maanantai 18. helmikuuta 2019

HELMIKUU

Kynttilänpäivä lupaa jo helmikuun alussa kevättä kynttelistä:) Helmikuu on oikea tuuliviiri säiden ja ilmojen suhteen. Paukkupakkasten keskelle se losauttaa varoittamatta vesikelit, kiillottaa tiet, polut ja nurkkapielet liukkaiksi jääkentiksi ja peittää pirullisen ovelasti petolliset jälkensä lumen alle. Helmikuu kimaltelee hangilla ja taikoo räystäiden kyyneleet hienoiksi jääpuikoiksi, se lämmittelee auringon säteillä ja pudottelee hihitellen lumet katoilta pahaa-aavistamattomien uhrien niskaan.

Mustarastas, talvi, lintu

kelkat, lumi, talvi, valo

vanha lato, helmikuu, lumi, maalaismaisema

Lohdutukseksi helmikuu tarjoilee Runebergin torttuja, viettää Saamelaisten kansallispäivää, piirtelee punaisia sydämiä ystävyyden kunniaksi, huristelee penkkariajeluita, hiihtelee maakuntaviestejä, narraa lapsia Mattina seinustalle ja päättää kuun kunniakkaasti Kalevalan päivään.  Usein helmikuu mielletään myös laskiaisriemuihin, mutta tänä vuonna se siirsi ne Maaliskuulle, mikä tarkoittaa sitä, että pääsiäinen on tänä vuonna melko myöhään eli vasta huhtikuun loppupuolella. Helmikuu kahmi kuitenkin kiinalaishoroskoopin vaihtovuoron itselleen eli Koiran vuosi siirtyi menneisyyteen ja alkoi Sikojen valtakausi. Itse en usko horoskooppeihin tuon taivaallista, mutta mukavahan niitä on joskus ihmetellä:)

Viime tipassa osallistun Pieni Lintu Helmikuu-haasteeseen 💜

34 kommenttia:

 1. Olen iloinnut plussakeleistä ja auringosta! Ei haittaisi, jos näin vaan jatkuisi! Tosin kyllä kai se takatalvi vielä tulee kun helmikuu vasta. Edustava kuva mustarastaasta! Mihin lie meidän pariskunta pihalta kadonnut, ei ole näkynyt viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä suojakelit menettelevät, mutta ärsyttää kun kaikki sulaa ja sitten jäätyy. Kolareiltakaan ei säilytä jne. Toisaalta talvea on vielä pitkästi ja kylmät ja lumisateet tulivat jo takaisin. Nyt on tosi petollisen liukasta joka paikassa kun lumi peittelee jäiset tiet ja pihapolut.

   Poista
 2. Aika vekkuli on helmikuu. Pakko siitä on kuitenkin tykätä.
  Kuvissasi ei ole helmikuun liukkaista tietoakaan. on vain kaunista talvea. Siitä kait mustarastaskin tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin liukkaat kelit, ettei paremmasta väliä, en viitsinyt edes kuvata, yhden jääkenttäpihan olisin kuvannut mutta oli kiire eikä kameraa:) Luita katkeaa ja peltiä rutisee. Silti helmikuussa on puolensa, olisi vain pitänyt kunnon talvea vielä.

   Poista
 3. Sinulla siellä, kaunis talvinen helmikuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tuta, äkkiä paiskoin jotakin kuvia helmikuulta, näitä liukureita ei huvittanut edes kuvata:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Helmikuu on hyvin oikukkaalla tuulella, yli 20 astetta pakkasta ja huomenna kuulemma lämpoasteita, eli sahausta laidasta laitaan.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Helmikuu on tammikuun jälkeen valoisa ja heleä kuukausi, siinä on omat hyvät puolensa jos osaa talvea pidellä.

   Poista
 6. Kiva että saitte lauhaakin välillä helmikuussa. TÄälläpäin ensimmäistä kertaa vuosiin on ollut vähän talvisempi talvi,vaikka se muille ehkä muistuttae enemmän kesää;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on oudosti välillä nakellut kylmää lämpimiinkin maihin tämä talvi ja helmikuu, täällä on taas paukkupakkaset, jotka kuulemma huomenna muuttuvat taas radikaalisti.

   Poista
 7. Erittäin ihastuttava kuva suosikkilinnustani♥ Ne asustavat meidän pitkässä kuusiaidassa ja odottavat, että myös sapuskat tarjotaan sinne:)

  Kynttilänpäivänä vuonna koivu ja tähti meidän tyttäremme sai nimen Meri.

  Helmikuu on ennen ollut vielä oikein kunnon talvikuukausi ja vasta 'maaliskuu maata näyttää'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Leena ~♥~ Mustarastas on monen suosikkilintu, kaunis, vähän haikea huilumainen laulu vetoaa suomalaiseen sieluun. Lintu matkii mielellään, se ihmettelee monesti, miksi en osaa luritella kuten hän ja muuttaa sävelkulkua paljon helpommaksi. Voi hyvin olla myös laulurastas, jonka kanssa tulee joskus leikittyä, en ole kovin hyvä äänibongauksessa:) Pääskyt ovat myös hauskoja, niiden epätoivo on melkein käsinkosketelvaa kun joku voi olla niin epävireinen matkija:) Helmikuu on ihan huutittomalla päällä, nyt on - 20 ja huomiseksi lupasi jo lämpöasteita +6!

   Poista
 8. Helmikuussa on hiihtoloma näillä leveysasteilla. Nyt on vaan tiet, polut ja ladut niin jäässä, että nimen voisi muuttaa luistelulomaksi. Parit spakaatit päivässä on tullut vedettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä lonkalla spagaatti tuntuu jo ajatuksena hirvittävältä, mutta pikkuhiljaa nastat kengissä tulee löntysteltyä. Hyvää hiihtoloma viikkoa, Teillä se ilmeisesti on ensi viikolla.

   Poista
 9. Kivat kuvat ja kirjoitus. Paljon sitä mahtuu lyhyeenkin kuukauteen.
  Mukavaa helmikuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kirsi samon Sinulle / Teille. Heleätä helmikuun loppua. Tammikuu tuntui toivottaman pitkältä, mutta tämä kuu on huomattavasti letkeämpi:)

   Poista
 10. Helmikuu on myös valon kuukausi. Pohjois-Suomessakin huomaa jo helmikuun alussa miten valo on lisääntynyt. Ja siitä alkaa päivien nopea piteneminen.
  Pahimpien talvikelien yli sinnitellyt mustarastaskin varmaan iloitsee keväisemmistä säistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuu on juuri sitä mitä sanoit - eli valon kuukausi. Päivät on pidentyneet roimasti, mutta ilmojen sahaava lauhtuminen ja pakkaskelit pitävät luonnon vielä maltillisena. Ruokintapaikalla käy kuitenkin melko huiske, siellä on oravia, jäniksiä, tikkoja, naakkoja, pikkulintuja ja närhikin käy.

   Poista
 11. Ihania helmikuun kuvia!
  Täälläkin näkyy mustarastas ilmestyneen pihapiiriimme.
  Kuukausiin ei näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Liplatus. Mustarastas käy hyvin vaihtelevasti, meillä on kuusikkoa vähän, mutta juuri näinä aikoina en ole nähnyt sitä ollenkaan. Kuva saattoi olla helmikuussa vuosi sitten, kun niitä oli enemmän

   Poista
 12. Ihana mustarastas! Suosikkilintuni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Der Seidenspinner, mustarastas on hyvin tykätty lintu. Sen laulu on kaunista, vähän haikeaa, pajulinnun laulu on kuitenkin ehkä tutumpaa täällä. Ennen muinoin odotin kottaraisia aina kevätkesällä, niitä ei enää juurikaan näy.

   Poista
 13. Helmikuu on kaunis kuu, josta tykkään jostain syystä.
  Ehkä siinä on vielä talvea tarpeeksi, mutta keväästäkin jo vähäsen kuitenkin tietoa!
  Mustarastas on hieno lintu, josta myöskin tykkään, se on jotenkin salaperäinen lintu..kulkee kuin piilossa kaikelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuu on yleensä pakkaskuukausi, heleä ja valoisa, mutta nyt kävi loppupuolella vähän kurjasti, joka muutti helmikuutunnelman kerralla. Mustarastaita on nyt vähemmän kuin viime vuonna, tässä eivät erikoisesti piilottele:)

   Poista
 14. Voi miten nuo lumen peittävät potkukelkat ovat kauniit ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Rita, toinen potkukelkka on varmasti aika iäkäs, se löytyi vanhan puolen ulkorakennuksesta jonne jäi jotakin rompetta kun muutimme tähän.

   Poista
 15. Mustarastas on upea lintu, kaunis ja upea Ääninen.
  Meillä ei talvella näy, mutta keväällä näyttäytyvät ja ah sitä kaunista ääntä.
  Lunta on sielläkin. Lumessa seisovat potkurit hauskan näköisiä.
  Lämpöasteita on ollut monena päivänä,vaan kylmää luvassa
  Kivasti johdattelet juttuasi helmikuusta tapahtumilla edeten.
  Kiitos mukavasta lukuhetkestä ja aurinkoisia päiviä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustarastaan laulu kevätkesällä tuo kesän. Haikeuden ja oikean kesätunnelman. Lunta on tullut taas lisää, tässä oli välillä ihan lössykelit, mutta eihän se talvi toki tähän loppunut, nyt on reippaasti pakkastakin. Kelkoista toinen on käytössä enemmän, vanhus on rekvisiittaa, mutta toki silläkin potkutellaan kun kelit kohdallaan. Kiitos Saassa ♥

   Poista
 16. Tulin vastavierailulle blogiisi :) Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
 17. Hauskasti kerroit maaliskuusta, juuri noinhan se meni. Taisi ottaa jatkoaikaa huhtikuulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Millin ~♥~ huomasin kommentin vasta nyt... ehkäpä hyvinkin otti jatkoaikaa:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜