perjantai 12. marraskuuta 2010

KORPPEJA JA KYYHKYSIÄ

Mustapukuinen leski seisoi usein rannalla katsellen satamaan tulevia laivoja. Komeat, raskaat alukset tai leuhkasti rantautuvat kauniit hedelmälaivat eivät kiinnostaneet sitä pätkääkään. Hän haaveili edelleenkin jo uponneesta sotalaivasta, jonka ulkoinen muoto olisi päihittänyt kaikki satamaan tulleet alukset, puhumattakaan siitä, että se oli edelleenkin maailman tutuin ja rakkain alus hänelle.  Häntä lohduttivat enää kauniit jälkeläiset pesueineen, joista toinen oli äitinsä kaltainen Yönlapsi ja toinen kovan luokan miinanraivaaja, jota eivät kaiken maailman ovelat pirunlukot hämänneet. Siitä huolimatta mustiin pukeutunut leski palasi aina uudelleen satamaan katsellen rantaan saapuvia ja sieltä lähteviä aluksia, vaikka se ei enää ikinä uskonut mitään löytävänsäkään.

- Mitä helvettiä se tuokin täällä aina notkuu, kiukuttelivat satamaruusut ja samaa ihmettelivät myös säälivät ohikulkijat puoliääneen. Mitäpä yhdestä vanhasta raakusta kun satama oli täynnä toinen toistaan kauniimpia fröökynöitä,  jotka jaksoivat ihailla uusia, uljaita tulokkaita. He olivat naisia, joiden elämä oli täynnä kulttuurielämyksiä, ammattitaitoa, työtä ja pätevää osaamista ihmiselon eri sektoreilla. Heistä sitä löytyi potentiaalia ihan toisella tavoin kuin jostakin rannalla kyyhöttävästä mustasta variksenpelätistä.

Turhaan varoittelivat vanhat parrat tulokkaita Rio de Blogistanin hirvittävistä naisista ja vaaroista. Yksi parhaimmista oli Circus, joka  jaksoi jauhaa kuin vanha kahvimylly, miten hänetkin oli joskus vuonna kypärä ja nolla lytätty ja kasaan laitettu, vaikka kuinka oli soitellut hienoa jukeboxia ja ladellut liirumlaarumeitaan kaunottarille. Omituisia olivat kovasti nämä Blogistania-maan tyhmät naiset kun eivät hyvän päälle ymmärtäneet. 

Vähän toisen tyyppinen oli taas naisia kosiskeleva leuhka, itsetietoinen, ehkä jopa yliopistoja tai ainakin kauppakorkeaa käynyt miestyyppi, joka käytti asenaan sovinismia ja maustoi sen hyytävällä pilkalla. Uskomatonta oli, että se iski kuin moukari maailmaa enemmän kuin peräkamarin akkunasta nähneiden daamien hellään sydämeen. Toisaalta oli vaikeaa, ellei jopa mahdotonta, eroittaa kokemuksen syvä rintaääni pelkästä itserakkaudesta, joka poikkeuksetta taitaa olla naissankarin hallitsevin luonteenpiirre.  

Edellisten lisäksi Blogistania suorastaan vilisi rehellisesti värinsä paljastavia "hurmureita", joista osa oli harmittavasti varattuja ja osa muuten vain ehdonalaisessa. Osa heistä riemastutti hauskuudellaan ja osa etsi ikuisesti huomispäivän onnea jumittuneena eiliseen. Toiset paljastivat kaikki mahdolliset jos mahdottomatkin naisjuttunsa - joko toteutuneet tai itse keksityt - huitaisten niiden avulla huipulle, mistä oli helppo jakaa valtaa ja armeliaisuutta Blogistanin naiseläjille, aina sen mukaan, oliko hän korkeasti koulutettu vaiko tavallinen tyhmä sihteerikkö. Yhteen vihatuimpaan ryhmään kuuluivat ylimieliset oman tiensä kulkijat, joita mustiin pukeutunut leski salaa hiljaa ihaili.

Tarantella-lesken kuistilla kujersi iltaisin usein kyyhkynen tai parikin, jotka toivat viestejä niin sielunsiskoilta kuin isoilta pahoilta Susiltakin. Viestit lämmittivät sen mieltä ja sataman kova elämä muuttui niiden myötä pikkuhiljaa ihan mukavaksi paikaksi. Hän sai joskus jopa konkreettisia lahjoja, joita kirjekyyhky raahasi kylki vääränä kohtauspaikalle jonkun koodiavaimen perusteella:)

Kun Rio de Blogistan tuhottiin, osa porukasta ruikutti rannalla odotellen turhaan pelastusveneitä. Pikkuhiljaa levisi tieto, että jossakin muualla olisi vastaavia osavaltioita tai siirtomaita, joiden elämä voisi olla paljolti samankaltaista kuin vanhassa kunnon Blogistaniassa aikoinaan, tosin meininki  tulisi olemaan androgyynisempää verrattuna aikaisempaan hurjasteluun:) Zekeko oli maa, jonne osa populaatiosta rantautui aika pian ja osa vieraili siellä vain silloin tällöin tapailemassa vanhoja tuttuja. Mustiin pukeutunut leski pysytteli usein taustalla haluamatta isommasti sekaantua sen kummemmin Zekekon hallituspolitiikkaan kuin palturikärpäsen surinaankaan. Häntä hämmästytti ainoastaan se, miten suuret mittasuhteet joku pieni, mitätön inisijä voi saada aikaan. Lainalaisuus lienee tässäkin mitä ilmeisin, joten korreloisiko se vaikka hatusta heitetyllä kaavalla I=U/R? Tai satukirjaopin mukaisesti sillä, että kirkontornikin mahtuu sormukseen:)

Kuva on Halloveeni-ilmestys kuopuksesta, jota olen perussäädöillä vähän miksannut, alkuperäinen kuvaaja ei ole allekirjoittaneen tiedossa.

31 kommenttia:

 1. Herjasta nin tie. Mut käyks ;) hyvästä ilmaisukyvystä.

  VastaaPoista
 2. Ooh, mikä tarina! Enemmän näitä, please!

  VastaaPoista
 3. Tarjoon sulle suklaatin, kun on mun karkkipäivä, ja sä oot niin magee taas !

  VastaaPoista
 4. Piti korjaamani tuo kommentti.Eli,minähän sitä jukeboxia soittelin,ainakin..En halunnut kylläkään jauhaa,kuin vanha kahvimylly,mutta joskus ei itse huomaa miltä kuulostaa toisten korvissa:)

  VastaaPoista
 5. Blogistanian kovia kokenut siviiliväestö on kolmen tulen välissä:
  Noita-akka pommittaa luudanselästä ja on lähettänyt lisäksi kärpäsparvensa kimppuumme. Mustis ampuu täyslaidallisia ja Maxi torpedoi kaikkea mikä liikkuu.

  Mutta:
  Hasta la Victoria siempre, niinkuin setä-Che sanoi.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoista, maxi, ilmaisukykyni lienee kuitenkin pelkkiä tahroja paperilla, mutta aina parempi sekin kuin katossa?

  VastaaPoista
 8. Kiitän Petriina, katsotaan miten tämä nyt kehittyy.. voisi ehkä vaihtaa jo aihettakin.

  VastaaPoista
 9. Luotan solidaarisuuteesi Marizan ja kiitän peequuta karkeistaan.. luultavasti ovat suklaata, ehkä jopa After eightiä

  VastaaPoista
 10. Rakas sisko, puhuin ns. MIEHISTÄ enkä missään tapauksessa tarkoittanut Sinua. Kahvimylly on sinänsä kyllä sangen viehättävä kapine ja mikä taivaallinen tuoksu siinä olikaan..

  VastaaPoista
 11. Mielenkiintoinen.hyvin puettu tarina .
  Osuit lähelle "vastuksen" kaavaa.

  VastaaPoista
 12. Iviva Pedro! Onneksi tämä siviiliväestö on tottunut jo pikku pommituksiin ja sietää ne vallan mainiosti..

  Che Guevara käy ikonista siinä kuin joku muukin, tosin kääntöpuolelta löytyy sitten jotakin ihan muuta, mutta mitäs se vanha kunnon Che olikaan siltä Evitalta kerran vailla?

  VastaaPoista
 13. Olet ihan oikeassa Rip, tämä on ihan mahdoton yhtälö kenelle vain, mutta yrittäkäämme silti parhaamme ja tyytykäämme sitten siihen ettei sitä parasta voi ikinä saavuttaa...

  VastaaPoista
 14. Se oli tarkoituskin vikke, eikö tämä olekin yhtä virtaa, jännitettä ja vastusta täynnä koko kolhoosi? Mutta yhtä kaikki, kiitän sanoistasi ja hyviä pyhiä Sinulle.

  VastaaPoista
 15. Kyl sääki ossa hianosti sanoi laitta peräjälkke;)

  VastaaPoista
 16. Voi että... siis H . Y . V . Ä !

  VastaaPoista
 17. :) Hauska oli jälleen lukea kirjoitustasi, Mustis, ilahdutit niin mun tän hetkistä mielialaani. Jatkoa toivottavasti seuraa?

  VastaaPoista
 18. Kylläpä taas , voi nenä mikä stoori. Taustoja hieman tuntien sanoisinko mahtava. Oishan sille sataman tarkkailijalle ollu seuralaisia varmaankin kivittää asti , ilmeisesti ,,,,,

  VastaaPoista
 19. haa mustis mä en ala! miks mä en osaa tuollai???? kirjoittaa siis...
  tuota U:n suhdetta R:ään sopii pohtia...mahtaako siitä pelkkä I tulla :))

  VastaaPoista
 20. Toiset osaa... kyl käyp katteeks! Mäkään en ala! :D

  VastaaPoista
 21. Oleppa hyvä Omppuli, aina on mukava jos voi ilahduttaa tai auttaa jotenkin muuta. Omatkin sanasi osuivat sopivasti, sillä nostetta kaipaamme aina välillä itse kukin:) Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 22. Ja K.I.I.T.O.S. itsellesi Laali, peruspositiivisuutesi lämmittää aina, niin täällä kuin siellä uudessa siirtomaassakin. Sitä tarvitaan kipeästi, siis älä-koskaan-ikinä-muutu jne:)

  VastaaPoista
 23. Siis Jupe, kerrankin olen aivan sanaton, oli se kyllä niin nätisti sanottu (>^.^)><(^.^>) Taustatieto on näissä tarinoissa ehdottoman tärkeää, ne eivät muuten oikein avaudu.

  VastaaPoista
 24. Kiitos, rakas TT se oli kyllä sielua balsamille vai miten päin se taas menikään.. Nämä tasavirtajutut eivät oikein ole alaani kuten eivät kai vaihtovirratkaan, mutta tulisikohan siitä nyt edes P????

  ..no, ei tästä oikein housujakaan tullut sanoi hiiri, tehdäänkö vaikka liivit?

  VastaaPoista
 25. Vautsi oletpa lahjakas tarinankirjoittajA! en voi muuta kuin ihailla.

  VastaaPoista
 26. Ihailusi on tietysti mukavaa valde, mutta täysin ansaitsematonta, koska huitaisen tarinat aina vähän sinne päin, enkä ikinä pääse siihen mihin haluaisin..

  VastaaPoista
 27. Hih! :)) Oli hauska lukea! Kärpänen on nyt hämähäkin seitissä, ja tulee ilmeisesti syötyä nälkäpäivänä! Miten lie minäkin eilen Pieniin sanoihini muistelin menneitä, tarina jonka laitoin oli aikaa kun , kaikilla oli kivat fiilikset. Se toimi siksi niin hyvin, kun sai kirjoittaa ihan mitä halusi, ja olla oma itsensä, ja minulle se aika oli "ollin oppivuodet" Eli selkesi, että ei henkilökohtaisia elämänkertoja.
  Nyt on monta sivua, silti on aiheita. Ei tarvitse omaa vertansa vuodattaa, korpeille eikä muillekkaan lihan syöjille. onnea!

  VastaaPoista
 28. Kiitos katris, mutta en usko kuitenkaan haluavani mitään pahaa kenellekään, enkä luulisi mokomaan edes pystyväni, mutta joskushan sitä tekee tahtomattaankin kai niin, koska luoviminen on niin hemmetin vaikeaa siten että säilyttäisi kuitenkin omat värinsä joko ne valkeat tai mustat:)

  Sinulla on ideaa ja potentiaalia vaikka muille jakaa ja oli alusta alkaenkin.

  VastaaPoista
 29. Ah, kallis kuva pojastasi on eksynyt joukkoon. Hyvästi muokattu muuten, vaikka ihan perussäädöillä pääsee ihmeisiin. Ajattelin nyt ilmoitella tänne, kun olet pakonomaisesti hokenut että lukemiseni olisi tärkeää. Noh, olkaa hyvät. Luin muutamat jutut ja se olkoon osa joululahjaasi. :)

  VastaaPoista
 30. No niinpä olikin, mietinkin että mitä tuttua siinä oli:) Mut kiitoksia, ihan perussäädöillä sitä muokkailinkin sinisävyiseksi ja yllättävästi pelkällä kontrastilla saa joskus jotakin mitä hakee, sitä paitsi mallihan oli jo niin hyvä alunalkaenkin:)

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜