lauantai 28. toukokuuta 2011

ROMMIA JA COCA COLAA

Jääkaappimagneetti vuodelta 1996
Coca Cola täytti toukokuussa jo 125 vuotta, sillä 8. toukokuuta 1886 sai apteekkari John S. Pembertonin maistovalmiiksi kehittämänsä päänsärkylääkkeen! Tämä litku ei saanut kovin suurta innostusta sen kummemmin lääkkeenä kuin juomanakaan. Vasta kun koostumusta vähän hapoteltiin ja Pembertonin yhtiökumppani kirjanpitäjä Frank M. Robinson keksi tuotteelle hyvin myyvän logon tilanne muuttui varsin olennaisesti. Logo on kestänyt varsin hyvin aikaa ja patinaa, sillä se on alkuperäismuodossa edelleenkin ja monen ikivanhan brändin tavoin jo pelkkä nimi on slogan.

1800-luvun puolella ja ehkä vielä vuosisadan alussakin juoma sisälsi petrolissa tai alkoholissa marinoituja kokaiinipensaan lehtiä. Huumeiden käyttö oli siihen aikaan paljon arkipäiväisempää ja hyväksytympää kuin nykyään ehkä juuri sen vuoksi ettei parempia kipulääkkeitä aina - jos milloinkaan - ollut edes saatavilla, eikä niitä toisaalta joka hätään kaivattukaan, sillä ihmiset olivat pakon edessä oppineet sietämään pitkälle vaivojaan ilman apuja. Coca Cola-resepti on pysynyt tiukasti salaisuutena aina näihin päiviin asti, vaikka huhut välillä kertovatkin että alkuperäinen ohje olisi jo löytynyt. Juoman yksi haittapuoli on ollut sen siirappimainen koostumus, joka huuhdellut tehokkaammin kuin moni muu sokeriherkku hammaskiilteitä ympäri maapallon. Toisaalta parantunut suuhygienia ja tehokas hammashuolto ovat kyllä kompensoineet tilannetta. Coca colaa myytiin aluksi 5 sentin lasihinnalla soodabaareissa, mutta pullotuksen ja etenkin Amsterdamin Olympialaisten myötä vuonna 1928 se valloitti koko maailman. Olympialaiset toivat 1950-luvulla Coca Colan myös Suomeen.

Parasta vuosikertaa 1958:)
Muistan elävästi juhannuksen jolloin sain ensimmäisen Coca Colani. Juhlan kunniaksi haettiin lähikaupasta limonadikori, jonka värin sain osaksi valita, joten pakollisen sitruunasoodan lisäksi sieltä löytyi italiaa, jaffaa, päärynää ja pommacia mutta upea kruunukorkkinen Coca Cola ei surukseni kuulunut koskaan tähän valikoimaan. Jostakin syystä isä heltyi ja pisti sen korin päälle ja olin onnesta soikeana. Rusettimekko päällä ja yksi hiuksissa odotin innokkaasti iltapuhdetta ja saunaa. 
- No, onko se nyt .. aloitti isä, eikä ehtinyt lausetta loppuun kun posautin mustan liemen tyylikkäästi kammarin valkealle juhlaliinalle syreenivaasin viereen. Kieltämättä tunnelma vähän hyytyi ja kylmeni kellarilämpötilaan ainakin sadaksi vuodeksi. Sen takia join seuraavan colani vasta aikuisena miehen tarjoillessa minulle pelkistyn Cuba Libre-version. Sen myötä tutustuin myös valkoiseen rommiin eli Bacardiin, jota parempaa saa mielestäni rommikolaan hakea.

Coca cola-julisteet ovat aina olleet nostalgisen kauniita. Koira ja tyttö aihe toistuu erilaisin muunelmin, myös hevonen ja tyttö-aihe oli suosikkina kauan sitten. Kuva valikoimasta löytyy jokaisen intressiin sopivia aiheita naamiaishumusta autoihin ja nuoruudesta vanhuuteen asti. Kaikkinainen Coca Cola-tavara on aina ollut myös erittäin suosittu keräilykohde. Itsellänikin on opiskeluajalta vielä tallessa kumilankamappi, joka ajoittui sopivasti tuohon Colabrändin 100-vuotisjuhlaan, josta alempana tyylinäyte vuodelta 1986.


 
Mutta eipä jouluakaan ilman Coca Colaa! Itse Korvatunturin joulupukki valjastettiin asialle ja pätevänä monitoimimiehenä ja hanslankarina hän veti tämänkin jenkkipelleilyn mallikkaasti kotiin! Amerikkaishömppään kuuluvat tunnetusti mittavat rekvisiitat ja leluihin ja mainoksiin ovelasti piiloitetut logot, jotka vaikuttavat alitajuntaan ja siten ihmisten ostopäätöksiin. Uhrina ovat monesti lapset ja nuoret, mutta kummasti tuo mainoksen leka iskee kalkkisempiinkin aivoihin aivan huomaamatta:)

Coca Cola-pukin myötä ilmestyivät myös koristepallot, herätyskellot, kalenterit, pelikortit, joulukellot ja palapelit valikoimaan muutamia mainitakseni. Cola Cola on takonut lujasti rahaa oheistuotteillaan, ehkä jopa enemmän kuin itse originaalilla. Sen lisäksi erilaiset myynnin edistämiskikat ovat lisänneet kovasti sen suosiota, sillä esimerkiksi 1960-luvulla sai pullojen korkkeja keräämällä todella halutun Coca Cola- kameran:)
Prototyyppi 1915
Viereinen Earl S. Deanin suunnittelema originaali-pottu ei sitten kelvannut tuontantoon ollenkaan, mutta siinä näkee jo hyvin tulevan pullon linjakkuuden ja mallin. 

Alla oleva video kertoo cocamaisen fantasian siitä, miten ohdakkeinen ja pitkä on Coca Cola-pullon tie kuluttajan janoiseen kouraan ja koska nyt on muutenkin aika kohottaa malja valmistuneiden opiskelijoiden ja ylioppilaiden kunniaksi,  niin ehkä shampanjan jälkeen Coca cola käy siinä kuin siideri tai boolikin. Nykyään makuja löytyy alkuperäisen lisäksi jo monia muitakin, viimeisin taisi olla kirsikanmakuinen Coca cola! Ja ehkäpä vanha kunnon Rum and Coca Cola on jonkun kestosuosikki vielä edelleenkin:)

39 kommenttia:

 1. Voi pahus, Cocis lienee amerikkalaisinta kaikesta ja niin sitä siinä on yksi sun toinen sukupolvi kasvanut tajuamattaan mukavan cocis-elämän manipulointia. On suorastaan karmaisevaa tajuta, miten itsekin melkeinpä heltyy, nähdessään vanhoja Cocis-mainoksia yms. vaikka kyse on vain ja ainoastaan aivopesusta. Mitä vanhempi Cocisa-mainos, sitä hellyyttävämpi. Voi hyvä tavaton sentään...

  Olipas ajatuksia herättävä kirjoitus, melkein puhisen kaikesta ajatustulvasta, jonka kirjoituksesi herätti.:)

  VastaaPoista
 2. Kyll kuule Mustis Kossu-Cola on myös varsin hyvä vaihtoehto ? Toki mulle tarjottiin taannoin kuuma Bacardi sokerilla höystettynä, hyvää sekin oli. Siistei naisii nois mainoksis , hih

  VastaaPoista
 3. Jes, pitsit näinhän se varmaankin menee, olemme uhreja aika usein ja ainakin yhtä usein tahtomattamme:) Toisaalta yli 100 vuotiaat jutut ansaitsevat mielestäni jonkun sortin hatunnoston, olipa sitten kyseessä amerikkalaishömppä tai joku muu villitys.

  Kiva kuulla että herätti mielikuvia ja kihinää, pitkästä aikaa tuntuu oikeasti siltä että tarina ja lukija kohtasivat:)

  VastaaPoista
 4. Hitsit jupe, kossu tuntuu kyllä jotenkin halpahintaiselta verrattuna Bacardiin, mutta luultavasti ero on vain ajatuksissa? Bacardi on myös sokeroidun kuuman teen kanssa oikein hyvää.

  Tarkoitit varmaan näitä Rom and Coca cola videon pinup-tyttöjä? Tahallani valitsin juuri tämän, koska musiikin lisäksi siinä oli sopivasti nostalgiaa ja kauneutta.

  VastaaPoista
 5. Kunnioitettava määrä 125v. tässä liike-elämän kovassa kamppailussa.
  Paljon on varmaan ansiota myös aineen koostumuksen salaisuudella?

  Sulla on myös mukavasti tässä mukana omaa hauskaakin kokemusta. Saatiinko "tuuki" vielä alkuperäisen puhtaaksi?

  Onhan tuota tietysti tullut itsekin maisteltua nuorena bacardin kera, johon se mainiosti sopiikin. Harmi vaan, kun vatsani ei nykyään enää kestä happojuomia:(

  Hienoja mainoskuvia ovat nämä kaikki valitsemasi.

  VastaaPoista
 6. Mustis, tein syntiä eilen. Join maitoa Hesburgerissa eikä hampurilainen maistunut yhtä hyvältä kuin tavallisesti, vaikka oli mukava seura.... ;))

  VastaaPoista
 7. HEH mikä sattuma,siskoni toi minulle tuliaisena Kroatiasta paikallista Rommia.Meni perjantaina cocakolan kanssa alas.Laulatti ja nauratti mutta ei enää launtai aamuna? EN juo enää cocakolaa!Terveisin ja kiitos upeasta jutustasi.

  VastaaPoista
 8. Olen kuullut sellaistakin juttua, keksittyäköhän?, että silloin alussa jokin kokiserä vähän rupesi käymään vahingossa. Siitä huomattiin, että hei makuhan parani huomattavasti.
  Liekö samanlainen juttu kuin se, että jos laitat hampaan yöksi kokislasiin, se on aamulla syöpynyt.
  Nykyisinhän nuoriso juo vain kokista kaikenlaisten mäkkien kanssa ihan päivittäin.
  Itse en enää välitä, paitsi CubaLibre menettelee silloin tällöin ja ehdottomasti sitruunaviipaleen kanssa.
  Oli mehevän hyvä tutkielma sinulta taas kerran !!!

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia Rip, "tuuki" tuli suurin piirtein puhtaaksi, koska se taisi olla keveämpänä juhlaliinana vielä pitkään sen jälkeenkin:) Hitsit miten äiti suuttui.. no, hän pesi ja silitti kaiken käsipelillä, joten sikäli se oli aivan ymmärrettävää, vaikka ei vahingolle tietysti mitään voikkaan?

  Tämä taivaallinen yhteys lakkoilee koko ajan, joten yksi tärkeä kuvakin tipahti pois kesken veisuun ja osa tekstistäkin??? Eihän se vatsan peehoo enää vanhempana näistä kuplivista niin tykkää ja vaikka peehoo-salpaajat tuovat apuja, niin kai se on paras vain välttää näitä aiheuttajia kokonaan:)

  VastaaPoista
 10. Hyi Sinua Milena, mikä pyhäinhäväistys, mäkkärissä maitoa!!!:)

  Toisaalta maito on tässä iässä todella hieno valinta: Kalkkivarastot täyttyvät ja kalorimääräkin pienenee minimiin, joten laihdutuskin tulee siinä samassa Mahtava juttu!

  VastaaPoista
 11. Kiva sattuma valde. Oliko rommi oikeaa merkkiä vai Don de Jeremyä:) Coca Cola varmaan oli ihan oikeaa, mutta josko se rommi olikin väärää merkkiä ja hetkellinen vastenmielisyys johtuukin siitä? Pääasia kuitenkin että nauratti ja laulatti, minua vaivaa tämä sama ilmiö ilman rommiakin, paitsi nyt tänään, koska joku kärttyinen känkkäränkkänoita-akka on keksinyt leikkiä mustista:)

  VastaaPoista
 12. Anjuusa: Tästä voi hyvinkin olla kysymys, koska niin monet suuret keksinnöt ovat syntyneet vanhingossa tai vanhingosta.. tulee tässä yht'äkkiä mieleen nämä muistilaput tai vaikka rusinat.

  Coca cola on siirapin tavoin erittäin vahingollista hammaskiilteelle, joten ei se syöpymisjuttu ole ihan tuulesta temmattu, saman tarinan olen kuullut itsekin, mutta minulla ei varaa kokeilla:)

  Ja se Cuba Libre ehdottomasti limen kera jäillä Anjuusa:)

  VastaaPoista
 13. Ainoa paikka mihin colasi kelpaa, on VC puhdistukseen ja viemärin aukaisuun.
  Mutta siihenkin huonosti!!!

  VastaaPoista
 14. Hieno idea Polaris, se onkin vielä kokeilematta!!

  Oikeastaan olin ihastunut pelkästään näihin julisteisiin ja niiden romanttiseen maailmaan, mutta mihinkäs sitä pantteri pilkuistaan pääsee, oli pakko havisuttaa vähän sitä historiaakin:)

  VastaaPoista
 15. Kiitos tästä upeasta jutusta, tämä oli kattava katsaus coca colan historiaan. Itse juon todella harvoin, maistuu niin syntisen makeelta, ettei voi olla terveellistä. Muistan aina coca colaa juodessani, jonkun sanoneen minulle kun olin lapsi, että jos laittaa colaan rautanaulan, niin se sulaa sinne jonkia ajan kuluttua. Peloittavaa :) totta vai tarua tiedä häntä.

  VastaaPoista
 16. Samoin täälläkin valokki, aika harvoin tulee enää törsättyä, mutta nuorisolle näyttää kyllä maistuvan vielä kovastikin ja uudessa cocapullossa oli tosi hurmaava 50-luvun kaunotar! Rautanaulasta en ole kuullut, mutta tuosta Anjuusan puhumasta hampaasta kylläkin. Tehokasta ainetta:)

  VastaaPoista
 17. Kiitos kivasta kertomuksesta "kokiksesta".
  Nuoret tykkäävät Coca Colasta siksi juuri että se puhdistaa sisältäpäin..:)
  -(Polariksen kommeenttiin vedoten)-.

  VastaaPoista
 18. Taas mielenkiintoisesti ja hyvin kerrottu juttu, ihan Mustiksen tyyliin! Kiitos! Tulipa mukavia muistoja mieleen!

  Minäkin olen kuullut Coca Colasta ja rautanaulasta. Minä taisin juoda colaa vasta aikuisena.

  En juo colaa juuri ollenkaan, mutta jotenkin se kuuluu kuvioon jos käyn hampurilaisella, noin kerran pari vuodessa. En yleensäkään välitä limuista.

  Hyviä, ja tosi hauskoja muistoja Coca Cola ja Cuba Libre tuovat mieleen!

  Ensimmäinen kerta kun kuulin Cuba Librestä, oli Kanarialla 1979. Oli kiva reissu!

  Kun olin jääkiekkojoukkueen matkanjohtana Karibian Puerto Ricossa 1990-luvun alussa, siellä noin puoli km hotellilta oli Bacardi-rommitehdas!

  Sieltä sitten kävin ostamassa parin litran rommipullon, jossa oli sellainen kantokorva. Pullo maksoi pari dollaria.

  Ei se vielä mitään, mutta kun minä kävelin sinne, minua vastaan tuli jonossa parikymmentä jääkiekkoilijaa, joilla oli molemmissa käsissä roikkumassa sellainen korvallinen rommipullo! Vitsit kun ei just silloin ollut kamera mukana!

  Minusta tumma Bacardi on hyvää colan kanssa, pehmeämpää kuin kirkas. Siellä tulikin juoduksi useampana iltana paukku tai kaksi. Paikallisessa lambada-paikassa ei olisi kyllä kehdannut lähteä ilman paria paukkua tanssimaan niiden pitkien, komeiden ja notkeiden mustaihoisten miesten kanssa. Vaalea ja lyhyt blondi jotenkin pisti siellä silmään - ja ihme kyllä minua haettiin tanssiin! :D

  Oli jotenkin noloa tanssia kun alavartalot olivat yhdessä kuin liimattuna ja siinä sitten ketkuteltiin! Mutta niin siellä kaikki tekivät, oli ihan pakko itsekin tanssia mukana samaan tyyliin! Ei siellä mitään humppaa kuulunut, eikä rokkia!

  Kiitos nostalgiatripistä!

  VastaaPoista
 19. Nostalgisia ajatuksia pälkähti taas kirjoituksestasi mieleeni!
  1950-luvun puolessa välissä ostin usein Cocispullon ja tuoreita munkkeja lähikaupasta, jotka sitten nautiskelin koulumatkan jälkeen kotona. Ja maukas oli tämäkin yhdistelmä!
  Myöhemmin Coca Colaa on soviteltu monenkin juoman kyydittäjäksi, Cupa libre on niitä maukkaimpia myös mielestäni.

  VastaaPoista
 20. Kiitoksia Ullis, coca colalla on näköjään aika monenlaisia vaikutuksia ja nuoriso siitä on kautta aikojen tykännyt.. en kyllä ymmärrä miten se vanhemmiten muuttuukin niin epäterveelliseksi:)

  VastaaPoista
 21. Kivoja ja kirjavia muistoja tuli Sinullakin tästä colasta ja rommista mieleen Laali:) Tumma rommi onkin pehmeämpi, joten ehkä tuo rommi ja tee tavoitteleekin juuri tätä pehmeyttä? Tumma rommi on ollut aikoinaan minulla kyllä ehdottomasti jamaikalainen, tosin eihän se Kuubasta kauaksi nakkaakaan. Ja tottakai vaalea pohjoismainen blondi on siellä päin maailmaa aina todella hotti juttu:) Sinulla on kadehdittavan hienoja kokemuksia ja muistoja maailmalta Laali.

  VastaaPoista
 22. Niinpä! Onneksi on ollut mahdollista matkustaa joskus!

  VastaaPoista
 23. bacardi on tosiaan kolan kanssa parasta - tai...kolmen tähden jallu! mutta kuuma rommi pitää tehdä tummasta ja stroh on siihen aivan ehdotonta. maistuu myös kaakaon kanssa! tuli ennen vesillä kulkiessa käytettyä, eihän sitä enää nykyisin ...huoh...paitsi taitaa tuolla ihanuuden kaapissa bacardipullokin olla!
  edelleen vain ihailen taitoasi ja jaksamistasi paneutua ja kirjoittaa...mutta jahkahan minäkin saan muutettua niin jospa sitten vihdoin se oikia kirjablogi...!

  VastaaPoista
 24. Joo, minäkin olen juonut kolmen tähden Jallua colan kanssa!

  Ennen kun käytiin laskettelemassa Ylläksellä tehtiin kaakaojuomaa johon sekoitettiin yleensä just Strohia! Juotiin sitten siellä rinteessä, mutta eihän sitä paljon voinut juoda, ei olisi muuten pysynyt suksilla! :D Useimmiten kävi niin että suurin osa juotiin sitten afterskissä. Niin, ja sitten merellä piti aina olla yksi rommipullo mukana, jos sattui tulemaan vilu, tee ja rommi oli poikaa, lämmin tuli heti! :D

  Kirjablogi olisi kiva, lukuhullu kun olen! Toivottavasti jaksat aloittaa sen jossakin vaiheessa!

  Mustis kyllä jaksaa kirjoittaa, ja vieläpä hyvin! Minullakin olisi vaikka kuinka paljon seikkailuja kirjoittamatta, ja se aloitettu kirjakin (josta ei varmaan tule kirjaa), mutta kun ei saa aikaseksi sitten millään!

  Nyt pihalle kuopsuttelemaan!

  VastaaPoista
 25. Kirjablogi kuulostaa fantastiselta ja mukavalta Taivis! Luin tässä muuttopuuhissa jotakin vanhoja muistiinpanoja lukemistani kirjoista, joita en edes muistanut lukeneeni!!! Harmi ettei sitä ole tehnyt jatkossa ja myös aiemmin??

  Ja edelleenkin, sanasi tulivat juuri oikeaan aikaan ja paikkaan, sillä läheskään aina ei ole ollut helppoa paneutua ja yrittää. Kirjoitustaidon lisäksi tässä tulee opeteltua tätä aika lailla puutteellista itsekuriakin:)?

  VastaaPoista
 26. Mulle tämä kaakao ja rommiyhdistelmä on vieraampi kuin tämä Mustaryssä jota tuli joskus nuorempana lipitettyä:)

  Kiitän Sinua Laali:) Huitaisemalla en halua enkä osaa, mutta toisaalta pakottamalla taas ei synny mitään ja ne parhaimmat jutut syntyvät aina helposti, tosin kieliopin ja korrelaatioiden suhteen saa olla tarkkana, kuten myös tautologian/-fonian kanssa sillä pitemmässä jutussa sitä tahtoo aina vähän tulla ja sen yritän korjailla ainakin minimiin?

  VastaaPoista
 27. Gandalf: Punainen limsa ja munkkipossu on ainoa oikea yhdistelmä ja se, joka ei siittä tykkää, niin valehtelee:)

  Meillä lienee jokaisella omat nostalgiamme tottakai, mutta tästä Cuba Librestä olemme ainakin samaa mieltä.

  VastaaPoista
 28. The Coca-Cola Companya on syytetty tehtaiden ammattiyhdistysaktiivien huonosta kohtelusta kehitysmaissa. Yhtiötä on syytetty mm. kahdeksan ay-aktivistin tappamisesta Kolumbiassa vuosina 1989–2003. Myös yhtiön tehtailla Turkissa ja Indonesiassa ay-aktivisteja on peloteltu. Sen sijaan Nicaraguassa työntekijöiden järjestäytyminen on kielletty. Yhtiö on vastannut useaan otteeseen näihin liittyviin syytöksiin ja myös toiminnallaan pyrkinyt osoittamaan syytökset perusteettomiksi Monet ihmisoikeusjärjestöt ovatkin järjestäneet kolajuoman vastaisia kampanjoita.

  VastaaPoista
 29. Edellä oleva kommini ei ole millään pahalla. Olen vain silloin jo kauan sitten liittynyt vastustavaan kamppanjaan. Olen myös huomannut että coca cola aiheuttaa riippuvaisuutta kuten tupakka jos sitä käyttää kovin usein virvokkeena.. Jotkut juovat colaa litratolkulla, yksi ihan lähipiirissä. Se kuulemma virkistää. Kahvi virkistää yhtä paljon. Molempia yhdistää työntekijöiden kurja kohtelu valmistus prosessissa..Jos ajattelen, että haluan suojella eläimiä, kai haluan suojella myös ihmistä.
  Siksi vältän colan juomista. On sitä joskus tullut otettua , minusta se oli liian makeaa.. Vesi on paras jano juoma.. Viiniin ei tarvitse sekoitella mitään. Rommia en juo. Oletan että työntekijöiden kohtelu ei ole vieläkään parantunut, tosin cola ei ole ainut joita tämä asia koskee.Lähes kaikkia tuotteita kehitysmaissa tuotetaan orjatyövoimalla, käytännössä.

  VastaaPoista
 30. Joo, ja moni muukin suuryhtiö on tehnyt, ja tekee edelleenkin aivan sitä samaa. Kuulemma jopa suuret suomalaiset metsäyhtiöt.

  Esim. Nikellä on yli 500 tehdasta 45 maassa.Useimmat tehtaat sijaitsevat Aasiassa, esimerkiksi Kiinassa, Taiwanissa, Intiassa, Thaimaassa, Vietnamissa, Pakistanissa, Filippiineilä, Malesiassa ja Koreassa.
  Silti ostamme esim. Niken urheilukenkiä.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Play_Fair

  Play Fair ei suosittele kuluttajaboikotteja, vaan haluaa neuvottelujen kautta korjauksia asioihin.

  Ei pieni ihminen voi näille suurille yhtiöille juuri mitään muuta kuin boikotoida tuotteita.

  Mutta sekin on kuin hyttysen pissa valtameressä, kun suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan boikotoi. Joko tietämättömyyttään tai tietäen näistä rikoksista.

  Mutta kyllä näitä tällaisia yhtiöitä vastaan pitää toimia tavalla tai toisella, oli se toiminta kuinka pientä tahansa.

  Silti esim. Coca Cola herättää hauskoja ja nostalgisia muistoja. Se suotakoon meille.

  VastaaPoista
 31. Kiitoksia katris hyvästä mielipiteestäsi, näinhän se tietenkin onkin?

  Monien brändien takana on valitettavasti epäoikeudenmukaista vallankäyttöä ja lapsityövoimaa, teollisuudessa ja vaatetusalalla tämä on ollut todellisuutta jo kauan. Boikotti on lievin sodankäynnin muoto, joten joskus voi joutua itsekin huijatuksi. Itselläni oli aikoinaan boikotoitavien firmojen nimet milloin eläinsuojelullisista tms syistä ja harrastin kehitysmaakauppoja, tosin maaseudulla se oli vähän vaikeampaa kuin kaupunkioloissa.

  En väitä itsekään olevani Coca Colan suurkuluttuja ja tarinan ideahan lähti 125 vuotisjuhlan julisteesta. Rommia saatan ottaa joskus colalla tai ilman ja tottakai voi aina joko hyvällä tai pahalla olla eri mieltä, se on tässä blogissa erittäin sallittua ellei jopa suositeltavaa:)

  VastaaPoista
 32. Stora Ensolta, UPM:ltä ja kumppaneiltaan on vaadittu päitä vadille jo kauan ja tämähän on vain jäävuoren huippu. Esimerkiksi sademetsien hakkuun syitä on kyllä aika moniakin ja takana ovat usein monikansalliset yhtiöt,joiden vaikutusvalta ajaa valtiollisten ihmisoikeussopimustenkin yli?

  Siitäkin huolimatta romantiikka ja mielikuvat ovat erittäin tärkeä osa ihmiseloa, joten kippis ja skool Laali, vaikka nyt sillä kraanavedellä:)

  VastaaPoista
 33. Meinasi jäädä blogisi huomaamatta.. mä olin nääs ulkomailla tässä välillä (virnistys). Sä olet saanut blogistasi kauniin, sellaisen, jota voi vaan katsellakin. Hienoa.

  Mä haravan kera luin, sorry, luen paremmalla ajalla uudestaan, tarkemmin... :)

  Muuten, Espanjassa ne pesi autonikkunat cociksella jotain 30 - 40 vuotta sitten, ei ollut kuulemma pesutehon voittanutta, kirkkaudesta puhumattakaan. Tiedä sitten pesevätkö edelleenkin.:))

  VastaaPoista
 34. Joo, sitä voisi käyttää varmaan siihenkin, eikös ne motoristit kirkasta kromauksiakin pelkällä sokerinpalalla ja minä joskus hanoja:)

  Mutta kiitoksia orvokki, Suomen kesä on niin lyhyt ja vähäluminen, ettei aina edes nettiin ehdi? Niin, Sinullahan olikin oikein ihana "jodlausreissu":) Nämä cola-mainokset ovat niin vanhanaikaisesti nättejä, että niitä katselee ihan huvikseen, yhden isonsin jostakin pikkukuvasta ja se jäi vähän himmeäksi, mutta en jaksanut enää muutella sitä...

  VastaaPoista
 35. Minä niin kaipaan niitä vanhanajan sirolinjaisia cocispulloja,en niinkään sisältöä,kun en siitä kauheasti koskaan tykännyt.Ja Bacardin nauttiminen sai mulla nolon lopun,liittyen nuoruuden huumaan ja kesätöihin Ruotsin maalla.Tuli kiire ja jäi colat korkkaamatta,joten voit kuvitella että nuoren neidon suu ei sen kokeilun jälkeen Bacardia mielinyt:))Ja niinkin eksoottiset pojat kuin Tato ja Manolito saavat osasyyn tapahtuneesta.DDD Oi se nuoruus ja ihana hulluus.....

  VastaaPoista
 36. Heluurei, rakas myrsky, ihana nähdä Sinuakin täällä! Ja joo ja voin aivan hyvin kuvitella, mutta älä nyt turhaan sitä nuoruutta haikaile, ikähän on mitä parhain, eikä se ihana hulluus ole mennyt vielä mihinkään:) Tulet kai Kalajoelle?

  VastaaPoista
 37. Tassustani jäljen jätän...ihana taas pitkästä aikaa lukea sun paneutunutta tekstiä...

  Muistan Oulun Kastellin yläastetta käyneenä haettiin joskus välkkärillä kun koulun ruoka ei maistunut...juuri noita munkkipossuja ja punaista jaffaa...nam olivat vielä ihan lämpimiä ja sokerisia :)

  En juo kauheesti väkeviä, mutta tummarommi ja tee flunssaan toimii aina :)tietty sitruuna siihen kans...

  VastaaPoista
 38. Voi miten kiva "nähdä" Sinuakin Omppu! Melkeinhän tässä ollaan kuin face to face:) Itse olen muka niin kiireinen että bloggailutkin ovat jääneet live-elämän alle, monta on melkein valmiina ja se juhannusblogi pitää rytkäistä ilman muuta:)

  Saa nyt sitten näkyä tuleeko rommiteltua edes juhannuksena, mutta flunssaan se on kyllä ihan ehdotonta:)Kivaa jussin odotusta Sinulle.

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)