sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

KUVIA JA KUMMITUKSIA

kummituksia, irja
Tässäpä kummitus vuosimallia 1958 vangittuna filmille Armon Vuonna 1992. Kuten kuvasta näkyy tämä sielu on erittäin häilähteväinen ja hyvin levoton. Tämän tyypin kummitusta kannattaa aina vähän varoa, sillä se kuuluu tyypillisiin räyhähenkiin, joilla on paha taipumus lennättää suutuspäissä esineitä mihin sattuu, sen lisäksi että se pitää aivan järkyttävää älämölyä eli kiljuu, kiroilee ja haukkuu. Sen turhaa suututtamista kannattaa harkita hyvin tarkkaan, sillä edellisen lisäksi se on hyvin pitkävihainen, arvaamaton, häijy ja erittäin pahantahtoinen otus.

Kummituksella oli aikoinaan itsensä kaltainen koira, jonka sukutaulu viittasi pahasti Baskervillen suuntaan, sillä erolla, että koostaan ja hulluttelu- taipumuksesta huolimatta koira oli erittäin kiltti ja hyväntahtoinen olento. Sillä oli verissä samanlainen kummittelutaipumus jo eläessään kuten emännälläkin.Tämä piirre on erityisen selkeä aidoilla, vakavasti asiaan vihkiytyneillä kummituksilla, jotka harjoittelevat sitä jo elinaikanaan kummittelu-tulevaisuutta silmällä pitäen:)
Rölli, joulu ja juhannus, kummituskoira
Rölli, joulu, juhannus ja pikkupennut

Alakuvassa kummitukset  ovat somasti yhteispotretissa ja ihmiskummitusta näyttää kovasti huvittavan koirakummitus, joka on vaihtanut ilmapallojen puhalluksen korinsärkemisoperaation kautta peruukkipelehdinnäksi. Eipä tästä kyllä osaa sanoa kummalla lienee hauskempaa? Ehkä kuvaajalla? Rölli oli tullut kuvan ottohetkellä vast'ikään uuteen kotiinsa Villiin Länteen ja on tässä yli vuoden ikäinen aikuinen koira, joka pentuilee ja opettelee leikkimään kuten talon tapoihin kuului:)

Röpö ja Irja, Rölli
Ennen kuin kuvankäsittelyohjelmista edes haaveiltiin, vanha kamerani testasi asiaa uraauurtavasti omalla poikkitaiteellisella tavallaan:) Näitä negatiiveja ei kehitetty alkuun ollenkaan, mutta vaadin ne jälkeenpäin, koska ne vaikuttivat mukavilta,vaikka olivatkin valokuvausliikkeen ja filminkehittäjän mukaan täysin piloilla.

29 kommenttia:

 1. Bööööööö...... ja hau hau:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PÖÖÖ vain itsellesi Plätty. Tämän päivän haukku oli karkulainen, joka tuli terassille, syötiin vähän makkaraa ja sitten palautin Hänet pyykkinarulla taluttaen takaisin kotiin:)

   Poista
 2. Sullahan olikin kummituskamera, kun noin kivoja kuvia jo silloin on ottanut, nyt niitä tehdään ite, hi!
  Ja byää, sait mut itkeen videopätkällä, nyyh.. muistan, kun joskus katoin ton elokuvan, niin itkin ääneen, oli pakko juosta vessaan itkemään ja muilla oli tietty hauskaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli näköjään vähän aikaansa edellä tämä aparaatti:) Minua tämä itketti etenkin miehen kuoleman jälkeen.. toisaalta filmihän on jo vuonna 1990 joten saattoi se lammikko tulla jo silloinkin ja ainakin pojat meillä aina nauroivat kun saatoin itkeä jopa luontofilmille.. ja kerran jopa piirretylle, se kyllä hävetti kamalasti.. onneksi osaan itkeä ja nauraa niin edelleenkin, toivottavasti Sinäkin Harakka:)

   Poista
 3. kato, lätty ei pelkää kummituksii:)) ihan näyttivät ikkunaan heijastuvilta kuvilta, en miekää pelänny ainakaan paljoo:) En jaksa ikkeäkään enää, mut oon ikkeny aikas paljo joskus, ei näin vanhan enää tarvii. Jos ei "jokin ilkee " pure. Nyt oon vaan sillee vähä onsku...puolivallaton höperö ja korvia myöten....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkisa poijaat sanoivat hotellissa aina, että "kato, kato" tai "höpö, höpö" :D

   Poista
  2. Aikku, näinhän se on ettei tuo Plätty pelkää mitään eikä edes kunnioita kunnon kummajaisia:) Nämä ovat sekasotkua, ei heijastumaa kun on filmattu ehkä päällekkäin, joko sen takia ettei siirto enää onnistunut tai sitten ettei sitä hoksattu tehdä.. toisaalta aika monta kertaa sekin on pitänyt sattua, joten luulen että vanha Cannon halusi tehdä kummituksia, kun ei enää muuhun pystynyt?

   Poista
  3. kato, kato:)) mie olin unohtanu, minulha ol näitä päällekkäin otettuja vaik kuin, ois pitäny säästää ties vaik ois voittanu jonku kauheus kisan:)) höpö höpö...kivoja ne tukkilaiset

   Poista
 4. Hieno juttu jälleen kerran,on nimittäin omakohtaisia kokemuksia.Tyttöni oli käymässä poikansa kanssa äitinsä tykönä ja huomasivat että isä on aivan vapaa koiran hoitoon,tytölläni on kymmenkuinen kultainennoutaja ja jättivät sen minulle hoidettavaksi pääsiäsenä.Viikon kestin oli niin humu niinkuin hoitajansa ja pakkasin koiran autoon ja eikö Tampereelle, siellähän oli kolme käskijää viikonajan. Ja tuli viimeyönä kun ajoin kohti Kemiä sellainen kummitusmainen olo ja vapauden tunne että olisin ajanut vaikka Kilpisjärvelle saakka samaan soittoon!Eli se koiranhoidosta ja kummituksista ja sen vielä totean koira opetti minua enemmän kuin minä koiraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten hienosti sen sanoitkaan valde: "Koira opetti minua enemmän kuin minä koiraa". Varmaan hieno koiruus ja 10 kuukauden ikäinen on vielä aika villi ja vallaton, joten siinähän Teitä oli sitten kaksi samanlaista yhdessä, täydensitte varmaan toisianne?? Olisit mennessä tehnyt välilaskun ja käynyt edes näyttämässä tätä koiruutta. Tiedä vaikka olisi jäänyt parempaan majataloon koko koira;)

   Poista
 5. Mustissisko: "Auringossa aina, varjo seuraa kulkijaa, kun taivas peittyy pilveen - varjo katoaa"! Tai jotensakin sinne päin?

  Jokaisella meillä on omamme. Keinu heilahtaa näkökentän laitamalla. Kamarin ovi avautuu ilman syytä... lattia narahtaa aina samasta paikasta, vaikka kukaan ei tuvassa kävele...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna:) Sanasi karmivat mukavasti selkäpiitä, ehkä juuri sen takia, että joskus uskalsin uskoa näihin kummituksiin ja toivon että vielä tulee aika, jolloin uskallan taas, sillä toisaalta kummitukset voivat olla tämän filmin Lähtijän kaltaisia, ystävällisiä ja huoltapitäviä sieluja, joiden on vaikea jättää Sinut selviytymään elämästä ypöyksin... Tunne siitä on erittäin vahva juuri silloin kun toinen lähtee.

   Poista
  2. ny mua pelottaa:))) ihan kauheesti.ja naurattaa. Minun kotona ku olin lapsi, oli setän kirjoituskone kamaris.. setä oli kuollu, mut hää kävi kirjottamas sil koneel aika usein. ei me tekstiä löydetty, mut naputus kuului, se lakkas ku meni kattomaa. ja vintilläkin käveli joku olento, kerran se tuli mua vastaan ja paruin kauheesti,, mummo lohdutti ja kertoi et se on enkeli, ja hän oli nähnyt sen..sit en enää pelänny ku enkeli oli kiltti, siihen aikaan ainaski

   Poista
  3. Pelko on asia, joka tulee kun elämä potkii tarpeeksi päähän, saatat olla paljon rohkeampi kaltoin kohdeltuna pikkutyttönä kuin aikuisena kun matto kiskaistaan kunnolla alta ja joudut elämään yksin mörköjesi kanssa. Toisaalta ne ovat olleet varmasti myös lapsuuden pelkoja ja turvattomuuksia, jota ei ole ollut aikoinaan mahdollisuus käsitellä.

   Poista
 6. Olin kerran töissä eräässä majatalossa, joka oli ollut aiemmin vanhainkoti. Ullakolle oli jäänyt entisiltä asukeilta erilaisia raajojen, puusta tehtyjä proteeseja.
  Majatalon henkilökunnasta jokunen väitti kuulleensa askeleita ullakolta iltaisin! Näitä juttuja kuunnellessa minäkin aloin kuulemaan askeleita. Hävitimme sitten kevätsiivouksen yhteydessä proteesit ja kas, enää ei askeleita kuulunut.
  Rakennus oli lähes kahdeksankymmentä vuotta vanha hirsitalo ja sellainen elää omaa eläämäänsä narinoineen yms. äänineen. ;)

  Mustis: olet taitava ottamaan kummituskuvia, mutta noidiltahan se käy!
  Kiva tarina, tuli minullekin kummitukset mieleen....?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti muisteltu Gandalf:)

   Olin kerran purkamassa saneluita vanhassa talossa, jota oli käytetty sodan aikana milloin mihinkin juttuun, myös eräs rakennusmies oli kuollut työmaalla jne. No minähän inhosin yli kaiken narinaa ja yksin olemista iltasella siinä talossa joten kerran suivaannuin lähtiessäni ja karjaisin että antaa nyt tulla vain kaikki, mitä ihmettelette.. ovet avautuivat kaikki kerralla ja silloin tämä tyttö lähti, hyvä että sain housut jalkaani... tuulihan se tietenkin oli, mutta ajoitus oli todella hieno.

   Niin noitapa hyvinkin, pieni ja ylettömän arka, joka miettii aina, että pöytä on pöytä ja tuoli on tuoli ja muistelee haikeana aikaa jolloin uskalsi vielä heittäytyä tähän kummajaisten ihmeelliseen ja ihanaan maailmaan:)

   Poista
  2. No voi mahoton! Hihhhh... Varmasti hippulat vain vinkuivat! Eivät muistaneet narista!

   Poista
  3. Voi vitsit että minulla tuli kiire, varmaan vielä portaikossakin vedin toista lahjetta jalkaan, hyvä etten päälleni lentänyt. Muistan sen tunteen aina, eivät todellakaan muistaneet narista, tulivat heti kertakäskyllä Laali:)

   Poista
  4. Aikamoinen kokemus, sanoisin! :D

   Jänniä kuvia! Oli ihan oikein että teetit nekin kuviksi!

   Poista
  5. Niin Laali, joskus tämä epäonnistuminen voi kääntyä onnistumiseksi.. mietinkin usein että mitenkähän selvittäisin vielä monet itsestä riippumattomat epäonneni ja rahapolitiikat vielä voitokseni ja luultavasti keksin jotakin, kunhan vähän mietiskelen ja sen olen päättänyt että aivan varmasti kummittelen ellei oikeus ja kohtuus tapahdu:)

   Poista
  6. Noita samoja olen miettinyt itsekin. Mutta eiköhän se älynvälähdys vielä tule - tai onnenpotku! :D

   Kummittelemisiin!

   Poista
  7. Toivottavasti Laali:) Taidan olla pissassa aivan kaulaani myöten, mutta sehän ei ole uutta. Ja ehkä odotamme vielä hetken ennen sitä kummittelua?

   Poista
 7. Voi sinua sielunsisko, olin aivan samaa videoklippiä fonilla soitettuna tunkemassa seuraavaan blogikirjoitukseeni. Samoissa maisemissa taitavat päät ja mielet pyöriskellä. Hmm... levottomista sieluista ja jäljelle jääneistä aaveista on kokemuksia, niistä vain harvemmin tulee julkisesti puhuttua. Ilmeisen arka aihe. Kummituskuvasi ovat herkullisen sekaisia ja uskonpa hyvinkin, että ne joku päivä jossain ulkomaan elävien sivuilla tulevat kummittelemaan aitoina kuvina suomalaisista aaveista...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsit: Katselin yhtenä päivänä niitä "sähikäisen" kuvia, jonka linkin kerran lahjoitit ja mietin miten kummallisesti se muistuttaakaan jollakin tavalla myös minua, tosin en ole samantyypin herkkupeppu ollenkaan, mutta jotakin Hildan-kaltaista luonnonlasta tässäkin karahkassa kuitenkin on:)

   Monesti liikumme samoissa syvissä vesissä sisko hyvä ja varmaan tämä filmi puhuu omalla tavallaan karua kieltä vaikeasta ja kipeästä asiasta elämässäni? Niin, ja pilalle menneiksi kuviksi nämä olivat minustakin ihan käypää kamaa:)

   Poista
 8. Kummitteluun on mielestäni aina jokin todellinen syy, ilmavirrat jne.
  Mutta nuo sun kuvat, tuommoisiahan unet ovat, päällekkäisiä tapahtumia sekaisin. Harvoin, tuskin koskaan mun unet on selkeitä ja johdonmukaisia kertomuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anjuusa, niin uskon itsekin, mutta toisaalta on kummallisia juttuja, joita ei voi aina selittää ja moneen kummallisuuteen olen hakenut järkiperäisen selityksen tarkistamalla asian ja tilanteen ja näin aralle ihmiselle se on aina kova juttu.

   Unet ovat todellakin usein tämän tapaisia, mutta itselläni ne ovat selkeitä ja kummallisia, ristiriitaisia ja täynnä takautumia, enemmänkin elokuvan kaltaisia ja mielestäni näen paljon värillisiä unia?

   Poista
 9. Tuollaisia kerroskuvia olen kerran myös saanut kuvistani, silloin filminauhan aikaan. Sehän oli harmillista. Enpä olisi uskonut että jonain päivänä ihan tieten tahtoen teen kummituskuvia.;))

  Ihanaa musiikkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallista miten aika muuttuu Liplatus.Kun katsoin erilaisia käsiteltyjä kuvia, tulivat mieleeni omat epäonnistuneet kuvani, jotka hämärästi muistuttivat näitä hienoja kuvankäsittelyjuttuja, vaikka toisaalta niissä on takana aina eritavalla tietoa ja taitoa, toisin kuin näissä, jotka ovat vain pelkkiä vahinkoja:)

   Poista
 10. This site is my motivation, very outstanding design as well
  as perfect content articles.

  my webpage; Read More In this article ()

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)