvät kaikki sääilmiöt ja rajut heilahtelut puolesta toiseen. Ei ihme että sitä pidetään "hulluna" kuuna. Aurinko porottaa lämpimästi ja kaikki vaikuttaa valheellisen keväiseltä, seuraavassa hetkessä pyryttää jo lunta ja voi tosiaan ukkostaa ❤️ Raahelaiset tytöt kuvailivat kun menimme paikalla sunnuntaina ja porukkaa riitti aika paljon.

    VastaaPoista
  16. Kumpa ny vaan jääkasat pysyisi siellä koko kesän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpsistä Lauri ❤️ Eihän se pysy, ensimmäinen sula vesi huuhtoo sen mennessään.

      Poista
  17. Oikeat ilon alpit.Hauskat kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia RaijaAnnikki ❤️ Kuvia otettiin paljon, emmekä olleet ainoat kuvaajat:)

      Poista
  18. Oi mitkä jäävuoret! On muuten ihan totta, että huhtikuulle kasautuu kaikki mahdolliset sääilmiöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Seita ❤️ Omat kuvasi ovat aina ihastuttavia ja maisematkin ovat siellä eri tavalla kuvauksellisia kuin täällä risuperällä. Huhtikuu on varsin kekseliäs ilmojen suhteen:)

      Poista
  19. Juuri tuollainenhan se huhtikuu onkin, ei yhtään tiedä, mitä taivaalta tippuu ja koska jalat kastuu, vai jäätyyköhän sormet!
    Kyllä onkin ollut aika mahtavan näköistä siellä "alpeilla"!
    Hyvää Vapun aikaa sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Harakka ❤️ Vappu vetelee jo viimeisiä hetkiä, en ole oikein ehtinyt enkä innostunut koneelle aiemmin. Huhtikuu tempaisi vielä viime tipassa maan valkoiseksi ja sulatti saman tien pois. Eipä se tuuliviiri oikein tiedä mitä milloinkin tarjoilisi:)

      Poista
  20. Vastaukset
    1. Many thanks Anita ❤️ It was very beautiful:)

      Poista
  21. Johan on hulupeat alpit.
    Passaa siellä tyttelin iloita.

    Vapun iloja Teille! :)

    Kauniit kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset Liplatus ❤️ Vappu surahti ohi tyyliin ilmapallot-serpentiinit-munkit-sima ja hyvä seura:) Tytteli oli tosi iloinen päästessään viimeinkin ihailemaan jääröysiä, tuntui että kaikki muut olivat jo siellä käyneet - paitsi me:)

      Poista
  22. Mahtava määrä jääkokkareita. Ihmettelin ekaks, että miksi sinulla on kumisaappaat, mutta selvisihän se vikasta kuvasta, eihän tuolla urpokaan kävelis ilman kumppareita.
    Tosi hienot kuvat.
    Mukavia Vapun jatkoja teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nuo kumpparit on tähän aikaan melko pakolliset, sillä kelirikkotie oli vuoroin syvää jääuraa tai lammikkoa... Tuhannet kiitokset Orvokki ❤️ Nyt on valpurit huiskautettu menneeseen ja siirrytty ihanaan toukokuuhun:)

      Poista
  23. Luonto osaa näyttää voimansa uskomattomilla tavoillaan ja taideteoksillaan. Kestäähän näitä jonkinaikaa sulatella jos kylmyys edelleen jatkuu. Toivottavasti nyt ilimat jo lämpenis pikkuhiljaa. Sais edes kartanon sulaksi :-D
    Aurinkoisia kevätpäiviä sinnekin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä on mahtavat voimat, kuution kokoinen kivikin oli nousi helposti 7 metrin korkeuteen, ei tosin täällä, vaan Lohtajan Ohtakarissa, jonne ilman muuta olisi pitänyt mennä kuvaamaan! Siellä oli jopa 18 metrisiä "vuoria" Mutta nyt alkoi toukokuu, joten ilmat muuttuvat varmasti. Kaunista ja hyvää kevättä Selma ❤️

      Poista
  24. Upeita kuvia ja mielikuviakin, ei uskoisi pohjolan lakeuksiksi (onkos toi edes sana). Upeita keväisiä päiviä teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula ❤️ Ohtakarissa oli kuvattu ennen jälkeen tilanne ja siinä näkyy hyvin miten nopeasti meri nielee isotkin jääröykkiöt. Kaunista toukokuuta 💚 ihana että se saapui viimeinkin.

      Poista
  25. Nuo olisi ollut ihana nähdä luonnossa. Kiitos kuvista! Iloa edelleen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Liisa ❤️ Ne olivat uskomattoman kauniita. Iloni keväästä ja valoisista öistä on vaihtumassa huoleksi ja murheeksi, mutta sellaistahan ihmiselo on.

      Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜