maanantai 22. elokuuta 2011

KOHTALON LAPSI

Tämän stoorin kahlaus onnistuu osissa eli voit aloittaa vaikka tarinan keskeltä:)

Jo paljon ennen ajanlaskua kuului vedonlyönti parhaimpiin viihdykkeisiin, eivätkä Moirat tehneet poikkeusta. Aina silloin tällöin he huvittivat itseään arpomalla ihmislapsen, jolle he antoivat kunnon höykytystä alusta asti. Soppa maustettiin sopivasti menetyksillä ja kitkerillä vastoinkäymisillä. Toki kaikille ihmislapsille tarjottiin joskus kalkkia ja janojuomaa, jota kärsimykseksi kutsutaan. Mutta vedonlyöntilapset olivat aina erikoisasemassa. Eniten Moirat ihmettelivät, miten vähän ihmistyperykset vastoinkäymisistään loppujen lopuksi oppivat, eivät juuri mitään. Mutta kivahan sitä oli sivusta seurata, kun ihminen vuoroin rukoili ja vuoroin kiroili Jumalaa ja teki vaihtokauppoja vuorotellen Pirun ja Jumalan kanssa.

Moirat kehräsivät lankojaan ja tällä kertaa arpa suosi erästä sunnuntailasta, joka oli perheen seitsemäs lapsi ja sopi tarkoitukseen paremmin kuin tikku silmään, sillä hän oli persona non grata jo ennen syntymää, eikä geeniperimässäkään ollut juuri hurraamista. Mutta hullun tuurilla tämäkin reppana saattoi vahingossa tempaista loistogeenit, niistä kun ei aina tiennyt miten päin ne hyppelivät, joten kromosomistoon ujutettiin varan vuoksi peittyviä mutaatioita sekä heikkoja lenkkejä samaan aikaan kun kromosomit täräytettiin komeasti 46 äxäxään. Tässä vaihessa Moirilla ei ollut enää aikaa selvittää, oliko kyseessä jopa seisemännen lapsen seitsemäs lapsi, johon Moirien kujeet eivät täysimittaisesti tehonneet, koska taika suojeli lasta, mutta toisaalta, sehän toi peliin aina sopivasti jännitystä, koska kukaan ei voinut ikinä arvata, miten siinä loppujen lopuksi kävisi.

Klotho sääli tyttörukkaa, joka ei saanut kauneutta edes nimeksi, joten hän sieppasi vähän kuunloistetta ja aarnivalkean taikaa tytön mukaan, minkä turvin tämäkin tyttöraasu ehkä löytäisi tien haluamansa miehen sydämeen. Hyvät haltijat ja kummit kiersivät tytön kaukaa, mutta onneksi itse Pahatar purjehti mustassa juhlamekossa tyyriisti paikalle. Hän oli kutsusta hyvin otettu ja niin yllättynyt, ettei aamulla hätäpäissään löytänyt ainuttakaan käyttökelpoista värttinää, joten hän päätyi lahjoittamaan sopivan määrän häijyyttä ja laskelmallisuutta muuten niin kilttiin ja aurinkoiseen tytön päähän. Olisiko johtunut siitä, että tytön silmissä pilkahti usein omituinen syvyys kuin suru.

Maailma oli täynnä teevadinkokoisia kauriinsilmiä, joiden silmäripsiin miehet kompastelivat tuon tuostakin, mutta siinä missä toiset räpsyttivät pitkiä ripsiä, tytön silmät analysoivat ja tarkkailivat maailmaa varsin terävästi lapsesta saakka. Varsi oli hoikka ja suora kuin salko, mutta piankos ihmislapsi sen kumaraksi selluliitiksi ja läskiksi muovasi. Liian myöhään tyttö tajusi että peilikuva oli omituisesti toiseksi muuttunut ja kilot salakavalasti vyötärölle hiipineet luultavasti halpahallista ostettujen vaatteiden myötä:) Muut näkivät hänet hieman eritavalla kun hän itse ja hyvää tarkoittavat ystävättäret iskivät välillä parit teesit totuuden tikarilla tytön rintalastaan. Muunlaisia totuuksiakin kuului ja ne vahvistivat kummasti rumatyttöpeikko-lookkia:)


Nuoruuden epävarmuus ja lapsuuden kolhuisuus takasi sen, ettei itsetunto taikapavun tavoin taivaaseen noussut. Tästä huolimatta ja toisten naisten suureksi harmiksi Tyttö löysi kuin löysikin miehen vaelluksellaan kohti kuolemaa. Sitä hän ihmetteli usein itsekin, sillä olihan se uskomatonta ja pelkkää hullun tuuria, että mies, joka olisi kelvannut monille muillekin naisille halusi juuri hänet. Sitä hän kyllä katui katkerasti myöhemmin kun Kohtalottaret punoivat ilkeitä juoniaan ja pistivät milloin mitäkin kapuloita rattaisiin hillitäkseen tytön elämäniloista kohellusta. Lakhesis kyllästyi viimein koheltajan ikuiseen reipastyttö-sydroomaan  ja rysäytti hänet kertalaakista kohti mustaa helvettiä, jonne tuon sortin otukset hänen mielestään kuuluivat.

Atropos loksutteli odottavasti saksiaan, mutta nähdessään tytön taistelun, hän lahjoitti vähän lisäaikaa ja vääristyneen itseminän peilin, joka oli kuolemaa pahempi juttu. Pirukin oli hetken kauhusta jäykkänä pelätessään tytön tulevan gasoliinipönttöineen hänen kauniisti tulenpolttamalle työpaikalleen. Jos joku oli niin hullu, että pesää sytyttäessä räjäytti melkein silmänsä, niin sehän voisi posauttaa hyvässä lykyssä koko Helvetin taivaan tuuliin! Viekööt Kharon mieluummin sen yläjuoksulle, jos se kerran rajan yli kaipasi. Gabriel pui Pirulle nyrkkiä ja kääritytti pikavauhtia punaista mattoa rullalle, samalla kun komensi Pietaria vaihtamaan äkkiä Taivaan Porttiin uudet lukot. Sen lisäksi hän määräsi vielä ylimääräiset Serafit Urielin avuksi vahtimaan etuovea, ettei kurja leski vain änkeäisi väkisten taivaaseen. Uriel rypisti tuimasti kulmia ja mietti pää savuten, mitä ihmettä teki sielulle, jota ei voinut tämän jälkeen päästää edes vahingossa portin ohi, mutta joka ei kelvannut Helvettiinkään. Moirat eivät muistaneet, milloin heillä oli ollut näin hauskaa. Uskomatonta, että maailmankaikkeuteen syntyi tyyppi, jota ei huolinut itse Pirukaan:)


Katsoin miten aurinko nousi. Oli taas kevät ja muistelin kipeästi lapsuuteni lämpimiä kesiä ja valoisia kevätöitä. Siitä kaikesta oli jo niin kauan, että luulin kuvitelleeni kaiken. Yksinäisyys oli kuin kipu, josta oli vaikea päästä enää pois. Suru oli muuttunut vihollisesta ystäväksi, joka kulki varjon lailla vierelläni. Se ei pettänyt eikä jättänyt minua koskaan. Kuljin edelleen pimeässä, mutta valo lankesi yhä syvemmälle varjoihin. Pantani oli jo löystynyt ja jolkotin keveästi kohti kevättä. Kohti valoa, kohti uusia haaveita. Haavat kiristivät enää harvoin ja yhä useammin unohdin, miten olin ne aikoinaan edes saanut. Tuli ja kyyneleet olivat polttaneet osan ihmisyyttäni sudeksi, minkä vuoksi sopeutuminen ihmislaumaan ei ollut enää kovin helppoa. Pentuni olivat jo omissa laumoissa ja olin väistynyt reviiriltäni viimeisen verisen, kovan taistelun jälkeen.

Nyt tulin kukkulalle taas kerran, suurin toivein - turhaan. Seurasin sivusta miten yksi toisensa jälkeen löysi oman parinsa. Se osa, joka minusta oli vielä ihmistä, toivoi typerästi että joku vain tipahtaisi elämääni taivaasta, mutta susi minussa odotti vain toista sutta, taisteluparia ja kumppania. Käännyin hiljaa takaisin synkkään korpeen, jossa tarjoiltiin vain irtonaisia ja haavoittavia suhteita. Hallavanharmaa seurasi sitkeästi perässä ja vaikka kuinka yritin, en saanut sitä kokonaan karistetuksi kannoilta.


Rio de Plazan satamassa oli jälleen kesä ja elämäniloinen markkinameininki jatkui myöhään yöhön. Jopa Mustapukuinen leski oli villeentynyt täysin ja vaihtanut kesän kunniaksi rimpsumekkoon ja pieneen toppiin välittämättä vähääkään iästään tai edes siitä, että muuten hoikissa jaloissa ikimustelmat ja suonet näkyivät rumasti vain pelkissä sandaaleissa. Satamaruusut tirskuivat hävittömästi kun se käveli rantaan. Niistä oli naurettavaa, että joku vanha harppu edes viitsi kuvitella itsestään yhtään mitään. Maailma oli alle 40-vuotiaiden maailma, johon eivät kuuluneet vanhat huuhkajat, pilasivat vain turhaan maiseman. Toisaalta sen vallattomuus ja ylväys saattoivat joskus ja ihan vahingossa tehdä vaikutuksen johonkin ohikulkijaan tai muuten huononäköiseen kulkuriin ja aina silloin tällöin se kävi edelleenkin Zecekon rannalla posauttamassa muutamat ruutitynnyrit pitääkseen mainettaan yllä:)

Kuumuus sai riettaita ajatuksia muidenkin päähän ja kauniit satamaruusut näyttelivät hävyttömästi uhkeita muotojaan ja ihastuttavan sutjakoita sääriään. Leskeä se vähän harmitti, mutta minkäpä se itselleen enää mahtoi. Jotkut saavat ulkoisia avuja enemmän kuin toiset ja koska nuoruuskaan ei sitä enää liikaa rasittanut, oli tyydyttävä vain niihin hetkiin mitä vielä oli. Hetkeksi se jäi ihailemaan pikkupoikaa, joka soitti hullaantuneelle yleisölle haitariaan ja kyykistyi silittämään laihaa kulkukoiraa, jolle antoi iltapalastaan puolet.


Satamaan oli rantautunut iso, huikea alus, josta mustapukuinen oli joskus kipeästi ja turhaan haaveillut. Isoja Pahoja Susia paljon nähneenä se tiesi heti, että tämä kuului lajiin, joka hotki pikkutyttöjä alkupaloiksi ja särki sydämiä vain huvikseen ja ohimennen. Saattoi tietenkin olla, että siinä oli jotakin pohjavikaa, jota silmä ei heti havainnut, joka siten vaikutti kaikkeen. Tai ehkä se oli vain kirottu kulkemaan maailman meriä ja etsimään rakkautta forever löytämättä sitä koskaan. Sellainen ei ollut lesken mieleen ollenkaan, joten hän laahautui hiljaa ja pettyneenä takaisin pieneen pesäänsä, jonka oli joskus kuvitellut voivansa jakaa toisen, kaltaisensa kanssa.

Wallpapers and Backgrounds - Desktop Nexus 
Olen polttanut
liekkini
tuulisiin sydämiin
antanut sieluni käsiin
jotka eivät minua
enää ikinä
kaipaa,
kanna.

KUVAT: Wallpapers and Backgrounds - Desktop Nexus

SANASTO:
Moirat eli kohtalottaret päättävät ihmisen elämästä maanpäällä. He ovat Zeuksen ja Themeksen tyttäriä, jotka ovat nimeltään  KLOTHO, jonka värttinä takasi ihmislapsen syntyminen, LAKHESIS, joka määräsi ihmiselämästä ja sen kohtaloista sekä mustahuntuinen ATROPOS, joka ystävällisesti päättää kuoleman hetken leikkaamalla elämänlangan poikki.

ZECEKO on yhtä kuin Samakasa.
RIO DE PLAZA on kuvitteellinen satamakaupunki, joka korvaa aiemman tuhotun Rio de Bogistanian:)

29 kommenttia:

 1. jestas.
  oi mustis mustis, sä teit sen taas.

  VastaaPoista
 2. Jes darling, niin tein! Sen kirjoitin minkä kirjoitin ja arvaa naurattaako:)

  VastaaPoista
 3. Komppaan TT:ä ja sulattelen tätä ihmeellistä ajatuksia herättävää kerrontaa...Onnittelut! :D

  VastaaPoista
 4. Oletpa kirjoittanut tosi nautittavan kirjoituksen, jossa on viiden tähden (eikös se ole korkein?) draamaelokuvan ainekset.

  VastaaPoista
 5. Huikeaa....!!!!!Aamulla klo.vähän vaille kuusi tätä lukiessani itken ja minä,toinen hullu,en edes tiedä miksi.Maailmassa on vain yksi,ihana SINÄ,rakas sisko<3

  VastaaPoista
 6. HUomenta.

  Kuten syysmyrsky sen sanoo.
  Huikeaa!!!
  Nimistä tuttuja muut paitsi lakhesis.
  Kasankin tunnistin, ehkä vielä ynnäsin jotain muuta.

  VastaaPoista
 7. Upeaa tekstiä jälleen. Kiitos Mustis!:)

  VastaaPoista
 8. Jospa tuollaisia Kohtalokkaita seireenejä kohdalle täällä etelässä sattuu, niin uikutan ja hyppään karkuun vaikka hiirenloukkuun. Nuo viettelijättäret osaavat kietoa pikkusormensa ympäri vaikka karskin kapteeni Mustaparran!

  VastaaPoista
 9. Suuri syleilevä tassunjälki Sinulle Mustaleski!
  Osaat uskomattomasti kirjaimia limitellä.
  Äimänkäkenä minä, monttu
  auki ihastuksesta.
  Olet upea ja ihana, nautintoa tuova kuirjainnainen!
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. KIRJAINNAINEN piti olla ja lukea !

  VastaaPoista
 11. Oi, Mustis...mielikuvituksellista kerrontaa...hiukan sitä jää suu auki..ihmetyksestä. Oletko ajatellut kirjoittaa romaania tai aikuisten "satukirjaa"...?!
  Loman jälkeen luin tään vasta nyt..Hieno.

  VastaaPoista
 12. Kiitos! ..kohtalokas nainen...

  VastaaPoista
 13. Luulisi että olet jo turtunut tämän tyyppisiin tarinoihin Gandalf:) Ja onnea ei ole milloinkaan ihmiselossa liikaa joten kiitän.

  VastaaPoista
 14. Voi Rip, miten nätisti sanoitkaan, mutta luultavasti tämä on vain yhdensortin elämäntarina monen muun joukossa.. Olisi tietysi kiva ennen kupsahtamista onnistua ihan oikeastikin, siis kirjallisesti, mutta luultavasti se jää???

  Myrsky: Olen sanonut tämän ennenkin että kyllä Sisko tietää mitä sisko tarvitsee - mukaelma on Nalle Puh-jutun uudemmasta versiosta, joka tuli tutuksi kun hoivailin ensimmäistä lapsenlasta..Tule onnelliseksi Sinä onnellinen.. ai perhana, miten sitä tullaan jos on jo:)

  VastaaPoista
 15. Tuota on vaikea uskoa ettet Lakhesia tunne maksi? Niin paljon olet hienoja tunnelmakuvia ja elämyksiä kirjoittanut ja mitä ilmeisemminkin omasta elämästä. Ynnäys on jalo taito ja sitä kannattaa harjoittaa läpi elämän, tosin armeliaasti:)

  VastaaPoista
 16. Taisi olla vähän sydänverta mukana Helmiina ja sehän tahtoo värittää välillä nämä mun tarinat tahdoin tai en, kiitän kuitenkin siitä mitä sanoit:)

  Bean: Nämä satamaruusut ne vasta epeleitä ovat, mutta ne seireenit käsitellään sitten seuraavassa sarjassa:) Ja kai muistat miten kävi kun se kapteeni katsoi horisonttihin? Joten sitä odotellessa...

  VastaaPoista
 17. Voi leskiseni. Käykö tähä muu, kun tassunjälki, vaikka kissaihminen olenkin.

  Esmes vaikka märät huulenjäljet.
  (Poskellesi)

  Kehuit mua tuossa edellä niin paljon ettei paremmasta väliä.

  Mut! Enks mää ookki hyvä!!!

  Harmi silti todeta vaikka kaikkitietä olenkin, olevan joitain osa-alueita joista en todellakaan tiedä kaikkea.

  Yöhali sulle.

  VastaaPoista
 18. Parahin madame Quu: Kurja kirjainainen kiittää tassuttelustasi ja on iloinen jos sai viihdyttää Sinua edes hetken ja ehkä suoda unohduksen tai ehkä jopa samaistuksen jossakin määrin?? Ja toivotan onnellista viikon jatkoa kaikella tapaa sinnekin:)

  Arvaappa vain unikko, että on ollut joskus haaveena. Osuit nimittäin naulankantaan, minulla on parikin satua(siis voi varmaan lapsetkin lukea) pöytälaatikossa (jota loojaa ei kyllä enää tällä hetkellä edes ole) mutta jossain vaiheessa aikaa oli aina niin vähän, että siirryin runopuolelle ja sen jälkeen nakkasinkin kynät hiiteen ja rupesin elämämään oikeaa elämää:)

  VastaaPoista
 19. Ullis, se femme fatale tuli siitä kohtalottarien leikistä, muuta kohtalokasta minussa ei taida ollakaan:)

  Käy toki maksi, tassut, 45 kalossit ynnämuut, mutta katsopas sieltä pussausblogista mitä mieltä olin niistä märistä suudelmista:) Ja tottakai olet hyvä, eikös me kaikki olla:)

  VastaaPoista
 20. Huomenta.
  Mää en muuten anna märkiä pusuja. Vain kuumia, polttavia, joista jää jälkimaku.

  VastaaPoista
 21. Tämä näköjään luiskahti taas aivan väärille urille alun asiallisuudesta huolimatta?? Kyllä siinä pussaukset laimenee kun lykätään rautaa ja kettinkiä suu täyteen, taitaa olla lähinnä metallinen se jälkimaku:)

  VastaaPoista
 22. Kiitän mielenkiintoisesta mielikuvitus rikkaasta tarinastasi, tai sanonpa tarusta.

  VastaaPoista
 23. Suuret kiitokset vain itsellesi Liplatus:) Elämä on joskus tarua ihmeellisempää ja aika paljonhan tässä on sydänverellä kirjoitettua legendaa mukana, tosin fantasian avulla sekin on ehkä helpompaa...

  VastaaPoista
 24. Teuvo kävi lukemmassa ja ihastui juttuun.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 25. Kiitoksia Teuvo, kaikki ihastuneet otetaan aina avosylin vastaan:)

  VastaaPoista
 26. Huumaavan ihanaa ja mukaansa tempaavaa, taitavaa kerrontaa. Johon kietoutuu todellisuus ja taru sopivasti.

  VastaaPoista
 27. Ehkä tämä on kertojallekin helpompaa sillä fantasian siivin toduuden peilauskin käy kuin leikki, kiitän valokki, sanasi lämmittävät vähän kolhuista mieltä:)

  VastaaPoista
 28. Myöhässä kuten aina.Olen kadonnut usvaisiin uniin etsiessäni rakkautta!

  VastaaPoista
 29. Sinä etsit forever valde, ei kai sille mitään voi? Se, joka minussa on sutta, tykkää kyllä usvasta ja se, joka minussa on jotakin muuta, osaa nostattaa niitä? Silti toivon kaltaisellesi alukselle vain aurinkoista purjehdusta ja tarkemmin katsoen usvasi näyttääkin kummasti hälventyvän:)

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)