lauantai 1. lokakuuta 2011

IRKKULANDIAN UUTISVUOTO

MAAILMAN POLITIIKAN ARKIPÄIVÄÄ

Maailman saastuminen jatkuu mukavasti aikataulussa, ehkä jopa vähän etuajassa, mikä edesauttaa sopivasti Primates-lahkon isojen ihmisapinoiden-heimoon kuuluvan Homo sapiens-rodun tuhoutumista muiden rotujen myötä. Edellisen suhteen tulevaisuuden näkymät ovat  siis varsin positiiviset, sillä luvassa on runsaasti koronan massapurkauksia, flareja sekä säteilymyrskyjä, jotka saattavat parhaimmillaan pimentää koko Euroopan. Siinä vaiheessa haavoittuva digiaikamme muuttuu keskiaikaista pimeyttäkin mustemmaksi helvetiksi.

Vilun ja nälän lisäksi onnettomuudet ja katastrofit aiheuttavat paljon tuskaa ja kurjuutta. Hyvä puoli tässä pimeydessä on se, että pahamaineiset tulikettujuoksut ovat ihailtavissa entistä kirkkaampina yötaivaalla :)
Kun teollisuuslaitosten ja sairaaloiden generaattorit loppuvat alkavat viimeiset ajat. Lentokoneet eivät enää lennä, junat ja metrot eivät kulje, eikä tuleviin suuronnettomuuksiin enää vastata hienosti sireeneillä tai ensivasteryhmien leuhkoilla vilkkuvaloilla. Niihin vastataan vain hiljaisuudella ja pimeydellä. Kylmyys hiipii joka paikkaan ja jähmettää ihmiset paljon ennemmin kuin eläimet. Rotat ja petoeläimet käyvät rohkeiksi ja mässäilevät helpolla ruualla ennen vesiputkien paukahtelua, sähkökaapelien räjähtelyä, jätevesien tulvimista, jotka tarjoavat ilmaista paska- ja myrkkykylpyä vielä elossa oleville ennen ydinvoimalareaktorien tuhoisaa ilotulitusta. Tätäkö ennakoivat tämän hetkiset hienot loimotukset ja uskomattoman kauniit tulikettujen juoksut Milky Waylla?

Yli sadan vuoden takaiseen lennätinaika-maailmaan ja katastrofaaliseen vuoteen 1859 verrattuna sähköistetty ydinaikayhteiskuntamme on huomattavasti haavoittuvampi aurinkomyrskyjen ja taivaantulien suhteen. Tsunamit ja mahdolliset ydinpommikonfliktit viimeistelevät lopputuloksen ja takaavat viimeinkin kurjan Homo sapiens-lajin tuhoutumisen monien muiden eläinsukujen ohella. Ihmisen kaltaisen olennon luominen tälle planeetalle oli alunperinkin silkkaa hulluutta, mutta Tekevällehän aina sattuu:)

Ehkäpä 100 vuotta sitten tai viimeistään 1960-luvulla jarrujen iskeminen lujasti pohjaan OLISI saattanut pelastaa Terran täystuholta. Silloin systemaattinen luonnonsuojelu, kaivoksien ympäristömyrkkyjen korjaaminen, pilviä lypsävien kanariamäntyjen ja sademetsien suojelu sekä teollisuuden raaka minimointi olisi vaatinut kaukaa katsomisen jaloa taitoa ja huomattavasti köyhempää ja paljon työläämpää elämismuotoa kuin mitä se kehityksen myötä tuli olemaan.

NYKYAJAN DON QUIJOTE ELI TOIMITTAJAN PUHEENVUORO

Edellinen skenaario ahdistaa ehkä Sinua yhtä paljon kuin minuakin. Siitä huolimatta ja juuri sen vuoksi, meillä on vielä paljon tehtävää. Vanhan ajan generaattorit eivät ole huono keksintö ollenkaan lyhytaikaisten sähkökatkosten hoitamiseksi, vaikka lämmityssysteemit tai teollisuus eivät saisi olla pelkästään kaukolämmön tai sähkön varassa toimivia. Omakotitalojen ja vuokra-asuntojen varaavat takat ovat toteutuneet Suomessa aika hyvin. Ja ehkäpä väestösuojatkin tarjoavat jotakin apua poikkeustilanteessa, vaikka suuri osa niistä onkin etupäässä varastokäytössä ja aika rappiolla, joten nopealla aikataulutuksella ne eivät varmasti täytä turvallisuuskriteereitä. Ehkä ne ovat jopa vaarallisia.

Itse asun tällä hetkellä hormittomassa talossa, jossa on ainoastaan sähkölämmitys, joten sähkökatkojen aiheuttamiin tilanteisiin on aika vaikea valmistautua. Aurinko- ja maalämpö ovat aivan ehdottomia lämmönlähteitä niin remonttikohteisiin kuin nyt rakennettaviin uusiin rakennuksiinkin. Tulevien ja vielä olevien kaasuturbiini-, vesi-, tuuli- ja hiilivoimalaitosten tai ydinvoimaloiden sähköisten häiriöiden tehokkaampi ennallistaminen voisi jossakin määrin auttaa asiaa, mutta miten se käytännössä tapahtuu niin pähkäilemisen jätän mieluusti aisenjööreille:) Sehän on selvä, että vanhat voimalat ovat melkoisia "ydinpommeja" ja niiden huonosti haudatut jätteet ovat suuri ongelma meille jo nyt. On tietysti toivottavaa ettei Japanin kaltainen tilanne ole arkipäivää silloin kun ulkoapäin tuleva luonnon katastrofi tai joku muu onnettomuus yllättää.

Maailmassa on tällä hetkellä vajaa 500 voimalaa (Reuters sanoo määräksi yli 400, joka tieto on syyskuulta 2011) joista suurin osa toimii vielä varsin turvallisesti ja moitteettomasti, mutta todelliset ongelmat odottavat meitä tai lapsenlapsiamme vasta tulevaisuudessa, joten ihan pikkuasioista ei ole kysymys. Tuulimyllyt eivät valitettavasti riitä mihinkään ja ne ovat muutenkin aika riskaabeli valinta vaikka valtio tukeekin kovalla rahalla niiden hankintaa. Saastuttava öljy on kortilla ja maaperä tehokkaasti ryöstetty muutenkin, joten seuraavaksi pitänee tähyillä taivaita ja ihmetellä pää kuumana, miten voisimme valjastaa lisää luonnonvoimien sähköenergiaa omaan käyttöömme. Kaikki kortit eivät ole katsottu vielä ihan loppuun. Maalämmöt, ilmalämpöpumput ja aurinkoenergiat vähentävät toki sähkön kustannuksia yksilötasolla, mutta vastaavia keksintöjä pitäisi kehitellä pilvin pimein lisää. Ukkosenvoiman kun voisi valjastaa, niin sillä olisi moni energiapula ratkaistu:)

KOTIMAASTA:
Ylläoleva uutispätkä on varsin ajankohtainen ja polttava Suomen uuden ydinvoimalahankkeen vuoksi.Tässä on kysymyksessä Pro Hanhikiven kannanotto kyseessäolevaan Fennovoima-hankkeeseen:) Ydinvoiman kannattajat  pelkäävät ydinvoimalan karkaavan kilpailevaan Simon kuntaan. Se tuntuu tällä hetkellä epätodennäköiseltä jo senkin vuoksi ettei heillä ole Hanhikiven kaltaista matalarantaista paikkaa, joka on kuin tehty kauniille ja harmittomalle ydinvoimalalle:) 

(Huomautus kesällä 2013: Eipä olekaan videota enää!? Antipiratismi iski kuin kirves ja veisti naislogiikan pois luvattomilta sivuilta:) Kysymyksessä oli Speden maanmainio sketsi, jossa blondeili ihastuttava Laurin Hannele).

Ydinjätettä syntyy toki muuallakin kuin atomivoimaloissa, mutta sairaaloiden, teollisuuslaitoksien, kaivoksien ja maanviljelysjätteiden puoliintumisaika on mitä ilmeisemmin suorassa suhteessa niiden vähäisyyteen, joten nämä ydinjäteongelmat voidaan huoletta ampua vaikka avaruuteen ja ottaa käsittelyyn sitä mukaa kun ne posahtelevat takaisin maahan:) Ja koska kaikella on tarkoituksensa, niin ehkäpä 10 000 vuoden päästä terran ydinsäteily kompensoi kivasti aurinkotuulien mukanaan tuomaa kosmista säteilyä?

Antti Heikkilä on paasannut aspartaamin haitoista vuosikaudet. Tämä makeutusaineena käytetty myrkky onkin siirtymässä pikkuhiljaa pelkäksi muurahaiskarkotteeksi. Valmistus-lisenssiä lienee hakenut jo useampikin teollisuuslaitos:) Tällä hetkellä aspartaamia korvaavaa tuotetta on haettu muunmuassa steviasta ja intiaanisokerista. Stevia on monille tuttu jo vuosien takaa ja myytävä jauhe on jopa 300 kertaa makeampaa kuin sokeri. Sen lisäksi se on kuulemma täysin gluteeniton ja kaloriton, tosin hieman oudon jälkimaun omaava tuote. Toisaalta makujuttu voi olla pelkkää muistijäljen puuttumistakin. Laboratoriotutkimuksissa stevia aiheutti rotille tumavaurioita, tosin niin isolla annoksella mikä tahansa aine saattaa aiheuttaa vastaavanlaisia vaurioita.

ULKOMAILTA
Kotimaassa on meneillään joka syksyinen hirvilahti, mutta ulkomailla heitä kohdellaan kuin muitakin jäihin pudonneita lähimmäisiä:)

Kiinailmiö on leviämässä seuraavaksi kuuhun ja venäläispoikien uusin hitti lienee laserleikki, jolla voi hyvässä lykyssä pudottaa kokonaisen jumbojetin tai torjua vaikka Yhdysvaltojen ilmahyökkäyksen. Tämä tulee tietysti vanhemmille vähän kalliiksi, sillä yhdestä lentokoneesta voi joutua pulittamaan sakkoja jopa 15 euroa:)

LOPPUKEVENNYS

Ufo varasti omahyväisen miestuntemusosion parempaan talteen, joten pahoittelen häiriötä:)

Ryppyjä voi poistaa monin eri tavoin. Niistä parhaimpiin kuuluvat terveelliset elämäntavat, terveys, pitkät ja syvät yöunet ja erittäin hyvät geenit. Näitähän meillä kaikilla ei valitettavasti ole, onneksi markkinoille on tullut vaikuttava uutuus eli Temppelikäärmeen myrkystä uutettu voide, joka vaikuttaa kuulemma botoxin tavoin, vaikka tässä ei oikeasti vaikuttavaa myrkkyä olekaan:) Aivan varmasti tuote mullistaa pikkujoulumarkkinat, sillä tuhkimotippojen tavoin se lupaa sileyttä minuutissa tai ainakin parissa. Kokeile ja ihastu! Tehoaa vähän yli 30-vuotiaille, joten kuulun itsekin mukavasti kohderyhmään:)

Edelläoleva UUTISVUOTO perustuu tosiasioihin, mutta höppänän Mustis-toimittajan käsittelyssä niillä on taipumus karata omille teilleen, joten Uutisvuoto ei ole mitenkään vastuussa virheellisistä käsityksistä tai niiden seurauksista:) 

37 kommenttia:

 1. Upeaa, mielenkiintoista tekstiä jälleen, Mustis!
  Paljon nämä tipat ja voiteet lupaavat. Mulla on jotain magic drops tippoja, mutta ei hitsi nämä nuorenna
  eikä silottele ryppyjä. Sama vanha naama on ja pysyy:))
  Mukavaa viikonloppua, Sinulle:)

  VastaaPoista
 2. Kiitän Sinua helmiina, kiire oli aurinkoon ja pyykinpesuun, kone edelleen rikki ja ystävätär lupasi että voisin käydä. Tässähän oli vähän maailmanlopun meininkiä, joka ei porukoita ehkä viehätä, mutta uutisten tapaan yritin laittaa jatkoon muutakin ajankohtaista ilveilyä.. Toivotan Sinullekin oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua.

  Tämä loppuosa oli kevennyksen ja uutisoinnin vuoksi, koska minulle tämä tuote oli uutuus!! Humpuuki on aina muutenkin niin mukavaa:)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Hitsit että aina osaat kirjoittaa niiiiiin kivasti, hauskasti ja mukaansatempaavasti. Tulipa iloinen mieli!

  Kiitos tästäkin!

  Minusta on tullut kai huononäköinen, koska olin jopa sitä mieltä, että minusta otettu vaalimainoskuva oli ihan ok!

  Mielestäni minusta itsestäni otetut kuvat eivät ole koskaan olleet edes jotenkin ok, ja nyt tämä sitten olikin. Pitäis kai mennä silmälääkäriin! :D

  Natti natti! Kauniita unia!

  VastaaPoista
 5. Voi tiedätkö Rip.Luulin ja kuulin olevani leuhka mainnostaessani viatonta ja vajaata miestietämystäni, joten otin sen osion pois.. milloinkahan tämä arkuus ja ihmisten miellyttäminen minusta häviää?

  Ajattelin että alku oli niin ahdistava, joten lisäsin lievennyksen kaiken lisäksi. Saattoi mennä pilalle koko juttu, joten politiikkoa minusta ei ainakaan olisi ikinä tullut.

  Kiitoksia Sinulle Rip rohkaisusta ja ihailkaamme revontulia, sillä nyt niitä aivan varmasti riittää ja on ollut lisääntyvissä määrin jo vuodesta 2007...

  VastaaPoista
 6. Laali, valokuvasi oli ihan hyvä ja todella onnistunut! Minusta itsetunto on hieno asia ja jos sitä voisi ostaa, ostaisin ainakin muutaman kilon varastoon:) Olen yllättynyt että sanot tulleesi iloiseksi, luulin ihan muuta tästä kun vaikutti niin kamalalta tulevaisuus?? Mutta kaunista yötä sinnekin, itse taidan mennä saunaan:)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. En minäkään vaikka tästä voisi jotakin muuta luullakin:) Kiitos Rip ne meni nyt, pitää miettiä huomenna mitä tein.. kaikki ovat tavallaan riskejä ja niistä tiedämme vasta niitä käytettyämme. Takkaa kaipaan aivan kamalasti, vaikka takuulla on otsonikerroksessa reikä siinä kohtaa kun pannuhuoneessa savustin ja poltin aivan mitä sattui.. Mutta haaveilen vieläkin että joskus minulla on oma tupa ja leivinuunitakkayhdistelmä ja kannan joulun alla puita pirttiin selkä vääränä että saan tehdä laatikoita ja limppuja..:)

  VastaaPoista
 9. Iloinen mieli tulee siitä, että on joku joka kirjoittaa hyvin, ja paljon! Tykkään lukea kaikenlaista, ja jo se lukeminen antaa nautintoa ja iloa.

  Ja onhan tuolla huumoriakin mukana, jos on mustaa, niin olkoon, olethan Mustis!

  Mutta... aina on toivoa, ja minä olen syntynyt Toivon päivänä, niin sitä on sitten tuplasti!

  Ja tuo naisen logiikka! Voi hyvänen aika kun ne osaa!

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Koukuttavasti kirjoitat, piti lukea muutamaan kertaan senkin vuoksi, että ihailen tietämystäsi niin monista asioista!

  Olen samaa mieltä vaihtoehtoisten energiamuotojen kehittämisen tarpeellisuudesta.(mikä lausehirviö!)

  Ajattelen niin, että jokaisen olisi hyvä omalla kohdallaan miettiä yksinkertaisia pieniä toimenpiteitä myös energian säästymiseksi. Maailmassa tuhlataan ja haaskataan liian monella tavalla ajattelematta seurauksia.

  Ei kai sitä nyt niin hirmuinen kiire ole kehittää maailmaa tuhoansa kohti!

  Ja tarvitseeko sitä lennellä alvariinsa ympäriinsä? Sen osuuden ilmatilasta koen käyttäneeni ja nykyisin panostan juniin.

  Autottomana ja kortittomana koen julkisen liikenteen kehittämisen ensiarvoisen tärkeäksi tavaksi edes hiukan hidastaa tuhoa!

  Käärmesalvaa? Ryppyihin? Haa, Kettukalliolla on kyykäärmeitä!

  VastaaPoista
 12. Olipa taas juttua kerrakseen,vähä maailmanlopun ennusteita ja miehetki mukana, täh , ei ookaan ? Menit sit pätkimään ? No,ihan iha Mustismaisen hyvä juttu kuitennii,,,

  VastaaPoista
 13. Taitaa olla niin, että naiset jyrää tietämyksillään Mustiksen innoittamana tässä blogissa!
  Onneksi tuo Jupe on ollut hereillä;)

  Hieno kertomus...ajantasainen, vaikka vääjäämättä ajatukset jäävät pyörimään täystuhon ympärille:(

  Hyviä innoituksen hetkiä myös uusille tarinoillesi;D

  VastaaPoista
 14. Niin Laali, mustahuumori yrittää vähän kukkia, tosin vähän kitukasvuisesti ja ainakin kouluesimerkit naurattivat joskus kirjallisuustunnilla minua kaikista eniten ja minkähän vuoksi?? Kyllä tämä Donnerin tokaisu on minunkin arkipäivääni ehdottomasti, ja Sinulle avautuvat vielä eri kieletkin, joka vain lisäävät mahdollisuuksiasi:)

  Voi Rip, se oli kyllä tosi nätisti sanottu, en vain tiedä miksi tunnen sisältä olevani 100 vuotias vaikka käyttäydynkin kun 10 vuotias:)
  Nuorena emme aina ymmärrä kaikkea itsellänikin oli vain, tai siis tällä mittapuulla ajateltuna JOPA takka ja anopilla sitten se leivinuuni ja hella kun oli kyse paritalosta, ja ehdottomasti niin päin piti ollakin, koska hän leipoi leivän talon tyyliin kuten siellä oli tehty vuosikymmeniä:)

  VastaaPoista
 15. Aivan jupe, tuli vähän pätkäistyä juttua, kun vaikutti niin itserakkaalta, vaikka se ei ollut mitenkään tarkoitus.. Kiitos että olit hetken maailmanlopussani, ilmankos niin hyvin siitä selvisinkin:)

  Niin Gandalf terävä havis, naiset ovat vähän älykömpiä useimmissa asioissa, sehän on päivänselvää ja ihan pakonsanelema juttu, miten tämä ihmiskunta muuten olisi tullut edes tähän asti:)

  Tule pois sieltä täystuhosta, tehdään asioille jotakin:)

  VastaaPoista
 16. Voi Mustis! Muakin on aina moitittu käveleväksi tietolähteeksi, ja myös nippelitiedon osaajaksi! Mutta on hauskaa tietää kaikenlaista.

  Ja googletuksen mestarikin olen ihan mielelläni, mutta luulen että on monta paljon parempaa kuin minä!

  Luin ja myös kommentoin tällaisella sivulla:

  http://paranova.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84548-koyhan-lapsen-elamaa-suomalaisessa-hyvinvointivaltio-illusiossa

  Näin kommenteissa melko selviä "rotuhygienia"oppia muistuttavia piirteitä. Epäsuosittuja väestöryhmiä vastaan toimitaan häikäilemättä. Tulin melkein pahoinvoivaksi siitä. Olemmeko kohta natsisaksalaisessa tai sen tyyppisessä tilanteessa?

  Nyt taas tekemään vaalimainoksia!

  Hyvää sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 17. Tärkeimmät tuli jo tuossa edellä monesti mainittua.

  Ihailuni kuitenkin voinen edelleen näin ilmaista.

  Hieman torso tämä stoorisi nyt on, joten olisit antanut olla vaan.

  Mutta mitä tulee näihin maailmanlopun ennustuksiin niin vuotta 2012 povataan sellaiseksi katastrofien täyttämäksi vuodeksi titomistenkin taholta.

  Toisaalta kaikki ikivanhat, tuhansia vuosia vanha ennusteen kulminoituvat vuoteen 2012.

  Näitä ennusteita on tehneet Inkat, Azteekit, Kiinalaiset Egyptiläiset; joiden suuressa pyramidissa on tuo aikakalenteri jonka laskennallinen päättyminen osuu vuoteen 2012.

  Tuohon vuoteen, näiden kaikkien mukaa osuu tuo käännekohta ihmisten historiassa.

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Anna, asiat ovat nyt niin, että aivan kaikkea tätä tietomäärää en toki päässäni kanna eli esim. vuosiluvut tarkistan aina, vaikka ahminkin tietoa joka puolelta.. Tämä ihmisapina juttu tuli niin elävästi mieleen kun muistin, että mielsin sen vasta sairaanhoitokoulussa että kuuluimme oikeastikin apinoihin, olin siihen asti jotenkin ihanteellisesti ajatellut ettemme kuuluisi kuitenkaan, vaikka Darvinin teoriasta rippipappini kanssa kiistelinkin todella hyvin tuloksin ja olin ihan lapsesta asti kehitysopin kannattaja. Kirjoittaminenhan on vähän kuin ne kakkuohjeet tai ruokareseptit eli tiedät kyllä miten se tehdään, mutta joudut tarkistamaan joskus joitakin määriä kirjoista? Lisäksi sanelunpurun myötä tullut tieto, historia ja kirjallisuuden lievä opiskelu on elämässäni ollut kyllä semmonen tietopankki, jota en pois antaisi.

  Ja vaikkei tällä nippelitiedoilla sinänsä mitään teekkään, Pedrohan siitä jo sanoikin, niin joskus aikoinani kuulin olevani kävelevä tietokirja, kunnes aloin unohtelemaan tärkeitä poplaulajien nimiä, vuosilukuja etc:)

  Taivaan tulien, myös tämän persoonan:) ja tähtien asemat ovat kiinnostaneet minua aina, tosin paras asiantuntijani ja ystäväni nukkui pari vuotta sitten pois ja jäin pähkäilemään blodiaivoillani näitä ihan itsekseni ja joudun turvautumaan usein simppeliin tähtikarttaani ja tietysti kirjoihin kuinkas muuten, nehän ovat ilta tai yölukemista muutenkin.

  Luotan itseäni paljon viisaampiin aivoihin näissä energiakehittelyjutuissa, mutta joskushan joku heureka-ajatus tai keksintö saattaa syntyä ihan tavallisessa arkipäivätilanteessakin.

  Voi ei, olet kyllä aika likietuisella paikalla, kyynmyrkky tehoaa aivan varmasti samalla tavalla kuin temppelikäärmeenkin:) Joten eikun lypsämään Anna ja tekemään businesta, nehän ovat jo muutenkin niin hitaita..käärmehän on vaarallisimmillaan silloin, koska se puree aina. kun ei voi tai ehdi paeta, joten ole varovainen:)

  VastaaPoista
 20. tämä "persoona" täällä jaksaa aina vain ihmetellä sun kirjoittamista. ihaillen!

  VastaaPoista
 21. Sori Laali kommentit menivät nyt epäloogisesti ristiin kun aloin korjailla tuota Annalle tarkoitettua pitkää kommenttia johon tuli kiireessä ja innolla kirjoitettuna todella PALJON ärsyttäviä kirjoitusvirheitä vaikka asiavirheitä ei ollutkaan.. linkit vielä katsomatta mutta katsomatta tiedän että suomi on hyvinkin rasistinen maa..

  Rip tämä 100 vee kiittää edelleen ja se 10 vee hyppelee:)

  VastaaPoista
 22. Maximex: Se huijausjuttu kertoi kantani tästä eli minä en oikein jaksa uskoa tähän maailmanloppujuttuihin missään aikatauluissa, sen vain sanon että 100 vuotta sitten jarruttamalla ja näkemällä tulevaisuuteen olisimme voineet valita toisin?? Tosin raha puhuu aina enemmän kuin järki, hyvinvointi ja oma etu on aina etusijalla silloin kun on kyse hominidae älymystön toiminnasta.

  Kiitoksia maksi, mutta muistatko miten kauniita ne pelkät torsotkin voivat olla... Eihän sitä ikinä tiedä vaikka täräytän ne opit takaisin sinne:)

  VastaaPoista
 23. Niin Sinä onneton taivaan tulet katso nyt mitä saat aikaan:) Pysy nyt ihan ruodussa, äläkä leisku liikaa, niin maailma pelastuu!!!!

  VastaaPoista
 24. kyllähän minä yritän... mitä nyt joskus vähän leiskun ja sit taas hiillyn!!
  kuuntelin/katselin tuossa illansuussa kutoessani ohjelmaa, jossa venäläinen tutkija ennusti pientä jääkautta tulevaksi, viidenkymmenen (+/-10v)vuoden kuluttua - koska auringon säteily hiipuu!! niin että tiedä sitten mitä uskoa!ja on siis vain nostettava elintsoa, jotta voidaan turvata elämä! ja siihen riittää luonnonvaroja, kuten valtavat kaasulöydokset...
  mutta taidan mennä nyt enste täst nukkumaan. pohdin huomenna lisää...
  öitä!

  VastaaPoista
 25. Niin kyllähän me oikeastikin ollaan menossa kohti jääkautta, nämä syklit kun aina vaihtelevat.. olen nauranut joskus että sehän kompensoi sitten tätä kasvihuoneilmiötä... Kyllähän luonnossa vielä varoja on, mutta tuo ihmisen ryöstöpolitiikka on niin oman edun tavoittelua ja järkeä vailla että tässä vähän heikompihermoista välillä hirvittää. Kaunista yötä taivis ja ihaillaan tulevia revontulia, niitä aivan varmasti riittää:)

  VastaaPoista
 26. Pyhäjoki Pyhäjoki siellä säteilee nyt jo vaikkei ole ydinvoimalaa!

  VastaaPoista
 27. Ai säteileekö? Minusta kyllä tuntuu että täällä vähän myrskyää??? Merivesikin on noussut kohta tsunamirajoihin ja siltojen yli virtaavat kohta kaikki vedet... Pyörällä töistä(siis lievään vastatuuleen!!!) ajaessa ylitin komeastikin kaikki nopeusrajoitukset:)

  VastaaPoista
 28. AINAKAAN KUVASTA PÄÄTELLEN ET OLE PAHEMMIN RYPISTYNYT :)

  VastaaPoista
 29. Kiitoksia anonyymi, blondiaivoistani huolimatta kuulossani ei ole mitään vikaa ja tämä kuvan kaunotar (ilmeisesti kyse oli tästä?)on kyllä vähän eri luokkaa kuin meikäläinen on ollut milloinkaan:)

  VastaaPoista
 30. Sanotaanhan, että vaatimattomuus jne. Sinulla ei ole tarvetta vaatimattomuuteen :)

  VastaaPoista
 31. Anonyymi kyllä erehtyy nyt pahasti, minulla ollut aina ja kovastikin aihetta vaatimattomuuteen, toisaalta olisin toivonut keskustelua vähän yleisemmältä tasolta, ehkä jopa näistä energiamuotojen kehittelyistä ja ydinjäteongelmista?

  VastaaPoista
 32. Laitettakoon henkilökohtaiset ominaisuutesi vaatimattomuutesi piikkiin :) Ydinjäteongelmaan olen yrittänyt keksiä ratkaisua, mutta ei oikein säteile. (onneksi? vielä?) Ratkaisuja miettiessämme, säästäkäämme muuta, käyttäkäämme omaamme (kyse edelleen energiasta) :)
  PS! Tarkoitus ei ollut alunperin huutaa: Oli vain juuttunut nakinpala capslockin väliin. Pahoittelen tapahtunutta ja toivon, etten vaurioittanut herkkiä korviasi (etenkään sävelkorvaa).

  VastaaPoista
 33. Mitä tähän on nyt enää osaisi sanoa, ehkä tämä anonyymiys saa minut vähän takajaloilleen, kun on tunne siitä että ikäänkuin tuntisit kuitenkin allekirjoittaneen?

  Kaikkeenpa se nakkikin mahtuu/juuttuu/joutuu, mutta ole ihan huoleti, sävelkorvani jatkaa soimistaan:)

  VastaaPoista
 34. NE TUNTEET, NE TUNTEet (anteeksi taas, nyt siellä oli korkinpala, ehkäpä viinipullon korkista - punaviinia, chileläistä; kirjoittajan huom.)Tekisipä mieleni sanoa, että: nimimerkistäsi huolimatta sinut on tunnistettu. Vaan en sano. Sen sijaan voit rauhoittua ja laskeutua etujaloillesi, sillä mahdollisia sinusta saamiani tietoja en aio käyttää sinua vastaan, en myöskään oman tai kolmannen osapuolen hyötynäkökohtien ruokkimiseksi.
  Siispä vaikenen (ainakin kunnes olen päässyt pahasta tavasta tiputella ruuantähteitä näppäimistölleni).

  VastaaPoista
 35. Tämähän näköjään olikin varsinainen uutisvuoto ja tykkäät vielä leikkiä, ok tämä kerta vielä! Onneksi tulee kohta uutta legendaa päälle. Minulla on vain 7 arvausta kuka mahdollisesti voisit olla, mutta koska herrasmiesmäisesti, olitpa nyt kumpaa sukupuolta tahansa, lupasit vaeta niin luotan siihen:)

  Hmm.. chileläinen viini on ihan käypää tavaraa siinä mielessä että hinta-laatu-suhde on ihan ok. Mikään viiniasiantuntija en ole ja makuni onkin aika kehittymätön ja tykkäänkin lillukkamaisesta vähän enemmän kuin ihan pölähtävän kuivasta, ei kuitenkaan väkevästä. Riippuu tietenkin tilanteesta ja etenkin siitä kumpaa väriä on tarjolla.

  VastaaPoista
 36. Viiniä , höh, dieseliä ja piparminttua nii lähtee fiilis ja kone käyntiin,,,

  VastaaPoista
 37. Jep, jep jupe, älä nyt loukkaa anonyymin hienoa makua? Mahtavaa että kiristyksen edessä useampikin tunnusti ja nyt kun oikeasti tiedän voin olla ihan huoleton:) Diesel ja piparminttu on kyllä hyvä yhdistelmä sekin.

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜