maanantai 20. joulukuuta 2010

TAUTI NIMELTÄ JOULU


Vanhan joululaulun mukaisesti helinää ja helskettä riittää kovasti juuri näinä viimeisinä päivinä ennen joulua, sillä jokavuotinen tauti nimeltään Joulu, on iskemässä koko kansaan! Se ilmenee siten että kaikki mahdolliset kaapit pitää siivota ja hankkia täpötäyteen lahjoja tai mieluiten ne pitää värkätä kokonaan itse. Matot pitää ilman muuta pestä, puunata ikkunat, ommella uudet verhot tai puhdistaa/pestä vanhat, mankeloida ja silittää lukuisat joululiinat, lakanat jne. Puhumattakaan lanttu-, porkkana-, maksa- ja perunalaatikoiden, maustekakkujen, piparien, torttujen, karkkien, rosollien ja joulukalojen ynnämuiden ehkä vielä työläämpienkin herkkujen valmistamisesta jo hyvissä ajoin ennen joulua, ettei tule sitä vihonviimeistä joulunpunaista paniikkia kun on enää Kol-me, Kak-si, YK-SI ja WABOOM!!! ei enää yhtään yötä jouluun! 

Silloin katsotaan kuka jouluhullu siellä vielä kiroilee rusettien ja pakettien kanssa keskellä kirkasta yötä ja miettii pää kuumana antaisiko tämän snufferin vanhalle tädille, johon sopisi se nätti kynttilä, joka, joka - voi ei, missä hemmetissä se nyt onkaan? Herranen aika, sehän taisi jäädä kauppaan! Voi paskat, mitä tähän nyt keksii? Laittaisiko varalle ostetun patalapun ja ottaisi Esterin paketista sille kynttilänjalan kaveriksi, eikä välitä Esteristä mitään? Tai tekee äkkiä tontun vanhasta kaapinnupista ja löytökarvasta. Harmi, ettei paperiakaan ole enää riittävästi, voisikohan siivouksissa löytynyttä 1900-luvun hyllypaperia käyttää tai ruttusta viimevuotista, joka oli niin nättiä, ettei sitä hennonut laittaa roskiin. Mihin sekin paperi nyt joutui, tuliko se kuitenkin siivouksessa nakattua pois. Persetti. Aaro-setäkin on unohtunut kokonaan! mutta se onkin niin itsekäs vanha piru, ettei siinä käynyt kuinkaan. Paljon suurempi suru on kuopuksen peli, jota ei löytynyt mistään. Hullun tuurilla sen voisi vielä lähikioskilta saada? APUA!! Ave Maria Gratia plena, Dominus tecum virgo serena ja Isämeidät samaan läjään ja vähän kiroilua, niin kyllä se varmasti pukinkontista löytyy:) 

Ja kuusi.. Voi Luoja! Sehän taitaa olla vielä metsässä ja mitenkäs nämä sähkökynttilät sitten? Sotkussa kaikki letkut ja johdot hemmetti vieköön ja miten ne ei nyt toimi, vaikka vielä viime jouluna toimivat ihan hyvin. Voi peevelin perk... oho, sori. Ja mistä hemmetistä näitä enkeleitä ja tonttujakin riittää ja mihin tämänkin vanhan koristehörselön nyt lykkää... Se on pakko tällätä johonkin, muuten ei tule oikea joulu! Onneksi muistin  kuitenkin joulukortit ajoissa k a i k i l l e... paitsi yhdelle lapsuusystävälle, mutta sillehän voi viedä vaikka glögipullon tai hienon kuusikynttilän vielä aattona samoin kuin vanhalle naapurillekin. Ompa näitä kortteja tullut taas paljon. Voi hitto, miten tuokin koulukaveriryökäle nyt keksi laittaa, vaikka en varmasti lähettänyt sille. Ja Iida-täti, voi ryökäle viekööt. Mikähän senkin osoite edes on ja mistä sitä tähän hätään löytää.  Lusikkalaatikotkin ovat vielä siivoamatta! Help me, Auttakaa nyt vähän pliis!!

Taudinkuvaan kuuluu, että se paranee heti joulun jälkeen ja naiset sairastuvat siihen miehiä helpommin ja heillä oireet ovatkin yleensä paljon vakavampia ja rajumpia kuin miehillä. Tähän sairauteen ei ole vielä keksitty hoitoa tai rokotetta, mutta osa vanhemmasta ikäluokasta on voinut saada jo immuniteetin sairasteltuaan sitä jo useampaan kertaan. Tosin virushan voi aina muuntautua vuosien ja vuosikymmenien mukana, joten sairastettu tautikaan ei aina takaa sitä, etteikö siihen voisi sairastua uudelleen.

Lapsuudenystäväni oli käynyt joulun alla tervehtimässä työkavereita, jotka olivat kovasti udelleet että joko hän on joulun tehnyt? Hän oli vastannut että EI koska ei tiedä miten joulu ylipäätään tehdään. Ehkä hän on tavallista fiksumpi tai sitten hänellä ei ole vielä tartuntaa, sillä hänen mielestään joulu tulee ilman turhia hössötyksiä, kuten myös pääsiäinen tai Juhannuskin:) Outo tyyppi. Itselläni on kuitenkin niin vakavat taudinoireet, että ne viittaavat siihen, ettei taida tämäkään joulu valmiiksi tulla ennen joulua,  vaikka hössöttäisin yökaudet. Eikä nyt ainakaan Tuomaan päiväksi, joka ikivanhan sanonnan mukaan joulun viimeistään tuopi. Nythän se tuo mukanaan myös täydellisen kuunpimennyksen, joka näkyy 21.12.2010 noin klo 8 - 9 aamulla myös täällä Villin Lännen rajamailla. Joten kohti todellista pimeyttä olemme menossa vielä hetken ennen Suurta Valkeutta:)

http://www.youtube.com/watch?v=s8ZR5atWCik  ( Linkki sisältää vanhanajan mukavaa joulutunnelmaa Enyan kauniin äänen kantamana. Suosittelen erittäin lämpimästi, kopionti ei ollut tähän sallittua.)

Kuva  Wallpapers and Backgrounds - Desktop Nexus

36 kommenttia:

 1. Kiva tarina joulukuumeesta, onneksi ei tarvitse sitä tänä jouluna sairastaa.
  Mukavaa joulun odotostu mustis!

  VastaaPoista
 2. Hienoa Marizan! Olet välttynyt tartunnalta, no minä sairastan Sinunkin edestäsi:) Ja samoin Sinulle oikein lämmintä joulumieltä kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 3. Minä kuulun niihin "vanhoihin", joilla on jo jonkinasteinen immuniteetti jouluun, vaikka herranähköön ikinuorena ja tosi ihanana itseäni pidänkin.
  Kadehtia en osaa, mutta ihailen ihmisiä, jotka osaavat ottaa tästä keskitalven juhlasta kaiken irti. Itse ahdistun täysissä kaupoissa ja joulutoreilla, myyjäisistä puhumattakaan. Siksi pysyttelen niistä poissa. Kauniit joululaulut kuuteen kertaan kirkoissa, ohitan jo olankohautuksella.
  Silti vietän joulua! Aaton itsekseni itkeskelen, kun muistelen aikaisempia perhejouluja.. se on oma traditioni, jolle poikani nauravat lempeästi.
  Esikoisen Joulupäivänähky ja mummujen kuskuu, kuopuksen Tapaninsyömistaistelu ja -sauna ovat aina paikallaan. Lahjat annetaan niille, jotka oikeasti ne tarvitsevat.
  Jokaisella on omat itselle sopivat tapansa viettää joulua. Ja se onkin tärkeintä, että viettää joulua!
  Mustissisko.. tiedät kyllä!

  VastaaPoista
 4. Jes Anna, kyllähän minä ymmärrän. Ainahan se joulu herkistää ja nostaa tunteet ja muistot kovasti pintaan, ei sille mitään mahda.

  Ostoshelvettiin tässä pitäisi vielä päästä että saisi oikein joulutunnelman (naurua) ehkä juuri sen takia että ihmiset ovat ihan paniikissa ja se tarttuu sitten minuunkin jo seitsemännen kerran tänä jouluna..

  Nytkin maha kurnii ja on niin nälkä että odotan jo kovasti "jamesia" joka minua aina hyysää ja hellii ja salaatit ynnämuut herkut tekee. Se tässä joulussa onkin ihan erilaista pitkään aikaan, toisaalta kaipaan yksinäisyyttä, johon olin jo Likan kanssa tottunut, nythän Likkaa ei enää ole ja tursasin sitäkin yhtenä iltana, ihan hävettää myöntää...

  Kivaa kun lapset aina välillä ymmärtävät meitä ja tunteitamme. Oikein kaunista joulua Sinullekin ystävä kallis.

  VastaaPoista
 5. Hei, Mustis..otan osaa..sinun hössäkkääsi. Itse en ole vuosiin tehnyt enää joulusta mitään suurta numeroa...ei mitään elimääräistä hössäkkää. Aattoiltaa vietämme poikani perheen kanssa, jolloin panostamme ihanaan ruokapöytään, jossa ei ole yhtään jouluruokaa, vaan kaikkia muita herkkuja..ja tietysti lasten lahjojen saanti on joulumieltä nostattavaa. Että silleen.
  Lämpöistä ja rauhaisaa Joulua Sinulle..hellitä vähän ja anna Joulun vain tulla..sydämeesi.

  VastaaPoista
 6. Kyseistä tautia voitaneen myös kutsua nimellä: Tahdosta riippuvainen sydämen tauti. Viheliäinen tauti ilmenemismuodoiltaan sinänsä, että se saattaa jopa yliannosteltuna "kaataa sänkyyn" minkäikäisen potijan tahansa. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitän Kepa toivomuksestasi, se tuli enemmän kuin tarpeeseen. Ompa jännä kuulla miten erilaisesti ja järkevästikin voidaan joulua viettää? Välillähän minäkin luulin jopa toipuneeni tästä taudista, mutta nyt se ryömii taas salakavalasti takaisin, uh..

  VastaaPoista
 8. Näinkin on käynyt ja toinen juttu on sitten se todella Suuri hiljainen Vieras, joka pysäyttää vauhdin kuin seinään, eikä sitten olekaan enää kiire mihinkään? Oikein hyvää Tahdosta- riippuvaista-sydämen-tautia sinnekin Rip, mutta koetetaan pysyä silti ihan tolppeillamme:)

  VastaaPoista
 9. Elän täällä mukanasi kaikessa jouluhössäkässäsi...
  Itse en panosta enää tänä jouluna kuin kuuseen ja sen koristeluun..
  Koetahan selevitä kaikesta ennen joulua:))

  VastaaPoista
 10. huomenta päijänteen itäpuolelta, pakkasta -20 ja taivas pilvessä? saa nähdä näkyykö pimennys kun lähden ajelemaan kohti stadia, poikkean hakemassa siskon himaan- saattaa ainakin iso valkoinen tulla vastaan...joulutauti ei pahemmin ole iskenyt, no, kudin on ollut kädessä kun ei tässä oikein muuhun pysty. ja kynttilöitä poltetaan...iso hali villiin länteen!

  VastaaPoista
 11. Se oli nätisti ajateltu ulleriina ja kyllä tässä koetetaan, lapsenlapsi tulee tänään vähän tasaamaan tahtia!

  Tänä jouluna saankin ehkä oikean akuankkakuusen, ainakin se on luvattu ja nyt tulee ehkä kovasti paineita jonnekin päin, mutta sehän ei haittaa minua ollenkaan:)

  VastaaPoista
 12. Arvaappa taivaallinen näkyikö se koko hemmetin pimennys nyt ollenkaan, ei tietenkään, lunta tuprusi taivaan täydeltä kun talsein klo 8 virastolle.. No tulevana vuonna niitä on jopa kaksi ja seuraavaa saammekin sitten odottaa vuoteen 2015!!!! Joten näitä tulevia en kyllä missaa, mutta se taas lienee Suuremmassa käressä. Vuonna 2007 maaliskuussa meillä oli jopa kuunpimennysbailut, oi niitä aikoja...

  VastaaPoista
 13. ei näkynyt, ei, mutta aurinko pilkahteli silloin tällöin ja isosta valkoisesta vilkahti mustan rannekkeen koristama käsi :))
  no ens vuonna tarvii sit pitää pimennysbailut!
  ja NYT se kudin taas käteen, joulu on kohtsiltään!!!

  VastaaPoista
 14. Eläköön joulu ja vapaus ei kuusta ei hässäkkää!tyttöni kävi siivoamassa. nyt pysytään paikallaan etten sotke! onneksi joulu kohta ohi!

  VastaaPoista
 15. Valden kommi huvitti.. no mikä on nauttiessa rauhasta, minuulla on sama hässäkkä täällä'joka päivä paistan jotakin, se ruoka on tärkein juttu. tänään tei munariisipasteijoita.huommenna kalapasteijat.

  Ja Iloista Joulua !
  pysytään remmissä

  VastaaPoista
 16. Ihan meinasin päästä "tunnelmaan"mukaan maanantaina lähiostoparatiisissa,mutta onneksi juoksin alta pois!Kyllä koti on ihmisen ehdottomasti paras paikka jouluviikolla,jos muutenkin:)

  VastaaPoista
 17. No seuraavan kerran sitten pimennyksen merkeissä TT. Parahultasesti illalla oli sitten tosi komea, kirkas täysikuu..

  VastaaPoista
 18. Valdella pyyhii todella hyvin, mutta joulun loppumista saat vielä odotella sillä sehän tunnetusti loppuu vasta Nuutinpäivänä, joten takuulla ehdit myös vähän sotkeakin:)

  VastaaPoista
 19. Katriksella varmaan rulianssia piisaa, omani taitaa olla aika vaisua siihen verrattuna ja ruoka lienee tietenkin mielessä koko ajan, tosin tänään on syöty jopa kaksi kertaa, kiitos lapsenlapsen:)

  VastaaPoista
 20. Koti on todellakin paras paikka maailmassa - olipa se nyt vaikka pelkkä vuokraluukku, ehkä siitäkin yrittää tehdä sitten kotia epätoivon vimmalla, mutta joku kaunis päivä minä vielä tulen jouluksi kotiin, siis siihen "oikeaan" josta nyt vain haaveilen:)

  Ja vielähän ehdit myrsky rakas kerran tai pari sinne ostosparatiisiin, jos vaikka viime hetken...:)

  VastaaPoista
 21. Onneksi tauti ei ole iskenyt.
  Hirvittää tuo kuvaamasi hässäkkä.
  Tuollaista se oli ennen..ja kai sen piti ollakkin?
  Nyt Reinot ovat paketissa ja odottavat onnellista saajaansa.
  Jouluyö saa tulla ajallansa..kuten tuossa video-pätkässä.
  Iloista Joulua !

  VastaaPoista
 22. Minen söösää enkä hässäköi..Kerrankin saa mennä valmiiseen, se on ihanaa:)) Kunhan itteni junahan juaksen aattona!:))

  Ihanaa Joulua Sinulle:))

  VastaaPoista
 23. Rauhallista ja iloista joulua sinulle, Mustis <3

  VastaaPoista
 24. Tosi romanttinen kuva! On se joulutauti kuitenkin parempi kuin pusutauti, siihen ei löydy lääkettä! ;-)

  VastaaPoista
 25. Eihän se miehiin aina iskekään ja nythän tämä jo helpottaa minuakin kun jouluyötä jo vietellään ja suurimmat zembalot ovat jo Luojan kiitos taas ohitse. Kaunista joulunjatkoa Sinulle vikke.

  VastaaPoista
 26. Joskus olisi kiva astua johonkin muuhun, helppoon ja valmiiseen jouluun ja varmasti tuntuisi silti joululta.. Mutta mukavaa joulun jatkoa Sinulle Helmiina, toivottavasti junahan ehit ja jouluusi:)

  VastaaPoista
 27. Rauhallisuus oli aika kaukana tästä hössötyksestä Omppu, hautausmaalla seisoin hetken ja pysähdyin mutta joulurauhankin autossa kuuntelin, eli erittäin huonon kaavan mukaan etenin, mutta iloista oli silti tottakai ja nyt voi relata taas vuoden:)

  VastaaPoista
 28. Itse olin kovasti ihastunut myöskin tähän videoon Milena. Epstein Barrin-virus heittäytyy joskus tosi hankalaksi, ehkä olemme jo liian hygieenisiä, koska lapsuudessa tauti ei ole niin paha kuin nuorena aikuisena..joulutautihan paranee sitten ihan itsestään:)

  VastaaPoista
 29. Suosittelen kuuntelemaan ahdistukseen> http://www.youtube.com/watch?v=iwGFalTRHDA

  sama, eri versio. http://www.youtube.com/watch?v=woySeSNBL3o

  VastaaPoista
 30. Kiitän suosituksesta Tatu, nauruhan auttaa aina kaikkeen:)

  VastaaPoista
 31. Bonjour,
  Je découvre ton blog, j'aime beaucoup ton travail! Des aventures et de très belles photos.
  Je suis artiste peintre, photographe amateur; je me suis inscrite pour suivre tes publications!
  Je t'invite à me rendre visite sur mes blogs et voir mon travail, merci beaucoup et bonne journée!

  HI, I discover your blog that I like very much! wonderful work, adventures and very beautiful photographs.
  I am french amateur photographer; I was registered to follow your publications
  Do not hesitate to visit my blogs and see my work, thank you, have a nice day! Cath.

  VastaaPoista
 32. Je ne parle pas France:)

  Kiva juttu, tervetuloa sivuilleni Cath! Kuvasi olivat hyvin kauniita ja niiden perässä osuinkin sivullesi. Osan kuvista olen ottanut nexuspalvelusta, kuten tämä ylläolevakin ja niistä on maininta erikseen mutta valokuvat, "satukuvat" mandala-haastetta tai pääsiäistä varten ja piirrokset ovat omiani. Kuvaan pelkästään kännykällä ja hyvin harvoin lainakameralla.

  Kännykkäkuvaus on haasteellista ja kuva joko onnistuu tai ei, monta kuvaa ei ehdi ottaa, koska puhelimen kamera on armottoman hidas. Muutama kuva on miesystävän ottama allekirjoittaneesta ja Mosku-koirasta ja niistä on maininta alla:) Myös yksi ystävättären ottama merimaisemakuva ja lumiukko veneessä on edellisvuoden postauksissa ja yksi taisi olla minustakin.

  VastaaPoista
 33. Joulu kiehtoo tavallaan, mutta rauhallisesti. En lähtisi tuomaan blogiini joulutavaroiden esittelyä tai kuvailemaan hyllyjä. En kaipaa joulun ruuhkia tai onoja vaan rauhallista oloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ulla:) Olet oivaltanut joulun perimmäisen tarkoituksen, joka jää meiltä hössöttäjiltä usein stressin ja turhan hulinan jalkoihin:) Kukin tehköön niin kuin parhaaksi kokee, mutta kaipaisin rauhaa itsekin ja sen tajuamista, että joulu tulee omalla painollaan turhia hössöttämättä.

   Poista
 34. Hampun kieltäminen ei toimi, eivätkä muutkaan kieltolait tuota
  tulosta. Joka vuosi yhä useammat suomalaiset polttavat "pilveä".
  Voitot jäävät rikollisille.

  Järjestäytynyt rikollisuus "mm. Helsingin huumepoliisi"
  saa kannabiksesta huomattavia tuottoja, joita ei voida
  verottaa. Kannabis on huomattavasti viinaa ja nikotiinia haitattomampi
  aine. Niinpä olisikin jo korkea aika laillistaa kannabiksen nauttiminen, eli luopua sen rikollisuudesta.
  Tällä tavalla vähemmämme syrjäytymistä ja
  saamme uusia verotuloja. Winwin.

  my blog post - kannabiksen dekriminalisointia tukevat Vaaliehdokkaat,

  VastaaPoista
 35. Vähän epäkorrekti paikka tälle kommentille Anonyymi? Olisi mielestäni sopinut enemmänkin Hirttoköyttä ja huumetta postaukseen eräänlaisena kannanottona, nyt tämä näyttää pahasti roskapostilta, joka tulee poistumaan.

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)