maanantai 20. joulukuuta 2010

TAUTI NIMELTÄ JOULU


Vanhan joululaulun mukaisesti helinää ja helskettä riittää kovasti viimeisinä päivinä ennen joulua, sillä jokavuotinen tauti nimeltä Joulu, on iskemässä koko kansaan! Se ilmenee siten, että kaikki mahdolliset kaapit pitää siivota ja hankkia täpötäyteen lahjoja. Mieluiten ne pitää värkätä kokonaan itse. Matot pitää pestä, ikkunat puunata, ommella uudet verhot tai puhdistaa/pestä vanhat, mankeloida ja silittää lukuisat joululiinat, lakanat jne. Puhumattakaan lanttu-, porkkana-, maksa- ja perunalaatikoiden, maustekakkujen, piparien, torttujen, karkkien, rosollien ja joulukalojen ynnämuiden työläiden herkkujen valmistamisesta jo hyvissä ajoin ennen joulua, ettei tule vihonviimeistä joulunpunaista paniikkia kun on enää Kol-me, Kak-si, YK-SI ja WABOOM!!! ei yhtään yötä jouluun! 

Silloin katsotaan kuka jouluhullu siellä vielä kiroilee rusettien ja pakettien kanssa keskellä kirkasta yötä ja miettii pää kuumana antaisiko tämän snufferin vanhalle tädille, johon sopisi  se nätti kynttilä, joka, joka - voi ei, missä hemmetissä se nyt olikaan? Herranen aika, sehän taisi jäädä kauppaan! Voi paskat, mitä tähän nyt keksii? Laittaisiko varalle ostetun patalapun ja ottaisi Esterin paketista sille kynttilänjalan kaveriksi, eikä välitä Esteristä mitään? Tai tekee äkkiä tontun vanhasta kaapinnupista ja löytökarvasta. Harmi, ettei paperiakaan ole enää riittävästi, voisikohan siivouksissa löytynyttä 1900-luvun hyllypaperia käyttää tai ruttusta viimevuotista, joka oli niin nättiä, ettei sitä hennonut laittaa roskiin. Ja mihin sekin paperi nyt joutui, tuliko nakattua siivouksessa pois. Persetti. Aaro-setäkin on unohtunut kokonaan! mutta se onkin niin itsekäs vanha piru, ettei siinä käynyt kuinkaan. Paljon suurempi suru on kuopuksen peli, jota ei löytynyt enää mistään. Hullun tuurilla sen voi vielä lähikioskilta saada. APUA!! Ave Maria Gratia plena, Dominus tecum virgo serena ja Isämeidät samaan läjään ja vähän kiroilua, niin kyllä se varmasti pukinkontista löytyy:) 

Ja kuusi.. Voi Luoja! Sehän taitaa olla vielä metsässä ja miten nämä sähkökynttilän letkut ja johdotkin on ihan sotkussa hemmetti vieköön - eivätkä edes toimi perk.... vaikka vielä viime jouluna toimivat vielä hyvin. Ja mistä hemmetistä näitä enkeleitä ja tonttuja oikein riittää ja mihin tämänkin vanhan kellon oikein lykkää - Se on pakko tällätä johonkin, muuten ei tule oikea joulu! Onneksi muistin ajoissa kuitenkin joulukortit k a i k i l l e - paitsi yhdelle lapsuusystävälle, mutta sillehän voi viedä vaikka glögipullon tai hienon kuusikynttilän vielä aattonakin, samoin kuin naapurikylän Lissullekin. Onpa näitä kortteja tullut taas paljon. Voi hitto, miten tuokin koulukaveriryökäle nyt muisti, vaikka en varmasti lähettänyt sille. Ja Iida-tätikin, hiivatti vieköön. Mikä sen osoite nyt oli ja mistä sitä tähän hätään enää löytää!!  Lusikkalaatikotkin on vielä siivoamatta! Help me! Auttakaa nyt vähän pliis!

Taudinkuvaan kuuluu, että se paranee heti joulun jälkeen - naiset sairastuvat siihen miehiä helpommin ja heillä oireet ovat yleensä paljon vakavampia ja rajumpia kuin miehillä. Tähän sairauteen ei ole vielä keksitty hoitoa tai rokotetta, mutta osa vanhemmasta ikäluokasta on voinut saada immuniteetin sairasteltuaan sitä jo useampaan kertaan. Tosin virushan voi aina muuntautua vuosien ja vuosikymmenien mukana, joten sairastettu tautikaan ei aina takaa sitä, etteikö siihen voisi sairastua uudelleen:)

Lapsuus ystäväni oli käynyt joulun alla tervehtimässä työkavereita, jotka olivat kovasti udelleet joko hän on joulun tehnyt? Hän oli vastannut EI koska ei tiedä miten joulu ylipäätään tehdään. Ehkä hän on tavallista fiksumpi tai sitten hänellä ei ole vielä tartuntaa, sillä hänen mielestään joulu tulee ilman turhia hössötyksiä - kuten myös pääsiäinen tai Juhannuskin:) Outo tyyppi. Itselläni on kuitenkin niin vakavat oireet, että ne viittaavat pahasti siihen, ettei taida tämäkään joulu valmiiksi tulla ennen joulua,  vaikka hössöttäisin yökaudet. Eikä ainakaan Tuomaan päiväksi, joka ikivanhan sanonnan mukaan joulun viimeistään tuopi. Nythän se tuo mukanaan myös täydellisen kuunpimennyksen, joka näkyy 21.12.2010 klo 8 - 9 aamulla myös täällä Villin Lännen rajamailla. Joten kohti todellista pimeyttä olemme menossa vielä hetken ennen Suurta Valkeutta:)


http://www.youtube.com/watch?v=s8ZR5atWCik  ( Linkki sisältää vanhanajan mukavaa joulutunnelmaa Enyan kauniin äänen kantamana. Suosittelen erittäin lämpimästi.

Kuva  Wallpapers and Backgrounds - Desktop Nexus