perjantai 5. joulukuuta 2014

KODIN KYNTTILÄT

lumi, piha, valo


Oli pakko siivota sekava tonttutunnelma Itsenäisyyspäivän tieltä pois. Harmi etten laittanut pientä leipojaa ensimmäiseen kuvaan. Se olisi voinut olla siellä vaikka jouluun asti:)

Osallistun Makrohaasteeseen tällä samalla tunnelmalla. Aineena oli VALO. Haluan kiittää ja kunnioittaa maamme sotaveteraaneja ja sotilaita, jotka kaatuivat kauan sitten ja heitä jotka siirtyivät katsomaan taivaallisia kynttilöitä myöhemmin. Kiitoksia kärsimyksistänne. Teiltä ei kysytty haluatteko sotia, sen määräsi ylempi tahto ja kohtalo. Ilman uhraustanne emme voisi juhlia itsenäisyyttämme siten kuin olemme juhlineet sitä jo yli 90 vuotta - itsenäisyysjulistuksesta tulee kuluneeksi  97 vuotta - mutta ensimmäisinä vuosina ei juhlia vietetty eikä tietenkään sotien aikana.

27 kommenttia:

 1. Hupsista! Jopas muuttui tunnelma rauhaisammaksi kuin joulukamojen hieman levottoman oloisessa ympäristössä. Mutta niin sitä voi saada hetkessä paljon aikaan:)
  JussiN
  PS Nostan myös veteraaneille peruukkiani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin käy kun siivoaa pöydän, tosin se oli vain hetkellistä:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitoksia Päikkä, valo oli vaatimaton, mutta hyvin keskeinen:)

   Poista
 3. Kauniin tunnelmalliset kuvat. Saataisiinpa jouluksi maa valkoiseksi ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivoisi Mate:) Täällä Sademaassa monsuunit jatkuvat edelleen, kuvat otin silloin marraskuussa kun oli lunta. Onneksi otin:)

   Poista
 4. Kauniin lumista! Kunpa saatais lunta meillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pieni Lintu, sitä odotellessa, tosin tuleehan se joulu ilman luntakin. Mutta ikävää on tämä pimeys ja jatkuva sade.

   Poista
 5. Rauhaisaa itsenäisyyspäivän iltaa, Mustis ♥♥
  Kiitos kauniista postauksesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsenäisyyspäivä katosi muistojen nauhaan ja ohimennen vilkaisin myös linnantanssiaisia ja jotenkin halpahintaiselta ravintolameiningiltä vaikutti koko homma, johtuikohan myöhäisestä ajankohdasta. Mukavaa joulunalusaikaa Sinulle Aili.

   Poista
 6. Peikolta ja itsenäisyyspöö. On hyvä, että niin voi sanoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkö tämä tulkita niin, ettei Peikko oikein välitä koko itsenäisyyspäivästä?

   Poista
 7. Kolme kovaa: Koti. Uskonto. Itsenäinen Isänmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Rip, lisäisin tuohon vielä äidinkielen, niin lista on täysi. Mukavaa joulun odotusta Sinulle ja muista pitää lippu korkealla:)

   Poista
 8. Mustis, jos vielä ehdit, katsohan blogiani eiliseltä:)

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minähän katsoin, unohdin vain vastata tänne. Sydämellinen kiitokseni:)

   Poista
 9. Kuvissasi on kaunis talvi. Erityisesti ylemmän kuvan raukeasta tunnelmasta pidän.
  Itsenäisyyspäivän ajatukseni ovat samanlaisia, muistan heitä, keitä on kiittäminen, että yleensä juhlimme itsenäisyyttämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Aimarii, olen vähän heikosti täällä virtuaalissa. Ihania olivat nämä marraskuun lumiset ajat, nyt on muutaman kerran ollut vähän valkoisena, mutta taas on vesisade ja ikävä pimeys putoamassa päälle. Pitkä, pimeä ja ikävä on ollut tämä syksy.

   Poista
 10. Niin mitä se itsenäisyys sitten merkitsee itsekullekin. Näköjään joillekin se on aika alkaa rikkomaan ikkunoita :( Joskus olen miettinyt mitä uhrauksia ovat joutuneet antamaan ja miten heitä on kohdeltu vuoskymmenien saatossa. Aina ei ole rintamamiehet ja lotat olleet kovin suuressa arvossa vaan ihan päinvastaista mielipidettä on ollut ilmassa. Onneksi ollaan päästy siitä ajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Harry, sotiemme miehet ja naiset eivät saaneet sitä arvostusta, mikä heille olisi kuulunut, ihan päinvastoin eikä hippiliikkeen piece and love-ajatus auttanut asiaa sillä se jyräsi osaksi veteraanit maan rakoon. Sodanvastainen ajattelu - niin hyvää kuin se onkin - oli silloin aika yksioikoista, sillä se leimasi sodankäyneet ihmiset melkein rikollisiksi. Näin oli kyllä heti osaksi sodan jälkeenkin, sillä katkeruus ja menetykset leimasivat ihmismieliä. Veteraanit ja varsinkin Lotat saivat arvostuksen aivan liian myöhään, vaikka eivät he turhista prenikoista välittäneetkään mutta tietynlainen arvostus olisi ollut kyllä paikallaan. He häpesivät itsekin omia vaivojaan, eivätkä niistä juuri valittaneet. Mielenterveyttä hoidettiin kipulääkkeillä ja osaksi alkoholillakin, mutta toiset tappoivat kärsimyksensä kovaan työhön. Tunteettomia he eivät silti olleet, vaikka ei turhia lässytettykään.

   Poista
 11. Kodin kynttilät on hyvä biisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän tuo olisi jos näkyisi ja kuuluisi, päivitykset eivät taas onnistu millään:( Kiitoksia Timo:)

   Poista
 12. Minä nyt olen tällainen vastarannan kiiski, mutta lunta en toivo milloinkaan. Ajattelen aina tämän kappaleennimeksi Black Christmas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on tylsää jos se sataa ja sulaa samantien pois,kuten tänä syksynä on tehnyt, Kevyt lumi kuorrutus ja pieni pakkassää on minun juttuni. Mutta ymmärrän ettei se näin toimi, eli lumesta on oma hankaluutensa omakotitalon puurtajalle, liikenteessä jne. Mutta kyllä se Suomen talveen kuuluu:) Nimivalintaa en ymmärtänyt, minusta se olisi sopinut enemmänkin White Christmas kappaleen vastakohdaksi, toisaalta sotajoulut olivat kyllä aika mustia. Kiitoksia Riku, vastarinnan kiisket ovat varsin piristäviä otuksia:)

   Poista
  2. Jälkijunassa älysin, että tarkoititkin ylläolevaa kommentointia:)

   Poista
 13. Hei!
  Olet voittanut arvonnassa 1 palkinnon lähet'ätkö yhteystietosi paevi.rajala@elisanet.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu, juuri se mitä toivoin, uskomatonta että minullakin käy joskus tuuri. Ja varsinkin nyt:) Kiitoksia Päikkä, olen hyvin onnellinen ja joulu hiipi lyhdyn myötä sydämeeni kuin huomaamatta, kaiken lisäksi sain lanttulaatikot tehtyä, piparitaikinan odottamaan leipomista ja taatelikakun viimeinkin:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜