sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

KUVIA JA KUMMITUKSIA

kummituksia, irja
Tässäpä kummitus vuosimallia 1958 vangittuna filmille Armon Vuonna 1992. Kuten kuvasta näkyy tämä sielu on erittäin häilähteväinen ja hyvin levoton. Tämän tyypin kummitusta kannattaa aina vähän varoa, sillä se kuuluu tyypillisiin räyhähenkiin, joilla on paha taipumus lennättää suutuspäissä esineitä mihin sattuu, sen lisäksi että se pitää aivan järkyttävää älämölyä eli kiljuu, kiroilee ja haukkuu. Sen turhaa suututtamista kannattaa harkita hyvin tarkkaan, sillä edellisen lisäksi se on hyvin pitkävihainen, arvaamaton, häijy ja erittäin pahantahtoinen otus.

Kummituksella oli aikoinaan itsensä kaltainen koira, jonka sukutaulu viittasi pahasti Baskervillen suuntaan, sillä erolla, että koostaan ja hulluttelu- taipumuksesta huolimatta koira oli erittäin kiltti ja hyväntahtoinen olento. Sillä oli verissä samanlainen kummittelutaipumus jo eläessään kuten emännälläkin.Tämä piirre on erityisen selkeä aidoilla, vakavasti asiaan vihkiytyneillä kummituksilla, jotka harjoittelevat sitä jo elinaikanaan kummittelu-tulevaisuutta silmällä pitäen:)
Rölli, joulu ja juhannus, kummituskoira
Rölli, joulu, juhannus ja pikkupennut

Alakuvassa kummitukset  ovat somasti yhteispotretissa ja ihmiskummitusta näyttää kovasti huvittavan koirakummitus, joka on vaihtanut ilmapallojen puhalluksen korinsärkemisoperaation kautta peruukkipelehdinnäksi. Eipä tästä kyllä osaa sanoa kummalla lienee hauskempaa? Ehkä kuvaajalla? Rölli oli tullut kuvan ottohetkellä vast'ikään uuteen kotiinsa Villiin Länteen ja on tässä yli vuoden ikäinen aikuinen koira, joka pentuilee ja opettelee leikkimään kuten talon tapoihin kuului:)

Röpö ja Irja, Rölli
Ennen kuin kuvankäsittelyohjelmista edes haaveiltiin, vanha kamerani testasi asiaa uraauurtavasti omalla poikkitaiteellisella tavallaan:) Näitä negatiiveja ei kehitetty alkuun ollenkaan, mutta vaadin ne jälkeenpäin, koska ne vaikuttivat mukavilta,vaikka olivatkin valokuvausliikkeen ja filminkehittäjän mukaan täysin piloilla.