Lemmikit, luonto, historia, kirpputorilöydöt, kirjat, juhlapyhät, vuodenajat, noitavainot, sadut, perinteet, valokuvaus, Taina Marjasen tontut, noita-akat, jouluhullu kyökkipiika, juhannus, vappu, pääsiäinen, pyhäinpäivä, halloween, meri ja Pyhäjoki

tiistai 3. joulukuuta 2019

ADVENTIN AIKA

Musta ja raskas syksy on pikkujoulujen myötä vaihtunut riemuisaan adventtiaikaan. Tuttava- ja ystäväpiirissä olleet raskaat surut värittyvät tummina raitoina omaankin elämään. Joskus tuntuu väärältä iloita, kun tietää lähimmäisen elävän kovaa ja ankaraa suruaikaa.
lyhty, joulukuu, lumi, hämärä, sininen hetki, ilta, talvi, kotipiha
Adventti on vanha perinne, joka omalla kohdallani kulminoituu ensimmäiseen, iloiseen adventtisunnuntaihin. Silloin otan joululautaset esille, teen ensimmäiset joulutortut, laitan kynttelikköön neljä kynttilää, joista ensimmäinen syttyy kun  juomme aamukahvit valkeaksi tuukatulta pöydältä. Ensimmäinen adventtikynttilä symbolisoi odotusta.
joululautaset, seinähylly, Apilanlehden puurolautaset
Riisipuuro kuuluu myös asiaan, mutta tänä vuonna se tuntui tyssäävän siihen, ettei kaapissa ollutkaan puuro-Risellaa. Vain riivattuja pitkäjyväisiä riisejä. Onnistui ihan hyvin ja adventtini oli pelastettu -kiitos Arin- joka meinasi että voihan sen keittää niistäkin. En päässyt adventti-vesperiin, joten hoilasin Hoosianna-hymnin katsoessamme televisiointia Kokkolan kirkosta. Kuorosta bongasin heti sukulaistyttöni Mallan 💛

Toisena adventtina hiljennytään kristillisen mallin mukaisesti rukoukseen ja paastoon, mutta itse virittäydyn valheelliseen tunnelmaan, eli siihen, että jouluun on vielä monta, monta viikkoa, joten voin huoletta lueskella joulukirjoja, katsella jouluaiheisia elokuvia, aloittaa askarteluja ja käsitöitä. Lykätä jouluhulluutta vielä hetken:) Toinen adventtikynttilä onkin jouluilon sytyttäjä.

Kolmatta adventtia on vietetty Johannes Kastajan muistoksi ja  kynttilä syttyy joulurauhan symboliksi. Neljäs adventti on omistettu Neitsyt Marialle ja silloin sytytämme rakkauden kynttilän ja joulu on jo ovella.
Lumi, pihlajat, valo, ilta, katuvalot
Marraskuun pimeydessä hoksasin myyjän, joka myi Weisten vanhoja tonttuja, tontturivejä ja ihania joulutauluja, mutta myöhästyin harmittavasti huudosta. Ystävällinen myyjä kokosi minulle lohdutuspaketin samalla rahalla ja eräänä päivänä ennen postilakkoa paketti saapui kotiin. Laatikko oli täynnä huikeita löytöjä. Näillä kuvilla osallistun Color therapy-haasteeseen.
Weisten vanhat tontut, jouluaarteet, keräily, joulutaulut, Disney, tontut, tontturivit
Viimevuosien tonttuovi-hullutukseen en ole lähtenyt mukaan, mutta eräänä päivänä tämä hurmaava pikku tonttu hevosenkenkä ovineen odotti minua kirpputorilla 50 centin huikeaan hintaan, joten lankesin loveen että rämähti:) Pientä tuunausta ja oma tonttuoveni on valmis.
tonttuovi, tonttu, tuunaus, huovutettu tonttu
Tonttuja värkkään itsekin, joten olen erittäin kriittinen niiden suhteen, mutta tässä pikkutontussa oli kaikki kohdallaan huovutuksia myöten.  Nätempää otusta saa hakea. Toivotan valoisaa joulunalusaikaa kaikille ja voimia heille, jotka kahlaavat raskain askelin kohti yksinäistä ja suruisaa joulua 💛

45 kommenttia:

  1. Kiva tonttu. Tykkään, kun ei olekaan punainen. Punainen on kyllä lempivärini, mutta harmaa tonttu tuntuu kivemmalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Repu 💛 Se oli minusta niin hurmaava, alunperin tonttuväritys oli harmaa. Punaisia teen usein itse ja jopa sinisiä, valkoisia ja vihreitäkin on tullut kokeiltua:)

      Poista
  2. Pikkujouluriehat eivät sytytä minua lainkaat, mutta hienoinen joulunodotus alkaa ensimmäisestä adventista. Nyt jo hieman aiemmin, kun ulkokuusi sai meillä valot.Mukava piriste syksyn verkkaiseen menoon.
    Tuo tonttulook ( mikä weisten tontuissa, noissa kaitaliinoissa) on mieluisin itsellenikin. Muista hyvin myös ne joulukortit aikoinaan.
    Tonttuovea ei ole minullakaan, mutta eilen illalla katselin niiden kuvia ja jäin miettimään, josko teen. Asia on mietintämyssyn alla.
    Maisemasi näyttää niin jouluiselta.
    Hyvää adventtiaikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluvalot piristävät pitkää pimeää. Pikkujouluni ovat rajoittuneet viime vuosina joulupuurotilaisuuksiin tai ruokailuun ja adventti aloittaa omankin jouluajan. Joulumaisemat ovat haihtuneet kuin tuhka tuuleen kun vesisateet huuhtelivat maisemat kun olimme pari päivää pois. Kiitos Aimarii 💙

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Lämmin kiitokseni 💚 Minulla on lieviä vaikeuksia laittaa kommenttia Sinulle, Wordpress juonittelee kanssani niin paljon, etten jaksa tapella kirjautumisen kanssa:)

      Poista
  4. Teillä on siellä jo niin jouluisen ja tunnelmallisen näköistä!

    Weisten tehdas ja myymälä ovat tässä ihan lähettyvillä, pitää varmaan kävellä sinne joku päivä, vaikka joulukoristeita en harrastakaan.

    Kaunista joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Weisten tehtaalla olisi kiva käydä, itse olen innostunut vanhoista tuotteista, mutta tehtaan tuotanto on ainutlaatuinen juttu. Nyt on joulutunnelmat kyllä sulanneet pois, mutta ehkäpä sieltä vielä pöllähtää jotakin lumennäköistä ennen joulua. Suuret kiitokset Susu 💗

      Poista
  5. Teillä on satumainen huikeaa Joulu kohtaamista. Adventti on tosi tunne maailman elämistä todeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satumaisuus on muuttunut nyt pimeydeksi, mutta adventin aika etenee silti omaa tahtiaan. Itsenäisyyspäivän jälkeen kaikki humahtaa niin nopsasti jouluun, ettei mukana pysy :)

      Poista
  6. Tonttu on kyllä kiva! Mukavaa, kun on niin jouluista jo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Teresa 💜 Jouluhössötystä pikkuhiljaa.

      Poista
  7. Tunnelmallista ja ihanan jouluista <3

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana, tutunoloinen ja muistoja herättävä joulukoristepajetti. Tunnelmallista adventtiaikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokse Cheri 💙 Tuossa paketissa oli vaikka ja mitä, jopa niin etten löytänyt edes metsästämällä paria vanhaa tuotetta.

      Poista
  9. Pikkujoulun riisipuuroa yhä syömättä, mutta ehkä joskus toiste... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisipuuro kuuluu myös jouluaattoaamuun manteleineen, joten hyvin ehdit vielä Milena 💜

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Tunnelmaa ja väriä hain, kiitos Pieni Lintu ❤️

      Poista
  11. Kivat talviset kuvat. :) Minäkin tykkään, että tuollainen koko harmaa on punaista kivempi. Ihanan erilainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit 💛 Kiva kuulla että harmaa tonttu ihastutti muitakin kuin itseäni.

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Nyt on joulutunnelma enää sydämessä, kun lumet sulivat 💙

      Poista
  13. Lämmin kiitokseni Suvi 💚

    VastaaPoista
  14. Kyllä lumella vaan on valtava vaikutus; onneksi edes pari päivää saatiin eteläisessäkin Suomessa nauttia kauniista maisemista ja pimeän ajan talvisista sävyistä. Tunnelmallista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta saisi vähän tulla, kun entinen suli pois ja jätti osaksi jäätikkökelit sivuteille. Lumesta tai lumettomuudesta huolimatta joulu tulla porhaltaa taas tuhatta ja sataa:)Kiitoksia Vintagentti 💜

      Poista
  15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söpösentyylikäs Pajatonttu.(Piti poistaa kommentti, hää meinas ruveta kenkkuilemaan mulle). Kaikki hyvin nyt ja hössötelkää nätisti oven luona.

      Poista
    2. Kurja juttu, että kommentti kenekkuili, miten se kehtasi näin joulun alla:) Oven vieressä olemme hipihiljaa tonttu ja minä, mietin yhä, että vaihdanko karmiksi oman vanhan hevosenkengän, joka on paljon rumempi kuin tuo kiilloitettu, mutta on kai tässä paljon muutakin tekemistä kun tuunata joutavia 💛

      Poista
  16. Toisiks viimeinen kuva on aivan ihana. Upeita kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on aika iso läjä vanhoja Weiste-tonttuja ja muutama pahviaarrekin taulujen lisäksi. Tuo lähetys haukkui kyllä hintansa, ei asia sitten mistä raskii luopua, arvokkain on ehkä Disneyn joulukuva harvinaisuutensa vuoksi. Kiitos Vitsumari ❤️

      Poista
  17. Ihania jouluisia tunnelmia kuvissa ja kerronnassa. Riisipuuroa voisi tehdä useamminkin, mutta jostain syystä en ole saanut sitä aikaiseksi muuten kuin jouluna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Seita 💜 vähän viiveellä täällä taas kun on muka kiire:) Tonttulan kattoa ollaan tehty aittaan eli olen siivoillut kodin ulkopuolella enemmän kuin sisällä:)

      Poista
  18. Niin hieno postaus sulta täällä taas.
    Ja tonttuovea ei mullakaan aiemmin ole ollut, mutta nyt Venla, lapsenlapseni tulee tänne kolmeksi päiväksi ja kahdeksi yöksi, eli mulla tulikin heti mieleeni tonttuovi ja sen mukanaan tuodut yllätykset kahtena päivänä, kun kotonaan ei ole avaamassa luukkujaan!
    Mutta oikein hyvää joulunodotusta teille sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Harakka 💛 kiva että sait hyvän idean lapsenlapsen viihdyttämiseksi ja myös omaksi iloksi. Nourin lapsenlapsi on niin pieni vielä ettei hänen kanssaan juuri askarella, vaikka eräänä päivänä kun olin hetken ammaamassa tiskailtiin pienesti ja poika oli innokkaana mukana, vaikka mukavinta olikin sylissä kun mummo hoilasi hulluna joululauluja. Oli varmaan niin järkyttynyt että oli tosi kiltisti:)

      Poista
    2. Äläpäs vähättele taitojasi, lapset tykäävät hyräilyistä ja lauluista yleensäkkin.Ja pianhan lapsenlapsesi osaa jo vaikka sormiväreillä sekoitella, mikä onkin hienoa, varsinkin se siivoilu, hi!
      Mulla onkin tulossa kaksi lapsenlasta lisää, eli keskimmäinen lapseni saa helmikuussa vauvan ja maaliskuun puolella sitten Venla saa isonsiskon, ihanaa!
      Kyllä riittää meillä aherrusta, kun asutaan Sastamalassa ja käydään Turussa pojanlasta katsomassa ja sitten Nokialla Venlan pikkussiskoa katsomassa myös!
      Eli kiirettä riittää, että saadaan kiva suhde heihin heti luotua.
      Kumpa välimatkat vain olisivat vähän lyhyempiä, että useasti voitaisiin käydä, mutta matkan pituudet varmastikkin vaikuttaa siihen, kuinka useasti voidaan käydä.
      No, toivottavasti voitetaan se lottovoitto, niin mennään pikapikaa helikopterilla!
      Venlalla olikin vaikeuksia pysyä olla kurkkaamatta ennen aikojaan jouluoviin, mutta kun sai luvan, niin riemu oli sitäkin suurempi!
      Kurjaa, kun sulla siellä on surua ja raskasta aikaa, siihen ei mullakaan ole mitään hyvää ohjetta, millä sen asian voisi ohittaa...sillä sellaista ovea ei ole olemassakaan.Muutakuin aika!
      Tulin kuitenkin teille sinne toivottelemaan Hyvää Jouulun aikaa ja Onnellista Uuttavuotta 2020!

      Poista
  19. Niin ihanat nuo joululautaset ja meillähän on se Disney jouluastiasto. :) Sydämellistä joulunalus aikaa ja tsemppiä ensi viikon joulukiireisiin Irja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Tiia 💙 Sinulla on ihania Disney-astioita ja just nuo apilanlehden lautaset on kauniita, tosin aika hintavia:)

      Poista
  20. Thank you Candanduster. Wait and see...

    VastaaPoista
  21. Ihanat adventtiperinteet sinulla Irja! Oikein hyvää neljättä adventtia ja joulunaikaa <3

    VastaaPoista
  22. Ihania kuvia, tunnelmallisia, lautaset kauniita, pihaluhty kaunis, pikkutonttu niin lämpöisen oloisessa villa nutussaan.Tänään sytytin Marian kynttilän, se saakin palaa aattoon asti, aina pari tuntia kerrallaan.Aattona tulevat lapset luokseni ja se on sitten taas oikea Joulu. Oikein hyvää Joulua myös Sinulle , Arille ja perheellesi . Rauhaa ja rakkautta !

    VastaaPoista
  23. Beautiful photos.
    Merry Christmas and a Happy New Year, full of health, joy and love.

    VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜