perjantai 6. maaliskuuta 2015

LUONTO


    MAKROTEX- JA TEEMA-AIHEENA oli tällä kertaa LUONTO:)


Edellisen haasteen teemana oli MUSTA. Vähän paradoksaalisesti se jäi minulta väliin, joten   korjaan tilanteen tässä yhteydessä. "Musta ei muutu, eikä siitä väriä puutu", ruukasi isä sanoa ennen vanhaan, mutta kyllä siitä silit puuttuvat kaikki valon päävärit. Mustassa värien voimakkuus on 0 kun taas valkoinen on täynnä värejä:)

42 kommenttia:

 1. Siinä pensaat ovat saaneet kyytiä. Pilvet kiitävät ja vesi välkehtii niin kauniisti. Valoa ja kesää odotan, mutta silti musta on minulle rakas ja dramaattinen. Jokin siinä vain kiehtoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensaiden juuret ovat kevättalvella täynnä hyvinkin erilaista kirjoitusta, jota on kiva lukea ja ellei ymmärrä voi käyttää jälkiopasta käännösapuna. Pilvet karkaavat ja veden kulta koostuu auringosta ja hiekasta, johon aallot ovat tehneet kuvioita. Musta on kuten sanoit hyvin dramaattinen väri, mutta silti kalustaa ja kantaa melkein kaikkea. Kiitoksia Uuna:)

   Poista
 2. pelkistetyillä kuvilla erottuu paljon yksityiskohtia, hyvin toteutettu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kävin muiden kuvia läpi, nämä tuntuivat hyvin latteilta ja pelkistetyiltä, muutenkin tämä haaste otti vähän luonnolle. Kiitoksia sanoistasi Aikku:)

   Poista
 3. Hyvä kuvasarja, pelkistettyä kauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu. Tähän kuvasarjaan hain stereotyyppistä toteutustapaa taivas - maa - meri, mutta en ollut tyytyväinen, sillä lopputulos näytti siltä kuin rajatut totuudet aina näyttävät. Vähän tylsiltä:(

   Poista
 4. Maa, ilma, vesi, luonnon elementit hyvin kuvattuina, pysähtyneessäkin kuvassa näkee silmä liikkeen, vesi väreilee, pilvet kiitävät ja maa elää jälkien kautta. Hieno sarja.
  Musta on tehokas, täynnä jotain näkymätöntä (hah, olen pimeän pelkoinen), valon pilkahdus tekee siitä lempeän ja suojelevan peiton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit sanasi palauttivat uskon huomiseen Sirokko. Tällä kuvasarjalla yritin roikkua jotenkuten haasteessa vielä mukana. Osa kuvista oli edellisvuosilta. Helppoa tämä ei minulle ole, koska en ole "oikea" kuvaaja. Musta kuva oli minusta kuitenkin onnistunut pelkistelystä huolimatta. Kotioven valo loistaa pimeässä.

   Poista
 5. Oi, erityisesti rakastuin tuohon vesikuvaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekkapohjassa on kultaista ranta-aaltojen taikaa jota auringonkulta tässä kauniisti korostaa. Tykkään itsekin näistä kuvista, uimarannalla otin niitä viime kesänä useampia. Kiitoksia Pieni Lintu, haasteesi ovat varsin hurmaavia♥

   Poista
 6. Myös minusta tuo vesikuva on valloittavan ihana;))

  Kivaa Naistenpäivää, Mustis! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein onnellista ja mukavaa huomista naistenpäivää Sinulle Aili. Minun päivääni tulee ilahduttamaan tappelevien kissojen lisäksi pieni hurmuri.)

   Poista
 7. Mitenkäs se menikään: käytän mustaa kunnes löydän jotain tummempaa :) Ihana vesikuva, kesä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, hienosti sanottu PauMau♥Kesä-aika alkaakin jo tässä kuussa 29.3. Olisin toivonut että maaliskuu olisi ollut vielä kunnon talvikuukausi ja kevät olisi tullut sitten laulaen. Ja kesäkin. Oikeasti ja vanhan aikaisesti. Ehkä se kuitenkin tulee nytkin?

   Poista
 8. Upeita poimontoja luonnosta, maa, taivas ja vesi.
  Musta kuva lempparini. Mitä kätkeekän pimeys.
  Ikkunan takana turvallinen valoisa koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Liplatus. Musta-aihe oli minustakin muka hyvä oivallus, mutta sitten rupesi tuntumaan että se näytti jotenkin tehdyltä. Kameran teho ei kuitenkaan riittänyt ilta- tai yökuvaukseen, mutta se pystyi taltioimaan tuon kotiportaan ristikon ja valon, mikä oli tarkoituskin. Tässä sarjassa se ei toiminut toivotulla tavalla, ehkä se olisi yksin toiminut paremmin?

   Poista
 9. On siinä harakka hyppinyt pikkasen tasajalkaa ja taitaa kissakin olla paistia itselleen yrittänyt! Minne pilvet karkaavat? Lämpimään rantaveteen olisi kiva upottaa varpaat! Musta ei muuksi muutu... ;-)

  Hyvä, paljon kertova kuvasarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläkuvan jälkikuvassa on oravan, harakan, kissan ja muistaakseni jäniksenkin jäljet tuolla ihan oikealla, otin niistä erikseen kuvan, koska eivät tässä näy tarpeeksi hyvin. Myös ketun ja suden jälkijonosta löytyy kuvia, tosin vain kännykkäotoksia. Suden tien yli menojälkiin törmäsin kerran vähän yllättäin koiralenkillä, huikea juttu. Koira kulki ihan jaloissa kiinni ja tykkäsi mennä pirssin kyytille mukavasta iltalenkistä huolimatta, se oli varma merkki pitää silmät auki:)

   Musta ei muutu, mutta kyllä siitä väriä ja valoa puuttuu:) Lämpimiä rantavesiä odotellessa, tosin meri on sula jo nyt, joten eikun uimaan:)

   Poista
 10. Puhuttelevia luontokuvia. Vesikuva sai ajatukseni siirtymään kesään ja tekisi mieli pistää jalat veteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Päikkä:) Luontokuvat olivat nyt mitä sattuu, teemana oli kuitenkin taivas ja maa ja mertahan en voi unohtaa:) Viinekesän merivesi olikin lämmintä kuin linnunmaito, en muista pitkään aikaan vastaavaa. Kiva että vesikuva taikoi mielitekoja:)

   Poista
 11. Veden välkkeitä ja pilvien seilaamista on nautinto katsella. Ne ovat jatkuvassa liikkeessä, kuin ajatukset ikään, ei alkua, ei loppua, kuten ei tuossa linnun hangella hyppimisessäkään, paitsi että lintu pyrähtää aikansa pompittuaan lentoon.
  Pimeässä on ihanaa löytää kutsuva valo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti kuljetit ajatuksiasi, kiitoksia siitä Aimarii. Virtaava vesi, tulen loimotus, hiilloksen jalokivet ja nukkuva lapsi ovat niitä asioita, joita ei väsy katsomaan. Pilvien purjehdus taivaalla ilahduttaa yhtä paljon kuin tähdetkin. Tai kuutamo ja auringonlasku, joka muuten on tuossa pilvikuvassa rajattu pois, sen sulasta kullasta on vain heijastus.

   Ilman pimeää valokaan ei näkyisi.

   Poista
 12. Minustakin tuo vesikuva on kiinnostavin. Ehkä syynä on se, että pikkulapsena ihmettelin noita veden kuvioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtuukohan lapsuudesta että itsekin aina ihastelen samaa asiaa, yhä uudelleen ja uudelleen. Aaltojen monimuotoinen kauneus näkyy rantavedessä niin selkeästi ja auringon valo luo siihen ihmeellisiä liikkuvia kuvioita. Kiitos Anna ♥

   Poista
 13. Kauniita kuvia olet ottanut. Vesikuvasta pääsi ihanasti kesätunnelmiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Qaws ♥ Täällä sataa ja tuulee kuin huhtikuussa, yöks:( Vesikuva taisi olla suosikki tässä sarjassa, ainakin se kirvoitti eniten kommentteja. Ihmiset odottavat minusta kesää nykään liiankin varhain, talvi-ihmisenä tykkäisin kunnon talvesta marrasjoulukuulta aina maaliskuuhun saakka.

   Poista
 14. Kauniita kuvia. Taidan olla vesi-ihminen koska tuo vesikuva pisti ihan miettimään, samoin taivas. Minä vasta harjoittelen valokuvausta. Harjoittelen kuvien rajaamista ja voinpa sanoa, että olen kuvankäsittelyssä täysi tumpelo.
  Oikein hienoa naistenpäivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen minäkin, kuvankäsittelyni on lapsen kengissä ja ilmeisesti pysyykin siellä, pelkillä perussäädöillä pelailen aika paljon. Rajauksissa silmä sanoo, milloin menee pieleen, nyrkkisääntönä voisi pitää keskittämistä ja myös jotakin kiintopistettä sivulla esimerkiksi puu tms. joka kehystää nätisti kuvaa. Iloa valokuvaukseen ja harjoitteluun, kovin vakavasti sitä ei kannata ottaa:)

   Kiitoksia Enkuli, kaunista naistenpäivää myös Sinulle ♥

   Poista
 15. so beautiful and different images ! I like the lightened window in the night
  happy weekend

  VastaaPoista
 16. Thank you Marty. Kaunista viikonloppua ja maaliskuuta myös Sinulle:) Ihana että tykkäsit valosta pimeässä ♥ En osaa sujuvasti monimutkaisia ilmaisuja englanniksi kirjoittaa, vain jotakin jotka ovat jääneet mieleeni, nyt en ehtinyt miettiä mitään, anteeksi.

  VastaaPoista
 17. Kauniit kuvat luonnosta!
  Vesikuva mutkin heti valloitti!
  Tuli kesä mieleen!
  Ja viimeinen kuvasi mustasta, sehän on hieno, ikkuna siellä pilkistelee mustankin lävitse, tunnelmallinen kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vesikuva on uimarannan rantavedestä lämpimänä kesäpäivänä otettu, täällä on aika paljon hiekkapohjia jos on ankaraa kivikkoakin.

   Musta olisi pitänyt laittaa edellishaasteeseen yksin, niin se olisi ollut ehkä parempi ja tunnelmakin olisi tullut enemmän esille. Mielestäni pimeän ja valon kontrasti oli mukava. Kiitoksia Harakka, jännään kanssasi♥

   Poista
 18. Upeat luontokuvat! Erityisesti pidän silti tuosta mustasta kuvasta, se on ihana! Itse yritin aiheeseen keksiä sitä sun tätä, mutten sitten saanut mitään hyvää ideaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että tykkäsit "pimeästä" kuvastani. Musta-haaste jäi minullakin väliin ja luontoaihekin otti aika lujille, vaikka aihe sinänsä olikin ihan hyvä. Ei vain ole fiilistä nyt mihinkään. Ihailen eksoottisia kuviasi, tämän rapakon keskellä ne tuntuvat fantastiselta. Kiitos Matkatar:)

   Poista
 19. Hienot kuvat ja hauska tuo isäsi kommentti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KiitosTiia ♥ Isä tiesi "kaiken" ja näinhän se käytännössä on, ettei mustasta väriä puutu, vaikka valovärimääritelmän mukaan puuttuukin. Itse kuljen mustissa, koska se sopii minulle:)

   Poista
 20. Vastaukset
  1. Kiitoksia Ame, pisarakuvaajien kuningatar:) Luontoaihe toi mieleeni maa - taivas - meri- teeman, myös vuodenajat olivat vähän harkinnassa.

   Poista
 21. Liikettä on ollut hangella ja monenlaista vipeltäjää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankien jälkiä on aina ilo kuvata ja tutkia. Täällä hanget ovat haihtuneet melkein kokonaan ja ellei ilmojen haltija uusia suo, niin maaliskuu näytti maan heti kerralla helmikuun hyvällä avustuksella. Kiitoksia Pappilanmummo♥

   Poista
 22. Luonto on mulle voimavara vailla vertaa. Sen osoittavat jo kuvasikin, niitä katsoessa aivan lumoutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontohan on, kotimetsään ei enää tule mentyä se kun jäi mantujen ja talojen myynnin jälkeen sinne entiseen paikkaan eikä täällä vastaavaa ole. Joenranta on näin kevätkesällä kyllä viehko paikka, mutta osaksi on sekin niin rumaksi myllätty rakennusprojektien takia ettei paljon huvita. Kiitos Mustarastas:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)