Lemmikit, luonto, historia, kirpputorilöydöt, kirjat, juhlapyhät, vuodenajat, noitavainot, sadut, perinteet, valokuvaus, Taina Marjasen tontut, noita-akat, jouluhullu kyökkipiika, juhannus, vappu, pääsiäinen, pyhäinpäivä, halloween, meri ja Pyhäjoki

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

PYÖREÄ

MAKRO- ja TEEMA-haasteena oli nyt PYÖREÄ. Ja minähän en malttanut olla vastaamatta ympäripyöreästi:)

sormus cd-levyssä, ring, brothers Grimm


cd-levyt, Mozart



64 kommenttia:

  1. Ihanat, ai miten kivat. dvd:t oli hauska idea. <3 Aurinkoista keskiviikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Tiia, ihanasta toivomuksestasi huolimatta täällä on ollut vähän sumuista:) Ensin kuvasin vain kahta tai kolmea DVD:tä ja eräs ihana elokuva oli lainassa, joten se vähän harmitti, koska yritin samalla tehdä sellaisen missä vilahtaisi sellaista joka kuuluu suosikeihin.

      Poista
  2. Voi, miten kaunis, ihana kynttilä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti, näitä ostin lahjaksi viime vuonna ja vielä tänä vuonnakin, se jäi näköjään vähän päälle. Kauneudesta huolimatta hinta ei ollut aivan mahdoton.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Oli pakko keksiä jotakin, kun hyvä aiheesi kotoilusta jäi harmittavasti väliin. Kiitos Pieni Lintu yritän raahustaa mukavien haasteidesi perässä:)

      Poista
  4. Vau, hienot sommitelmat pyöreistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Matkatar, eilen illalla tai oikeastaan viime yönä näitä värkkäilin olen aina niin jälkijunassa, syytä siihen en ymmärrä, joten yritin nyt ehtiä.

      Poista
  5. Hauskoja juttuja, kiitos Mustis! ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Aili. Näitä on oikeastaan kiva värkätä, mutta kovin äkkiä en näistä selviä. Osan ideoista ja huonoista kuvista hylkään armottomasti.

      Poista
  6. Vai ympäripyöreästi. Oivaltavasti vastasit, kuten nuo levyt. Niin paljon pyöreää on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin tein..Pyöreää kun on niin joka puolella, luonnossa, kyökissä ja taivaallakin:) Oli vähän valinnan vaikeutta, mutta sitten muistin deeveedeet. Ja vähän muutakin, osa jäi poiskin, yritin kerrankin tehdä hyvin selkeän kuvajutun ilman turhia sepustuksia:)

      Poista
  7. Ihana kuvapostaus pyöreydestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Ullis <3. Mukava että piipahdit:) Pyöreä tuntui haasteena aluksi vähän toivottamalta.

      Poista
  8. Tuota kynttilää ei taida raskia polttaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin näitä lahjaksi ja kaksi niistä tipahti, toinen viime vuonna ja toinen nyt. Niihin tuli kolhut joten en kehdannut antaa niitä kenellekään joululahjaksi, joten laitoin ne omalle seinälle. Joitakin kynttilöitä on ollut etten ole muka raskinut polttaa, muutama enkelikynttilä ja pari käpykynttilää, kävyt ovat niin vanhoja että ajattelin jo joulun aikaan polttaa pois.

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitoksia Marika, pyöreillessä se meni myöhäisilta yöhön asti toissailtana:)

      Poista
  10. Hieno vastaus haasteeseen! Kivihulluna tietysti arvaat, mistä pidän, mutta kuka voi vastustaa musiikkia tai elokuviakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaan kyllä:) Tämä vati löytyi kirpparilta ja ostin sen eurolla tai 50 sentilla rairuoholautaseksi, mutta sitten keksin laittaa sille perunapellolta löytämäni pyöreät kivet siihen. Pellot ovat täällä entistä merenpohjaa, joten sieltä saattoi löytää hyvinkin pyöreäksi hiotuneita kiviä, mitkä pistivät kiireestä huolimatta nostomatolla silmään:) Elokuvia olen myynyt ja antanut aika paljon ja esimerkiksi Hiiriä ja Ihmisiä-elokuvaa hain tähän turhaan.

      Poista
  11. Kivoja pyöreitä juttuja sinunkin kuvauksissa...kyllä niitä vain on,kun rupee etsimään♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuri kiitos PikkuBertta:) Pyöreiden keskellä elämme ja niitähän löytyy niin sisältä kuin ulkoakin vaikka usein maailma tuntuukin vähän kanttiselta:)

      Poista
  12. Nuo DVD.t ovat hauska oivallus, paljon ihania leffoja siinä! Eikun lentämään taas yli käenpesän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Susu:) Sinä huomasit sen heti. Filmi jysähti aikoinaan kuin pommi, sillä aihe oli filmimaailmassa pitkään tabu, vaikka hulluja toki kuvattiinkin, mutta ne olivat tyyliin Vaivaisukon morsian,( jossa Ansa Ikonen teki kieltämättä vahvan roolityön). Sormusten herra-trilogia ja Pirates of the Caribbean jne piti tietysti katsoa teatterissa:)

      Poista
  13. Todella hienoja aiheita. Kiviasetelma kuvana kertakaikkisen upea ja kynttilä suloinen.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina:) Ystävä oli tehnyt kynttilöistä ja kivistä aivan ihanan jutun, jota olen monesti haikaillut, siinä pitäisi olla vain isompi alusta.

      Poista
  14. Tuo kynttilä on kyllä nätti, itse tuskin raaskisin edes polttaa.. DVD kuvakin on aivan loistava oivallus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynttilät on luotu poltettavaksi, mutta olet oikeassa siinä että sääli on polttaa, sillä nämä ovat kyllä nättejä ja sopivat talvellakin vaikka aihe on ehkä jouluinen. DVD- idea tuli kolmesta rakkaasta levystä, jota aluksi kuvasin:) Kiitoksia Qaws:)

      Poista
  15. Hyvä vastaus haasteeseen. Elokuvissa ja musiikissa tulee vastaan kaikenlaisia ympyröitä ja mielessä pyörii sen jälkeen iloa, onnea ja haikeuttakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienosti sanottu Päikkä, ne ovat ympyröitä tavallaan esityksessäkin. Ainakin ennen vanhaan oli sellainen pyörivä kela:) Filmin tunnelma vie joskus niin mukana, ettei halua edes keskustella siitä, haluaa säilyttää koetun tunnelman ja märehtiä sitä itsekseen. NOAH on varmaan viimeinen, jonka olen teatterissa nähnyt ja ensimmäinen jonka koin kolmiulotteisten lasien läpi ja tunne oli mykistävä.

      Poista
  16. Niin pyäreää, että ihan pyärryttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä nyt pyörry Peikko kulta. Vedä henkeä ja mieti ihana tarina, jonka voin taas lukea:)

      Poista
  17. Ihania pyöreitä... varsinkin eka kuva!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Ame:) Tein ensimmäisestä monta versiota ja valitsin niistä selkeimmän, mutta makrollisesti ehkä huonoimman, sillä osassa sormus näkyi tosi hyvin, mutta tyttö jäi jotenkin hankalasti sen taakse.

      Poista
  18. Très bel exercice de composition dans le cercle.
    J'aime beaucoup la troisième, celle des galets posés délicatement sur un plat en étain. C'est ma préférée, sans oublier la dernière qui me plait beaucoup aussi. Je fais maintenant partie de tes followers.
    Je suis très heureux de t'avoir lue sur mon blog, car j'aime la Finlande et ses habitants. J'ai l'honneur d'être suivi sur mon blog par plusieurs Finlandais.
    Je te souhaite une très belle soirée.
    Amitiés de France.

    Roger

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merci Roger:) Je ne parle pas france:( Ymmärsin että tykkäsit kolmannen kuvan kivistä. Omat kuvasi olivat hyvin kauniita ja oli yllätys että aihekin oli nyt sama. Nämäkin kivet ovat merenpohjan hiomia kiviä, vaikka ovatkin löytyneet pellolta, joka on entistä merenpohjaa:) Olin onnellinen että kävit täällä ♥

      Poista
  19. Siinä on lähtenyt pyörimään luova kekseliäisyys:)

    JussiN

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin? Lapsi on terve kun se leikkii ja sitä lasta vaalin itsessäni, eikä sitä tarvitse edes vaalia, koska olen luontojaan niin lapsellinen ja ympäripyöreä:) KiiTOKsia Anonyymi-Jussi.

      Poista
  20. Julkaisupäivänä oli täysikuu, sitä ei näkynyt pyörylöissäsi, lienee se suurin ympyrä jäänyt vahingossa pois?
    Kekseliäitä ympyröitä ajatusmaailmasi on löytänyt ympäripyöreästi sanottuna... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä planeetat olivat mielessä ja etenkin täysikuu, joten eipä unohtunut. Täällä se ei näkynyt ollenkaan, kun oli niin pilvistä, mutta allakasta huomasin jo viikolla ja unettomuudesta tajusin sen myös ja Ursan sivuilta. Jos ajatellaan pyörylöitä niin tästähän jäi oikeastaan kaikki pois!

      Poista
  21. Oletkin löytänyt monta kaunista pyöreää.
    Kynttilä on kyllä niin kaunis ja varmaan saajat tykkäsivät.
    Kivet myös niin ihku ihania, tekisi mieli ottaa käsiin ja hypistellä niiden pyöreyttä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä oli muutama pyörylä, kiitos Harakka ja olet oikeassa siinä että kynttilät olivat niin nättejä että uskoisin kyllä saajien ilahtuneen, harmitti että nämä lommoontuivat, sillä en ollut tarkoittanut niitä itselleni. Kivet ovat hioutuneet pyöreiksi, miltei sileiksi aikojan saatossa ja niissä on jotain ikivanhaa ja ikuista. Tänne on nousemassa taas vuosisadan myrsky..

      Poista
  22. Une dédicace pour toi, cette semaine sur LE CHEMIN DES GRANDS JARDINS
    Belle soirée en amitié.
    Roger

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merci Roger ♥ ♥ ♥ Se oli todella kaunis teko. I'm very happy:)

      Poista
  23. Moi Mustis, sainpas tästä pyöreydestä hyvän idean arvuutteluuni. Kivoja nämä haasteet, mulla ei vaan ole tullut osallistuttua näihin. Sinä laitoit elokuva dvd-levyjä, minulla olis tietysti ollu karaoke dvd:t. Kivistä tykkäsin eniten. Pyöreää ja ympyrää: Ympäri käydään ja yhtehen tullaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana juttu Plättyskä, että sait idean täältä, vaikka epäilen kyllä että olisit keksinyt sen idearikkaana muutenkin. Kuvasi oli sen verran "hämärä" pläkkipeltipyörylä (tätä ei kannata ottaa arvosteluna) että olisin ajatellut siitä mitä vain, onneksi keksin viimeinkin:) Sana-arvoituksiin odotin Sinuakin kovasti, mutta olet ollut niin meno päällä, ettet ilmeisesti ehtinyt. Ja hei olihan tässä myös musiikkia, ei ehkä ihan karaokejuttuja, mutta luulisin että ainakin Ace of Bace-kappaleista löytyy niitäkin?

      Poista
  24. Pyöreitähän ovat kaikki .. jotenkin vaan, tekisi mieli noita kiviä pyöritellä käsissä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat ikuisia "stressipalloja" Tuta:) Ajattelen usein miten isokin lohkare on hioutunut meren, hiekan ja toisten kivien mukana näin kauniiksi, mukavasti käteen sopivaksi. Kiviperunaksi:)

      Poista
  25. kauniita pyöryköitä, minä en oo enää jaksanut haasteita, tykkään räplätä omiani, ihme kun löysit mun pienetsanat ne oli aika piilossa:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haasteet ovat siinä mielessä vaativampia, koska mukana pitäisi aina pysyä, mutta roikun pelkästään yhdessä kerrallaan. Löysin Sinut kun hain aikani. Löydän aina jos haluan ja jaksan paneutua. Kiitoksia Aikku:)

      Poista
  26. Monta pyöreää! Kivistä tykkäsin erityisesti, ihania värisävyjä niissä :-)

    Olisin sinulle s-postia laittanut, mutten löydä osoitetta sivuiltasi. Voisitko sinä lähettää minulle viestin ensin osoitteeseen: tuitiinan@gmail.com Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi anteeksi, otin sähköpostiosoitteen pois kun tuli roskapostia, voisin sen kyllä laittaa, mutta kirjoitan Sinulle ensitilassa. Kiitoksia Tuitiina:) Tuossa yhdessä on selkeästi ruosteen tapainen kuvio. Löysin jopa tykinkuulan perunapellolta:)

      Poista
  27. Mä ku tuun joskus kesäseltä kävelyretkeltä, ni taskut on niin täynnä kivii et housut meinaa tipahtaa ja tippuiski ellen kiskois housunkaulusta toisel käel kokoajan ylöspäin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivissä on taikaa. Osan hienoista kivistäni olen heitellyt pois, en jaksanut muutossa niitä. On aika heitellä kiviä ja on aika kerätä niitä. Kiitoksia Timo, koeta kiristää vyötä:)

      Poista
    2. Mä laitan kivet ensteeks kaivon kannelle ja kattelen sitte milt ne näyttää märkinä. Osa on matkassa pelkän muodon vuoksi, mutta on joskus joutunnu jotain kivee hakee auton ja peräkärrin kanssa. Se oli ja on kaunis violetti kivi jossa paljon erilaisia raitoja.
      Jotkut kivet päätyy pöytälaatikkoon, niitä voi kattella tuntikausia suurennuslasin kanssa.

      Mä käytän vaan verkkareita enää nykysin, niissä on vaan se naru mitä kirrata. ;DDD

      Poista
    3. Monesti kivi näyttää märkänä nätimmälle, siis siellä pellolla, mutta sitten kovassa valossa puhtaana ei ollutkaan enää niin kaunis. Osa kivistä on ihan hiottavia arvokiviä ja esikoinen löysi kerran Lapin reissulta hematiittia, jonka arvoa ei tajuttu, mutta jotenkin se näytti hienolta joten käskin käydä näyttämässä sitä korujen tekijälle matkan varrella. Ja se maksoi tästä "verikivestä" pojalle ihan mukavat rahat:)

      Kannattaa varmaan ottaa reppu mukaan ettei housut puttoo:)

      Poista
    4. Voi räkä, hienosti kävi pojalles!

      Kattelin kuvia verikivestä, täst lähtien tarttee ottaa enempi 'työkaluja' kivireissuille mukaan.

      Kuvia kattellessa huomasin, että se mun valtava violetti kivi saattas olla ametisti. No en tiiä. Melkein niinku ois mut toisaalta taasen... Nyt kyllä vien sen päälle savea, piilottaa se tarttee. :D

      Kun mä liikun invamopolla tai sähkärillä, mulla on reppu ja työkalut mukana, likimain kaikkeen oon varautunnu *Naurua taustalla* Mukavaa on hissuksiin ajella, tuntee tuoksut ilmassa ja nauttia. Nyt viellä enempi kun saan jokusen viikon kuluttua sähkärin perseeni alle. Tarjosvat pyörätuolia, sain skootterin. :D

      Poista
    5. Ametisti tuli mieleen itselläkin, mutta sitä ei yleensä Suomessa juurikaan esiinny, joten olisiko kuitenkin joku kvartsi, niissä on hyvinkin kauniita sävyjä. Riippuu niin paikasta. Spektroliitissa on myös sinistä ja sateenkaarisävyjä ja siihen voi Ylämaalla tai Lapissa törmätä. Olisi kyllä melko jysäri jos olisit löytänyt esiintymän, kivihullut toivovat aina löytävänsä kultaa:) Kyllä skootteri tuon pyörätuolin aina voittaa ja on helpompi kuljettaa tavaroita ja mahdollisia löytöjä.

      Poista
    6. Skootteri on sellasta mallia, että sillä voi maastossa ajaa, se oli ehoton edellytys ja kyllä ajelureissuilta löytyy ihanfasaanin sulasta kivenjärkäleeseen. :DDD

      Tää violetti kivi... Se löyty yhestä sorakuopasta ja osasin mennä sinne ettiin, kun yheltä tuoreelta mettäautotieltä löysin saman värisiä, mutta linnunmunan-kanamunan kokosia. Sain tietää mistä hiekkaa on ajettu ja siitä se sitten lähti. Pienet on kiukaan pintakivinä ja tää iso vaan vähän näkyvillä pihassa.

      Kivi on älyttömän silee heti löydettyäni sen. Väri on aikalailla tumma violetti ja kivessä on muutama valkonen raita, ihan kun ois maalis lirutettu ja piirretty kiveen sekasotkua.

      Mitä muuta sulle kuuluu? Voi mulle s-postiakin laitaa. :D

      Poista
    7. Kiitoksia, pitänee laittaa ettei tässä kaikkea hölise julki;) Kannattaisi näyttää sitä kiveä jollekin geologiasta ymmärtävälle, olen aika huono kivissä. Mielenkiintoiselta kuulostaa tuo löytösi. Minulle kuuluu pelkkää hyvää - mitä nyt välillä elämä on vähän ruusunpiikeillä tanssimista, mutta sitähän se on meille kaikille?

      Poista
  28. Ihanat kivet! Tassunjälki tähän..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Mustarastas:) Kivien alla oleva vati korostaa mukavasti vaatimattoman värisiä kiviä. Enemmän kuin väri minulle merkitsee kiven muoto.

      Poista
  29. Thank you very much indeed Marty ♥ Your photos are very beautiful:)

    VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜