perjantai 29. huhtikuuta 2011

HUIJAUSTA

SUURIN ja AIDOIN huijaus alkaa syntymästä ja päättyy kuolemaan, mutta siinä välillä ehdimme kokea muutamia vähän pienempiä huijauksia:)


Niistä PARHAIMPIIN kuuluivat lapsuuteni tarinat Odysseuksesta ja hänen ovelista tempauksistaan, joista Troijan puuhevonen tai häijyn kykloopin huijaus My name is Nobody-varitaatiot ovat saaneet jopa kyllästyttäviä muotoja, vaikka itse huijaus ja tarina säilyvätkin aina uutena. 

Vähän myöhempään ajankohtaan sijoittuu todella katastrofaalinen epäily siitä, ettei kuuluisaa "That's one small step for man, one giant leap for mankind" a-artikkelia ehkä sanottukaan jazz-kuningas-kaiman astuessa joko maahan tai ehkäpä jopa kuuhun:) Tämä on huijauksista TYHMIN.

NÄYTTÄVIMMÄT huijaukset ovat ufojen tehtailemat hienot kuviot viljapelloissa. Niiden vuoksi ammattihuijarit uurastavat yökaudet pitääkseen ihmiskunnan uskoa yllä. Tämä onkin tärkeä tehtävä, sillä toisaalta ufot voivat aina olla suuri uhka, mutta toisaalta ehkä myös ihmiskunnan suurin toivo? Peltokuvioita on ollut jo 1600-luvulta lähtien, joten mikään uusi muoti-ilmiö ei tämäkään ole. Tosin syntymekanismi oli silloin ihan erilainen eli ne syntyivät jättiläisten tai itse Pirun toimesta, osa niistä saattoi syntyä myös keijukaisten tanssista tai luonnonvoimien myötä. Nykyään kuviot ovat kehittyneet yhä kauniimmiksi ja monimutkaisemmiksi, niissä on uskomatonta geometriaa - ehkä jopa dekoodauksia, joten EU-maisemointituki on ihan paikallaan satokorvauksien lisäksi:)
Huijauksista HAUSKIN ja HARMITTOMIN on aina elokuva ja yksi niistä on ylitse muiden eli Puhallus (The Sting) jonka konstailematon meininki niin on letkeää ja sujuvaa, että se onnistuu huijaamaan myös katsojaa? Tarinan hurmaavat päähenkilöt korjaavat mukavasti vähän kapeaksi jäävää henkilöperspektiiviä, johon elokuvassa ei ehkä juonellisuuden vuoksi kannattanut edes keskittyä.

KIRKOLLISIIN huijauksiin kuuluva katolisen kirkon anekauppa, ei suinkaan ole ainoa laatuaan, sillä todistettavasti myös Torinon käärinliina on taidokas huijaus samoiin kuin monet muutkin pyhäinjäännösjutut aina Graalin maljasta erilaisiin vertaitkeviin patsaisiin ja ihmetekoihin saakka. 

KAUNEIN ja itselleni RAKKAIN huijaus on Cottingleyn-keijukaisjuttu:) Sen keksivät 15-vuotias Elsie Wright ja hänen 10-vuotias serkkunsa Frances Griffiths, joilla välähti päähän valokuvata satukirjasta Prinsess Mary's Gift Book kopioimiaan keijukaisia puutarhassa vuosina 1916 - 1920. Keijut hämäsivät todella hyvin, sillä lankaan menivät tutkijoiden (Harold Snelling) lisäksi myös itse kirjailija Arthur Conan Doyle monien muiden aikalaisten ohella. Näin alunperin leikkimielinen kujeilu karkasi täysin pienten huijareiden käsistä:)Vuonna 1977 tämä vanha keijukaisjuttu osui näiden A. Sheppersonin kirjakuvien vuoksi toimittaja Fred Gettingsin teräviin silmiin, jolloin se vedettiin uudelleen maailman tietoisuuteen. Tempun aitoutta tutkittiin kovasti ja ihmeteltiin miten se aikoinaan oli mennyt edes läpi! Pitää kuitenkin muistaa ajankohta ja se, että kameran käyttö oli tuolloin vielä todella harvinaista eikä kenelläkään tullut edes mieleen että pikkutytöt osaisivat niin näppärästi valottaa ja kehittää huijauskelpoisia kuvia. Vuonna 1978 törmäsin juttuun itse ja ihastuin tarinaan. Tyttöjen ihastuttava huiputus kesti noin 60 vuotta, kunnes vuonna 1981 he viimeinkin tunnustivat kepposensa The Unexplained-lehden haastattelussa.

Vanha lehtikuva (Octavia)
MIELENKIINTOISIN ja NAISILLE ehdottomasti TÄRKEIN huijaus liittyy painovoimaan ja sen kumoamiseen. Keinoja on hyvinkin monenlaisia, joista viattomin lienee selällään makaaminen, joka tosin herraseurassa voi aiheuttaa lieviä väärinkäsityksiä vaikka ideana on pelkkä koheesio. Lisäksi voit rukoilla, että maan vetovoima kumoutuisi ihmeellisesti juuri Sinun kohdallasi. Kokeile! Harmittavaa on myös turha tieto siitä, että kun lähestymme valonnopeutta, niin ajankulku hidastuu ja koska valovuosimatkoja ei ainakaan minun nuoruudessani ollut vielä saatavilla, niin on tyydyttävä omaan valovoimaan ja myös siihen, että kun maanvetovoima alkaa vaikuttaa pitää lisätä samaa tahtia omaa vetovoimaa:) 

Yksi hyväksi koettu keino, jonka aloitin jo 40-vuotiaana, on leikata onnittelukorteista turhat vuosiluvut pois. Tätä voi kokeilla myös vanhempana ja se toimii ihan oikeasti.

NOSTALGISIN ja ehdottomasti KOMEIN huiputus kätkeytyy Uri Gellerin ulkomuodon alle. Hän väänteli hyvät perintöhopeat pilalle ja käänteli kellonviisarit sekopäisiin aikoihin, mutta muuta harmia en muista hänestä olleen, ellei oteta huomioon sitä, että lehmät jäivät ehkä lypsämättä kun naisihmiset kuolasivat television edessä ja alpakkalusikat katkeilivat kun kakarat yrittivät hinkata niitä poikki ja kun se ei onnistunut, oli pakko voimakeinoin auttaa lusikkaa:)


Huijauksista PAHIMMAT liittyvät aina sotaan ja lääketieteeseen, minkä vuoksi ne usein kulkevatkin kauniisti käsikädessä. Sotateknologia hyödyntää  tehokkaasti lääketeollisuuden myrkkyjätteitä, joilla rahoitetaan uusia tutkimuksia ja kehitetään uusia turhia lääkkeitä. Kalliit rokotusohjelmat kulkevat todella hitaasti tautien perässä ja inhimillinen kärsimys on tällä sektorilla täysin tuntematon käsite, vaikka onkin erittäin todellinen. Me ymmärrämme kyllä sodan raadollisuuden, mutta emme näe kaupallisen lääketeollisuuden todella rumia kasvoja. Yök.


TURHIMMAT huijaukset kuuluvat urheiluun, politiikkaan ja pörssimaailmaan, joten niitä ei kannata edes käsitellä.  Sieltä ei saa kuin likaiset kädet ja pahanmielen. Veronkierto ja mahdollinen kuutamourakointi eivät sensijaan kuulu huijausmaailmaan ollenkaan, sillä jokaisen pienen ihmisen velvollisuuksiin ja perusoikeuksiin kuuluu käyttää aina vähän maalaisjärkeä:)

TYPERIN ja TAVANOMAISIN on MAAILMAN LOPPU-huijaus, joista yksi on taas kerran tulossa Tuomiopäivän muodossa vajaan kuukauden päästä  eli 21. päivä toukokuuta! Hurraa! Seuraava maailmanloppu tuleekin 21.12.2012 - vaihtoehtoisesti voit valita joko Tuomaanpäivän tai aatonaaton - jolloin mayojen kuuluisa 13. baktum päättyy ja siirrymme uuteen aikakauteen. Olen kieltämättä aika kyllästynyt tähän odotteluun, sillä elämäni aikana maailmanloppu on peruttu jo niin monta kertaa, että katu-uskottavuus alkaa jo pikkuhiljaa kärsiä. Nostradamuksen ennustama maailmanloppu oli kohdallani oikein hyvää ja onnellista aikaa, eikä Milleniumissakaan ollut isommasti vikaa, joten toivotan kaikille oikein mukavaa maailmanlopun odottelua! Pidä kuitenkin varasi, ettet joudu huijatuksi:)

  Ja näin huijaavat linkit vaikka tässä: KHÄ WOLFFAA (lisäys 13.3.2013.)
Kuvassa Hieronymus Boschin Painajaismaisen syntistä fantasiaa, mikä joka naisen/miehen hyvään maailmanloppuun kuuluukin:)33 kommenttia:

 1. Maailmanloppu, kääk!

  Mullon ollu aina niin paljo puuhastelua, että en oo vielä ehtiny tämän vuoden maailmanloppua odottelemaan.

  Mutta kunhan saan potut maahan maahan ja mahaan, niin sit vois olla aikaa tuonkin asian odottelemiseen, mutta jotain oheistoimintaa siinä pitäisi kyllä olla.

  VastaaPoista
 2. Olen alkanut miettimään onko selitysten mestarit huijareita,ensimmäinen vaimoni sanoi minua tuulihatuksi ja viimeisin avovaimoni sanoi selitysten mestariksi?Olenkohan mä?

  VastaaPoista
 3. Älä kuule yhtään ala mitätöimään hyviä tosiasioita! Ei mitään huijauksia ole koskaan ollut kaikki on ihan totta:) (naurua)

  Tosta maalimalopun kuvasta tulee heti mieleen kunnon VAPPUBILETYS ja se saa jatkoa HELLUNTAIBILETYKSESSÄ puhumattakaan JUHANNUSBILETYKSESSÄ !

  Loppu tulee kun tulee.. sitä odotellessa biletetään! Niin että suu korviin ja simaa naamariin! Paallot heilumaan,ja no tanssi mitä tanssit kunhan tannssit.. Hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
 4. Kateeksi käy kiireistä elämääsi Pedro, joskus oli ihan sama tunnelma itselläkin, enkä olisi luullut tätä istutusaikaa enää ikinä kaipaavani, varsinkaan sitä tonnin repeytynyttä perunasäkkiä, jota poimin urakalla lastauspaikalta:)

  Mitähän oheistoimintaa keksittäisiin, hyviä ideoita otetaan aina vastaan, pistettäisiinkö vaikka rahaksi:)

  VastaaPoista
 5. Luultavasti valde, mutta saat ainakin hyvän vastuksen täältä, mitä niihin selityksiin tulee. Niitä kutsutaan joskus myös valheiksi:) Ehkä Sinua ei ikinä oikeaoppisesti koulutettu ruusukaulimella ja rakkaudella?

  VastaaPoista
 6. Pois se minusta Aikkis että alkaisin mitätöidä tai halveksia mitään tai ketään, siihen minulla ei ole ikinä varaa eikä ole tarkoitus ikinä loukata kenenkään muiden uskomuksia, mutta olen vähän skeptinen jossakin asioissa.

  Eihän meille ole ikinä luvattukaan että ikuisesti hilluisimme tällä pallolla, mutta niin kauan kun aikaa on, en kyllä maailman loppuja odottele:) Mukavaa valpuria Sinulle katris.

  VastaaPoista
 7. Kuten hienosta uurastuksestasi Mustis huomataan, että on olemassa moneen kategoriaan kuuluvia huijauksia.

  Ehkä tuo suurin ja aidoin huijaus on koskettavin ja maailmanlopun ennustaminen todella typerin.

  Elämme todellakin monenlaisten huijausten pyörityksessä, mutta onhan niissä onneksi mukaviakin mukana:)

  VastaaPoista
 8. Se oli kyllä nätisti sanottu Rip, kiitoksia. Huijauksia on varmasti yhtä montaa lajia kuin ihmisiäkin, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin ehkä myös tästä? Nämä kuvastivat pitkälle vain omia mieltymyksiäni, mutta kuten jo sanoitkin, joistakin olemme aivan samaa mieltä:)

  VastaaPoista
 9. Ainaha meitä tiete joku jossain jotenki kuitenki ainaski vähä tahi vähä enempi huijaa tahi puijaa ,pissittää tahi suorastaa kusettaa, mut elämä on,,,,

  VastaaPoista
 10. Hei Mustis! Vasta neljäs tai viides kerta, kun avasin huijausblogisi, pystyin lukemaan sen loppuun. Joka kerta ilmestyi valkoinen kenttä keskelle tekstiä kesken lukemista ja luulin, että oli huijaustemppusi. Siis oliko vai tarvitseeko läppärini huoltoa?

  PS. En ole vielä juonut väkeviä, en edes kaakaota... ;))

  VastaaPoista
 11. Oletko Sinäkin Jupe törmännyt siihen? Itse olen tosi varovainen, mutta liian kiltti, se on suurin vikani? Eli mun yli on aika helppo kävellä, mutta silti minua ei ole aivan helppo jymäyttää, eikä oveluus ei ole mielestäni ollekaan kieroutta, vaikka joku on sitäkin epäillyt?

  VastaaPoista
 12. Olen kuullut että tarinat alkavat elää omaa elämäänsä, olisiko kyse nyt tästä? Eipä tässä uskalla mitään kummitusjuttuja enää kirjoitellakaan, jos näin on:) Epäilen kyllä ufoja:) Niitä epäilen ja syytän kaikesta jos en löydä jotain niin ufot on vieneet etc mutta en osaa selittää Milena mistä se blanco oikein tulee? Onko muilla samoja kokemuksia? Tahallista se ei ole.

  VastaaPoista
 13. Elämä itsessäänhän on mitä suurinta huijausta. Ja me siinä sen keskellä. :)

  Huijataan ja tullaan huijatuksi, ufojen kanssa tai ilman. hih Ja keller oli mitä söpöin huijari, ei sille voinut edes olla käärmeissään. Niin pieni kahvilusikka sai koko puoli maailmaa polvilleen. Ja minä rakastin niitä peltokuvioita. Sellainen ryhmäkin on joka niitä kuvioita tekee ja siten netissä selittää miten ne oikein teki sen ja sen. Jotain tuommoista muistan lukeneeni. googlella löytää, kun vain oaa sanoa oikean "huijaus"taikasanan.. :)

  Kivat jutut sulla taas, ja oi miten oivallisesti toit ne julki.

  VastaaPoista
 14. Outoa kyllä Mustis, että läppärissäni oli sellainen, ennennäkemätön vika, juuri kun Pedro oli kirjoittanut kommentin sinun puhalluksestasi (minun blogisivulleni). Uskoin siis, että valkoinen, leveä kenttä kuului asiaan - se oli varsinainen huijaus ja mietinkin mistä sellaisen niksin olit keksinyt -, kunnes onnistuin lukemaan koko blogitekstisi ja muiden kommentit!

  VastaaPoista
 15. Hyvää ja mielenkiintoista tekstiä,kuten aina.
  Itse luotan vankasti Mayojen maailmanlopun ennustukseen..sehän perustuu tarkkaan matematiikkaan.
  Kaikesta huolimatta,
  Hauskaa Vappua !

  VastaaPoista
 16. Nämä peltokuviot ovat todella tyrmistyttäviä nykyään, mutta kuten hyvin kuvienkäsittelijänä tiedätkin, voi manipulointikin olla aina mahdollista???

  Gelleri oli oikea ilmiö isolla O:lla ja todella isoa oli se innostuskin, jota hän aikoinaan herätti, taisi muutama lusikka mennä meilläkin vähän kippuralle, mutta syytä en kerro^^
  Kiitoksia Orvokki:)

  VastaaPoista
 17. Kieltämättä hauska juttu Milena, mistä sen tietää vaikka olisi ollut jonkun ufon naurua;) Nyt vapun jälkeen pitää kyllä käydä hakemassa lisää muistia lappäriin, joten voisi samalla katsastaa onko jotain ylimääräisiä vieraita?

  Ja kiitoksia vain Pedrollekin, pakkohan se oli uteliaisuuttaan käydä katsomassa mitä se ryökäle oli sinne kuittaillut:)

  VastaaPoista
 18. Pakko olla vastarannan kiiski ja kysyä miksi sanot, että elämä on suurin huijaus? Eihän kukaan ole luvannut elämästä etukäteen mitään?

  Mielestäni ihmiset itse asettavat elämälle omat vaatimuksensa ja odotuksensa, kun ne eivät toteudu, koetaan, että on tultu huijatuksi, vai mitä?

  Ei elämä huijaa, ihmiset antavat siitä katteettomia lupauksia!

  Kertakaikkiaan ansiokas kirjoitus Sisar Mustis, voi kun olisi mahdollisuus jutella iltanuotiolla kanssasi!

  VastaaPoista
 19. huips anna, ole vaan vastarannankiiski, niin minäkin, aina ja joka asiassa, väittävät tietäväiset :)

  En tarkoittanut että elämä huijaa, eikä minua etenkään, vaan että elämä on. Täällä me ollaan, synnytään ja kuollaan (lannoitetaan maata) Aika menee eteenpäin ja me vuorotellen tiputaan kyydistä pois.

  Meidän "alapuolella" on nano-elämää, ties vaikka me oltais mikroja jonkun makron mikroskoopin alla. :)

  VastaaPoista
 20. Kiitoksia Sinulle vikke! Vappu meni aika perinteisesti siman ja munkkien merkeissä ja vaikka arvostankin näkeymystäsi, en siltikään voi ymmärtää miten se matematiikka liittyy tähän maailman loppuun? Onneksi kaikkea ei tarvitse ymmärtääkään ja pääasia oli että ilahduin "nähdessäni" Sinut täällä pitkästä aikaa:)

  VastaaPoista
 21. On oikein kyseenalaistaa ja uida sopivasti akanvirtaan Anna, siitä tulee aina hyvää keskustelua:) Väitteeni perustuu pelkästään siihen että vaikka synnymmekin kuolemaan, niin elämä ovelasti huiputtaa meitä jokaista luulemaan joskus vähän aikaa jotakin muutakin?

  Varmasti on myös niin, kuten sanoitkin, että ihmiset asettavat elämälleen (ehkä aivan tolkuttomiakin) vaatimuksia, jotka eivät aina voi eivätkä onneksi saakaan toteutua ja tuntevat ehkä sen takia tulleensa huijatuksi, ehkä olen tuntenut itsekin niin?

  Luultavasti pistäisit heti jauhot suuhuni, mutta ei se minua haittaa ja ehdottomasti kannatettava ajatus anna ♥ Viimeksi taisi olla niin pinnallinen meininki, ettei kovin syvällisiä ehditty edes pohtia:)

  VastaaPoista
 22. Eipä tuota orvokki voi enää paremmin pohtia eli näinhän se menee: Vuorollamme nousemme kyytiin ja vuorollamme jäämme pois ja tuo makroja jonkun mikron alla-assosiointi viehätti kovastikin, onneksi ei olla kuitenkaan vielä mikrossa:)

  VastaaPoista
 23. Hih.. siskoseni, laulaisimme kilpaa toisiamme suohon kuin Väinämöiset!

  Ei vaiskaa, en laittaisi jauhoja suuhun, eihän siitä sitten mitään pohdintaa syntyisi!

  Arvelen, että olisi hienoa kuunnella pohdintojasi elämästä ja ihmisyydestä ja katsella samalla puiden lomassa vilkkuvia elotulia!

  Siinä voisi syntyä paljon sinisiä ajatuksia!

  Ei elämä klohni, ihmiset niin tekevät!! Väitän edelleen.

  VastaaPoista
 24. Siis toistenkin lautasilta!

  Piti jatkamani.

  VastaaPoista
 25. Jes sepä olisikin ja sitten välillä voisi ulvaista vaikka vähän kuutamoon, hällä väli näkyikö hän vai ei!!?

  Klohni on todella kaunis (ehkä vanhakin) venäläiskarjalainen ilmaisu. Elämä on Suuri Abstraktio, josta ihmisillä voi olla hyvinkin erilaisia näkemyksiä, mutta hieno juttu, jos mielestäsi vain ihmiset huijaavat eikä elämä itsessään:)

  VastaaPoista
 26. Varmaankin mustiksen ja annay kanssa nuotiolla voi kaikki kukat kukkia? OLI NÄÄS hurja vappu (kesää odotellessa)Terveisin

  VastaaPoista
 27. Hui kuinka monenlaista huijausta :) hauskoja ja vähemmän hauskoja. Viimeinen vähän ahdistaa, mutta loppu tulee jokaiselle joskus. Turha sitä on etukäteen ennustella, elellään vain päivä ja toinen peräkkäin.

  Blogissani on jotain sinulle :)

  VastaaPoista
 28. Mahtavaa Valde että oli:) Viime vuoden vappu meni Dannya katsoessa mukavien ystävien kanssa, tänä vuonna perinpohjinperinteisesti, 2001 vuoden meininkiä ei viitsi edes muistella ja eräänä vappuna hautasin äitini, joten laidasta laitaanhan ne menevät nämä vaputkin. Paras taisi olla joskus 17- vuotiaana kun serpentiinit hiuksissa kuvittelin omistavani koko maailman:)

  VastaaPoista
 29. Älä turhaan ahdistu Valokki, tarkoitus oli ihan päinvastainen. Maailman loppuja on ennusteltu varsinkin vuosituhansien vaihteissa ja tietysti aina sopivasti muutenkin. Ikuisestihan emme voi, emmekä haluakaan elää, mutta luultavasti tämä pallo elää vielä pitkään senkin jälkeen kun me, lapsemme ja jo lapsenlapsemmekin olemme täältä lähteneet...Mutta kannatan ehdottomasti tätä päivä vain ja yksi kerrallansa-tyyliä:)

  VastaaPoista
 30. rkeologi Shimon Gibson kollegoineen löysi Jerusalemista haudan 2009, jossa oli leprasta (spitaali) kärsineen ja tuberkuloosin menehtyneen miehen jäännökset. Hautalöydön tutkimuksissa on käynyt ilmi vainajan eläneen noin. 1-50 jKr. Hauta on ilmeisesti yläluokan tai pappissuvun sukuhauta.

  Gibson sanoi vainajan olleen haudattu sen ajan juutalaisten tapojen mukaan. Vainajan ruumis, kädet ja jalat oli kääritty käärinliinoilla, jotka koostuivat useasta osasta. Vainajan kasvot oli peitetty erillisellä irrallisella kasvoliinalla. Gibsonin mukaan sen ajan mukaisesti varauduttiin valekuolemaan, jos vainaja ei ollutkaan kuollut, niin heikkokuntoinenkin kykeni ravistamaan kasvoliinan pois päästä ja huutamaan apua. Gibsonin mukaan irrallisella kasvoliinalla varmistettiin ettei ketään haudattu elävältä.

  Professori Shimon Gibson sanoi, että Torinon käärinliina ei sovi yhteen ensimmäisen vuosisadan Palestiinan hautaamistapojen kanssa. Gibsonin mukaan Jerusalemin käärinliina oli kudottu eri tavalla kuin Torinon käärinliina. Jerusalemin käärinliina koostui monesta osasta, joka oli hyvin yleistä siihen aikaan. Gibsonin mukaan Torinon käärinliinassa on käytetty monimutkaisempaa toimikassidosta, joka yleistyi vasta keskiajalla.

  Shimon Gibsonin arkeologiset todisteet ovat yhtä pitäviä Raamatun todistuksen kanssa, sillä Raamattu todistaa Lasaruksen ja Jeesuksen kohdalla, että heidän ruumiinsa, kädet ja jalat käärittiin käärinliinoihin sekä pää erillisellä kasvoliinalla:

  Joh 11:44 Ja kuollut tuli ulos, jalat ja kädet siteisiin käärittyinä, ja hänen kasvojensa ympärille oli kääritty hikiliina. Jeesus sanoi heille: "Päästäkää hänet ja antakaa hänen mennä".

  Joh 19: 40 Niin he ottivat Jeesuksen ruumiin ja käärivät sen hyvänhajuisten yrttien kanssa käärinliinoihin, niinkuin juutalaisilla on tapana haudata.

  Joh 20:
  6 Niin Simon Pietarikin tuli hänen perässään ja meni sisälle hautaan ja näki käärinliinat siellä
  7 ja hikiliinan, joka oli ollut hänen päässään, ei pantuna yhteen käärinliinojen kanssa, vaan toiseen paikkaan erikseen kokoonkäärittynä.

  Raamattu todistaa, että Herran Jeesuksen keho, kädet ja jalat käärittiin käärinliinoihin sekä pää erillisellä kasvoliinalla. Lasaruksen kohdalla alkuteksti käyttää sanaa keiria, joka on Joh 11:44 monikossa. Tämä tarkoittaa sitä, että Lasaruksen keho, kädet ja jalat käärittiin usealla liinalla. Joh 11:44 hikiliina on alkutekstissä soudarion, joka on yksikössä. Joh 11:44 mukaan Lasaruksen pää käärittiin erillisellä liinalla kuin muut ruumiinosat. Shimon Gibsonin arkeologisen löydön vainaja oli haudattu täsmälleen samoin kuten Lasarus.

  Joh 19:40 käärinliina sana on alkutekstissä othonion, joka esiintyy tässä monikossa. Joh 20:6 käärinliina sana on othonion, joka on tässä jakeessa monikossa. Joh 20:7 hikiliina on alkutekstissä soudarion, joka on yksikössä. Shimon Gibsonin arkeologinen löytö on yhtäpitävä Raamatun todistuksen kanssa, sillä Herran Jeesuksen ruumis, kädet ja jalat käärittiin alkutekstiin mukaan usealla käärinliinalla sekä Hänen päässään oli ollut erillinen kasvoliina.

  Torinon käärinliinan teorian mukaan Jeesus oli käärittynä tähän yhteen käärinliinaan. Raamatun todistuksen perusteella Torinon käärinliina on huijaus ja väärennös.

  Sivun tekstilähde; http://koti.phnet.fi/petripaavola/torinonkaarinliina.html

  VastaaPoista
 31. Kiitän Sinua Anonyymi tästä arvokkaasta kommentistasi ja aivan toisin kun voisi luulla, arvostan hyvin paljon uskoa ja uskontoja mutta myös faktaa. Torinon käärinliina oli nuoruudessani hyvinkin jännä juttu ja siitä jeesusteltiin aika paljonkin. Sittemmin olen oppinut ettei usko tarvitse mitään keppihevosia eikä tehtyjä todisteita, mutta raha puhuu myös muualla kuin pelimaailmassa, sille emme kai voi mitään?

  VastaaPoista
 32. Voi vitsit Mustis!

  Tämä oli minulta jäänyt huomaamatta!

  Taas hyvin kerrottua juttua!

  Kiitos! :D

  VastaaPoista
 33. Kiitoksia Laali, kannatti laittaa linkki, se oli vain sopivan samanlainen juttu kuin tässäkin etten millään malttanut:)

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)